komi wrote:PITARKA_SA wrote:car-x wrote:
u biti, to i jeste ono sto se BH narodu ima zamjeriti.. svi govore kako je sve u kurcu, kako nista ne valja, kako ovo kako ono, a niko kurcem da mrdne.. bilo bi super vidjeti da nezadovoljnici konacno izadju na ulice.. bile bi to vjerovatno najmasovnije demonstracije ikad vidjene u BiH, barem po broju nezadovoljnih..
elem, dobra je drzava kakve smo mi picke..
svaka ti je na mjestu
2 godine sam na birou
nisam dobio nijedan poziv za te 2 godine od njih
i neki dan dobijem prvi poziv... onda u 7 dana 2 poziva
pitam novu radnicu u čemu je kvaka
2 godine niš a sada 2 poziva
kaže ona radio je jedan frajer koji NIŠTA NIJE HTIO DA RADI... i sada je premješten... postao je ŠEF U ILIJAŠU to im je kao neka kazna
šta bih ja sada trebao uraditi...

zadaviti tog frajera što 2 godine nije ni prstom mrdnuo da nekog zaposli... ili onoga ko ga je postavio... ili čitav sistem sjebati

A) Prije svega, uzmi bolji od ta dva posla sada.
B) Drugi put, buraz, nemoj se uzdati u biro k'o tokmak, to NI PRIJE RATA nije radilo baš najbolje, nego TRAŽI sebi pos'o. Ne znam koja si struka, ali znam da sam opalio oko 120 do 250 prijava (bez pretjerivanja), dok nisam upao ovdje gdje sam sad. Sate i dane potrošio na sabiranje dokumenata uzalud predavanih na našteljene konkurse.... Borba, braco.
C) Svakako nađi i udavi tog tipa u Ilijašu. Ili bolje, plati od prve plaće nekome da ga sjebe.
A generalno, JA sam momentalno JAKO zadovoljan. No, nije musliman ko legne sit a da mu je komšija gladan, i nije čovjek, drug i starešina ko bližnjem svome ne pomogne u životu.
Sve najbolje, komi. Ne zamjeri ako sam bespotrebno arogantan