jeko rodju?HAVANA wrote:Navike su cudo,i lijepa sjecanja...i podsjecanja...Samo rdjavom kurcu i dlaka smeta,i jelka...
Kitite li jelku?
- uglavnomja
#426 Re: Kitite li jelku?
- uglavnomja
#427 Re: Kitite li jelku?
ev' ga jos je'anbasicm wrote:Kao musliman ne kitim jelku, niti to pravi muslimani mogu raditi u svojim kucama. Da mi jelka smeta, ne smeta, prijatelji komsije drugih vjera to rade i postujem. A i oni pravi od njih postuju sto ja to ne radim.
pravi i nepravi
- basicm
#428 Re: Kitite li jelku?
Ne znam sta ti nije jasno, ili je mozda tema za odabrano drustvo? Ne odredjujem pravila ja, nego su odredjena vec odavno. Dosta od mene ovdje.
-
radostan dan
#429 Re: Kitite li jelku?
šta radi narkoman ispod jelke?
- graue_maus
#431 Re: Kitite li jelku?
insomnia78 wrote:
Ja sam vjeran istoj marki ali je konstruktor premjestio dio svoje proizvodnje
-
mirza_15
#432 Re: Kitite li jelku?
Nije ba, nisi skonto. Demokratija je da mislis kao on. Evo ti napisao ja ne kitim, ko hoce da kiti neka kiti, postujem, a on tebi: e ne moze takoooo. Neka kiti bozicno drvce ko hoce. Neka ga zove i novogodisnjim pa neka ga okiti par dana kasnije. Njegovo pravo, postujem, ne osudjujem. Ja isto smatram da nije u skladu sa islamskim propisima i ne kitim.basicm wrote:Ne znam sta ti nije jasno, ili je mozda tema za odabrano drustvo? Ne odredjujem pravila ja, nego su odredjena vec odavno. Dosta od mene ovdje.
- Bloo
- Globalna šefica
#433 Re: Kitite li jelku?
http://en.wikipedia.org/wiki/New_Year_tree
New Year trees are decorated trees similar to Christmas trees that are displayed to specifically celebrate the New Year. They should not be confused with the practice of leaving up a Christmas tree until after New Year's Day. New Year trees are common in various cultures and nations, chiefly the former Soviet Union, Turkey, and Vietnam.
Russian and Turkish New Year trees are of the same varieties as those used for Christmas trees, although a spruce tree is the most usual type.
History of the Turkish New Year tree[edit]
New year decorations in a Turkish home
A Turkish New Year tree, in Turkish Yılbaşı Ağacı, looks the same as a Christmas tree with Christmas ornaments. It is called a New Year tree because it is specific to the New Year and, with about 95% of Turkey's population Muslim, most Turks do not celebrate Christmas.
After the modernisation of Turkey, the Islamic calendar and the fiscal calendar were replaced by the Gregorian calendar and New Year celebrations started in the late 1920s. The celebrations became popular in Turkey and Christmas trees were brought into the country as New Year trees. Since then, the custom of setting up a tree for the New Year is a traditional event in Turkey. It is usually put up between the beginning of December and the end of January, the mid date being New Year's Eve. Also, the habit of giving presents at Christmas was changed to the giving of New Year presents.[8] The New Year tree can be considered an example of westernised Turkish culture or Turkified European culture.
New Year trees are decorated trees similar to Christmas trees that are displayed to specifically celebrate the New Year. They should not be confused with the practice of leaving up a Christmas tree until after New Year's Day. New Year trees are common in various cultures and nations, chiefly the former Soviet Union, Turkey, and Vietnam.
Russian and Turkish New Year trees are of the same varieties as those used for Christmas trees, although a spruce tree is the most usual type.
History of the Turkish New Year tree[edit]
New year decorations in a Turkish home
A Turkish New Year tree, in Turkish Yılbaşı Ağacı, looks the same as a Christmas tree with Christmas ornaments. It is called a New Year tree because it is specific to the New Year and, with about 95% of Turkey's population Muslim, most Turks do not celebrate Christmas.
After the modernisation of Turkey, the Islamic calendar and the fiscal calendar were replaced by the Gregorian calendar and New Year celebrations started in the late 1920s. The celebrations became popular in Turkey and Christmas trees were brought into the country as New Year trees. Since then, the custom of setting up a tree for the New Year is a traditional event in Turkey. It is usually put up between the beginning of December and the end of January, the mid date being New Year's Eve. Also, the habit of giving presents at Christmas was changed to the giving of New Year presents.[8] The New Year tree can be considered an example of westernised Turkish culture or Turkified European culture.
-
radostan dan
#434 Re: Kitite li jelku?
Jok...čeka paketić.HAVANA wrote:Kljuca.
- uglavnomja
#435 Re: Kitite li jelku?
mirza_15 wrote:Nije ba, nisi skonto. Demokratija je da mislis kao on. Evo ti napisao ja ne kitim, ko hoce da kiti neka kiti, postujem, a on tebi: e ne moze takoooo. Neka kiti bozicno drvce ko hoce. Neka ga zove i novogodisnjim pa neka ga okiti par dana kasnije. Njegovo pravo, postujem, ne osudjujem. Ja isto smatram da nije u skladu sa islamskim propisima i ne kitim.basicm wrote:Ne znam sta ti nije jasno, ili je mozda tema za odabrano drustvo? Ne odredjujem pravila ja, nego su odredjena vec odavno. Dosta od mene ovdje.
mirza je napisao smislen odgovor, postujem. ali basicm je napisao kljucnu rijec PRAVI muslimani. vec je neko prije spominjao prave i neprave muslimane, neka jelena je spominjala prave i lazne, priucene srbe ... samo konstatujem da nam-vam ne fali i internih podjela.
hebatnas, mi ateisti ispadosmo najbolji, ne dijelimo se na prave i krive bogofobe.
-
calculator
#436 Re: Kitite li jelku?
Nisam kitio jelku do sada, ali nakon što ovdje pročitah klero-primitivne komentare na kićenje, sutra je kupujem, i to onu od dva metra, i stotine kićenki, i još ću je na balkon staviti i svu osvijetliti da blješti sve do Fahdove džamije, nek' dušmani pocrkaju 
- JanuaryJones
#437 Re: Kitite li jelku?
Bez slike se ne vraćaj na temucalculator wrote:Nisam kitio jelku do sada, ali nakon što ovdje pročitah klero-primitivne komentare na kićenje, sutra je kupujem, i to onu od dva metra, i stotine kićenki, i još ću je na balkon staviti i svu osvijetliti da blješti sve do Fahdove džamije, nek' dušmani pocrkaju
-
calculator
#438 Re: Kitite li jelku?
Dok ne donesem svoju, nek posluži bejrutska božićna jelka

- spreca
#439 Re: Kitite li jelku?
hocetel Jelku kititiHouse wrote:jelena,dođi da se družimo
-
1946--1987
#440 Re: Kitite li jelku?
Ja znam lika koji ne kiti jelku jer je PRAVI musliman, al zato svaki dan pogura sa markicom ili dvije kladionicare hercegovacke. 
- mayab
#441 Re: Kitite li jelku?
Uh sta ih ja takiH znam1946--1987 wrote:Ja znam lika koji ne kiti jelku jer je PRAVI musliman, al zato svaki dan pogura sa markicom ili dvije kladionicare hercegovacke.
-
The BEN10
#442 Re: Kitite li jelku?
Što bi rekao @JoseMujica - Prošnjačko shvatanje pluralizma.mirza_15 wrote:Nije ba, nisi skonto. Demokratija je da mislis kao on. Evo ti napisao ja ne kitim, ko hoce da kiti neka kiti, postujem, a on tebi: e ne moze takoooo. Neka kiti bozicno drvce ko hoce. Neka ga zove i novogodisnjim pa neka ga okiti par dana kasnije. Njegovo pravo, postujem, ne osudjujem. Ja isto smatram da nije u skladu sa islamskim propisima i ne kitim.basicm wrote:Ne znam sta ti nije jasno, ili je mozda tema za odabrano drustvo? Ne odredjujem pravila ja, nego su odredjena vec odavno. Dosta od mene ovdje.
Šalu na stranu - zabrinjava broj forumaša u kojima čuče potencijalni diktatori, furači totalitarnih režima i jednoumlja, kalibra Kim Jong dinastije.
- HAVANA
#443 Re: Kitite li jelku?
Znaci kim tjera i da se kiti jelka
A joj sto mi idu na kurac ti sa zabranama i propisima sta treba i sta ne treba.Ne bi mu je ja okitio kad bi crko. 
- zagortenej
#444 Re: Kitite li jelku?
+1calculator wrote:Nisam kitio jelku do sada, ali nakon što ovdje pročitah klero-primitivne komentare na kićenje, sutra je kupujem, i to onu od dva metra, i stotine kićenki, i još ću je na balkon staviti i svu osvijetliti da blješti sve do Fahdove džamije, nek' dušmani pocrkaju
-
broj dva
#445 Re: Kitite li jelku?
Pitanje od strane teolosko-religioznog laika - konkretno gdje/kako Islam zabranjuje kicenje jelke ?
Da li u Kuranu pise "Thou shal not put shinning balls or other decorations on a green tree" ili nesto slicno ?
Pogotovo sto se kod nas jelka veze za novu godinu a ne za bozice..
Da li u Kuranu pise "Thou shal not put shinning balls or other decorations on a green tree" ili nesto slicno ?
Pogotovo sto se kod nas jelka veze za novu godinu a ne za bozice..
- zateznistub
#446 Re: Kitite li jelku?
Ja je vise ne kitio...
nek' neko drugi ganja mačku kad porusi pola ukrasa...
nek' neko drugi ganja mačku kad porusi pola ukrasa...
- LBVIEW
#447 Re: Kitite li jelku?
sumirprimus wrote:ko sad gledam,za novu od seksa, jedino ako sta bidne na teveu....
- petunija
#449 Re: Kitite li jelku?
insomnia78 wrote:Danas jelka a vec sutrauglavnomja wrote:House wrote:problem je što su nam hrvati i srbi poturili kršćanske običaje.
![]()
![]()
![]()
jah problema ...
sva ce djeca koja dobiju paketic ispod jelke za novu godinu o'ma' sutra u crkvu, jal ovi jal onu, da se pokrstekad narastu onda ce ko havana
![]()
poznata tradicija iz komunjarske juge, hriscanske tvorevine, antiislamske, pokrstavanje malih muslimana, podlo i podmuklo, pakteicima...![]()
o tito dragi, koja paranoja
Pa đe nađe ovu sliku?
E baš se nasmijh ujutro