Sekularisti - USTANIMO !!!

Post Reply

Trebaju li sekularisti napokon dici glas??

Poll ended at 15/01/2017 16:14

Da
101
64%
Ne
33
21%
Ne zanima me
23
15%

Total votes: 157

Mohamad Sissoko

#426 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Mohamad Sissoko »

piupiu wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Ako hoces postenu diskusiju, moras.Ovako kad se sa tobom razgovara nema se bas vremena svaki put objasnjavat ono sto je jasno napisano jer jebiga "pisana rijec ti je kao umjetnicko djelo".
To sam vec ti rekao na temi o feminizmu gdje ti na rijec "feministkinje" u svojoj glavi interpretiras kao "sve zene" i onda diskusija nema nikakve logike odnosno ono sto od tebe biva napisano nemade veze sa mojim postom.
Al eto, uzivaj u umjetnosti pisane rijeci i interpretiraj ih kako hoces.
:lol:

Hoću, hvala, trpjeti tvoju beskonačnu drskost zaista je umjetnost. :) :kiss:
Ma bolje nemoj, interpretiraj ti napisane rijeci kako zelis.
Kad bude gdje pisalo zabranjeno parkiranje ti se tu parkiraj pa kad ti daju nalog da platis kaznu ti im reci da je pisana rijec kao umjetnicko djelo.Ipak je i to neko napisao.Moze se ba interpretirat kako hoces.Pa vidi dokle ce te to odvesti. :-D
piupiu

#427 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by piupiu »

Mohamad Sissoko wrote:
piupiu wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Ako hoces postenu diskusiju, moras.Ovako kad se sa tobom razgovara nema se bas vremena svaki put objasnjavat ono sto je jasno napisano jer jebiga "pisana rijec ti je kao umjetnicko djelo".
To sam vec ti rekao na temi o feminizmu gdje ti na rijec "feministkinje" u svojoj glavi interpretiras kao "sve zene" i onda diskusija nema nikakve logike odnosno ono sto od tebe biva napisano nemade veze sa mojim postom.

Ma bolje nemoj, interpretiraj ti napisane rijeci kako zelis.
Kad bude gdje pisalo zabranjeno parkiranje ti se tu parkiraj pa kad ti daju nalog da platis kaznu ti im reci da je pisana rijec kao umjetnicko djelo.Ipak je i to neko napisao.Moze se ba interpretirat kako hoces.Pa vidi dokle ce te to odvesti. :-D
Do Harvarda. :wink: :D :lol:
HAVANA

#428 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by HAVANA »

piupiu wrote:
HAVANA wrote:
piupiu wrote: :kiss:

Od 'n' do 'o'... :thumbup:
:lol: Kako bona od n do o?Da je bar od dj do s. :twisted: A ja mislio da smo od a do z.
:lol: Ma, joooj, druže, pomagaj, teška situacija, reklo mi da ne znam čitat', pa me namah spucala psihosomatična disleksija. Učini mi se da si počeo sa 'N' i završio sa 'o'. :lol:
Jes,ti bas malo citas.Mozes ti vise.I ja sam mislio da ti predlozim da vise citas. :lol:
ABH017

#429 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

HAVANA wrote:
zenit dozic wrote:
Cherry-Cherry wrote:I na ovoj temi kukanje, plakanje i kmečanje kako su nas pobili. Kako vam ne dosadi toliko plačipičkariti? Kad god se nema šta reći, odmah krene help Bosnia, pobili nas, genocid, Srebrenica, kme, kme... Jeste li svjesni koliko ste jadni?
Uvijek i iznova ponavljat i potencirat.
Da se zna ko je kakav i da se ne zaboravi i vise nikad ne ponovi. :thumbup:
Naravno,nikada zaboraviti ,a ne mogu i da hocu.Nekada bi volio da mogu zaboraviti.Spominjete jevreje,ok.Sta su jevreji radili 25 godina poslije rata,kako i koliko su investirali u obrazovanje,biznis...Vrte pola planete.Sta se ovde radi?Obrazovanje se obara na najnizu mogucu tacku,tacku gluposti i poslusnosti.Njima pametni ne trebaju,trebaju im glupi.Bacis mu naku kosku ili vijest ,oni se glodju oko nje po mjesec dok ovi pljackaju.Kad oglodju jednu baci drugu.Ima vazda nesta,il dodik,il zahiragic,il satro neka afera...Konstanta je 20 godina dizanje tenzija,ne smije biti tiho i mirno,da ljudi rade a omladina uci.Skolovana omladina je opasna.Kvalitetno skolovana.Zato sprijeci ih.Nafaka,sadaka,pasce s neba,mi smo to zasluzili.Pomozite,bubreg,jetra,krov nad glavom,brasno,tramvaj,invalidnina,boracka primanja 20 godina poslije rata a sve ruke i noge na broju,daj svega,daj prava al nemoj obaveza,kmee reko milorad ovo,kmee sebija uradila ono,kmee dragan ima vilu...Vazda nako kmeee i daj,pomozi...Fuj.Uci,radi,trudi se,bori se,zivi kao covjek.Putuj,uci,vidi svijeta i drugih kultura,nauci nesto iz toga.Jok,glavno je istaci ko je veci ustasa,balija il cetnik,ko ce ga vise suknuti ovom drugom,ko ce koga vise uvrijediti.Bolesno,mi smo pravo bolesno drustvo.I da,dok je vjera u prvom planu,prije drzave,obrazovanja,dok god je vjerska opredjeljenost i ime bitnija od strucnosti,nikada nam bolje nece biti.Bio sam ovde i odnijeli su me odavde,izlijecili,vratio sam se prije 13 godina i na sto tema ovog foruma sam uvijek bio zagovornik povratka i zivota u bih.Moze se,mora moci,sve se moze kad se hoce blablabla...Sve se vise ujedam za jezik,sve sam vise sjebaniji.Kolicina gluposti i zaostalosti za svim normalnim je nevjerovatna.Svakim danom sve smo gluplji i jadniji.Ode sve u 3 picke materine.Mislim,ja mogu.Ja cu se snaci,necu nigdje da idem,al gdje djecu dovedoh, sve se vise pitam.Umjesto da uce i rade,razvijaju se i doprinose drustvu...Hoce li i oni slijedecih 20 godina pricati o tome sta sa dzumom,treba li biti svinjetine u ponudi ili ne,kad je dino doso tobe i jel sarajevo gdje je nekad bilo,treba li paketic ili ne,deda mraz,vjeronauka,jel bolji obrezan il neobrezan,jel marko cetnik il je janko ustasa,arap kupio kucu,dodik pjevo pjesmu...? Hoce li raditi za ulojene i nepismene kretene s trbuhom do zuba i ljubavnicom mladjom od njihove cerke,a allaha uredno u svakoj recenici spomene.Mi smo dno dna.Gdje god je red,rad ,disciplina i obrazovanje u prvom planu,tu se i bolje zivi.Gdje god je vjera u prvom planu i ispred ovog pobrojanog ,tu srece nema.Niti ce biti.Potpuno je nebitno sad to sto sam ja cafir,kako me vole zvati.To vidi i svaki normalan i iole obrazovan covjek koji je bar malo svijeta vidio.
Apsolutno se slažem sa svim napisanim u ovom postu i istu priču već odavno pričam. Potpisujem svako tvoje slovo, napisano ovdje (iako sam vjernik, ako već moramo tako). No, nešto drugo me se ovdje dojmilo, mnogo više.

Nije mi jasno u čemu se pronalaze oni koji se deklarišu kao neBošnjaci, jer se sve ovo očigledno odnosi na Bošnjake, a s druge strane kod "njihovih" se na svako, malo visočije, brdašce "meće" krst, kako bi se istaklo "dokle je nji'ovo" ili im svaka mjesna zajednica ima svoju krsnu slavu. O životu u tim vukojebinama i da ne pričam. Prolazim svakodnevno i vidim kako se "dobro" živi kad se vozi na biciklu iz '65-te, u maskirnoj uniformi iz '95-te, sa krstom oko vrata i šubarom na glavi. Od Hreše do Bijeljine, preko Zvornika, svakodnevno stopira stotinama ljudi. Nema autobusnog saobraćaja. Da ne pričam o Foči, Višegradu, Gacku itd.
O kukanju kako se cijela vasiona, sa sve marsovcima, urotila protiv njih da i ne govorim.
No najljepše se ismijavati Bošnjacima, jer su oni zaluđeni retrogradnim Islamom, nikako ne kuže ove prosperitetne moderne kršćanske države i narode, koji ih okružuju (i/ili njih niko ne kuži) i ne zidaju vjerske simbole po brdima okolo i ne farbaju šahovska polja po njima. Baš su neshvatljivi u tim svojim zabludama i budalaštinama oko svoje vjere i tradicije. Uvijek će biti tema za ismijavanje od strane prosperitetnih i modernizovanih kršćana. A uvijek će biti i onih koji žale što se nisu rodili "s druge strane".
belfy

#430 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by belfy »

piupiu wrote:

tako on sada povuce i nesto sa druge teme, a na svakoj je isto drzak. no, kada bi mu se to reklo rece da se ide u sirinu. treba cuvati mentalno zdravlje. ;-) :kiss:
Gojeni H

#431 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Gojeni H »

Zasto je sekularna Bosna i Hercegovina i muslimanski interes?

Kada prihvatimo da se vjera moze mijesati u drzavu, posljedicno prihvatamo i da se drzava moze mijesati u vjeru.
Onda dobijemo hodzu koga UDBA vrbuje za saradnika, dobijamo dzumanske hutbe koje pisu drzavni sluzbenici, te na kraju, proteste u cilju "spasavanja islama", kojom vlastodrzac zeli da skrene paznju sa narastajucih problema u vezi sa drustvenim nejednakostima, a u kojim u "svetoj borbi" pogine 5-6 muslimana.

Ukoliko krenemo od osnovnog koncepta slobode izbora u islamu, odnosno da prema islamu u vjeri nema prisile, a s obzirom na historijsko iskustvo na ovim prostorima, odnosno cinjenice da islam nije bio formalno zabranjen, ali da su muslimanu opcije uspjeha i participiranja u drustvu bile ogranicene, nedvojbeno je u muslimanskom interesu da "zivi, i da pusti druge da zive".

Kao i vise puta dokazano kroz historiju na ovim prostorima, Bosna ce pripasti onome ko je najvise bude zelio.
Bosna ce biti srpska, vehabijska, ili normalnih ljudi.
Na zalost, za razliku od razvijenih drustava, u kojima politicka elita mora "osjecati" puls normalnog naroda kod donosenja zakona, na ovim prostorima "normalan covjek" je obicno bezmudo kljuse koje nije spremno zrtvovati ni toplinu doma na sat-dva vremena.

Ukoliko muslimani Bosne i Hercegovine zele ostati slobodni ljudi, morace biti normalniji i potruditi se da njihovo drustvo ostane sekularno.
Gojeni H

#432 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Gojeni H »

HAVANA wrote: ... Potpuno je nebitno sad to sto sam ja cafir,kako me vole zvati ...
Veoma je bitno sto si ti cafir i bivsi hasisar, al' znas svirat' pa ti se pola prasta.
HAVANA

#433 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by HAVANA »

ABH017 wrote:
HAVANA wrote:
zenit dozic wrote: Uvijek i iznova ponavljat i potencirat.
Da se zna ko je kakav i da se ne zaboravi i vise nikad ne ponovi. :thumbup:
Naravno,nikada zaboraviti ,a ne mogu i da hocu.Nekada bi volio da mogu zaboraviti.Spominjete jevreje,ok.Sta su jevreji radili 25 godina poslije rata,kako i koliko su investirali u obrazovanje,biznis...Vrte pola planete.Sta se ovde radi?Obrazovanje se obara na najnizu mogucu tacku,tacku gluposti i poslusnosti.Njima pametni ne trebaju,trebaju im glupi.Bacis mu naku kosku ili vijest ,oni se glodju oko nje po mjesec dok ovi pljackaju.Kad oglodju jednu baci drugu.Ima vazda nesta,il dodik,il zahiragic,il satro neka afera...Konstanta je 20 godina dizanje tenzija,ne smije biti tiho i mirno,da ljudi rade a omladina uci.Skolovana omladina je opasna.Kvalitetno skolovana.Zato sprijeci ih.Nafaka,sadaka,pasce s neba,mi smo to zasluzili.Pomozite,bubreg,jetra,krov nad glavom,brasno,tramvaj,invalidnina,boracka primanja 20 godina poslije rata a sve ruke i noge na broju,daj svega,daj prava al nemoj obaveza,kmee reko milorad ovo,kmee sebija uradila ono,kmee dragan ima vilu...Vazda nako kmeee i daj,pomozi...Fuj.Uci,radi,trudi se,bori se,zivi kao covjek.Putuj,uci,vidi svijeta i drugih kultura,nauci nesto iz toga.Jok,glavno je istaci ko je veci ustasa,balija il cetnik,ko ce ga vise suknuti ovom drugom,ko ce koga vise uvrijediti.Bolesno,mi smo pravo bolesno drustvo.I da,dok je vjera u prvom planu,prije drzave,obrazovanja,dok god je vjerska opredjeljenost i ime bitnija od strucnosti,nikada nam bolje nece biti.Bio sam ovde i odnijeli su me odavde,izlijecili,vratio sam se prije 13 godina i na sto tema ovog foruma sam uvijek bio zagovornik povratka i zivota u bih.Moze se,mora moci,sve se moze kad se hoce blablabla...Sve se vise ujedam za jezik,sve sam vise sjebaniji.Kolicina gluposti i zaostalosti za svim normalnim je nevjerovatna.Svakim danom sve smo gluplji i jadniji.Ode sve u 3 picke materine.Mislim,ja mogu.Ja cu se snaci,necu nigdje da idem,al gdje djecu dovedoh, sve se vise pitam.Umjesto da uce i rade,razvijaju se i doprinose drustvu...Hoce li i oni slijedecih 20 godina pricati o tome sta sa dzumom,treba li biti svinjetine u ponudi ili ne,kad je dino doso tobe i jel sarajevo gdje je nekad bilo,treba li paketic ili ne,deda mraz,vjeronauka,jel bolji obrezan il neobrezan,jel marko cetnik il je janko ustasa,arap kupio kucu,dodik pjevo pjesmu...? Hoce li raditi za ulojene i nepismene kretene s trbuhom do zuba i ljubavnicom mladjom od njihove cerke,a allaha uredno u svakoj recenici spomene.Mi smo dno dna.Gdje god je red,rad ,disciplina i obrazovanje u prvom planu,tu se i bolje zivi.Gdje god je vjera u prvom planu i ispred ovog pobrojanog ,tu srece nema.Niti ce biti.Potpuno je nebitno sad to sto sam ja cafir,kako me vole zvati.To vidi i svaki normalan i iole obrazovan covjek koji je bar malo svijeta vidio.
Apsolutno se slažem sa svim napisanim u ovom postu i istu priču već odavno pričam. Potpisujem svako tvoje slovo, napisano ovdje (iako sam vjernik, ako već moramo tako). No, nešto drugo me se ovdje dojmilo, mnogo više.

Nije mi jasno u čemu se pronalaze oni koji se deklarišu kao neBošnjaci, jer se sve ovo očigledno odnosi na Bošnjake, a s druge strane kod "njihovih" se na svako, malo visočije, brdašce "meće" krst, kako bi se istaklo "dokle je nji'ovo" ili im svaka mjesna zajednica ima svoju krsnu slavu. O životu u tim vukojebinama i da ne pričam. Prolazim svakodnevno i vidim kako se "dobro" živi kad se vozi na biciklu iz '65-te, u maskirnoj uniformi iz '95-te, sa krstom oko vrata i šubarom na glavi. Od Hreše do Bijeljine, preko Zvornika, svakodnevno stopira stotinama ljudi. Nema autobusnog saobraćaja. Da ne pričam o Foči, Višegradu, Gacku itd.
O kukanju kako se cijela vasiona, sa sve marsovcima, urotila protiv njih da i ne govorim.
No najljepše se ismijavati Bošnjacima, jer su oni zaluđeni retrogradnim Islamom, nikako ne kuže ove prosperitetne moderne kršćanske države i narode, koji ih okružuju (i/ili njih niko ne kuži) i ne zidaju vjerske simbole po brdima okolo i ne farbaju šahovska polja po njima. Baš su neshvatljivi u tim svojim zabludama i budalaštinama oko svoje vjere i tradicije. Uvijek će biti tema za ismijavanje od strane prosperitetnih i modernizovanih kršćana. A uvijek će biti i onih koji žale što se nisu rodili "s druge strane".
Ne znam vala nit me boli kurac za te sa subarom i sto bi na svako brdasce da metnu krst,na njih sam puco ko i oni na mene i od njih znam sta da ocekujem.Interesuju me normalni ljudi koji zele da zive i rade.Apsolutno me ne zanima ni koje su vjere i kojem se bogu mole.Ja prvi lajem najvise na svoju avliju.I uvijek cu.Ona me najvise boli.Mada ,sve je ovo nasa avlija,od nas svih,da mozga imamo.
Mx

#434 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Mx »

HAVANA wrote:
zenit dozic wrote:
Cherry-Cherry wrote:I na ovoj temi kukanje, plakanje i kmečanje kako su nas pobili. Kako vam ne dosadi toliko plačipičkariti? Kad god se nema šta reći, odmah krene help Bosnia, pobili nas, genocid, Srebrenica, kme, kme... Jeste li svjesni koliko ste jadni?

Uvijek i iznova ponavljat i potencirat.
Da se zna ko je kakav i da se ne zaboravi i vise nikad ne ponovi.
:thumbup:
Naravno,nikada zaboraviti ,a ne mogu i da hocu.Nekada bi volio da mogu zaboraviti.Spominjete jevreje,ok.Sta su jevreji radili 25 godina poslije rata,kako i koliko su investirali u obrazovanje,biznis...Vrte pola planete.Sta se ovde radi?Obrazovanje se obara na najnizu mogucu tacku,tacku gluposti i poslusnosti.Njima pametni ne trebaju,trebaju im glupi.Bacis mu naku kosku ili vijest ,oni se glodju oko nje po mjesec dok ovi pljackaju.Kad oglodju jednu baci drugu.Ima vazda nesta,il dodik,il zahiragic,il satro neka afera...Konstanta je 20 godina dizanje tenzija,ne smije biti tiho i mirno,da ljudi rade a omladina uci.Skolovana omladina je opasna.Kvalitetno skolovana.Zato sprijeci ih.Nafaka,sadaka,pasce s neba,mi smo to zasluzili.Pomozite,bubreg,jetra,krov nad glavom,brasno,tramvaj,invalidnina,boracka primanja 20 godina poslije rata a sve ruke i noge na broju,daj svega,daj prava al nemoj obaveza,kmee reko milorad ovo,kmee sebija uradila ono,kmee dragan ima vilu...Vazda nako kmeee i daj,pomozi...Fuj.Uci,radi,trudi se,bori se,zivi kao covjek.Putuj,uci,vidi svijeta i drugih kultura,nauci nesto iz toga.Jok,glavno je istaci ko je veci ustasa,balija il cetnik,ko ce ga vise suknuti ovom drugom,ko ce koga vise uvrijediti.Bolesno,mi smo pravo bolesno drustvo.I da,dok je vjera u prvom planu,prije drzave,obrazovanja,dok god je vjerska opredjeljenost i ime bitnija od strucnosti,nikada nam bolje nece biti.Bio sam ovde i odnijeli su me odavde,izlijecili,vratio sam se prije 13 godina i na sto tema ovog foruma sam uvijek bio zagovornik povratka i zivota u bih.Moze se,mora moci,sve se moze kad se hoce blablabla...Sve se vise ujedam za jezik,sve sam vise sjebaniji.Kolicina gluposti i zaostalosti za svim normalnim je nevjerovatna.Svakim danom sve smo gluplji i jadniji.Ode sve u 3 picke materine.Mislim,ja mogu.Ja cu se snaci,necu nigdje da idem,al gdje djecu dovedoh, sve se vise pitam.Umjesto da uce i rade,razvijaju se i doprinose drustvu...Hoce li i oni slijedecih 20 godina pricati o tome sta sa dzumom,treba li biti svinjetine u ponudi ili ne,kad je dino doso tobe i jel sarajevo gdje je nekad bilo,treba li paketic ili ne,deda mraz,vjeronauka,jel bolji obrezan il neobrezan,jel marko cetnik il je janko ustasa,arap kupio kucu,dodik pjevo pjesmu...? Hoce li raditi za ulojene i nepismene kretene s trbuhom do zuba i ljubavnicom mladjom od njihove cerke,a allaha uredno u svakoj recenici spomene.Mi smo dno dna.Gdje god je red,rad ,disciplina i obrazovanje u prvom planu,tu se i bolje zivi.Gdje god je vjera u prvom planu i ispred ovog pobrojanog ,tu srece nema.Niti ce biti.Potpuno je nebitno sad to sto sam ja cafir,kako me vole zvati.To vidi i svaki normalan i iole obrazovan covjek koji je bar malo svijeta vidio
Sta je ovo vako pesimisticno. Pa normalni ljudi znaju i rade 5 i vise stvari dnevno u isto vrijeme. Dignu se odu na posao, nazovu porodicu sta im treba, dodju kuci malo se odmore, istusiraju, jedu, odu na dzumu u dzamiju vrate se, gledaju televeziju ili izadju negdje u grad, odu da spavaju. Covjek moze da se brine i radi dosta stvari u isto vrijeme. Koliko je vazno raditi isto je toliko vazno u isto vrijeme se pomoliti i zahvaliti dragom bogu sto nam je dao svaki dan sansu da zivimo, radimo, da se brinemo o sebi, porodici, drustvu, drzavi. Pa ni jedan amerikanec, japanac, jevrej, katolik nista ne pocne da radi dok se prvo ne pomoli i zahvali dragom bogu da mu pomogne svaki dan u njegovim namjerama. Pa i sam bog kaze da pomognes prvo sam sebi pa ce ti i on pomoci. Sve se moze kada se hoce. Jedno ne treba da iskljucuje drugo.
Last edited by Mx on 08/01/2017 19:09, edited 1 time in total.
animals

#435 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by animals »

Niko ne brani nikome da se moli..
problem nastaje,kad ti koji se mole,
pocinju nametati tu svoju molitvu drugima..
ako kontas..
raoul duke

#436 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by raoul duke »

Naslov teme je pravo jebacki ako nista drugo :lol: :lol:
HAVANA

#437 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by HAVANA »

Cuj ja pesimistican. :lol: Znaci normalni ljudi znaju i rade,odu na dzumu,mole se...A nenormalni,vako ko ja,su pesimisticni? I cafiri?
insomnia78

#438 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by insomnia78 »

[emoji2]
HAVANA

#439 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by HAVANA »

animals wrote:Niko ne brani nikome da se moli..
ako kontas..
Konta,konta...vidis kako je srocen post.
Mx

#440 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Mx »

ako kontas..
Dobro to je po religiji pogresno i kaznjivo i grijeh da neko namece nesto drugom ako taj to ne zeli. Drugo tebe, mene i druge niko ne moze natjerati da slusamo ili slijedimo nesto sto nam neka grupa ljudi zeli da nametne a mi to necemo da prihvatimo, samo ih ignorises u tom slucaju kao da ne postoje i to je to.
Connaisseur Karlin

#441 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Connaisseur Karlin »

Mx wrote:
ako kontas..
Dobro to je po religiji pogresno i kaznjivo i grijeh da neko namece nesto drugom ako taj to ne zeli. Drugo tebe, mene i druge niko ne moze natjerati da slusamo ili slijedimo nesto sto nam neka grupa ljudi zeli da nametne a mi to necemo da prihvatimo, samo ih ignorises u tom slucaju kao da ne postoje i to je to.
pa svi sljedbenici religija,kao i njihove vodje konstatno svojim idejama prisiljavaju na indirektan ili direktan nacin gradjane drustava ;-)
Cherry-Cherry

#442 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Cherry-Cherry »

Fazon i jeste u tome, da ne treba ignorisati one, koji bi da nameću...
animals

#443 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by animals »

Mx wrote:
ako kontas..
Kako ces ignorisati nekoga, ko pokusava ubaciti svoje
religiozne obrede u drzavne institucije..
to vec nije djelo grupe ljudi..
Mx

#444 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Mx »

HAVANA wrote:Cuj ja pesimistican. :lol: Znaci normalni ljudi znaju i rade,odu na dzumu,mole se...A nenormalni,vako ko ja,su pesimisticni? I cafiri?
Ti prvo za mene nisi nikakav cafir nego kazes nesto kako ti mislis da je za tebe ispravno ili neispravno i to je tvoje potpuno pravo i ne znam zasto bi zbog toga bio cafir i ko sam ja ili bilo drugi da ti moze tako nesto reci. To jedino moze da presudi dragi bog za nas sviju i niko drugi.
HAVANA

#445 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by HAVANA »

Mx wrote:
HAVANA wrote:Cuj ja pesimistican. :lol: Znaci normalni ljudi znaju i rade,odu na dzumu,mole se...A nenormalni,vako ko ja,su pesimisticni? I cafiri?
Ti prvo za mene nisi nikakav cafir nego kazes nesto kako ti mislis da je za tebe ispravno ili neispravno i to je tvoje potpuno pravo i ne znam zasto bi zbog toga bio cafir i ko sam ja ili bilo drugi da ti moze tako nesto reci. To jedino moze da presudi dragi bog za nas sviju i niko drugi.
Opet znaci okolo kole pa vodu na svoj mlin.Boga nema.Sta cemo sad?
HAVANA

#446 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by HAVANA »

Hocemo sad do 2027 pricati ima ga,nema ga...?
animals

#447 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by animals »

HAVANA wrote:Hocemo sad do 2027 pricati ima ga,nema ga...?
Danas sam raspravljao sa jednim prijateljom o tome..
kaze ima sigurno..
ja ga pitam, gdje je..
kaze gore..
nisam vise ni pitao..
kamberovica polje

#448 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by kamberovica polje »

Mx wrote:
ako kontas..
Po svim religijama je kažnjivo milion stvari i tih milion stvar opet rade svi ljudi pa i ti vjernici. Po čemu je onda relevantno šta je kažnjivo ili šta je grijeh u bilo kojoj religiji?
TheMule

#449 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by TheMule »

Bodkin wrote:
TheMule wrote:I ja sam za sekularnu drzavu, ali problem je da nasi sekularisti su lazni sekularisti i to odvraca veliku masu ljudi u smjeru suprotno od "sekularista".
Sta su lazni sekularisti?
Lazni sekularisti su u stvari militantni ateisti i ponekad mrzitelji muslimana i slicno. Iako nisam religiozan, razumijem da nas narod uglavnom jeste, i treba se drzati striktno sekularnih principa, ali nikad ne ici da se nametne nesto drugima. U nas ljudi koji koriste izraz "sekularno" misle da to znaci "nevjerski", sto naravno nije tacno, to je samo razdvajanje religije od rukovodjenja drzave. Tamo sto ce neki studenti imati sat pauze nema nikakve veze. Neki furaju taj komunisticki ateizam, neki nesto gledaju na glupe francuze, ali to nece nikad moci u BIH, bar ne ovog vijeka.

E da vas pitam ovdje, sta vi mislite, da se zadnji dan nastave, ili prije proslave zavrsteka neke gimnazije ili slicno, dodje neki hodza i pocne da vazi o Bogu, kaze neku kratku molitvu, blagoslovi ucenike, i pokusa da ih vodi na pravi put, sta bi se desilo, da li bi nasi ljudi reagovali, i da li bi to bilo sekularno? Hipoteticka situacija, kako bi to izgledalo u poredjenju sa onom dzumom na univerzitetu i dali bi to prihvatili ili se digli na noge?
zenit dozic

#450 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by zenit dozic »

HAVANA wrote:
Mx wrote:
Opet znaci okolo kole pa vodu na svoj mlin.Boga nema.Sta cemo sad?
Njemu spocitavas sto namece svoje misljenje a ti to isto radis.
I vecina ljudi na forumu i na ovoj temi namece drugima svoj stav i misljenje kao ispravno a u isto vrijeme se zali da to drugi rade. Helem nema samokriticnosti ni malo.
Post Reply