Izuvanje po kućama :D

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SaraFina

#426 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

moonca wrote:
Edin H. wrote:
Kradu li se cipele? :D
:lol: Ne mogu vjerovati da se izuvaju. :shock: Ko ce odoliti :babinsin: tenisicama da ih ostavi na -izvolite.

Sta je ce biti kada odrastu ,moraju raditi u cipelama ili mozda nece morati ???

U nekoliko elitnih dizajnerskim shopovima - prodavacice nisu mogle imati sandale da im se vide prsti niti biti bez carapa.
U nekim su sada popustili -zbog problema naci prodavace, pa im dozvole -- ali ikreno , ruzno izgleda kada vidite prodavacicu sa 'cukjljavim' prstima.

Izuvaju se itekako. Ljudi i na posao nose udobniju obuću i preobuvaju se u biroima. Ne hodaju u papama ali baletanke i cipele s nekom nižom petom imam uvjek pri ruci. Što je tebi čudno?
SaraFina

#427 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

spreca wrote:Seljak kad useli u zgradu i obuje kundure .....vise ga iz zgrde i iz kundura nemozes istjerati a pogotovu iz kundura ni kad spava :mrgreen:

Kad se to za asfalt zalijepi moj spreča :D

Ne možeš odlijepiti kran da dovučeš :)
animals

#428 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by animals »

Edin H. wrote:
animals wrote:
Edin H. wrote:
Ne...
nije ovo Kambodza.. :D
Cinjenica je onda da je Austrija blatnjava kad djeca moraju skidati cipele. :oops:
Vjerovatno tradicija..
ali mogu i razumijeti..
po Becu imas dosta pseceg izmeta..
iako u zadnje vrijeme se dosta cisti, ima idiota koji nece..
i kad ugazis u to..tragedija..smrdi do bola..
ali mislim da je pametno u vrticima..djeca se valjaju po podovima , igraju se..
svak ima svoje papuce, koje moras da kupis..
i
animals

#429 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by animals »

Ja se isto izuvam na poslu :D
moram nositi radne cipale..
i radnu odjecu :D
moonca

#430 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

jeza u ledja wrote:
zijancer wrote:šefice, ako je riječ o japancima radi se o vrelim kupkama..u slučaju kućnih kupki to su minijaturne kade u kojima možeš sjediti s koljenima privučenim na prsa (obično nisu veće). vjerovatno nešto nije bilo u redu, nije bilo tuša? mora da je neki interesantan razlog :mrgreen:
ne poznajem ih, zadivljuju me, pa čitam i gledam šta god stignem..
najfascinantnija stvar je u vezi ..hm neću dalje :mrgreen:
Imaju tuseve i kade, regularno, samo je sve malecko i ko da si u kabini broda :D.

Obicno je procedura skontati kako fercera pustanje vode u vodokotlicu jer ima jedno dvaes gumbica i to svaki jebeni kotlic razlicit tacno se takmice ko ce vise "gadgets" da napravi (tako je u svemu, ali WC solje su poseban slucaj :-) ).

Al pazi jednu stvar, ovo vizavi price kako su izuzetno cisti i to. Za jednu takvu naciju, razocaralo me da u mnogim javnim WCima (javna mjesta, restorani, itd) fali jebeni sapun. Ili ga uopste nema, ili ga nisu nadopunili (ako je tecni). Izadjes onako usran i upisan ( :D ) i nema jebenog sapuna. Ne znam u cemu je fora? :roll:
I druga stvar, sto se tice Japana i javne cistoce - Japan ima problem sa nedostatkom kanti za smece. I to ono BAS nema kanti. Valja bas potraziti da bi nasao. Raja znaju nosit u kesama smece, ako su nesto pojeli ili popili (a hvala bogu kod njih sve upakovano do maksimuma). Uglavnom, nije bas najcistije ko sto se misli (a i tesko moze biti super cisto kad u tako gusto naseljenim gradovima). (Ovaj problem sa kantama je radi terorista, kad je ono bilo, u 90im, ona sekta i to, mrsko mi trazit ime, Aun Sunrikyo, tako nesto, stavljali nekakve bombe/otrove u kante).
Takodje, u restoranima, mislim cisto je, ali nije bas ono vau. Sve one supice ili rezanci, kod njih je normalno da se to srce. Sad zamisli pun restoran dubke, svi srcu, i ne da imam problem sa srkanjem, ali one supe i rezanci, sosovi i to, prsce jebiga po stolu i okolo, jos sa onim stapicima. Naravno to se ocisti, ali ne mozes ti to bas ocistit da bude cakum-pakum dok ne sjedne sljedeci gost. Plus sto se regularno pusi u zatvorenom, u restoranima...ali dobro, to je Bosancima normalno. :D :roll:
Naravno, sad ovako generalno - naravno da je jako cisto.... za svjetski standard. :oops: Ali su malo previse opsjednuti vise formom nego sustinom.

Inace, moje skoro pa prvo iskustvo u japanskom javnom WCu je moglo zavrsit u bolnici, jer sam pri izlasku tako jako lupio glavom u betonski okvir vrata da sam pao onako na plocice haman pa polusvjestan. Mogao sam tako zaglavit satima u WCu, niko ne bi znao. A jos nema sapuna. :D Inace je to problem sa niskim stropovima i vratima za bilo kog malo viseg, pa dok se covjek navikne. :-)

I da se vratim na temu, tacno je ovo sa papama za WC, sto si spominjao, mada nisam u stvari nikome bio bas gost u kuci (sto je isto rijetkost - da ljudi dolaze drugima u goste kuci, jer zive u malim stanovima).

PS: Moram nesto jos samo dodati o Japanu - fascinira me opsjednutost Bosanaca Japancima. I to bas ono opsjednutost. Sve najbolje dolazi iz Japana, njihova kultura, tradicija, etika, radne navike, cistoca. Imam tacno osjecaj da Bosanci smatraju Japance dijametralno suprotnim od njih samih, sto se tice svega onog loseg sto mislimo sami o sebi. Mislim dosta finih stvari stoji sto se tice Japanaca, i ja ih gotivim i moze se dosta nauciti od njih, ali se bogami pretjeruje dobro. Imaju i oni problema zescih, i jos da rade po nekim pitanjima.
Sori na offu, malo sam se uzivio u pricu o Japancima. :D
:thumbup:Super zapazanja.Hvala ti sto nam priblizi svoje vidjenje .

Mene zanima -bas sto su takvi kakvim ih opisuju.
Iznenadjuje me to oko wc --sto je meni jako bitno --jer ih cesto posjecujem kao i svi vi.
Jedna od dobrih strana Amerike je -sto toga ne manjka -- To ce te odmah osjetiti kada sletite na tlo i u prvi wc uletite. Koji rahatluk :)

- Odete na planinu ,gdje imaju one plasticne kucice-wc - uvijek ce te naci papir i sapun.
Edin H.

#431 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Edin H. »

animals wrote:
Edin H. wrote:
Cinjenica je onda da je Austrija blatnjava kad djeca moraju skidati cipele. :oops:
Vjerovatno tradicija..
ali mogu i razumijeti..
i
Kupis djetetu (ili je sada po novobosanskom pravilno djetu :D ) Air Nike za dvije glave i onda mu ih levat odradi. :-)
animals

#432 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by animals »

Edin H. wrote:
animals wrote:
Edin H. wrote:
Vjerovatno tradicija..
ali mogu i razumijeti..
i
Kupis djetetu (i je sada po novobosanskom pravilno djetu :D ) Air Nike za dvije glave i onda mu ih levat odradi. :-)
Ko jos kupuje malom dijetetu patike od 200 eura..
kad imas nike od 30 eura..
moonca

#433 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

SaraFina wrote:
moonca wrote:
Edin H. wrote:
:lol: Ne mogu vjerovati da se izuvaju. :shock: Ko ce odoliti :babinsin: tenisicama da ih ostavi na -izvolite.

Sta je ce biti kada odrastu ,moraju raditi u cipelama ili mozda nece morati ???

U nekoliko elitnih dizajnerskim shopovima - prodavacice nisu mogle imati sandale da im se vide prsti niti biti bez carapa.
U nekim su sada popustili -zbog problema naci prodavace, pa im dozvole -- ali ikreno , ruzno izgleda kada vidite prodavacicu sa 'cukjljavim' prstima.

Izuvaju se itekako. Ljudi i na posao nose udobniju obuću i preobuvaju se u biroima. Ne hodaju u papama ali baletanke i cipele s nekom nižom petom imam uvjek pri ruci. Što je tebi čudno?
Cudno mi je u skolama da ostavljaju ispred.... kako neko napisa.

Razumijem u kancelarijama , naravno - pa donedavno je bilo-mada sada je opet u modi --odijelo i teniske / elegantna haljina i teniske na nogama --zbog udobnosti.
Nismo li se smijali Amerima zbog toga. Mada ja to vise ne vidjam.
SaraFina

#434 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

:oops:

U obdaništima i Do 4 razreda ne kradu djeca Edine. Kasnije ima sandučić s ključem pa zaključa.
Edin H.

#435 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Edin H. »

animals wrote:
Edin H. wrote:
Kupis djetetu (i je sada po novobosanskom pravilno djetu :D ) Air Nike za dvije glave i onda mu ih levat odradi. :-)
Ko jos kupuje malom dijetetu patike od 200 eura..
kad imas nike od 30 eura..
Mislio sam na kerma :D
Ok za malu djecu. mislio sam kada malo poodrastu i kupuju status u drustvu i okolini dizajnerskim markicama. :D
Edin H.

#436 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Edin H. »

SaraFina wrote::oops:

U obdaništima i Do 4 razreda ne kradu djeca Edine. Kasnije ima sandučić s ključem pa zaključa.
Kao u JNA :D
moonca

#437 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

animals wrote:Ja se isto izuvam na poslu :D
Nadam se da nisam dosadna sa uporedbom----ali meni je neshvatljivo da se medicinsko osoblje oblaci kuci i takav dolazi na posao i radi. To je u Americi normalno. U bonicma su u istoj odjeci --izuzeci su hirurske sale ...

Takodje mozete prenociti u sobi sa boljesnikom,jos vam daju pomocni krevet,hranu. :-) :-)
SaraFina

#438 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

moonca wrote:
SaraFina wrote:

Razumijem u kancelarijama , naravno - pa donedavno je bilo-mada sada je opet u modi --odijelo i teniske / elegantna haljina i teniske na nogama --zbog udobnosti.

To su Mini Garderobe sa harmonika vratima preko za navlačenje. U starijim školama. Imaš svoj broj gdje okačiš jaknu i klupu. Ispod svoje jakne i broj....u unutrašnjost te niske klupe ubaciš cipele a u platnenoj vrečici držiš papuče. Sjedeš na klupu i preobučeš se. Učitelj navuče ta vrata koja idu preko Garderobe i zaključa Do kraja nastave obično.
Tako i u obdaništima.
U novim školama u prizemlju imaju odvojene prostorije sa sanducima kao po tržnim centrima. Sa šiframa... To roditelji godišnje plaćaju.
Last edited by SaraFina on 05/11/2017 14:09, edited 1 time in total.
insomnia78

#439 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by insomnia78 »

moonca wrote:
Nadam se da nisam dosadna sa uporedbom----ali meni je neshvatljivo da se medicinsko osoblje oblaci kuci i takav dolazi na posao i radi. To je u Americi normalno. U bonicma su u istoj odjeci --izuzeci su hirurske sale ...

Takodje mozete prenociti u sobi sa boljesnikom,jos vam daju pomocni krevet,hranu. :-) :-)
Mozes i u Fr. Dok god placas
SaraFina

#440 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

Edin H. wrote:
SaraFina wrote::oops:

Kao u JNA :D
Pa u tržnim centrima fercera na istom principu. Jakne i kese potrpaš i ne nosiš stalno do auta.
moonca

#441 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

insomnia78 wrote:
moonca wrote:

Mozes i u Fr. Dok god placas
hm , ovdje se ne paca-naprotiv.
Presetni su da se neko brine i pravi drustvo pacijentu -sve to pomaze oporavku pacijenta
moonca

#442 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

SaraFina wrote:
moonca wrote:
SaraFina wrote:

To su Mini Garderobe sa harmonika vratima preko za navlačenje. U starijim školama. Imaš svoj broj gdje okačiš jaknu i klupu. Ispod svoje jakne i broj....u unutrašnjost te niske klupe ubaciš cipele a u platnenoj vrečici držiš papuče. Sjedeš na klupu i preobučeš se. Učitelj navuče ta vrata koja idu preko Garderobe i zaključa Do kraja nastave obično.
Tako i u obdaništima.
U novim školama u prizemlju imaju odvojene prostorije sa sanducima kao po tržnim centrima. Sa šiframa... To roditelji godišnje plaćaju.
:thumbup:

To je u redu -- podzrzavam kao i uniforme za sve iste, ako imaju/obaveza.
Edin H.

#443 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Edin H. »

moonca wrote:
insomnia78 wrote: Mozes i u Fr. Dok god placas
hm , ovdje se ne paca-naprotiv.
Presetni su da se neko brine i pravi drustvo pacijentu -sve to pomaze oporavku pacijenta
Dobro si pitanje postavila.

Zasto kod nas moras citavu strategiju razvijati ono spustanje konopaca sa krova, penanje u ekstermnim uslovima i tako to... samo da bi posjetio pacijenta i to van radnog vremena kada niko osim dezurnog ljekara nije tu.
spreca

#444 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by spreca »

SaraFina wrote:
spreca wrote:Seljak kad useli u zgradu i obuje kundure .....vise ga iz zgrde i iz kundura nemozes istjerati a pogotovu iz kundura ni kad spava :mrgreen:

Ne mogu da shvatim da zene odobravaju ulazak u obuci,jer obicno one odrzavaju cistocu u stanu/kuci ali nemogu (kako to neko napisa)da shvatim da su zaboravile/li da mala djeca se vise valjaju i puzhu po podu nego sto hodaju.......U obuci sa kojom ste tek dosli sa ulice hodati po stanu/kuci je zesci seljakluk i odsustvo higijenskih navika...mi cemo se izuvati kao i do sada :D
Hakiz

#445 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Hakiz »

Rockefeller wrote:Pa nije vlaska kuca :lol:

Zajebavam se, normalno da se skida obuca. Hoce majstor uci u stan, skini cipele.
Normalno da se treba skinuti obuća.

Ali, ne pretjerujte ljudi.

Donesemo ti ja i kolega 200 kila težak kauč pa treba još da ga spustimo, pa izujemo obuću, pa navučemo papuče, pa... i da se vratimo po drugi kmad namještaja u oyilo. A ti naručio 2 kauča, tri ormara i 4 fotelje.

Neka, hvala, ako je tako ne bih ni da platiš, istovarimo ti pred vrata, pa ti unosi sam, traži ko će ti pomoći.
spreca

#446 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by spreca »

i ja sam to isto radio dok sam radio kao zidar :mrgreen: :lol: :lol: ...salim se sterilna odjeca i obuca nije samo u medicini obavezna....masa radnih mjesta je gdje se mora nositi pokrivena glava itd
Matzan

#447 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Matzan »

spreca wrote:
SaraFina wrote:

Ne mogu da shvatim da zene odobravaju ulazak u obuci,jer obicno one odrzavaju cistocu u stanu/kuci ali nemogu (kako to neko napisa)da shvatim da su zaboravile/li da mala djeca se vise valjaju i puzhu po podu nego sto hodaju.......U obuci sa kojom ste tek dosli sa ulice hodati po stanu/kuci je zesci seljakluk i odsustvo higijenskih navika...mi cemo se izuvati kao i do sada :D

Ovo je bilo dok je Bog po zemlji hod'o.
Sad su papučari i neki tamo metroseksualci preuzeli sve kućne poslove, šminkaju se, depiliraju...
Eno sad siluju zdravu logiku i milione godina evolucije pa rade na tome da i muškarci mogu zatrudnjeti.
Ode sve u lijepi Honduras!
moonca

#448 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

:lol: :plete:

Nije vam lako. :D
spreca

#449 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by spreca »

Hakiz wrote:
Rockefeller wrote:Pa nije vlaska kuca :lol:

Zajebavam se, normalno da se skida obuca. Hoce majstor uci u stan, skini cipele.
Normalno da se treba skinuti obuća.

Ali, ne pretjerujte ljudi.

Donesemo ti ja i kolega 200 kila težak kauč pa treba još da ga spustimo, pa izujemo obuću, pa navučemo papuče, pa... i da se vratimo po drugi kmad namještaja u oyilo. A ti naručio 2 kauča, tri ormara i 4 fotelje.

Neka, hvala, ako je tako ne bih ni da platiš, istovarimo ti pred vrata, pa ti unosi sam, traži ko će ti pomoći.
Doneses najlon desetak kvadrata i prvo ga prostres po podu a tu foliju zaracunas gazdi...treba se samo snaci
spreca

#450 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by spreca »

Matzan wrote:

Ovo je bilo dok je Bog po zemlji hod'o.
Sad su papučari i neki tamo metroseksualci preuzeli sve kućne poslove, šminkaju se, depiliraju...
Eno sad siluju zdravu logiku i milione godina evolucije pa rade na tome da i muškarci mogu zatrudnjeti.
Ode sve u lijepi Honduras!
Ma ima svega na ovom kijamet dunjaluku
Post Reply