predsjednistvo BiH napadnuto bojama!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
goshpar

Post by goshpar »

vatra i voda wrote:
car-x wrote:http://www.youtube.com/watch?v=m5nB8G3hhQs

pogledajte video od 1:30 do 1:55 i bice vam jasno od cega mi se dize kosa na glavi..
Ovo sam tek vidio , pa onaj murjak sa pocetka price covjeka udara sa ledja dok ga drugi drze .Pa to ni cetnici nisu radili .
de, ba...

nek proba otici parkirati auto pred bijelu kucu ili pred downing street, pa da malo baca kese na te zgrade... bio bi upucan iste sekunde, i to potpuno opravdano...

prvi dio akcije - i nekako

drugi dio - gluho bilo
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Opet Jozo Bravar Legenda.... E tek bi NJEGOVA murija odbila bubrege raji....

Ovo je zemlja utvara.

Lijepo reče moj drug nekidan - Bosanci i Hercegovci žive U HISTORIJI.

Ništa sutra. Ništa danas. Samo lijeeeeepo juče.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

PITARKA_SA wrote:
car-x wrote:
komi wrote:inače ne znam šta bi bilo kada bi svi nezadovoljnici iskaljivali svoj bijes na ovakav način... :roll:
u biti, to i jeste ono sto se BH narodu ima zamjeriti.. svi govore kako je sve u kurcu, kako nista ne valja, kako ovo kako ono, a niko kurcem da mrdne.. bilo bi super vidjeti da nezadovoljnici konacno izadju na ulice.. bile bi to vjerovatno najmasovnije demonstracije ikad vidjene u BiH, barem po broju nezadovoljnih..

elem, dobra je drzava kakve smo mi picke..
svaka ti je na mjestu

2 godine sam na birou
nisam dobio nijedan poziv za te 2 godine od njih

i neki dan dobijem prvi poziv... onda u 7 dana 2 poziva

pitam novu radnicu u čemu je kvaka
2 godine niš a sada 2 poziva

kaže ona radio je jedan frajer koji NIŠTA NIJE HTIO DA RADI... i sada je premješten... postao je ŠEF U ILIJAŠU to im je kao neka kazna

šta bih ja sada trebao uraditi... :roll: zadaviti tog frajera što 2 godine nije ni prstom mrdnuo da nekog zaposli... ili onoga ko ga je postavio... ili čitav sistem sjebati :(
Truba

Post by Truba »

dupljak
Last edited by Truba on 28/09/2006 15:56, edited 2 times in total.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

da,ali bi u NJegovo doba,citavo predsjednistvo bilo na golom otoku
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

komi wrote:... ili čitav sistem sjebati :(

That's the answer :thumbup:
Truba

Post by Truba »

horns&drums wrote:

:D daklem trebao bih farbati zidove i dobiti pendrek po bubregu :D da još pare i na liječenje moram trošiti... ah da... imam zdravstveno preko biroa :D

bez 10 000 ljudi - molera nema razgovora :D što se mene tiče
Truba

Post by Truba »

dupljak... ma šta je s forumum :(
Tisina

Post by Tisina »

horns&drums wrote:

Ovo je najbolji sistem što može bit
Hljeba, igara, nit si gladan, nit si sit

Ovo je najgori sistem što može bit
Gospodo nećete se vječno iza zidina krit

Vi ste posebna vrsta
Vi ste društvena krema
Zbog vas himna šuti
Naša himna je nijema
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Tisina wrote:
horns&drums wrote:

Ovo je najbolji sistem što može bit
Hljeba, igara, nit si gladan, nit si sit

Ovo je najgori sistem što može bit
Gospodo nećete se vječno iza zidina krit

Vi ste posebna vrsta
Vi ste društvena krema
Zbog vas himna šuti

Naša himna je nijema

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
car-x

Post by car-x »

vatra i voda wrote:
car-x wrote:http://www.youtube.com/watch?v=m5nB8G3hhQs

pogledajte video od 1:30 do 1:55 i bice vam jasno od cega mi se dize kosa na glavi..
Ovo sam tek vidio , pa onaj murjak sa pocetka price covjeka udara sa ledja dok ga drugi drze .Pa to ni cetnici nisu radili .
radili su i cetnici, ali ovi su placeni iz drzavne kase.. pa je to belaj.. a sto je jos gore, kojekakve cele im se svako malo popucavaju u gradu, i na kraju se ispostavi da se radi o pistoljima na vodu, a ovog celu su itekako namarali..
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

zena21 wrote:Pa ovo je stvarno katastrofa... Ni jedna tema ne moze proci bez pljuvanja i vrijedjanja... Nekad mislim da se iza monitora kriju sve mala djeca koja misle da su pokupila svu pamet svijeta.

rijetko se moze naici na zdravu konverzaciju i razmjenu misljenja. Uvijek se nadje neko da pljuje po nekom drugom cije se misljenje razlikuje od njegovog/njenog...

Ljudi, svako ima pravo da iznese svoje misljenje kakvo god je. Ostali se mogu slagati ili ne slagati s tim, ali zasto uvijek neko vrijedjanje??? Ne kontam :? :? :zzzz:
upravo tako teto :D

ovaj forum je samo odraz naseg vaspitanja
ona tuca jucer isto tako

jadni smo, bijedni smo
:(
hogshead

#438 ...

Post by hogshead »

Dobro zamišljen način da se seronjama od likova koji sebe nazivaju našim političarima kaže koliko su jadni.
Loša realizacija u smislu da im nije trebala tuča sa policijom. Mislim da je drot samo pokušao (loše doduše) da radi svoj posao. A oni njegove ostale "kolege" nisu ni to pokušale. Sad se postavlja i pitanje ko su ti ljudi koji su primljeni u SIPA-u koji su dozvolili da im momci i djevojke iz TC-a onako ležerno stanu pred "zaštićeni objekat", zamazuju ga toliko vremena da su komotno isto tako mogli i instalirati kakav eksploziv i sve dignuti u lijepu pm, i na kraju pustiti svog radnog kolegu da se hrve s njima ne maknuvši prstom. Svakakva pitanja poteže ovaj događaj.
nineac

Post by nineac »

Samo mi nije jasno jesul uspjeli otkriti cija je boja bila? Muslimanksa,Sroska ili hrvatska :lol:
Jimmy_The_Saint

komi wrote:
PITARKA_SA wrote:
car-x wrote: u biti, to i jeste ono sto se BH narodu ima zamjeriti.. svi govore kako je sve u kurcu, kako nista ne valja, kako ovo kako ono, a niko kurcem da mrdne.. bilo bi super vidjeti da nezadovoljnici konacno izadju na ulice.. bile bi to vjerovatno najmasovnije demonstracije ikad vidjene u BiH, barem po broju nezadovoljnih..

elem, dobra je drzava kakve smo mi picke..
svaka ti je na mjestu

2 godine sam na birou
nisam dobio nijedan poziv za te 2 godine od njih

i neki dan dobijem prvi poziv... onda u 7 dana 2 poziva

pitam novu radnicu u čemu je kvaka
2 godine niš a sada 2 poziva

kaže ona radio je jedan frajer koji NIŠTA NIJE HTIO DA RADI... i sada je premješten... postao je ŠEF U ILIJAŠU to im je kao neka kazna

šta bih ja sada trebao uraditi... :roll: zadaviti tog frajera što 2 godine nije ni prstom mrdnuo da nekog zaposli... ili onoga ko ga je postavio... ili čitav sistem sjebati :(
A) Prije svega, uzmi bolji od ta dva posla sada.

B) Drugi put, buraz, nemoj se uzdati u biro k'o tokmak, to NI PRIJE RATA nije radilo baš najbolje, nego TRAŽI sebi pos'o. Ne znam koja si struka, ali znam da sam opalio oko 120 do 250 prijava (bez pretjerivanja), dok nisam upao ovdje gdje sam sad. Sate i dane potrošio na sabiranje dokumenata uzalud predavanih na našteljene konkurse.... Borba, braco.

C) Svakako nađi i udavi tog tipa u Ilijašu. Ili bolje, plati od prve plaće nekome da ga sjebe.

A generalno, JA sam momentalno JAKO zadovoljan. No, nije musliman ko legne sit a da mu je komšija gladan, i nije čovjek, drug i starešina ko bližnjem svome ne pomogne u životu.

Sve najbolje, komi. Ne zamjeri ako sam bespotrebno arogantan :-)
BHG

Post by BHG »

forza milan wrote:
pa da ti zadovoljavas i one najminimalnije kriterije politicke pismenosti ne bi baljezgo te takve gluposti
a kod nas se za sve pita predsjednistvo?
ne pita se skoro nikako i to uopce nije prava adresa gdje se nezadovoljnici trebaju obratiti
snimak nisam gledo ali su mi se usta razvukla u osmijeh kad ste opisali kako drot tog huligana hvata za vrat
uvijek spominjete kako je ova policija karina, kako je titova bila extra
i kad policija reagira na banditizam onda kuku jao
puna mi je ona stvar nevladinih organizacija i ovih kretena
ja u zivotu nemam nikog da me gura ali sam se sam trudio i sa 25 godina imam sta pozelim
i meni je dobro!!!!!!!
ako tebi nije tvoj problem
tebi je glupost velika nezaposlenost, siromastvo i haoticno stanje u drzavi???? i ja sam se, mali, trudio i trudim se i nefali mi nista. a posebno sam se trudio od 92 do 95, da zivim sa svojom familijom u normalnoj drzavi i da mi se prizna ono za sta sam se borio a i da balavci mogu lajat kako ih boli kurac i kako nemaju problema zato sto imaju sve sto pozele. odes li kad na kovace ili na ulici pogledas ljude invalide srednjih godina i zapitas li se fali li njima sta. jel njima dobro i ako nije jel to njihov problem?????
car-x

Post by car-x »

Jimmy_The_Saint wrote: B) Drugi put, buraz, nemoj se uzdati u biro k'o tokmak, to NI PRIJE RATA nije radilo baš najbolje, nego TRAŽI sebi pos'o. Ne znam koja si struka, ali znam da sam opalio oko 120 do 250 prijava (bez pretjerivanja), dok nisam upao ovdje gdje sam sad. Sate i dane potrošio na sabiranje dokumenata uzalud predavanih na našteljene konkurse.... Borba, braco.
majstore, ovo ti je pogolem kurton..

u birou (treba) da RADE ljudi, koji uredno VODE evidenciju NEZAPOSLENIH i iste redovno OBAVJESTAVAJU o eventualnim UPRAZNJENIM RADNIM MJESTIMA.. i za sve ovo ti ljudi u birou za zaposljavanje su PLACENI..

znaci, nije fazon sto se on uzda ili ne uzda, nego sto neko ne radi svoj poso i kao takav treba da ustupi svoje mjesto nekom ko ce raditi.. biro za zapsosljavanje nije svrha sam sebi, nego nezaposlenim.. o tome ti covjek govori..
Jimmy_The_Saint

Care, dosta mi je jasno o čemu čovjek priča.

Svojedobno je u rudnik do moga rodnog sela šljeg'o jedan čoban, zvat ćemo ga Mujo. I Mujo dobije pos'o u rudniku. Treći dan, skuži poslovođa da Mujo nit' ore, nit' kopa, samo guza po krugu od menze do kapije, pije, puši i baljezga.

Napadne ga poslovođa, da koji mu je kurac i što ne radi ništa.

A Mujo 'ladno odgovori:

Nisam ja ođe doš'o da radim, nego da se ZAPOSLIM.

Naravno da NIJE U REDU to što Biro ništa ne radi i ničemu ne služi. Al' jebo ga ja, eno ti famozne reformirane Agencije za državnu službu. Nijedan konkurs nisu u stanju da sprovedu u roku kraćem od 5 mjeseci. A obično potroše svih 12.

Pa redom. Gdje god su jasle sigurne, ljudi se uljuljkaju i ne rade svoj jebeni pos'o. E to ti je jarane sve od samoupravljanja. Ja samo čovjeku kažem kako s tim izaći na kraj a ne počiniti ubistvo.
vatra i voda

Post by vatra i voda »

Jimmy_The_Saint wrote:Opet Jozo Bravar Legenda.... E tek bi NJEGOVA murija odbila bubrege raji....

Ovo je zemlja utvara.

I to je demokracija - sloboda izbora - ako neko moze da zivi od toga od uspomena :-)
Jimmy_The_Saint

PS. Ne zafrkavaj me s idealizmom. Svaka je birokracija, poglavito naša, u realnim okvirima SAMA SEBI SVRHA. I nisam ja to smislio, ni skrivio.
Mojne me batije. Ako ne možeš srušiti sistem, daj bar ga nekako PREŽIVI.
Jimmy_The_Saint

vatra i voda wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Opet Jozo Bravar Legenda.... E tek bi NJEGOVA murija odbila bubrege raji....

Ovo je zemlja utvara.

I to je demokracija - sloboda izbora - ako neko moze da zivi od toga od uspomena :-)
Ama naravno da je sloboda. Al' sloboda nije Božje sjeme pa da ti ga neko da. Od uspomena se živi samo u staračkim domovima i folk-šlagerima. Jal'jala'jal'jala Ooosmaaanaaagaaaaaa!
d-boy-b

Post by d-boy-b »

a sta kazete da malo vise porazgovaramo o razlogu "sarene revolucije"
sta su oni ustvari htjeli??culi ste izjavu mladog tuto completovca na kraju...
nije da je njihov potez los.ovi sto su u toj zgradi zasluzuju to ali po meni iz nekih drugih razloga.eh jesu li njihovi razlozi opravdani??
slazem se ja da je obezbjedjenje nula i da nisu profesionalni i da je murija bezveze odvaljivala bubrege kako vec neko rece ko u kafanskoj tuci..ali eto koji je bio razlog te revolucije
tech10

Post by tech10 »

Skoro smo zaboravili na piramide. :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

...
Last edited by FFK as Lucy01 on 28/09/2006 17:48, edited 2 times in total.
Jimmy_The_Saint

d-boy-b wrote:a sta kazete da malo vise porazgovaramo o razlogu "sarene revolucije"
sta su oni ustvari htjeli??culi ste izjavu mladog tuto completovca na kraju...
nije da je njihov potez los.ovi sto su u toj zgradi zasluzuju to ali po meni iz nekih drugih razloga.eh jesu li njihovi razlozi opravdani??
slazem se ja da je obezbjedjenje nula i da nisu profesionalni i da je murija bezveze odvaljivala bubrege kako vec neko rece ko u kafanskoj tuci..ali eto koji je bio razlog te revolucije
Dobro pitanje. Samo, dok ne izađu iz ćorke, ne možemo ništa reć pouzdano.
Post Reply