Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post Reply
supercali

#426 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by supercali »

_BataZiv_0809 wrote:
enko 1964 wrote:
Hriste Boteva
Povisoko, a mozda je i do mene sto ne kuzim prednosti zivota u tom predjelu Sarajeva :-?
jbg bjelave fazoni
bolje zvuci bjelave nego dobrinja ilidza luzani ili cak i malta i sl
Progressive House

#427 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Progressive House »

Odbijen prijedlog Tužilaštva BiH, Mahmuljin izlazi na slobodu
četnici na aparatima
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#428 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by _BataZiv_0809 »

supercali wrote: jbg bjelave fazoni
bolje zvuci bjelave nego dobrinja ilidza luzani ili cak i malta i sl
Meni su one uvijek bile sinonim za studentski dom i za Nosaca Samuela, ali bice da je do mene, a i da ne kvarimo temu :thumbup:
Bodkin

#429 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Bodkin »

BHCluster wrote:
hrasno38 wrote:
Image

i ovo je bas ono Armija Bosne i Hercegovine (multi........)

Image

Da smo bili pametni kao sto nismo sa ovim memorandumom bi mogli samo da obrisu dupe a ovako...
Ovo Sakib Mahmuljin drzi glavu?

Ova druga slika je 7. Muslimanska brigada a ne El-Mudžahid. :wink:
Glupost nema granica. Jer mozda mladic pobio srebrenicane?
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#430 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by enko 1964 »

Bodkin wrote:
BHCluster wrote:
hrasno38 wrote:
Image

i ovo je bas ono Armija Bosne i Hercegovine (multi........)

Image

Da smo bili pametni kao sto nismo sa ovim memorandumom bi mogli samo da obrisu dupe a ovako...

Nije. On im je dijelio čokoladice. Fakat ne znam koji će kurac u Agu.
Bodkin

#431 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Bodkin »

Walther wrote:
Banksy wrote:Evo, valjam se od šege ...
Prošli smo mi već ovu priču, Fudo, i ne da mi se ponavljati. Naravno da je bila ključna i da se na njoj insistiralo, evropski Jeruzalem, četiri bogomolje u sto metara, odbrana evropskih vrijednosti blabla, a sve ne bi li se dobila podrška i simpatije Zapada i ne bi li se sačuvalo Bosnu cijelom, znaš to k'o i ja. To što je sve bila ubleha i što smo nasankani je druga priča ...
A ti sad nastavi, bez mene.
U vecini Evrope nije mogoce sagraditi dzamiju zbog raznih zabrana a ti bi eto gradio pricu o evroskom Jeruzalimu. Provjeri malo sta su Zapadnjaci pricali/pisali o muslimanima devedesetih. Ono kad su dzamije i gradovi gorjeli na Zapadu se redovno dernecilo. A kad pukne u Parizu ustavi se planet Zemlja.
Nastavio si sa glupostima sa prosle teme. Prvo, evropljani NE MORAJU dati da se grade dzamije. Ne moraju a opet DAJU. Dakle laz je da ne daju i zajebi to kako je muslimanima tesko u evropi. Vise prava imaju nego u maticnim zemljama
Bodkin

#432 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Bodkin »

enko 1964 wrote:
Bodkin wrote:
BHCluster wrote:

Ako ne kontas paralelu ili pitaj ili se ne javljaj
beniciodeltoro

#433 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by beniciodeltoro »

nightvision wrote:Napustanje prvobitne ideje o jednistvenoj sekularnoj drzavi bilo je ravno samoubistvu, jer je svakom idiotu jasno da evropa nikada ne bi dozvolila osnivanje islamske drzavice na balkanu ali je alija zrtvovao i zivote i sudbine par miliona ljudi radi ostvarenja svog sna o nekakvoj fiNdzan drzavici.
Ne, nastaviti ideju o jedinstvenoj sekularnoj državi je bilo ravno samoubistvu jer je sama Europa a i SAD dali do znanja da odbacuju ideju o sekularnoj jedinstvenoj državi.
Samim time što su stranci kreirali razne Ovenove, Carringtonove planove prije rata dali su do znanja da ne žele sekularnu državu.
Samim time što su mnogi stranci uzimali samoproglašenu Republiku Srpsku za ozbiljno dali su do znanja da ne žale sekularnu Republiku BiH državu.
Samim time što je se većina ne-Bošnjačkog stanovništva odlučila da ratuje protiv armije odbrane BiH uništila je se ideja o Republici BiH jer bi se inače skoro sav ne-bošnjački narod iz BiH morao protjerati jer su po nekoj zdravoj logici bili neprijatelji i pridružili se agresorskoj armiji.
Ovdje se nije išlo prema fildžan državi nego je bilo očito da velike sile planiraju podijeliti BiH na 3 dijela i kao posljedica Bošnjaci su se borili za svoj dio koji je već bio zacrtan od velikih sila koliko im pripada i taj dio je dobio naziv od mnogih "fildžan država".
Da se vratim na prijašnji post, prilično je nefer i licemjerno napadati pojedine generale što su Armiju islamizirali kada smo se svi na neki način islamizirali tako što smo glasali za SDA na prvim izborima što sam smatrao tada vrlo pametnim potezom jer je to bio odgovor na jačanje srpskog i hrvatskog nacionalizma i njihovih stranaka.
enko 1964

#434 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by enko 1964 »

Bodkin wrote:
enko 1964 wrote:
Bodkin wrote:

Pun je meni kurac paralela od takvih kao što si ti
Bodkin

#435 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Bodkin »

enko 1964 wrote:
Pun je i meni kurac takvih kao ti generalno. Dakle fino u skokovima. Klikni gore ignore i zaobidji postove
duh_sa_sjekirom

#436 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by duh_sa_sjekirom »

beniciodeltoro wrote:
Ne, nastaviti ideju o jedinstvenoj sekularnoj državi je bilo ravno samoubistvu jer je sama Europa a i SAD dali do znanja da odbacuju ideju o sekularnoj jedinstvenoj državi.
Samim time što su stranci kreirali razne Ovenove, Carringtonove planove prije rata dali su do znanja da ne žele sekularnu državu.
Samim time što su mnogi stranci uzimali samoproglašenu Republiku Srpsku za ozbiljno dali su do znanja da ne žale sekularnu Republiku BiH državu.
:-)
Nesretniče, pa ti uopće ne znaš šta znači riječ "sekularan".
BiH je i danas, po definiciji, sekularna država.
Mlohavi

#437 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Mlohavi »

Iskljuci im aparate, kljucaj temu. :evil:
pashasolidni

#438 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by pashasolidni »

Bodkin wrote:
enko 1964 wrote:
Bodkin wrote:

iz tvoje tuknjive priche se mozhe samo skontati da si srbin,pravoslavac,sa vjerovatnom adresom u ovom balijskom dijelu
General War

#439 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by General War »

Walther wrote:
General War wrote:Naravno, i dan danas dijelis drzavu i vlast... Sta si postigao ovako? Slovenija ...sve rijesila politicki, njima je lako, iz vise razloga.
To ti zaboravio da 99% Srba nije zeljelo BIH? A ti bi ukljucio u borbu protiv Srba jel? Slovenije je rijesila sve politicki jer nikad nije bila unutra granica Velike Srbije. Slobodan Milosevic je dozvolio Kucanu odlazak iz YU uz uslov da se ne petljaju o obracun sa ostalim republikama.
Nije bas 99%, nije ni muslimana 99% bilo za BiH, i nisam ja zaboravio vec je drugi neko to ignorisao a nije se pripremio....a zamisli da su se slovenija hrvbatska i BiH dogovorili zajedno da istupe iz SFRJ, zato i kazem kakvi su nas politicari vodili i njihove (ne)skrivene agende, dobro smo prosli u prvoj epizodi.
enko 1964

#441 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by enko 1964 »

Bodkin wrote:
enko 1964 wrote:
Pun je i meni kurac takvih kao ti generalno. Dakle fino u skokovima. Klikni gore ignore i zaobidji postove
Samo ti skakući
enko 1964

#442 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by enko 1964 »

Matzan wrote:
Progressive House wrote:
Odbijen prijedlog Tužilaštva BiH, Mahmuljin izlazi na slobodu
četnici na aparatima

i turbobalijice.
Nema potrebe likovati zbog ovoga.
Neka sud radi svoj posao ali mi nije jasno zašto su morali praviti cirkus od hapšenja kada bi se general Mahmuljin sigurno i sam pojavio na sudu samo da je bio pozvan. Za razliku od pišopije i usranog đenerala, komandanti Armije BiH su se sami javljali na pozive suda i nije bilo potrebe za ovim cirkusom.
Rampage

#443 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Rampage »

hrasno38 wrote:
Rampage wrote:
Da, to je to:

1. Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju.

2. Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike srpske kojem se sudi u Haaškom tribunalu

3. Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima.

4. Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja.

5. Inzistirati na zatvaranju Haaškog tribunala i na suđenju generalu Ratku Mladiću pred domaćim pravosuđem.

6. Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutarnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije.

7. Pomagati odcjepljenje Republike Srpske.

8. Inzistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciju srpskih zajednica u državama regije u unitarnu, svesrpsku zajednicu.

9. Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku.
Kakve veze ovo ima sa memorandumom....

Ima mnogo, mnogo više veze nego što ima njegova kuća koju neki ovdje predstavljaju kao da je u najmanju ruku Playboy Mansion Hugh Heffnera.

Što se tiče generala, neka odgovara za svaki zločin za koji se dokaže da je odgovoran, kroz fer,korektno i politički nepristrasno suđenje.

Btw, zašto smo mi bili "nepametni" po pitanju ovog memoranduma, čime smo ga to mi zaslužili, odnosno na koji način smo na njega uticali? "Mi" smo samo objekat, faktor koji se apsolutno ništa ne pita, isto kao što se nismo pitali u Dražinim "Instrukcijama" ili Garašaninovom "Načertaniju".
Last edited by Rampage on 09/12/2015 18:15, edited 1 time in total.
costacurta

#444 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by costacurta »

Bodkin wrote:
Nije.
On se samo osvetio Turcima. Reče čoek u kameru, i jebo sam sebe što bi rekli.
Generali ARBiH većina heroji i ponos zemlje.
Ako bi za nesto trebalo da polažu račune i sto im je mrlja (Tigar, Naser isl) jest porijeklo imovine.

Duvajte ga Šabani!
Postali ste smiješni svima u svijetu. Svi pripadnici ARBiH su oslobođeni, od Beča do Nju Jorka, a vama nije dosta brukanja. :lol:
Mudžahedini su krivi i za Tomašicu bezbeli?
Uzalud vam trud svirači.
Trebate biti ponosni na jednu stvar, Imate exkluzivno pravo na patent zvani "sekundarna grobnica" i za to su krivi mundžosi, bezbeli :roll:

Pato-psihologija.......
Banksy

#445 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Banksy »

Walther wrote:
Banksy wrote:
Walther wrote:
Tamo negdje 1993 je sekularnost i multikulturalnost bila jako fakin bitna za opstanak muslimana.
U tom trenutku, za opstanak BiH, a bogami i muslimana, ključna.
Naravno... Tih 5 (ili mozda 10) Srba je odlucilo rat. Karikiram naravno.
Ne karikiraš, lupaš gluposti. Ne govorimo o multikomponenti BiH Armije, već o globalnoj percepciji agresije na BiH.
Banksy

#446 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Banksy »

Walther wrote:
Prošli smo mi već ovu priču, Fudo, i ne da mi se ponavljati. Naravno da je bila ključna i da se na njoj insistiralo, evropski Jeruzalem, četiri bogomolje u sto metara, odbrana evropskih vrijednosti blabla, a sve ne bi li se dobila podrška i simpatije Zapada i ne bi li se sačuvalo Bosnu cijelom, znaš to k'o i ja. To što je sve bila ubleha i što smo nasankani je druga priča ...
U vecini Evrope nije mogoce sagraditi dzamiju zbog raznih zabrana a ti bi eto gradio pricu o evroskom Jeruzalimu. Provjeri malo sta su Zapadnjaci pricali/pisali o muslimanima devedesetih. Ono kad su dzamije i gradovi gorjeli na Zapadu se redovno dernecilo. A kad pukne u Parizu ustavi se planet Zemlja.
Opet lupaš. Priču o ''evropskom Jeruzalemu, bogomoljama u sto metara, multiblabla'' je gradila naša strana. (Mada, nisam sigurna i da smo uopće bili na istoj.)
Banksy

#447 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Banksy »

zagortenej wrote:
Samo sto ce umjesto europskog Jerusalema biti europska Palestina.
Znaš gdje je šalter za reklamacije.

Image
Gojeni H

#448 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Gojeni H »

Sarajmen wrote:
Sve mu'adzedin do mu'adzedina.
Gojeni H

#449 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Gojeni H »

zateznistub wrote: Jedean mali detalj iz istorije:

Jedno vrijeme smo bili na liniji na Stupu Pijačna današnja, odnosno spram TAT-a. Do nas su bili El Mudžahedin jedinice. Bile su i naoružanije i opremljenije od nas.

Kako i zašto?
Tesko da je El Mudzahid bio na Stupu, srce.
goodbar

#450 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by goodbar »

Negdje 1993.god.gledam,silom prilika Dnevnik sa Pala,silom prilika,kazem,jer takve bljuvotine moj stomak nije mogao tek tako svariti,ali eto,gledao tad.I nazovi novinar dosao u kucu srpskog domacina,ne sjecam se gdje,cini mi se negdje na Romaniji.U kuci zive taj domacin i njegova hanuma.Pita nazovi novinarcic,-Kako su upali islamski fundamentalisti u kucu,a domacin odgovara-Jeste,upali u kucu,i zacuta.Nazovi novinarcic insistira da domacin nastavi pricu i pita-Sta su vam fundamentalisti uradili,a domacin nastavlja-Da,eto,psovali nas i zapalili zavjese.I onda otisli.Nazovi novinarcic se,kao,zaprepasti-Eto,sta ocekivati od islamskih fundamentalista,da...zapalili vam zavjese...Mozda pronaci te koji pale zavjese,pa i njih procesuirati.
Post Reply