Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Bloo
Globalna šefica

#426 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by Bloo »

славянин wrote:
insomnia78 wrote::lol:
Pa po tebi ispase svi Hrvati ustase,Srbi cetnici a komunisti sve to al prikriveno svi i kovali plan da napadnu muslimane za 50 godina od osnivanja juge jel :oops:
Pda.
Ne znam zašto još uvijek pokušavaš da preispituješ tu opŠte poznatu istinu.
Oni to nose u genima. I komunisti nebitno koje nacionalnosti.
insomnia78

#427 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by insomnia78 »

Glupe su vam te insinuacije. Mene su zbog slicne stvari zadnji put banovali mjesec
славянин

#428 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by славянин »

insomnia78 wrote:Glupe su vam te insinuacije. Mene su zbog slicne stvari zadnji put banovali mjesec
Cuj insinuacije a to pises od kad ti je istekao ban :lol:
insomnia78

#429 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by insomnia78 »

Cenim da to mozes i dokazati. I sta se koji kurac kacite za mene? Jel ja vas po imenima spominjem?
славянин

#430 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by славянин »

insomnia78 wrote:Cenim da to mozes i dokazati. I sta se koji kurac kacite za mene? Jel ja vas po imenima spominjem?
Cenim da pogledas sta pises pa ti reci. Ko te spominje po imenu :lol: Sta je biloooooo pa ti ono bodes ko pcela jelde a sad places :lol:
insomnia78

#431 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by insomnia78 »

Pa ti iznosis optuzbe red bi bilo da ih i dokazes.
Edin H.

#432 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Cenim da to mozes i dokazati. I sta se koji kurac kacite za mene? Jel ja vas po imenima spominjem?
Spominjes :oops:
hAZNADAR

#433 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by hAZNADAR »

klovn1 wrote:
General War wrote:
hAZNADAR wrote:Sta je jugonostalgicari,... niko nist o historiji, pardon istoriji u udzbenicima nekad i sad?

Prozvakali smo vise puta fabrike, miliciju i pendrek, pasos, klupe u parku,.... valjda i ovaj dosadni predmet zasluzuje malo paznje.
Javi ako nadjes kakvu laz u zvanicnim udjbenicima SFRJ.
]
prva i osnovna na koju se temelji sva kasnija propaganda i hegemonistička politika susjeda
da je Bosnu naselilo hrvatsko i srpsko pleme
po dolasku na Balkan srpsko pleme naseljava mali dio gornjeg podrinja oko Foče i dio današnjeg Sanđaka a hrvatsko pleme dio Like iza Velebita
u Bosni u to vrijeme žive Iliri, potomci slavnig Batona koji se usudio podići ustanak protiv rinljana
dokaz??
ne može bit jači, rješen svih laži i srpsko hrvatake mitoligije, kosovskih bojeva i drugih mitimanskih sranja
genetika koja kaže da danas 70% Bošnjaka ima ilirske gene, tek 15% !!! slavenske
dakle srbi i hrvati pri dolasku na Balkan Bosne nikad vidli nisu, tek kasnije povremeni izleti kako Klaićka kaže, srpskih i hrvatskih vladara
i kako onda starosjedioci Balkana Bošnjaci koji čak nisu dakle Slaveni, mogu vodit porijeklo od došlja slavena srba i hrvata koji dođoše na Balkan tek u 7.vijeku
Fino, hvala na razumijevanju,.. ali zamolio bih te da ta davljenja o halogrupama, genetici,.... prebacis na neku drugu temu. Inace ispada da si se ulogovao samo da podastres nesto sto je jos besmislenije od srpske iliti jugo mitomanije i time degradiras ovo o cemu govorim. Ja se samo fokusiram na historiji koja se izucava u udzbenicima i ogradjuejm se od bilo kakve mitomanije pa i bosnjacke.

Koji lik hebote,.. :roll: Ja pricam o skolskom gradivu u YU i mitovima, cenzurama,... a on ulijece sa halogrupama i migracijama prije 25 000 god.
LBVIEW

#434 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by LBVIEW »

славянин wrote:
LBVIEW wrote:
славянин wrote:Znaci isilovci nose zastavu sa sehadetom = svi muslimani su teroristi jel ??
Kakav Isil, sta lupas, ovaj smrad je bio ovicir JNA.
I ti mislis da ideja Jugoslovenstva i komunisti su kao taj konj jel... pripremali se 50 godina da ubijaju muslimane prije nisu smjeli.
U tim komunistima i oficirima je bio prilicno velik broj focanaskih, kulenvakufskih, visegradskih... koljaca i nji'ovih potomaka, sto se i vidjelo 90-tih. A i u krajevima gdje istih nije bilo, poput slobodarskog Potkozarja, taj slobodarski du' vidjesmo po Omarskoj, Keratermu, Trnopolju, Tomasici, Koricanima, Hrastovoj glavici, Jakarinoj kosi... :oops: Jednostavni, medju Srbima, bilo komunistima, bilo cetnicima postojao je, a i danas postoji koncenzus u vezi rijesenja bosnjackog pitanja, kako vam to vise nije jasno. :-)
Last edited by LBVIEW on 27/11/2018 08:38, edited 1 time in total.
LBVIEW

#435 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote: I takvima bi djeneral dao legitimitet u sape. :oops:
Ne ti si dao ovima legitimitet, pa su navratili i kod nas

Zarobljeni vojnik HV u Mostaru
Image
sukladno:
Image
Znaci, ako zlocinackoj "JNA" nisam dao legitimitet da vaspostavlja "red i mir" i apsi "neprijatelje", ovima jesam - hebem te, logiko.
Dalje, velis, "prije i poslije", pa to su, druze, isti "ljudi", of V Kadijevica, do ovog brkatog smrada. Isti su imali pripremljen plan B, u slucaju da ne dobiju legitimitet za "spasavanje" Jugoslavije, pogrom Bosnjaka nije isplaniran preko noci.
hAZNADAR

#436 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by hAZNADAR »

klovn1 wrote:
hAZNADAR wrote:

Fino, hvala na razumijevanju,.. ali zamolio bih te da ta davljenja o halogrupama, genetici,.... prebacis na neku drugu temu. Inace ispada da si se ulogovao samo da podastres nesto sto je jos besmislenije od srpske iliti jugo mitomanije i time degradiras ovo o cemu govorim. Ja se samo fokusiram na historiji koja se izucava u udzbenicima i ogradjuejm se od bilo kakve mitomanije pa i bosnjacke.

Koji lik hebote,.. :roll: Ja pricam o skolskom gradivu u YU i mitovima, cenzurama,... a on ulijece sa halogrupama i migracijama prije 25 000 god.
još kad bi ti nesto i znao iz tih udžbenika na koje se pozivaš, vjerovatno bi razumio i tematiku genetike, pa ne bi valjo takve gluposti, ako nesto ne razuniješ ne moraš valjat gluposti da bi opravdo svoje neznanje
odgovori na jednostavno postavljeno pitanje
kako tvoji udžbenici mogu trvrdit da starosjedioci Bosne koji potiču od ilira, tj. Bosnjaci mogu imat išta sa srbima i hrvatima koji su slaveni i koji uzgred budi rečeno nisu nikad ni naselil Bosnu u vrijeme doseljenja slavena
danasnji bosanski srbi i hrvati vode porijeklo od vlaha koje su turci doveli u svoje vrijeme u Bosnu
tek srpskom propagandom garašanina i hrvatskom stjepana radića oni se posrbljavaju i pohrvaćuju

pa sam Ilija Garasanin u čuvenom Načertaniju 1844. u Bosni ne vidi nikakve srbe ni hrvate, već isključivo Bosnjake
Sav domet bosnjackog nacionalizma je kontra Srbima u svemu i konkurencija ko je veci, stariji,... i to kao neka velka pamet?

Historijske cinjenice same po sebi, po ih poznaje, ko je citao su dovoljne da se raskrinka i potopi srpska mitomanija i u ovoj temi jugo standard historije. Medjutim ono sto je nacionalistima zajednicko je ljenost da citaju i samim tim i neukost. Pa se vade kao argumenti gluposti.
CUj genetika i halogrupe kao dokaz u temi o historiji, jedna nauka koja nema veze blage sa historijom ovdje sluzi kao krunski dokaz? :D

Pa svi narodi u Evropi su mjesavina i starosjedilaca i pridoslih plemena u seobama. Cak i najtvrdokorniji srpski nacionalisti priznaju da je formiranje moderne srpske nacije u 19 vijeku obuhvatilo mnoge koji nisu izravni potomci jednog od niza plemena.

I kada kazu Tvrtko Srbin zbogradi krune, - tvoj odgovor je ilirska veza i halogrupe?

Slusaj, seri sta hoces ali nemoj vise mene uzimati u svojim citatima ko biva ti i ja na istoj strani. Sam tvoj nastup i frisko logovanje mi smrdi na pokusaj degradiranja ovoga sto ja pricam u ovoj temi.
hAZNADAR

#437 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by hAZNADAR »

славянин wrote:
LBVIEW wrote:
I ti mislis da ideja Jugoslovenstva i komunisti su kao taj konj jel... pripremali se 50 godina da ubijaju muslimane prije nisu smjeli.
Nije postojao skriveni plan u Beogradu kako lagati o ravnopreavnosti, multikulti,... a krisom sastancenja kako handriti muslimane.

Ali i ovo sto smo zvanicno imali od JUgoslavie prema musliomanima je sasvim dovoljan preduslov za genocid kojeg je mogao ciniti bilo ko.
Muslimani su u Jugi bili jedini narod bez korijena, historije, kulture,.... jednostavno neki produkt nekih davnih okupacija i izdaja,... i opceniti image fukare koja nizasta nije osim za fbrika i ugostiteljstva.

Takve je bilo lako prognati, pobiti,... manja moralna dilema, savjest,...

A i danas vidis kod ostataka jugoslovena sam odnos prema bosnjastvu uz kojeg samo vezu primitivizam, skart, sda, manji intelekt,....
hAZNADAR

#438 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by hAZNADAR »

LBVIEW wrote:
U tim komunistima i oficirima je bio prilicno velik broj focanaskih, kulenvakufskih, visegradskih... koljaca i nji'ovih potomaka, sto se i vidjelo 90-tih. A i u krajevima gdje istih nije bilo, poput slobodarskog Potkozarja, taj slobodarski du' vidjesmo po Omarskoj, Keratermu, Trnopolju, Tomasici, Koricanima, Hrastovoj glavici, Jakarinoj kosi... :oops: Jednostavni, medju Srbima, bilo komunistima, bilo cetnicima postojao je, a i danas postoji koncenzus u vezi rijesenja bosnjackog pitanja, kako vam to vise nije jasno. :-)
Ne samo medju Srbima. Iste predrasude o muslimanima, Bosnjacima dijele mnogi. To je zaostavstina bivse drzave gdje se Jugosloveni velikosrbi razlikuju u nekim drugim stvarima, ali po pitanju Bosnjaka je otprilike isto.

Plus sto je danas samo kod jugoslovena, jugonostalgicara muslimanskog backgrounda opstao jos stari standard,... gdje kroz slavu Juge, Tileta, isticanja ateizma, furanja modernih imena, izrazavanje otvorenog prezira prema islamu i bosnjastvu, konzumiranja iskljucivo susjednih umjetnika,... dokazuje neki toboze urbani gospodski pedigre, ono moderni i kultivisani. Ili sto rece jedna od perjanica te raje na ovom forumu - plemeniti vs skart.
Last edited by hAZNADAR on 27/11/2018 15:20, edited 1 time in total.
bunk

#439 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by bunk »

Ma yebo ti to.
Sjecam se dobro kako su se ophodili prema mojim rahmetli neni i djedu tadasnji glavesine iz nase okoline.
Tacno ko da su visa rasa .
Jedino su se zayebali sto su mislili da ce vladat zauvijek.
LBVIEW

#440 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by LBVIEW »

Ispravi citate, Haznadar, neko bi me mogao pomijesati s ovim Slavjanom. :mrgreen:
General War

#441 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
LBVIEW wrote: I takvima bi djeneral dao legitimitet u sape. :oops:
Ne ti si dao ovima legitimitet, pa su navratili i kod nas

Zarobljeni vojnik HV u Mostaru
Image
sukladno:
Image
Znaci, ako zlocinackoj "JNA" nisam dao legitimitet da vaspostavlja "red i mir" i apsi "neprijatelje", ovima jesam - hebem te, logiko.
Dalje, velis, "prije i poslije", pa to su, druze, isti "ljudi", of V Kadijevica, do ovog brkatog smrada. Isti su imali pripremljen plan B, u slucaju da ne dobiju legitimitet za "spasavanje" Jugoslavije, pogrom Bosnjaka nije isplaniran preko noci.
Jarane, pola GŠ ABiH ti je bilo na vukovarskom (tacnije slavonskom ratistu) a pojedinacno jos vise u uniformama te zlocinacke JNA, o dvije trecine oficirskog kadra ti je bilo u JNA do 92.
Ti gledas "jugoslovenski" na ovu krizu a ne ja...zaboli me kita ako je trebala slovenija ili hrvatska stradati a BiH bila postedjena...ovako je ispalo naopako, plus i hrvati zacerali s ledja i handrimo se i dan danas...ali ti nikako to da shvatis.
insomnia78

#442 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by insomnia78 »

Jah. BiH bi sigurno bila postedjena
General War

#443 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by General War »

Naravno da bi bila postedjena, bila je postedjena i nakon te slike sto si postavio, sto li?
insomnia78

#444 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by insomnia78 »

Pa to logikom cemu onda i NOB? Da su sjedili kod kuce ne bi ni izginuli
Grean

#445 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by Grean »

LBVIEW wrote:
insomnia78 wrote:Kucamo na vrata zaboravljenih asova
Dane Lukajić. Antifasista, socijalisticki omladinac, komunista, drug
Image
“U Zagrebu je završio Višu kriminalističku školu te Fakultet političkih nauka. Radio je kao pripadnik sigurnosne službe u Petoj armijskoj oblasti. S početkom rata odlazi u Vojsku Republike Srpske, gdje je, ponovo kao pripadnik sigurnosne službe, nosio čin pukovnika.”

Uhapsen na granicnom prelazu prema Hrvatskoj kada je krenuo odati pocast srpski zrtvama iz WWII

“Prethodno je, protekle dvije decenije obilazeći sva moguća okupljanja u čast i slavu partizanskog pokreta, obučen i ogrnut u tim prigodama obaveznim folklornim detaljima (jugoslavenskom zastavom, kačketom s partizanskom petokrakom itd.), isticao vlastiti “antifašizam”
Arhetip Jugoslovena koji se na Manjaci borio protiv ustasa, tj. bosnjackog i hrvatskog stanovnistva. :oops:
Problem jugoslovenstva je prije svega ta srpska percepcija da boreci se za srpske interese ti se u stvari boris za Jugoslaviju pa makar to bilo ukidanjem autonomije Kosova ili paljenjem bosnjackih sela.

I ta programerska "greska" nije iz 91', ona je ugradjena u temelje jos 1918 u stvaranju Kraljevine SHS a kasnije je samo nadogradjivana ili korigovana.

Zato kazem 1918 je najcrnja godina u istoriji Balkana, bar gledano iz perspektive BiH i Bosnjaka posebno. Jednog okupatora je zamijenio drugi, puno opasniji. Tako je bilo i sa mnogim drugim narodima. Prvi svjetski i njegov rezultat je najveci razlog za izbijanje 2 svjetskog rata.

Sto se tice 1943 i ZAVNOBiH-a ai kasnije AVNOJ-a, pored svih mana istorijski je sreca da se desio kad se vec desila 1918. Jugoslovenska ideja je fula i da Bog do' nije bilo ni jednog ni drugog ali da ne bi 2 svjetskog i kasnije Jugoslavije BiH i Bosnjaci bi bili podijeljeni kao sto je Sandzak danas.
General War

#446 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by General War »

insomnia78 wrote:Pa to logikom cemu onda i NOB? Da su sjedili kod kuce ne bi ni izginuli
:-)
Bogami, bas te logika sluzi onda...gdje je bila BiH za vrijeme NOB-a?
insomnia78

#447 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by insomnia78 »

Ko spominje BiH?
General War

#448 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by General War »

Grean wrote:
Problem jugoslovenstva je prije svega ta srpska percepcija da boreci se za srpske interese ti se u stvari boris za Jugoslaviju pa makar to bilo ukidanjem autonomije Kosova ili paljenjem bosnjackih sela.

I ta programerska "greska" nije iz 91', ona je ugradjena u temelje jos 1918 u stvaranju Kraljevine SHS a kasnije je samo nadogradjivana ili korigovana.

Zato kazem 1918 je najcrnja godina u istoriji Balkana, bar gledano iz perspektive BiH i Bosnjaka posebno. Jednog okupatora je zamijenio drugi, puno opasniji. Tako je bilo i sa mnogim drugim narodima. Prvi svjetski i njegov rezultat je najveci razlog za izbijanje 2 svjetskog rata.

Sto se tice 1943 i ZAVNOBiH-a ai kasnije AVNOJ-a, pored svih mana istorijski je sreca da se desio kad se vec desila 1918. Jugoslovenska ideja je fula i da Bog do' nije bilo ni jednog ni drugog ali da ne bi 2 svjetskog i kasnije Jugoslavije BiH i Bosnjaci bi bili podijeljeni kao sto je Sandzak danas.
Istovjetno i srbi tako razmisljaju, mogli su ladno da prisajedine BiH kao i vojvodinu i kosovo, i bog da te vidi danas...eto takva je bila sprska percepcija 41-45...ako ti nesto nije jasno u mom postu, vidi pod popisom stanovnistva za koju god hoces godinu.
General War

#449 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by General War »

insomnia78 wrote:Ko spominje BiH?
izvini, ja mislio da pricamo o BiH, a ne o Novom Zelandu i uticajem NOB-a na desavanja II svetskog rata.
horkesh

#450 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by horkesh »

General War wrote:
Grean wrote:

Istovjetno i srbi tako razmisljaju, mogli su ladno da prisajedine BiH kao i vojvodinu i kosovo, i bog da te vidi danas...eto takva je bila sprska percepcija 41-45...ako ti nesto nije jasno u mom postu, vidi pod popisom stanovnistva za koju god hoces godinu.
Zašto popise? Ako se ne varam, najveći udio u stanovništvu kojeg su Srbi postigli ikada u popisima je 44 posto.
Post Reply