Neki menadzer ili direktor ne moze uzeti taj paket kao fizicko lice, na svoje ime, ne na firmu? Genijalna opservacija... Mojne vise, Tita ti...
(P.S. Jadan je office koji ti kontrolises...
NoLimit paketi su samo za fizicka lica i toliko o poznavanju usluga.Dozer wrote:NoLimit paketi su samo za poslovne ljude koji puno koriste mobitel, jer se samo njima to moze isplatiti.
Idi hvataj medvjeda koji seta na palama,pismenichannel10 wrote:Da te malo ispravim. Nisu Bosnjaci proklet narod, nego samo nepismen narod.Office_Kontrol wrote:Kad bi vam telekom dao sve džaba, podijelio džaba telefone, televizije, auta, stanove,... opet bi govorili da je mtel bolji samo zato što je sprski (strani). Bošnjaci su proklet narod, treba nas atomskom sve poravnjati. Još da se desi stotinu genocida, pameti doći nećemo. Kad smo takvi i treba da nas kolju, svaka im čast i neka nastave gdje su stali. Sve in halalim.
Nije tacno,ja imam jedan od tih paketa kao fizicko lice tj. kao obicni smrtnik a ne guzonjaDozer wrote:NoLimit paketi su samo za poslovne ljude koji puno koriste mobitel, jer se samo njima to moze isplatiti.
Druze, imas u onom postu sve izracunato za mojmix 70 vs nolimit L paket + telefon kod oba paketa. Strasna prednost u korist Mtela i tog telefona. U tom cjenovnom rangu pretplate i sa kombinacijom kupovine onog telefona, Mtel daleko u prednosti. Ne znam kakve su razlike kod usporedbe drugih paketa, jer to nisam ni gledao( zato sto me te pretplate i ti telefoni ne zanimaju ).Mustafapasa wrote:NoLimit paketi su samo za fizicka lica i toliko o poznavanju usluga.Dozer wrote:NoLimit paketi su samo za poslovne ljude koji puno koriste mobitel, jer se samo njima to moze isplatiti.
chanel10: poenta je da telefon u m:telu platis kroz veci racun za telekomunikacione usluge, tacnije pretplatis ga.Ako zelis analizu, samo mi daj prosjecan broj uspostava poziva koliko imas i broj minuta zivog razgovora i siguran sam da ti veci paket od NoLimitM ne bi trebao uopste (na prvu prema onom sto si ti rekao koliko placas racun).
Sto se tice ostalih i ovoga "zlatna koka" i to, iskustva zemalja u EU i okruzenju pokazuju da je privatizacija bila pogresan potez, te da mnoge zemlje sada pokusavaju vratiti telecome u drzavno vlasnistvo. U tom pravcu je isla moja izjava. Svako drugo spominjanje nekih levela ili necega bez argumentacije za mene nema uopriste jer se sve svodi na "rekla-kazala"...a kao sto rekoh, kod nas se voli pricat napamet.
Kako god, ja ostajem korisnik BH Telecoma sto savjetujem i ostalima ili ako nista neka dobro protabire ponude drugih operatora i dobro vide "ko, sta i koliko ko nudi".
Primjera radi:
MojMix20: 60min+100SMS poruka+500MB, LG G3 na 24 mjeseca je 899KM
mComplete20:60min+120SMS poruka+500MB, LG G3 na 24 mjeseca je 795KM
MojMIx80:500min+500sms+2GB interneta, LG G3 na 24 mjeseca je 99KM
mComplete85:500min+1000SMS+2GB, LG G3 na 24 mjeseca je 1KM
itd itd
Sad se ti vadis jer nisi upucen u ponudu...a ni u sam sistem funkcionisanja ponude sto si ovim navodom sada jos i potvrdio, ali u redu jeDozer wrote:Ne mogu da vjerujem kako plitkoumno razmisljate...bez uvrede...
To sto je provider rekao za neki paket da je namijenjen fizickim licima, ne mora da znaci da ce se i koristiti samo tako.
Ako je povoljniji od nekog poslovnog paketa, logicno da ce svaka firma uzeti taj povoljniji paket za svoje uposlenike, na njihovo ime, pa im placati taj racun. Stvarno svasta...
Kako mislis firma ce uzeti,pa upravo firma ne moze uzeti u tom i jeste problem,moze svaki uposlenik firme personalno uzeti ali firma ne,nesto si ti tu zbrzo,polako samo,kako mislis da firma uzme na njihovo ime,to je krsenje zakonaDozer wrote:Ne mogu da vjerujem kako plitkoumno razmisljate...bez uvrede...
To sto je provider rekao za neki paket da je namijenjen fizickim licima, ne mora da znaci da ce se i koristiti samo tako.
Ako je povoljniji od nekog poslovnog paketa, logicno da ce svaka firma uzeti taj povoljniji paket za svoje uposlenike, na njihovo ime, pa im placati taj racun. Stvarno svasta...
Ma ne moras toliko komplikovati. Sacekas da ti istekne postojeci ugovor i onda uzmete nolimit paketeMustafapasa wrote:Sad se ti vadis jer nisi upucen u ponudu...a ni u sam sistem funkcionisanja ponude sto si ovim navodom sada jos i potvrdio, ali u redu jeDozer wrote:Ne mogu da vjerujem kako plitkoumno razmisljate...bez uvrede...
No, dozvoli da ti objasnim. Ja imam firmu koja ima u Telecomu 10 brojeva, na ugovorni odnos i kupljene telefone. Aman, dopali mi se noLimit paketi ali imam problem, ne moze firma da to uzme. Sada bih ja trebao raskinuti ugovor za 10 brojeva, platiti penale, natjerati uposlenike da njihovi privatni brojevi budu "firmini" na nacin da im kazem "eh, firma vam placa 50KM, sve preko se odbija od plate", a onda da oni te racune donose u firmu a ja u svom knjigovodstvu da to "nekako pravdam" kao neki eksterni rashod/trosak.![]()
Super, ja sam tebi vec 2 primjera naveo da grijesis ali ti opet po svom. Imam jos jedno pitanje, zasto je vazno sta ces ti uraditi sa svojim brojem i paketom? Meni licno nije...channel10 wrote:Druze, imas u onom postu sve izracunato za mojmix 70 vs nolimit L paket + telefon kod oba paketa. Strasna prednost u korist Mtela i tog telefona. U tom cjenovnom rangu pretplate i sa kombinacijom kupovine onog telefona, Mtel daleko u prednosti. Ne znam kakve su razlike kod usporedbe drugih paketa, jer to nisam ni gledao( zato sto me te pretplate i ti telefoni ne zanimaju ).Mustafapasa wrote:NoLimit paketi su samo za fizicka lica i toliko o poznavanju usluga.Dozer wrote:NoLimit paketi su samo za poslovne ljude koji puno koriste mobitel, jer se samo njima to moze isplatiti.
chanel10: poenta je da telefon u m:telu platis kroz veci racun za telekomunikacione usluge, tacnije pretplatis ga.Ako zelis analizu, samo mi daj prosjecan broj uspostava poziva koliko imas i broj minuta zivog razgovora i siguran sam da ti veci paket od NoLimitM ne bi trebao uopste (na prvu prema onom sto si ti rekao koliko placas racun).
Sto se tice ostalih i ovoga "zlatna koka" i to, iskustva zemalja u EU i okruzenju pokazuju da je privatizacija bila pogresan potez, te da mnoge zemlje sada pokusavaju vratiti telecome u drzavno vlasnistvo. U tom pravcu je isla moja izjava. Svako drugo spominjanje nekih levela ili necega bez argumentacije za mene nema uopriste jer se sve svodi na "rekla-kazala"...a kao sto rekoh, kod nas se voli pricat napamet.
Kako god, ja ostajem korisnik BH Telecoma sto savjetujem i ostalima ili ako nista neka dobro protabire ponude drugih operatora i dobro vide "ko, sta i koliko ko nudi".
Primjera radi:
itd itd
Sto se tice uspostave poziva i potrosnje, pratio sam zadnja 2-3 mjeseca i savrseno mi odgovara mojmix 70 sa svojih ukljucenih 500 minuta ( ovdje mislim na obracunsku jedinicu 60+1 cini mi se ). Hvala BHT na lijepom druzenju zadnjih 15-ak godina, ali cu najvjerovatnije odmoriti malo( naredne dvije godine ).
O kojim zemljama/operaterima je rijec?Mustafapasa wrote:NoLimit paketi su samo za fizicka lica i toliko o poznavanju usluga.Dozer wrote:NoLimit paketi su samo za poslovne ljude koji puno koriste mobitel, jer se samo njima to moze isplatiti.
Primjera radi:
itd itd
http://www.nspm.rs/ekonomska-politika/p ... alphabet=lstakasa wrote:O kojim zemljama/operaterima je rijec?Mustafapasa wrote:NoLimit paketi su samo za fizicka lica i toliko o poznavanju usluga.Dozer wrote:NoLimit paketi su samo za poslovne ljude koji puno koriste mobitel, jer se samo njima to moze isplatiti.
Primjera radi:
itd itd
u redu je...gore ti je sve napisanoDozer wrote:A da ne pricamo o tome koliko su ovi navedeni paketi besmisleni...
Pa ko god ima smartphone, koristi Viber ili WhatsUp ili Skype, odnosno internet.
Kome treba 1000 SMS-ova? Za sta? Otkako imam Viber, cak i masu poziva obavljam preko njega.
evo opet, ne vidis dobro:Dozer wrote:A otkad smo to mi, BiH, ozbiljna drzava?![]()
![]()
I sta mi je to "gore napisano" matere ti?
Nebuloza da fizicko lice ne moze imati privatni broj na svoje ime i placen racun za taj mobitel od strane firme?![]()
![]()
![]()
E ako Dveri kazu onda se covjek mora slozit. Ekstra su ti linkovi.Mustafapasa wrote:stakasa wrote:http://www.nspm.rs/ekonomska-politika/p ... alphabet=lMustafapasa wrote:
O kojim zemljama/operaterima je rijec?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sind ... 73755.aspx
http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/lije ... vatizacije
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/dveri ... 62052.html
"Prodaja Telekoma je uvod u veliku bezbednosnu krizu, jer su telekomunikacione veze strateški resurs za bezbednost države i svakog pojedinca koji u njoj živi. Zato nijedna ozbiljna država nije prepustila svoj telekomunikacioni sistem drugoj državi"
Zasto se uopste licitira sa cifrom o dobiti firme, BH Telekom je na berzi, mora se u fening znati kolika je dobitgolfiista wrote:Netto dobit Telecoma za 2014 godinu je jedva 70 miliona. Ne pitajte me kako znam.
Dakle za nepunu deceniju netto dobit je umanjena za skoro 100 miliona KM. Ako uzmemo u obzir da prihodovna strana nije pretrpila gubitak, ili tačnije značajniji mjerljiv gubitak ( gubitak fiksne telefonije, kao najkonkurentnije tlo je kompenziran rastom prodaje mobilne i Moja tv paketa ) dakle prihodi su na istom nivou od cca 600 miliona KM, investicije se nisu povećale, dolazimo do zaključka da je "nekakav" trošak pojeo tih 100 miliona.
Dakle postavlja se pitanje dobrog poslovodstva ili dobrog domaćina.
Ako uzmemo u obzir da jedan šef raspolaže sa reprezentacijom od 10-15k KM na godišnjem nivou , pa do izvršnog direktora koji, recimo samo na marketing može potrošiti desetine miliona bez nekog posebnog pravdanja kome koliko i zašto baš tome...ne čudi da je stanje tako.
Ako griješim neka me neko ispravi, argumenirano, naravno.
znamo svi svi bruje o tome niko ne smije zucnnuti. Ovaj portal se tako prodao SDA da je počeo pisati opravdavajuće članke o referentu za kafe i sokove u Novom Gradu a zamisli ih samo kako bi pisali o tome da je telecom ffaktički na koljenima jer sa ovolikim brojem usposlenih i vođenjem firme neće dugogolfiista wrote:Netto dobit Telecoma za 2014 godinu je jedva 70 miliona. Ne pitajte me kako znam.
Dakle za nepunu deceniju netto dobit je umanjena za skoro 100 miliona KM. Ako uzmemo u obzir da prihodovna strana nije pretrpila gubitak, ili tačnije značajniji mjerljiv gubitak ( gubitak fiksne telefonije, kao najkonkurentnije tlo je kompenziran rastom prodaje mobilne i Moja tv paketa ) dakle prihodi su na istom nivou od cca 600 miliona KM, investicije se nisu povećale, dolazimo do zaključka da je "nekakav" trošak pojeo tih 100 miliona.
Dakle postavlja se pitanje dobrog poslovodstva ili dobrog domaćina.
Ako uzmemo u obzir da jedan šef raspolaže sa reprezentacijom od 10-15k KM na godišnjem nivou , pa do izvršnog direktora koji, recimo samo na marketing može potrošiti desetine miliona bez nekog posebnog pravdanja kome koliko i zašto baš tome...ne čudi da je stanje tako.
Ako griješim neka me neko ispravi, argumenirano, naravno.