Na pomen Posavine 1992. u sva prica o altruizmu drzave Hrvatske pada u vodu.Maraschino wrote:tetejac wrote:
Opet ti o Posavini.
Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
-
tempuser
#426 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
- bingov buraz
#427 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Šta su radili dobro su prošli.Edin H. wrote:Tortura i zlostavljanje je inace dozvoljeno, samo ih ne smijes roknuti?bingov buraz wrote: Ova dvojica arkanovih saboraca što su provozana na haubi su živi i zdravi,mada petokolonaši to i ne zaslužuju.
Kome se ne prašta u baš svakom ratu širom kugle zemaljske,snajperistima i petokolonašima.
-
tetejac
#428 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Gdje si Rambo?tempuser wrote:Toliko ste hrabri bili i toliko ste pomagali drugma da vas "vasi" Hrvati iz Posavine dan danas pljuju i jebu vam majke izdajnicke kako stignu sto ste ih izdali, prodali Posavinu i ko picke se povukli preko Save. Niste imali boljeg i postenijeg generala od Stipetica, qurac bi uzeli Baniju u Oluju da njega nije bilo, pa ste i njega izdali. Pametnom dosta.tetejac wrote: Pa svatko radi kako mu odgovara to je po prirodi normalno. Nekad odnemogneš sebi da pomogneš drugome kao što smo mi znali uraditi da pomognemo vama.
- bingov buraz
#429 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Zašto vrijeđaš o veliki ratniče koji su prošao vidim sva ratišta BiH i o svim znaš sve,osim onih o kojima se ne piše na poskoku.tetejac wrote:Pusti budale, vidiš da nisu normalni. Ovaj aludira da bi ih pobioEdin H. wrote:Tortura i zlostavljanje je inace dozvoljeno, samo ih ne smijes roknuti?bingov buraz wrote: Ova dvojica arkanovih saboraca što su provozana na haubi su živi i zdravi,mada petokolonaši to i ne zaslužuju.
Nisi vrijedan daljnjeg repliciranja.
-
tempuser
#430 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Zenevska konvencija itd jasno definisu sta su sve ratni zlocini i ne bih da ulazim u rasprave da li postoji opravdanje za ratni zlocin, jer za mene tu dileme nema, ali ono sto meni nije jasno je sljedece:bingov buraz wrote: Šta su radili dobro su prošli.
Kome se ne prašta u baš svakom ratu širom kugle zemaljske,snajperistima i petokolonašima.
Od rata u Zalivu ratovi se prakticno uzivo prenose, do rata je VHS ili VHSc kamera bilo na svakom koraku. Ajd onaj sto trckara sa kamerom mozda i ne zna tezinu onoga sto snima, ali gdje je mozak jednom generalu tipa Dudakovica da ne vodi racuna sta prica pred kamerom????
Srbi pocinili bezbroj ratnih zlocina, ali nije niko snimao kamerom, a mrtva usta ne govore. Zlocin se desio, ali niko ne odgovara.
Last edited by tempuser on 04/11/2019 01:39, edited 1 time in total.
-
tempuser
#431 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Sto je ti nisi odbranio kad si vec bio tamo da branis Bosnu, Hrvate i muslimane?tetejac wrote:Gdje si Rambo?tempuser wrote:
Toliko ste hrabri bili i toliko ste pomagali drugma da vas "vasi" Hrvati iz Posavine dan danas pljuju i jebu vam majke izdajnicke kako stignu sto ste ih izdali, prodali Posavinu i ko picke se povukli preko Save. Niste imali boljeg i postenijeg generala od Stipetica, qurac bi uzeli Baniju u Oluju da njega nije bilo, pa ste i njega izdali. Pametnom dosta.Pa opet ti kažem, mogao si doći pa obraniti Posavinu.
Ako nista ovim si priznao da od cijele price kako si branio i pomagao Bosnu ostalo samo da ste pickice koji i rodjeni narod zavaliste.
-
tetejac
#432 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Jel’ ti ovo priča kolji al’ nemoj snimat?tempuser wrote:Zenevska konvencija itd jasno definisu sta su sve ratni zlocini i ne bih da ulazim u rasprave da li postoji opravdanje za ratni zlocin, jer za mene tu dileme nema, ali ono sto meni nije jasno je sljedece:bingov buraz wrote: Šta su radili dobro su prošli.
Od rata u Zalivu ratovi se prakticno uzivo prenose, do rata je VHS ili VHSc kamera bilo na svakom koraku. Ajd onaj sto trckara sa kamerom mozda i ne zna tezinu onoga sto snima, ali gdje je mozak jednom generalu tipa Dudakovica da ne vodi racuna sta prica pred kamerom????
Srbi pocinili bezbroj ratnih zlocina, ali nije niko snimao kamerom, a mrtva usta ne govore. Zlocin se desio, ali niko ne odgovara.
Pa zar nije namontirano to Dudakoviću?
-
tempuser
#433 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Nije naravno, ali ne kontam te likove, znas sta je ratn zlocin, znas da te kamera snima i da ti se za to moze suditi, a ti se ponasas ko da ce rat trajati 1000 godina pa ti nece suditi.tetejac wrote: Jel’ ti ovo priča kolji al’ nemoj snimat?
Pa zar nije namontirano to Dudakoviću?
Ne mislim samo na Dudakovica niti sam igdje sam ja napisao da je montirano?
-
tetejac
#434 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Pa eto što nisi pokupio ovog Ramba iz Sarajeva pa probio koridor? Što niste došli? Svoji na svome, vaša zemlja. Čekali mene kao ‘stranog’ vojnika da dođem i gledali me kako se patim skupa sa vašim sunarodnjacima?Maraschino wrote:Opet ti o Posavini.tetejac wrote: Pa svatko radi kako mu odgovara to je po prirodi normalno. Nekad odnemogneš sebi da pomogneš drugome kao što smo mi znali uraditi da pomognemo vama. Da se spojimo sa drugim korpusom?Pa taj drugi korpus kurcem nije mrdnuo da učini bilo šta za Posavinu. Šutili k’o pičke kad smo tražili pomoć.
Vi ste imali dobre namjere ali krivousti rekao da se povlacite a cetnici ce prestati sa opsadom Dubrovnika. Naravno da ste ga poslusali tako da nikada niste ni pokusali Posavinu da branite.
O silnim korpusima koji su probijali koridor pricaju zene u frizerskom. Taj koridor je mogla i intedantska jedinica probiti. Nije da niste mogli da ih tucete preko Save ali ne, to se nas tamo ne interesuje. Zasto, zato sto su posavski katolici najmanje Hrvati.
-
tempuser
#435 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Mislis da te skupa sa surnadornjacima s obje strane gledamo kako prodajete teritorju, zavaljujete te iste sunarodnjake i bjezite ko picke?tetejac wrote: Čekali mene kao ‘stranog’ vojnika da dođem i gledali me kako se patim skupa sa vašim sunarodnjacima?
Za to tako ste se vi "patili" po Posavini vam posavski Hrvati i muslimani jebu majke izajnicke.
-
tetejac
#436 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
To Rambotempuser wrote:Mislis da te skupa sa surnadornjacima s obje strane gledamo kako prodajete teritorju, zavaljujete te iste sunarodnjake i bjezite ko picke?tetejac wrote: Čekali mene kao ‘stranog’ vojnika da dođem i gledali me kako se patim skupa sa vašim sunarodnjacima?![]()
Za to tako ste se vi "patili" po Posavini vam posavski Hrvati i muslimani jebu majke izajnicke.
-
tempuser
#437 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Vidim, nema vise price, mi branili Bosnu, Hrvate, muslimane.tetejac wrote: To Rambo
Isti se qurac ko i cetnici, s tim da oni bas nisu tako zavaljivali svoj narod kao sto vi zavaliste Hrvate i Posavn.
-
tetejac
#438 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Možemo se samo ponavljati. Ti si se dobro isprovaljivao ali jebigatempuser wrote:Vidim, nema vise price, mi branili Bosnu, Hrvate, muslimane.tetejac wrote: To Rambo![]()
Isti se qurac ko i cetnici, s tim da oni bas nisu tako zavaljivali svoj narod kao sto vi zavaliste Hrvate i Posavn.
Dobro, mi zavalili, mi ko četnici, mi zločinci. Da se vratimo na Dudakovića? Ipak je tema o njemu. Ti otvori drugu pa možemo tamo. Pričaj nam kako si ti branio BiH
-
tempuser
#439 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Ja se isprovaljivao???tetejac wrote: Možemo se samo ponavljati. Ti si se dobro isprovaljivao ali jebiga![]()
Dobro, mi zavalili, mi ko četnici, mi zločinci. Da se vratimo na Dudakovića? Ipak je tema o njemu. Ti otvori drugu pa možemo tamo. Pričaj nam kako si ti branio BiH
Pa nisam se ja ovdje pojavio kao veliki altruista i oslobodlac, a zavrsio kao obicna picketina koja se pvukla i zavalila vlastiti narod!
Ratumijem te ja. Jbga, zvizno gazda Franjo, valjalo se keru vratiti k nozi!
Ko ti je kriv kad nemas pameti, a imas viska teksta!
-
tetejac
#440 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Otvori novu temu stari pa nam reci tvoj ratni puttempuser wrote:Ja se isprovaljivao???tetejac wrote: Možemo se samo ponavljati. Ti si se dobro isprovaljivao ali jebiga![]()
Pa nisam se ja ovdje pojavio kao veliki altruista i oslobodlac, a zavrsio kao obicna picketina koja se pvukla i zavalila vlastiti narod!![]()
Ratumijem te ja. Jbga, zvizno gazda Franjo, valjalo se keru vratiti k nozi!
Ko ti je kriv kad nemas pameti, a imas viska teksta!
-
tempuser
#441 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Zini da ti kazem!tetejac wrote: Otvori novu temu stari pa nam reci tvoj ratni put
Ko treba da zna - zna!
-
tetejac
#442 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Bio na tajnom zadatkutempuser wrote:Zini da ti kazem!tetejac wrote: Otvori novu temu stari pa nam reci tvoj ratni put![]()
Ko treba da zna - zna!
-
tempuser
#443 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Supertajnom!tetejac wrote: Bio na tajnom zadatkuDobro je Rambo, postao si dosadan
Naravno, kad te nego ispreskace da ne znas gdje si supalj onda je dosadan!
-
tetejac
#444 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Ne možeš ti mene ispreskakat jer sve što sam napisao je istina a ti momak fantaziraj. Ako imaš nekih pitanja ok, ako ne vrtit ćemo se u krug. Kažem ti, otvori novu temu o ratnom putu pa možemo tamo diskutirati.tempuser wrote:Supertajnom!tetejac wrote: Bio na tajnom zadatkuDobro je Rambo, postao si dosadan
Naravno, kad te nego ispreskace da ne znas gdje si supalj onda je dosadan!
-
tempuser
#445 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Mogu kao sto vidis i to prije jutarnje kafe!tetejac wrote: Ne možeš ti mene ispreskakat jer sve što sam napisao je istina a ti momak fantaziraj. Ako imaš nekih pitanja ok, ako ne vrtit ćemo se u krug. Kažem ti, otvori novu temu o ratnom putu pa možemo tamo diskutirati.
Da, da, povlacenje HV-a iz Posavine Stipeticu iza ledja i ostavljanje HVO-a na cjedilu fantatiranje! Sva sreca da postoje zivi svjedoci da vas lazljivce, dvolicnjake i vagine stave na pravo mjesto!
Sve je istina osim da si branio BiH, Hrvate i muslimane!
-
tetejac
#446 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Jest. Kako ti kažeštempuser wrote:Mogu kao sto vidis i to prije jutarnje kafe!tetejac wrote: Ne možeš ti mene ispreskakat jer sve što sam napisao je istina a ti momak fantaziraj. Ako imaš nekih pitanja ok, ako ne vrtit ćemo se u krug. Kažem ti, otvori novu temu o ratnom putu pa možemo tamo diskutirati.
Da, da, povlacenje HV-a iz Posavine Stipeticu iza ledja i ostavljanje HVO-a na cjedilu fantatiranje! Sva sreca da postoje zivi svjedoci da vas lazljivce, dvolicnjake i vagine stave na pravo mjesto!
Sve je istina osim da si branio BiH, Hrvate i muslimane!
- LBVIEW
#447 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Koja tortura, to sto su ih, a sve po zasluzi, ponizili? Da su s bracom cetnicima usli u Bihac napravili bi isto sto su Srebrenici.Edin H. wrote:Tortura i zlostavljanje je inace dozvoljeno, samo ih ne smijes roknuti?bingov buraz wrote: Ova dvojica arkanovih saboraca što su provozana na haubi su živi i zdravi,mada petokolonaši to i ne zaslužuju.
Sve legaliste do legaliste, bre.
- LBVIEW
#448 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
E vidis, po njihovom poimanju pravde, a nisu originalni jer su i to prepisali od brace cetnikaPM72 wrote:Sta radi od zarobljenika? Skino ih gole ,posadio na haubu i natjerao ih da pokazuju tri prsta i takve provozao kroz Bihać.Jesul ubijeni? Nisu.Jesul zasluzili takvo ponizenje? jesu.Zbog cega? Ratovali sa arkanovcima protiv legalnih organa drzave BiH?tetejac wrote:A šta ćemo sa ovim video materijalom? Vidi šta radi od zarobljenika. To nije zločin, jel’?bingov buraz wrote:Dudaku se mogu samo napušiti ćundare,pa to suđenje je komedija,dovoljno je pročitati samo par izjava svjedoka "reko komšijin mali da je on čuo iz prve ruke da neka baba vidjela nekog ko liči na Dudakovića"
Nego,HVO zarobi u Mostaru 9 vojnika Armije pa ih snimali i pred kamerama HTV-a iz Zagreba i onom novinarkom -kujom iz Zagreba Dijanom Čuljak davali izjave.Jesul prezivjeli? Nisu-sve ijedan ubijeni.Ni grobove im nisu nasli nego su im kosti pronađene u smetljistu i to ne svih.
Ko je odgovarao za to?
Oni i moral.
- LBVIEW
#449 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Na Ostrelju.Maraschino wrote:Gdje li vas je Dudak nacepio pa ga ovako pokusavate da blatite?
Mozda tamo u K.Vakufu kada ste odbijali da se povucete pa dobili ultimatum ili vas je negdje drugo nacepio?
-
tempuser
#450 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Bez obzira na kontekst u kojem se desilo i bez obzira na to koliko mi to vidjeli kao pravicno ili zasluzeno, upravo ta totura je po zakonu ratni zlocin.LBVIEW wrote: Koja tortura, to sto su ih, a sve po zasluzi, ponizili? Da su s bracom cetnicima usli u Bihac napravili bi isto sto su Srebrenici.![]()
Sve legaliste do legaliste, bre.
Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika
Član 175.
Ko kršeći pravila međunarodnog prava, prema ratnim zarobljenicima naredi ili učini koje od ovih djela:
a) lišenja drugih osoba života (ubistva), namjerna nanošenja osobama snažnog tjelesnog ili duševnog bola ili patnje (mučenja), nečovječno postupanje, biološke, medicinske ili druge znanstvene eksperimente, uzimanje tkiva ili organa radi transplantacije;
b) nanošenje velikih patnji ili ozljeda tijela ili povreda zdravlja;
kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora