Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Smrcak15

#426 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Asta wrote:
Smrcak15 wrote:
breuer wrote:Ode ti duša u drugu dimenziju i tamo trehaš ni manje ni više nego 72 djeve.

Koja filozofija :D
sta je lose u tome da ako udjes u Raj, vidis prelijepe pejzaze, palme, bistre vode, plaze, dvorce od zlata i srebra do oblaka visoke, kuce od stakla, prelijepu hranu, i mirise, dodaj jos tu da te Bog ozeni sa prelijepim zenama ili zenom zavisi sta si zasluzio :D

sta je lose u tome da zivis u Raju ozenjen sa zenama ogromne ljepote koja oduzimaju dah, koje izazivaju ocaravajuce divljenje ?
Sve to sto si napisao ima i na zemlji. Imas raj u
AE, napravili ga "najveci muslimani" plaze, more, dvorce i dzamije od zlata. Prije nekoliko godina sam vidjela auto koje vozi neko tamosnji princ i na njemu pise "nisam srebrne boje, nego od srebra" sve te kraljevice bog ozenio sa prelhepim zenama. Pejzazi predivni, hrana takodje.
Sa druge strane imas i pakao/dzehenem na zemlji ne tako daleko od "raja" Sirija, Irak, Afganistan itd.
E sad cime su zasluzili ovi da budu u raju a cime ovi da budu u paklu?
nista oni nemaju sto ima u raju, to je samo blijeda kopija i prolazno uzivanje

ovaj svijet je test, a ne da bi se uzivalo ovdje, pa ako padnes na testu onda krivi sebe

evo sta Allah kaze u Kuranu na tu tvoju opasku:

9:85.Neka te ne ushićuju bogatstva njihova i djeca njihova! Allah želi da ih njima na ovome svijetu namuči i da skončaju kao nevjernici.

3:178 Neka nikako ne misle nevjernici da je dobro za njih to što im dajemo dug život. Mi im ga dajemo samo zato da što više ogreznu u grijehu; njih čeka sramna patnja.

“...Mi vas stavljamo na kušnju i u zlu i u dobru i Nama ćete se vratiti...” (El-Enbija, 35)

Enes b. Malik prenosi da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kazao: „Dovešce se džehennemlija koji je najviše uživao na dunjaluku, pa ce se ubaciti u Vatru i izvaditi iz nje, a zatim upitati: 'Jesi li ikada vidio kakvo dobro ili uživao?' Odgovorice: Ne, tako mi Allaha, nikada nisam uživao.' I dovešce se džennetlija koji se najviše patio na dunjaluku, pa ce se ubaciti u Džennet i izvaditi iz njega, a zatim upitati: 'Jesi li ikada prije osjetio kakvu poteškocu?' Odgovorice: 'Ne, tako mi Allaha, nikada nisam osjetio nikakvu poteškocu.'“
breuer

#427 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by breuer »

Dobro napisano što jes jes...uvijek su Arapi imali poetskog dara...
Asta

#428 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Asta »

Nisi mi odgovorio na pitanje.
A jedino sto skontah je da bih trebala sto vise da se patim dok sam ziva, da bih kad umrem bila okruzena sa ovim sto si napisao.
Nego ja sam zensko, ne mogu se ja zeniti sa 72 djevice, jer je po vjerama uglavnom zabranjen homoseksualizam.
ima li kakva nagrada tamo za nas zene?
Smrcak15

#429 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

breuer wrote:Prvo, po kojim kriterijima se definiše ta ljepota? Ili ćemo imati i to pravo izabrati, i to nekih 70tak puta...

šta je sa ženama, one su gore rezervisane kao seksualne mašine ili će imati i one neka prava i eventualni izbor? makar da izaberu ko će ih treskati...

mislim, volio bih i ja vjerovati u to, al ipak čovjek ima zrno razuma i dostojanstva...
Prvo, po kojim kriterijima se definiše ta ljepota?
pa ljepota ce biti takva da nece biti samo nekome lijepo a nekome ne, znaci svako ko vidi tu ljepotu koju Allah opisuje kao lijepo bit ce lijepo svakome ko gleda, a ne da bude subjektivno od osobe do osobe, "jedan kaze vidi sto je ovo lijepo, a ovaj drugi da kaze a bas nije meni lijepo", to nemoze biti.
Ili ćemo imati i to pravo izabrati, i to nekih 70tak puta
birat ces ono sto zasluzujes, ti ako nisi zaluzio vece rangove raja, kojih ima 100 nivoa, neces traziti da ides u veci rang, jer neces imati zelju za tim, isto kao sto dijete ne trazi da obuce odjecu odrasle osobe kao sto odrasla ne trazi odjecu za dijete, svako ce biti zadovoljan sa onim sto je dobio.

dobar primjer ce biti Rajski siromah koji ce imati na desetine puta vise nego najbogatiji bogatas na zemlji i kad ugleda svoje zene u Raju reci ce, "nikoga Allah nije nagradio onim cime je mene nagradio danas" a covjek najnizeg ranga u raju.

šta je sa ženama, one su gore rezervisane kao seksualne mašine ili će imati i one neka prava i eventualni izbor? makar da izaberu ko će ih treskati...
zene ce dobiti isto sto i muskarci, lijepe i zgodne muskarce koji ce dijeli zajedno srecu sa njima, koji ce se slagati i romanticne rijeci jedno drugom govoriti, jednostavno dobit ce ono sto zele.

da docaram malo sta znaci lijep muskarac u dzenet po islamskoim tekstovima, na nivou da mislis da lici na andjela, znaci asocijacija ce biti na andjela, do tog nivo da joj se pamet gubi i nezna vise sta radi kad bi joj se pokazao sad na zemlji.

mislim, volio bih i ja vjerovati u to, al ipak čovjek ima zrno razuma i dostojanstva.
pa stani malo, naucnici fizike govore o mogucnosti postojanja paralelnih univerzuma upravo ono sto islam govori, i kazu da postoji mogucnst da u tim univerzumima ima stanovnika i da univerzumi imaju svoje prirodne zakone, upravo ono sto Kuran i hadis govori, znaci da je raj u nekom univerzumu paralalnom sa ovim nasim univerzumima kojih ima 7.
ABH017

#430 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

Jedan forumaš je zanimljivo napisao, da će sex na onom svijetu biti kao da se kresnu dvije promahe.
U Kur'anu, džennet i jeste opisan na način kako jeste, upravo zbog bukvalaca, koji ne mogu da shvate, da na tom mjestu neće biti fizičkih užitaka, neće biti strasti i fizioloških potreba. Džennet se opisuje najljepšim užicima, koji su nama poznati, a džehennem najstrašnijim patnjama. Ali šta onda sa onima, kojima se Allah smiluje, a oni ne vole žene, ne vole med ili mlijeko?
Naravno da su džennet i džehennem samo opisani u Kur'anu, kako bi se dočarali užici i patnje.
U tom kontekstu žene i muškarci će imati isti status.
Smrcak15

#431 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Asta wrote:Nisi mi odgovorio na pitanje.
A jedino sto skontah je da bih trebala sto vise da se patim dok sam ziva, da bih kad umrem bila okruzena sa ovim sto si napisao.
Nego ja sam zensko, ne mogu se ja zeniti sa 72 djevice, jer je po vjerama uglavnom zabranjen homoseksualizam.
A jedino sto skontah je da bih trebala sto vise da se patim dok sam ziva, da bih kad umrem bila okruzena sa ovim sto si napisao
nisi ni to skontala promasila si skroz

ti mozes biti na ovom svijetu najveci bogatas da zaradis Raj bez problema, a mozes biti najveci siromah na ovom svijetu i da te ceka daleko gora kazna u dzehennemu. Ako si bogatas i radis ono sto je Bog zadovoljan , recimo ti udjeljujes sadaku siromasima, pomazes poznanike i rodbinu ti fakticki na taj nacin kupujes sebi mjesto u Raju, dok siromah sa kuknjavom i nevjerstvom jos ako Bogu pripisuje sirk, ma ima da ga nema na sudnjem danu :-) kad stane pred Allaha.

zene ce dobiti isto sto i muskarci, lijepe i zgodne muskarce koji ce dijeli zajedno srecu sa njima, koji ce se slagati i romanticne rijeci jedno drugom govoriti, jednostavno dobit ce ono sto zele.

da docaram malo sta znaci lijep muskarac u dzenet po islamskim tekstovima, na nivou da mislis da lici na andjela, znaci asocijacija ce biti na andjela, do tog nivo da joj se pamet gubi i nezna vise sta radi kad bi joj se pokazao sad na zemlji.

Dali bi volila da imas muskarca iz snova a nema nikakvih mahana, ili bolje reci, muskarca koji tvoji snovi i masta nemogu da dokuce, jer si ogranicena sad, isto kao sto je pustinjski beduin iz prvog vijeka ogranicen da razumije kodove u cipovima aviona iz buducnosti, jednostavno nemoze razum da dokuci tako nesto.

a plus sto ce i muskarci i zene dobiti ostalih stvari, kako materijalnih tako i psiholoske nagrade, zamisli samo kakav je osjecaj ponovo vidjeti osobu koju si volio jako puno pa smrt rastavi pa vas opet sastavi u Raju, pa onako dok sjedite i pijuckate Rajske koktele zapocne prica "heej, sjecas li se kad smo na zemlji......"
Last edited by Smrcak15 on 02/02/2016 15:24, edited 1 time in total.
Smrcak15

#432 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

ABH017 wrote:Jedan forumaš je zanimljivo napisao, da će sex na onom svijetu biti kao da se kresnu dvije promahe.
U Kur'anu, džennet i jeste opisan na način kako jeste, upravo zbog bukvalaca, koji ne mogu da shvate, da na tom mjestu neće biti fizičkih užitaka, neće biti strasti i fizioloških potreba. Džennet se opisuje najljepšim užicima, koji su nama poznati, a džehennem najstrašnijim patnjama. Ali šta onda sa onima, kojima se Allah smiluje, a oni ne vole žene, ne vole med ili mlijeko?
Naravno da su džennet i džehennem samo opisani u Kur'anu, kako bi se dočarali užici i patnje.
U tom kontekstu žene i muškarci će imati isti status.
Jedan forumaš je zanimljivo napisao, da će sex na onom svijetu biti kao da se kresnu dvije promahe.
ironija koja atakuje Kur'an i hadis, a vala i logiku

zamisli se ovdje imas uzitke koje Raj nema, hej molim te, zamisli Raj nema uzitke koje jedna pisljiva zemlja ima koja Bogu nevrijedi koliko krepalo janje na smetljistu

Od El-Mustevrida b. Šeddada prenosi se da je rekao: ''Bio sam u karavani sa Allahovim Poslanikom, r, pa smo prošli pored mrtvog odbačenog jareta. Allahov Poslanik, s.a.v.s., reče: 'Vidite li ovo kako je bezvrijedno svojim vlasnicima?' Rekoše: 'Allahov Poslaniče, zato što je bezvrijedno oni su ga i bacili.' Reče: 'Tako mi Onoga u čijoj je ruci Muhammedova duša, dunjaluk je bezvredniji kod Allaha od ovog jareta kod njegovih vlasnika. Da ovaj dunjaluk kod Allaha vrijedi koliko je krilo mušice, ne bi na njemu nevjernika napojio gutljajem vode.''

imali to logike da zemlja koja je jedna obicna nula po uzivanjima kad se sporedi sa rajskim uzivanjima

U Kur'anu, džennet i jeste opisan na način kako jeste, upravo zbog bukvalaca, koji ne mogu da shvate, da na tom mjestu neće biti fizičkih užitaka,
ovo je u totalnoj kontradikciji sa Kuranomi hadisom, jer jasno je receno da dusa i tijelo ulaze u raj, znaci uzivanje je psihicko i tjelesno uzivanje

a kad bi bilo samo dusevno, onda bi raj bio samo na nivou sna, jer prilikom sna, dusa izadje iz tijela i dozivljava patnje ili uzivancije, koje nisu kao kad su tijelo i dusa spojeni.

De mi samo reci kako ce dusa uzivati od jela i pica u Raju? kad u snu jedes, jeli ti isto uzivanje kao na javi gdje tijelo i dusa uzivaju?

neće biti strasti i fizioloških potreba
pa poslanik kaze da ce biti strasti i to daleko daleko zesce u raju nego ovdje na zemlji

u ostalom sta je to problem sa strastima koji se upraznjavaju na ispravan nacin

jeli strast pozitivna stvar u braku ili negativna, pozitivna stvar

nemoze nikad biti da zemlja ima stvari od uzivanja koje Raj nema, znaci da u raju ima tako nesto ali samo bolje, jer nemoze se sporediti sex na zemlji i sex u raju.

Džennet se opisuje najljepšim užicima, koji su nama poznati, a džehennem najstrašnijim patnjama.
da mora te mamiti sa stvarima tebi poznatim, sta mislis da te mami sa ZNJ stvarima, niti cuo niti ikad vidio niti ikad opipao, blage veze nemas pojma o cemu prica, i kako da te onda namami u svoj Raj ako mu neznas cijeniti taj raj?

Ali šta onda sa onima, kojima se Allah smiluje, a oni ne vole žene, ne vole med ili mlijeko?
hoces reci da se Allah smiluje pederima, kojima je za vrijeme Luta i Ibrahima poslao 4 kazne odjednom sa svih strana

a imamo drugu varijantu, Ljudi vjernici koji imaju tu naklonost prema muskarcima ali to ne ispoljavaju, nego sputavaju to i smatraju to poremecajem koji se nesmije upraznjavati, pa se ozene za zene iako mozda nema strast veliku kao prema muskarcima, takvima se nadati Bog ce uvesti u Raj gdje ce uzivati i dobiti svoju normalnu prirodu, jer Allah je taj koji stvara da imas naklonost prema zenama tako da ce doboiti to u Raju, da osjecaju strast prema zenama a ne prema muskarcima.

kazes ne vole med i mlijeko, pa ako mislis da je ovakav med i mlijeko kao sto imamo na zemlji onda si u zabludi zestokoj

kakva je razlika izmedju vina i mlijeka u raju i zemlji

Er- -Rehik” jedan je od naziva dženetskog vina. Od Ibn- Abbasa prenosi se da je rekao: “Allah će im ugodnim učiniti vino i bit će posljednje što će piti vino zapečaćeno mošusom.” Od Ebu ed-Derda‘a prenosi se da je, u vezi sa kur'anskim riječima: “…čiji će pečat mošus biti”, rekao: “To je bijeli napitak, poput srebra, koji će posljednji piti. Kad bi neko s ovog svijeta u njega zamočio prst pa izvadio svako živo stvorenje na Zemlji osjetilo bi njegov miris.”
Lavabo

#433 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Lavabo »

Pa i jest nekako ovdje naglasak na seksualnosti kao sto jedna kolegica reče.Helem nejse, kako sam ja skontao živiš ovaj život ovdje "na zemlji" u svom tom nekakvom odupiranju svim tim bludnim radnjama kocki, drogi i svim tim "zlim" stvarima, za koje ćeš na kraju platiti debelu cijenu i otići na najgore mjesto što "postoji", a onda sa druge strane ako se budeš dobro ponašo "na zemlji" u kontekstu tog nekakvog "pravila" ti ćeš na kraju kao nagradu dobiti il ti ga zatražit sve te stvari koje si bio "zabranjen" da radiš.
ABH017

#434 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

" A ti, o DUŠO smirena,
vrati se Gospodaru svome zadovoljna,
a i On tobom zadovoljan,
pa uđi među robove Moje,
i uđi u Džennet Moj! \"

( Al-Fagr, 27,28,29,30)

Zašto hazreti Adem i Hava nisu imali tjelesni odnos u džennetu? Zašto su im se stidna mjesta ukazala tek poslije počinjenja grijeha, neposredno prije protjerivanja iz dženneta?
Smrcak15

#435 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Lavabo wrote:Pa i jest nekako ovdje naglasak na seksualnosti kao sto jedna kolegica reče.Helem nejse, kako sam ja skontao živiš ovaj život ovdje "na zemlji" u svom tom nekakvom odupiranju svim tim bludnim radnjama kocki, drogi i svim tim "zlim" stvarima, za koje ćeš na kraju platiti debelu cijenu i otići na najgore mjesto što "postoji", a onda sa druge strane ako se budeš dobro ponašo "na zemlji" u kontekstu tog nekakvog "pravila" ti ćeš na kraju kao nagradu dobiti il ti ga zatražit sve te stvari koje si bio "zabranjen" da radiš.
pa ove stvari koje su zabranjene ovdje su zato sto stete za pojedinca i za drustvo,

recimo ovdje vino steti, dok tamo vino ne steti, i nema potrebe ga zabranjivati

ovdje se trazi od Tebe samo da imas seks sa svojim partnerom u braku i to je to, dobit ces nagradu i na ovom i na buducem svijetu, znaci imas isto sto ima i ona sto radi prije braka, samo sto ti to radis na dozvoljen nacin dok drugi nerade ako rade to prije braka ili varanje u braku. dok u raju seks je samo sa svojim zenama a ne svako sa svakim.
ABH017

#436 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

Da li se, možda, negdje spominje da će stanovnici džehennema osjećati glad, žeđ, strast za ženama? Jel se spominje negdje da će nekako zadovoljavati te potrebe? Da ne spominjem fiziološke potrebe poslije jela i pića ili eventualnu reprodukciju. Šta će biti sa dušama koje bi jako želile da, bukvalno, prirodnim putem "sklepaju" dijete? Da u džennetu dobiju dijete? Hoće li se stanovništvo množiti na onom svijetu?
Smrcak15

#437 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

ABH017 wrote:" A ti, o DUŠO smirena,
vrati se Gospodaru svome zadovoljna,
a i On tobom zadovoljan,
pa uđi među robove Moje,
i uđi u Džennet Moj! \"

( Al-Fagr, 27,28,29,30)

Zašto hazreti Adem i Hava nisu imali tjelesni odnos u džennetu? Zašto su im se stidna mjesta ukazala tek poslije počinjenja grijeha, neposredno prije protjerivanja iz dženneta?
nemoze se tako gledati zato sto su tad druga pravila vazila, u tom dzennetu se moglo ogrijesiti, biti iskusan, dok u ovom nemoze se ogrijesiti niti biti iskusan

nemoze se gledati tako sto ces reci Adem i hava nisu imali seksa u Dzennetu pa necemo ni mi, pa na taj nacin pogaziti hadise poslanika koji govore da ce biti seksa tamo.

evo recimo da ga stvarno, nema, pa to je odmah falinka u raju, da ima zemlja neku blagodat koju Raj nema, hoce li tako nesto Allah dozvoliti, nece sigurno da mu neko u Raju govori jooj, jes bilo dobro na zemlji, one strasti i ljubav prema zenama smo mogli iskazati kroz seks, dok Ovako mozemo samo gledati u jedni druge :-) jednostavno nema smisla ukidati seks kako sa vjerske tako i sa logicke strane ako nema stete u njemu a predstavlja toliku uzivanciju, jednostavno nevim logiku ukidanju toga u Raju.
Smrcak15

#438 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

ABH017 wrote:Da li se, možda, negdje spominje da će stanovnici džehennema osjećati glad, žeđ, strast za ženama? Jel se spominje negdje da će nekako zadovoljavati te potrebe? Da ne spominjem fiziološke potrebe poslije jela i pića ili eventualnu reprodukciju. Šta će biti sa dušama koje bi jako želile da, bukvalno, prirodnim putem "sklepaju" dijete? Da u džennetu dobiju dijete? Hoće li se stanovništvo množiti na onom svijetu?
Da li se, možda, negdje spominje da će stanovnici džehennema osjećati glad, žeđ, strast za ženama?
glad i zedj da, strast za zenama ne
se spominje negdje da će nekako zadovoljavati te potrebe?
73:12. biće u Nas, doista, okova i ognja,
13. i jela koje u grlu zastaje, i patnje nesnosne

14:16. pred njim će Džehennem biti - i on će biti pojen odvratnom kapljevinom,
17. mučiće se da je proguta, ali je nikako neće moći proždrijeti i smrt će mu sa svih strana prilaziti, ali on neće umrijeti; njega će teška patnja čekati.

ako je ovo zadovoljavanje svoje potrebe onda neznam

Šta će biti sa dušama koje bi jako želile da, bukvalno, prirodnim putem "sklepaju" dijete? Da u džennetu dobiju dijete?
u dzennetu

Tirmizija u svome El-Džami'u bilježi predaju Ebu Seida el-Hudrije, koji kaže da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Kad vjernik u Džennetu poželi da ima dijete, imat će trudnoću, rađanje i rast u u trenutku kad to poželi."
Hoće li se stanovništvo množiti na onom svijetu?
ko to bude zelio dobit ce
ABH017

#439 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

Ne slažem se s tobom Smrcak15.
Ako ljudi neće imati potrebu za hranom u džehennemu, zašto bi je imali oni u džennetu?
Lavabo

#440 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Lavabo »

Sve u svemu, dzennet/raj mi se čini priličito dosadnim za živit.Život na zemlji i jeste takav što u njemu imamo kako dobrih tako i loših stvari, i to je ono valjda što ga čini životom ako se tako može reći.
Takav "život" u raju, ili kako se već zove stanje u kojem se nalaziš tamo, meni uglavnom ne daje nikakvu asocijaciju na nešta prirodno, više nešta iscenirano, neprirodno, ja na takvom opisanom mjestu jednostavno ne bih se mogao vidjeti, život opisan kao u nekom inkubatoru, gdje možeš da imaš šta god hočeš, gdje je "život" u nekom perfektnom stanju, ja se jednostavno ne bih mogao da vidim na takvom mjestu.
Hakiz

#441 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Hakiz »

ABH017 wrote:
Hakiz wrote:
ABH017 wrote:
Ne postoje 72 djevice, već nagrada u toj vrijednosti. Nepismenom pustinjskom arapu, tog vremena je djevica bila nešto vrlo vrijedno, rijeke meda i mlijeka, hladovina, sve su to opisi nagrada, jer bi im pravi opis bio neshvatljiv. Jel' tebi tvoj razum govori da je pakao mjesto gdje će se griješnici i nevjernici pržiti? I šta će biti kad budu reš pečeni? Šta dalje? Govori se o vječnoj vatri.
Da ne govorim o tvom "zdravorazumskom" poimanju Boga i Isusa.
Sigurno? Mislim, u redu je to šta ti govoriš, ali pretpostavjam da nisi bio ni u raju ni u paklu pa da možeš sa sigurnošću reći.

Baška pitanje, u slučaju da si u pravu, da li se Kur'an tada doslovno slijedi ili se tumači.

Ako se tumači, onda su mogućnosti za manipulaciju beskonačne.
Ne. Bio sam u raju i paklu pa znam. :roll:
Postaviš pitanje šta je vjera, pa ti se samo kaže.
Ono što sam napisao, ni malo se ne kosi sa Kur'anom, ali to ne znači da sam ja 100% u pravu. To je moja vjera. Ti možeš vjerovati šta god hoćeš, ali ja te neću pitati jesi li siguran u to što vjeruješ. Valjda jesi, zašto bi lagao.
Ti tražiš materijalni dokaz. Da vidiš Huriju.
To, već, ne bi bila vjera.
Stani. Ne osporavam ja da u raju čekaju 72 djevice. Ti si taj koji tvrdi da to nije bukvalno, nego da te 72 djevice simbolizuju vrijednost, da to nisu stvarne žene. Ja samo sumnjam da ti možeš to tvrditi. Moguće je da si u pravu. Ali, moguće je da jesrte bukvalno, da to stvaron jesu 72 djevice, žene. Kako ti znaš da to šta piše nije bukvalno tako?
Hakiz

#442 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Hakiz »

ABH017 wrote:Neko, na sam pomen žene, odmah misli na trehanje, sex, orgijanje.
Ako je to jedino što zna o ženi, i jedina percepcija žene i života uopšte, kako smisleno razgovarati?!
A za šta će ti žena osim za seks i djecu? Jedini razlog što bi muškarac imao 72 žene, a ne 72 muškarca, je seks. Bez seksa mu ne trebaju 72 žene, trebaju mu 72 osobe bez obzira na spol.
zagortenej

#443 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by zagortenej »

Arapi krenuli da osvajaju svijet i usput da šire islam. Da bi stimulisali svoje borce izmisle hadise kako ce, ako doticni poginu na Allahovom putu, a osvajanje svijeta to podrazumijeva, postati šehidi i imati najveće stepene u dzennetu, izmedju ostalog i 72 hurije. Na taj način su dobili neustrasive borce.
Zato je Halid ibn Velid, prije bitke sa Perzijancima, rekao da dolazi sa vojskom koja više voli poginuti nego živjeti.
Smrcak15

#444 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

ABH017 wrote:Ne slažem se s tobom Smrcak15.
Ako ljudi neće imati potrebu za hranom u džehennemu, zašto bi je imali oni u džennetu?
Potreba za hranom i vodom u dzehenemu je radi kazne, gladan si a nemas cime glad utolit, zedan si a nema nigdje hladne vode osim kljucale vode da zedj ugasi. Dok hrana i pice u dzennetu su radi uzivanja a ne radi gasenja gladi i zedji koje ne postoje u raju.
ABH017

#445 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

Hakiz wrote:
ABH017 wrote:
Hakiz wrote:Sigurno? Mislim, u redu je to šta ti govoriš, ali pretpostavjam da nisi bio ni u raju ni u paklu pa da možeš sa sigurnošću reći.

Baška pitanje, u slučaju da si u pravu, da li se Kur'an tada doslovno slijedi ili se tumači.

Ako se tumači, onda su mogućnosti za manipulaciju beskonačne.
Ne. Bio sam u raju i paklu pa znam. :roll:
Postaviš pitanje šta je vjera, pa ti se samo kaže.
Ono što sam napisao, ni malo se ne kosi sa Kur'anom, ali to ne znači da sam ja 100% u pravu. To je moja vjera. Ti možeš vjerovati šta god hoćeš, ali ja te neću pitati jesi li siguran u to što vjeruješ. Valjda jesi, zašto bi lagao.
Ti tražiš materijalni dokaz. Da vidiš Huriju.
To, već, ne bi bila vjera.
Stani. Ne osporavam ja da u raju čekaju 72 djevice. Ti si taj koji tvrdi da to nije bukvalno, nego da te 72 djevice simbolizuju vrijednost, da to nisu stvarne žene. Ja samo sumnjam da ti možeš to tvrditi. Moguće je da si u pravu. Ali, moguće je da jesrte bukvalno, da to stvaron jesu 72 djevice, žene. Kako ti znaš da to šta piše nije bukvalno tako?
Ne znam. Da znam, ne bih bio vjernik. Samo čvrsto vjerujem u to.
Hakiz

#446 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Hakiz »

ABH017 wrote:
Hakiz wrote:
Ne znam. Da znam, ne bih bio vjernik. Samo čvrsto vjerujem u to.
Jah.
ABH017

#447 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

Hakiz wrote:
Ako je to jedino što zna o ženi, i jedina percepcija žene i života uopšte, kako smisleno razgovarati?!
A za šta će ti žena osim za seks i djecu? Jedini razlog što bi muškarac imao 72 žene, a ne 72 muškarca, je seks. Bez seksa mu ne trebaju 72 žene, trebaju mu 72 osobe bez obzira na spol.
Pa, jarane, meni žena ne služi za to uopšte. Bliža formulacija je da sex služi meni i ženi da uživamo jedno u drugom i da se bolje upoznamo, kao i da našu ljubav prema Tvorcu ispoljavamo i putem sexa. Pa i da stišamo svoje strasti.
Tvoje viđenje žena ne bih komentarisao, jer bi bilo previše vulgarno i uvrjedljivo.
ABH017

#448 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

Hakiz wrote: Jah.
Jel to nabijaš broj postova? :D
Hakiz

#449 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Hakiz »

ABH017 wrote:
Hakiz wrote:
Pa, jarane, meni žena ne služi za to uopšte. Bliža formulacija je da sex služi meni i ženi da uživamo jedno u drugom i da se bolje upoznamo, kao i da našu ljubav prema Tvorcu ispoljavamo i putem sexa. Pa i da stišamo svoje strasti.
Tvoje viđenje žena ne bih komentarisao, jer bi bilo previše vulgarno i uvrjedljivo.
Ako ono šta misliš da je istina o islamu stvaraš istim mehanizmom kojim stvaraš pretpostavku o tome šta ja mislim o ženama, onda je tvoja verzija islama pogrešna do bola.
ABH017

#450 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

Hakiz wrote:
ABH017 wrote:
Hakiz wrote: A za šta će ti žena osim za seks i djecu? Jedini razlog što bi muškarac imao 72 žene, a ne 72 muškarca, je seks. Bez seksa mu ne trebaju 72 žene, trebaju mu 72 osobe bez obzira na spol.
Ako ono šta misliš da je istina o islamu stvaraš istim mehanizmom kojim stvaraš pretpostavku o tome šta ja mislim o ženama, onda je tvoja verzija islama pogrešna do bola.
Ja ništa nisam pretpostavljao. Ti si napisao.
Post Reply