nista oni nemaju sto ima u raju, to je samo blijeda kopija i prolazno uzivanjeAsta wrote:Sve to sto si napisao ima i na zemlji. Imas raj uSmrcak15 wrote:sta je lose u tome da ako udjes u Raj, vidis prelijepe pejzaze, palme, bistre vode, plaze, dvorce od zlata i srebra do oblaka visoke, kuce od stakla, prelijepu hranu, i mirise, dodaj jos tu da te Bog ozeni sa prelijepim zenama ili zenom zavisi sta si zasluziobreuer wrote:Ode ti duša u drugu dimenziju i tamo trehaš ni manje ni više nego 72 djeve.
Koja filozofija![]()
sta je lose u tome da zivis u Raju ozenjen sa zenama ogromne ljepote koja oduzimaju dah, koje izazivaju ocaravajuce divljenje ?
AE, napravili ga "najveci muslimani" plaze, more, dvorce i dzamije od zlata. Prije nekoliko godina sam vidjela auto koje vozi neko tamosnji princ i na njemu pise "nisam srebrne boje, nego od srebra" sve te kraljevice bog ozenio sa prelhepim zenama. Pejzazi predivni, hrana takodje.
Sa druge strane imas i pakao/dzehenem na zemlji ne tako daleko od "raja" Sirija, Irak, Afganistan itd.
E sad cime su zasluzili ovi da budu u raju a cime ovi da budu u paklu?
ovaj svijet je test, a ne da bi se uzivalo ovdje, pa ako padnes na testu onda krivi sebe
evo sta Allah kaze u Kuranu na tu tvoju opasku:
9:85.Neka te ne ushićuju bogatstva njihova i djeca njihova! Allah želi da ih njima na ovome svijetu namuči i da skončaju kao nevjernici.
3:178 Neka nikako ne misle nevjernici da je dobro za njih to što im dajemo dug život. Mi im ga dajemo samo zato da što više ogreznu u grijehu; njih čeka sramna patnja.
“...Mi vas stavljamo na kušnju i u zlu i u dobru i Nama ćete se vratiti...” (El-Enbija, 35)
Enes b. Malik prenosi da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kazao: „Dovešce se džehennemlija koji je najviše uživao na dunjaluku, pa ce se ubaciti u Vatru i izvaditi iz nje, a zatim upitati: 'Jesi li ikada vidio kakvo dobro ili uživao?' Odgovorice: Ne, tako mi Allaha, nikada nisam uživao.' I dovešce se džennetlija koji se najviše patio na dunjaluku, pa ce se ubaciti u Džennet i izvaditi iz njega, a zatim upitati: 'Jesi li ikada prije osjetio kakvu poteškocu?' Odgovorice: 'Ne, tako mi Allaha, nikada nisam osjetio nikakvu poteškocu.'“