Kitite li jelku?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Kitite li jelku?

Da
104
62%
Ne
63
38%

Total votes: 167

uglavnomja

#426 Re: Kitite li jelku?

Post by uglavnomja »

HAVANA wrote:Navike su cudo,i lijepa sjecanja...i podsjecanja...Samo rdjavom kurcu i dlaka smeta,i jelka...

jeko rodju? :oops:
uglavnomja

#427 Re: Kitite li jelku?

Post by uglavnomja »

basicm wrote:Kao musliman ne kitim jelku, niti to pravi muslimani mogu raditi u svojim kucama. Da mi jelka smeta, ne smeta, prijatelji komsije drugih vjera to rade i postujem. A i oni pravi od njih postuju sto ja to ne radim.
ev' ga jos je'an :D

pravi i nepravi :zzzz:
basicm

#428 Re: Kitite li jelku?

Post by basicm »

Ne znam sta ti nije jasno, ili je mozda tema za odabrano drustvo? Ne odredjujem pravila ja, nego su odredjena vec odavno. Dosta od mene ovdje.
radostan dan

#429 Re: Kitite li jelku?

Post by radostan dan »

šta radi narkoman ispod jelke?
HAVANA

#430 Re: Kitite li jelku?

Post by HAVANA »

Kljuca.
graue_maus

#431 Re: Kitite li jelku?

Post by graue_maus »

insomnia78 wrote:Image
Ja sam vjeran istoj marki ali je konstruktor premjestio dio svoje proizvodnje
:D nesto francuzi u zadnje vrijeme ne mogu bez kamila ........
mirza_15

#432 Re: Kitite li jelku?

Post by mirza_15 »

basicm wrote:Ne znam sta ti nije jasno, ili je mozda tema za odabrano drustvo? Ne odredjujem pravila ja, nego su odredjena vec odavno. Dosta od mene ovdje.
Nije ba, nisi skonto. Demokratija je da mislis kao on. Evo ti napisao ja ne kitim, ko hoce da kiti neka kiti, postujem, a on tebi: e ne moze takoooo. Neka kiti bozicno drvce ko hoce. Neka ga zove i novogodisnjim pa neka ga okiti par dana kasnije. Njegovo pravo, postujem, ne osudjujem. Ja isto smatram da nije u skladu sa islamskim propisima i ne kitim.
Bloo
Globalna šefica

#433 Re: Kitite li jelku?

Post by Bloo »

http://en.wikipedia.org/wiki/New_Year_tree

New Year trees are decorated trees similar to Christmas trees that are displayed to specifically celebrate the New Year. They should not be confused with the practice of leaving up a Christmas tree until after New Year's Day. New Year trees are common in various cultures and nations, chiefly the former Soviet Union, Turkey, and Vietnam.
Russian and Turkish New Year trees are of the same varieties as those used for Christmas trees, although a spruce tree is the most usual type.
History of the Turkish New Year tree[edit]

New year decorations in a Turkish home
A Turkish New Year tree, in Turkish Yılbaşı Ağacı, looks the same as a Christmas tree with Christmas ornaments. It is called a New Year tree because it is specific to the New Year and, with about 95% of Turkey's population Muslim, most Turks do not celebrate Christmas.

After the modernisation of Turkey, the Islamic calendar and the fiscal calendar were replaced by the Gregorian calendar and New Year celebrations started in the late 1920s. The celebrations became popular in Turkey and Christmas trees were brought into the country as New Year trees. Since then, the custom of setting up a tree for the New Year is a traditional event in Turkey. It is usually put up between the beginning of December and the end of January, the mid date being New Year's Eve. Also, the habit of giving presents at Christmas was changed to the giving of New Year presents.[8] The New Year tree can be considered an example of westernised Turkish culture or Turkified European culture.
radostan dan

#434 Re: Kitite li jelku?

Post by radostan dan »

HAVANA wrote:Kljuca.
Jok...čeka paketić.
uglavnomja

#435 Re: Kitite li jelku?

Post by uglavnomja »

mirza_15 wrote:
basicm wrote:Ne znam sta ti nije jasno, ili je mozda tema za odabrano drustvo? Ne odredjujem pravila ja, nego su odredjena vec odavno. Dosta od mene ovdje.
Nije ba, nisi skonto. Demokratija je da mislis kao on. Evo ti napisao ja ne kitim, ko hoce da kiti neka kiti, postujem, a on tebi: e ne moze takoooo. Neka kiti bozicno drvce ko hoce. Neka ga zove i novogodisnjim pa neka ga okiti par dana kasnije. Njegovo pravo, postujem, ne osudjujem. Ja isto smatram da nije u skladu sa islamskim propisima i ne kitim.

mirza je napisao smislen odgovor, postujem. ali basicm je napisao kljucnu rijec PRAVI muslimani. vec je neko prije spominjao prave i neprave muslimane, neka jelena je spominjala prave i lazne, priucene srbe ... samo konstatujem da nam-vam ne fali i internih podjela.

hebatnas, mi ateisti ispadosmo najbolji, ne dijelimo se na prave i krive bogofobe. :D
calculator

#436 Re: Kitite li jelku?

Post by calculator »

Nisam kitio jelku do sada, ali nakon što ovdje pročitah klero-primitivne komentare na kićenje, sutra je kupujem, i to onu od dva metra, i stotine kićenki, i još ću je na balkon staviti i svu osvijetliti da blješti sve do Fahdove džamije, nek' dušmani pocrkaju :D
JanuaryJones

#437 Re: Kitite li jelku?

Post by JanuaryJones »

calculator wrote:Nisam kitio jelku do sada, ali nakon što ovdje pročitah klero-primitivne komentare na kićenje, sutra je kupujem, i to onu od dva metra, i stotine kićenki, i još ću je na balkon staviti i svu osvijetliti da blješti sve do Fahdove džamije, nek' dušmani pocrkaju :D
Bez slike se ne vraćaj na temu :mrgreen:
calculator

#438 Re: Kitite li jelku?

Post by calculator »

Dok ne donesem svoju, nek posluži bejrutska božićna jelka :D

Image
spreca

#439 Re: Kitite li jelku?

Post by spreca »

House wrote:jelena,dođi da se družimo :maca:
hocetel Jelku kititi :mrgreen:
1946--1987

#440 Re: Kitite li jelku?

Post by 1946--1987 »

Ja znam lika koji ne kiti jelku jer je PRAVI musliman, al zato svaki dan pogura sa markicom ili dvije kladionicare hercegovacke. :mrgreen:
mayab

#441 Re: Kitite li jelku?

Post by mayab »

1946--1987 wrote:Ja znam lika koji ne kiti jelku jer je PRAVI musliman, al zato svaki dan pogura sa markicom ili dvije kladionicare hercegovacke. :mrgreen:
Uh sta ih ja takiH znam :thumbup:
The BEN10

#442 Re: Kitite li jelku?

Post by The BEN10 »

mirza_15 wrote:
Što bi rekao @JoseMujica - Prošnjačko shvatanje pluralizma. :D
Šalu na stranu - zabrinjava broj forumaša u kojima čuče potencijalni diktatori, furači totalitarnih režima i jednoumlja, kalibra Kim Jong dinastije.
HAVANA

#443 Re: Kitite li jelku?

Post by HAVANA »

Znaci kim tjera i da se kiti jelka :shock: A joj sto mi idu na kurac ti sa zabranama i propisima sta treba i sta ne treba.Ne bi mu je ja okitio kad bi crko. :D
zagortenej

#444 Re: Kitite li jelku?

Post by zagortenej »

calculator wrote:Nisam kitio jelku do sada, ali nakon što ovdje pročitah klero-primitivne komentare na kićenje, sutra je kupujem, i to onu od dva metra, i stotine kićenki, i još ću je na balkon staviti i svu osvijetliti da blješti sve do Fahdove džamije, nek' dušmani pocrkaju :D
+1 :thumbup:
broj dva

#445 Re: Kitite li jelku?

Post by broj dva »

Pitanje od strane teolosko-religioznog laika - konkretno gdje/kako Islam zabranjuje kicenje jelke ?
Da li u Kuranu pise "Thou shal not put shinning balls or other decorations on a green tree" ili nesto slicno ?
Pogotovo sto se kod nas jelka veze za novu godinu a ne za bozice..
zateznistub

#446 Re: Kitite li jelku?

Post by zateznistub »

Ja je vise ne kitio...

nek' neko drugi ganja mačku kad porusi pola ukrasa... :twisted:
LBVIEW

#447 Re: Kitite li jelku?

Post by LBVIEW »

sumirprimus wrote:ko sad gledam,za novu od seksa, jedino ako sta bidne na teveu....
:lol: :lol:
jalijas74

#448 Re: Kitite li jelku?

Post by jalijas74 »

Da, svakako
petunija

#449 Re: Kitite li jelku?

Post by petunija »

insomnia78 wrote:
uglavnomja wrote:
House wrote:problem je što su nam hrvati i srbi poturili kršćanske običaje. :wink:

:lol: :lol: :lol:

jah problema ...

sva ce djeca koja dobiju paketic ispod jelke za novu godinu o'ma' sutra u crkvu, jal ovi jal onu, da se pokrste :zzzz: kad narastu onda ce ko havana :izet:
poznata tradicija iz komunjarske juge, hriscanske tvorevine, antiislamske, pokrstavanje malih muslimana, podlo i podmuklo, pakteicima... :skoljka:

o tito dragi, koja paranoja
Danas jelka a vec sutra
Image
:lol: :lol: :lol:
Pa đe nađe ovu sliku?
E baš se nasmijh ujutro :D
KB9

#450 Re: Kitite li jelku?

Post by KB9 »

danas belma, sutra selma :izet:
Locked