Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
- Pismonosa
#426 Re: Kupanje jednom sedmično
...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 11:18, edited 1 time in total.
- supercali
#427 Re: Kupanje jednom sedmično
Alo ba kupanje i tusiranje nije isto
Ja se kupam mozda 1-2 puta sedmicno zimi a ljeti 2-3 puta al dobro citajte KUPAM
Tusiranje je sasvim druga stvar koja se radi svaki ili svaki drugi dan uglavnom navece
Ja se kupam mozda 1-2 puta sedmicno zimi a ljeti 2-3 puta al dobro citajte KUPAM
Tusiranje je sasvim druga stvar koja se radi svaki ili svaki drugi dan uglavnom navece
- Cherry-Cherry
#428 Re: Kupanje jednom sedmično
Tuširanje je zdravije od kupanja. Poboljšava cirkulaciju, posebno kad ide malo hladna, malo topla voda.
A što se kupanja tiče, ako nemaš đakuzi, onda se voda ohladi, pa sjediš u gotovo hladnoj vodi okružen stanicama svoje mrtve kože
I nakon pet minuta ti se ide u wc. 
-
saga
#429 Re: Kupanje jednom sedmično
Ako se pod kupanjem zaista misli ono izlezavanje u kadi napunjenoj vodom, onda se za zivota okupah jednom... i nije mi se svidjelo 
- XeuX
#430 Re: Kupanje jednom sedmično
Od prljavih i poganih su gore samo ove picajzle opsjednute čistoćom.Misle da su bolji od drugih ljudi jer se plakaju vodom svakih 15 minuta.
Kupat se i tuširat treba po potrebi,zimi rjeđe a ljeti češće.
Pretjerano tuširanje,osim što je veliko gubljenje vremena,može biti loše iz više razloga,loše je za kože,šamponi i sapuni često sadržavaju štetne kemikalije,zatim uništava se prirodan ljudski miris,pa i neke bakterije koje su dobre za naš organizam.
Kupajte se što se mene tiče 13 puta dnevno ali nemojte nam nabijat na nos svoje loše navike i predstavljat se ko bolje osobe.
Kupat se i tuširat treba po potrebi,zimi rjeđe a ljeti češće.
Pretjerano tuširanje,osim što je veliko gubljenje vremena,može biti loše iz više razloga,loše je za kože,šamponi i sapuni često sadržavaju štetne kemikalije,zatim uništava se prirodan ljudski miris,pa i neke bakterije koje su dobre za naš organizam.
Kupajte se što se mene tiče 13 puta dnevno ali nemojte nam nabijat na nos svoje loše navike i predstavljat se ko bolje osobe.
- kritichar
#431 Re: Kupanje jednom sedmično
nije to kupanjeCherry-Cherry wrote:Tuširanje je zdravije od kupanja. Poboljšava cirkulaciju, posebno kad ide malo hladna, malo topla voda.A što se kupanja tiče, ako nemaš đakuzi, onda se voda ohladi, pa sjediš u gotovo hladnoj vodi okružen stanicama svoje mrtve kože
I nakon pet minuta ti se ide u wc.
- vješalica
#432 Re: Kupanje jednom sedmično
http://forum.klix.ba/prokletstvo-vodosn ... 91447.html
glavni problem je zapravo što se moramo plaknut min. 2x dnevno sve ostalo su obične ublehe,te cijevi,te računi i dr.
glavni problem je zapravo što se moramo plaknut min. 2x dnevno sve ostalo su obične ublehe,te cijevi,te računi i dr.
- stakasa
#433 Re: Kupanje jednom sedmično
Bezveze se bojis mokre kose, tjemena i babskih prica. To je dokazano.supercali wrote:Imam dugu kosu tako da nije samo malo peskirom i suha mi kosakosava wrote:supercali wrote: A sto tebe briga sto ne izlazim?
Jel ti sada izlazis s mokrom kosom vani?
A mozda mi se ne stavlja kapa na glavu?
Pitam jer mi nije jasno sto ne izlazis kada se okupas?
Uvijek i ljeti i zimi jos nekoristim fen samo peskir jos nisam fasovo upalu mozga. Pa bas ako je minus 40 a ja tek iz tusa stavim kapu do auta.
A i pored toga tjeme je to koje se ne osi tj korijen kose bar za 2 sata bez obzira na duzinu kose
A sto ne izlazim jednostavno ciljam dan da operem kosu kad nema nista vani da bi izasao
A kapu nikad ne nosim
- stakasa
#434 Re: Kupanje jednom sedmično
Zagovaraci tusiranje smatraju kupanjem tako da je opaska na mjestu.supercali wrote:Alo ba kupanje i tusiranje nije isto
- supercali
#435 Re: Kupanje jednom sedmično
Ko je pomenuo da se bojim?stakasa wrote: Bezveze se bojis mokre kose, tjemena i babskih prica. To je dokazano.
Ovo sto sam napisao je dokazano
Pravi razlog zasto ne izlazim je zato sto ne volim izaci nakon kupanja nego fino onda legnem upalim tv ili na net odem i uzivam
- stakasa
#436 Re: Kupanje jednom sedmično
U Svedskoj se u skolama hoda u carapama do sestog osnovne a ne da po kuci hodaju u cipelama...Bambi_na_kofeinu wrote:I ja bih se tuširala dva puta na dan da mi je pranje nakon obavljene nužde i izuvanje u kući nepoznanica, a većini zapadnjaka jeste.
Drugi stil života.
Ali nije svugdje isto. U Engleskoj sve zastrto i ne izuvaju se skoro nikako
- stakasa
#437 Re: Kupanje jednom sedmično
Bojis se provaljen sisupercali wrote:Ko je pomenuo da se bojim?stakasa wrote: Bezveze se bojis mokre kose, tjemena i babskih prica. To je dokazano.
Pravi razlog zasto ne izlazim je zato sto ne volim izaci nakon kupanja nego fino onda legnem upalim tv ili na net odem i uzivam
- supercali
#438 Re: Kupanje jednom sedmično
E jbg sada bez jacuzzi-ja nema kupanja
Onda se niko ne kupa u bosni osim njih par
Ne znam za vas za mene je kupanje kad se nasapunjas 2 puta pa se oba puta fino istrljas dok tusiranje je samo namazati se gelom i isprati
Ne znam za vas za mene je kupanje kad se nasapunjas 2 puta pa se oba puta fino istrljas dok tusiranje je samo namazati se gelom i isprati
- supercali
#439 Re: Kupanje jednom sedmično
Ja sam provaljen tek kad udju 3 prstastakasa wrote:Bojis se provaljen sisupercali wrote:Ko je pomenuo da se bojim?stakasa wrote: Bezveze se bojis mokre kose, tjemena i babskih prica. To je dokazano.
- stakasa
#440 Re: Kupanje jednom sedmično
Imam ja komsije, visokoobrazovani. I smrdilo je toliko da sam moro intervenisat. Poslusase dodusedetroit-mercy wrote:Ima veze, znam raje koja ovdje radi kao moleri. Uglavnom rade kuce od bolje stojecih. Svi redom kazu da kad odes kod Indijaca, Bismillah pa u kucuŠveđanin wrote:Znam jednog Indijca, daleko od socijalnog slučaja kojem je upravo svrabež podsjetnik da se treba kupati. Kad krene da ga od nekupanja svrbi dole, pa korijen kose, onda skonta da bi se mogao okupati. Sramota me pitati i nešto komentarisati jer moguće da ima veze sa običajima odakle dolazi, a on mi jednom samouvjereno reče kako kupanje nije njegov prioritet, nije tako naučio... A sve redom doktori i inzinjeri.
- skupljac_zeljeza
#441 Re: Kupanje jednom sedmično
De nam još reci šta si pitao koleginicu?astala_vistala wrote:Nije zdravo ni dobro kupati se svaki dan,pored toga to su veliki narcisi i picajzle,osobno OKUPAM se 2 do 3 puta sedmično i mislim da je to neka mjera jer ne valja ni previse al ne valja ni kada neko smrdi posebno ako bar odjecu redovno ne mjenja,elem i drugi na smatraju cistim rece mi kolegica neki dan kaze vi balije ste ljudi cistog supka i prljavog obraza
- stakasa
#442 Re: Kupanje jednom sedmično
Ja sapunjam samo muda i ispod pazuha. Zato zavrsim sve za pet minuta, sa brisanjem. Kosu samponom mozda 3 - 4 puta sedmicno. Doduse vazda sam nakratko osisansupercali wrote:E jbg sada bez jacuzzi-ja nema kupanja
-
dječak sa šibicama
#443 Re: Kupanje jednom sedmično
je suis Muzafer
- Cherry-Cherry
#444 Re: Kupanje jednom sedmično
Loše navikeKupajte se što se mene tiče 13 puta dnevno ali nemojte nam nabijat na nos svoje loše navike
Fuj jbt
-
Drinski
#445 Re: Kupanje jednom sedmično
Joj, o čemu vi pričate...pa morate razlikovati:
- kupanje tipa da se napuni kada vodom, pa se tamo kiselite,
- kupanje tipa temeljitog tuširanja sa pranjem kose, te
- kupanje tipa običnog tuširanja.
Ovo prvo rijetko se radi, drugo je po meni pravo kupanje, a trece je obično tuširanje.
Ovo prvo rijetko se radi, drugo je po meni pravo kupanje, a trece je obično tuširanje.
- JohnnyS
#446 Re: Kupanje jednom sedmično
Koja je razlika između temeljitog i običnog tuširanja? I kakav je smisao tuširanja, a da se i kosa ne opere (ovdje mislim na muškarce i kratkokose žene)?
- cyprus
#447 Re: Kupanje jednom sedmično
Da utvrdimo još jednom - univerzalna potreba za svakodnevnim (a pogotovo više puta dnevno) kupanjem nije utvrđena ni naukom, niti medicinskim savjetima... Dakle, isključivo se radi o individualnim potrebama, individualnim navikama, čak i indivudualnoj opsesiji u nekim slučajevima... Nametanje svakodnevnog kupanja kao društvene norme je ništa drugo nego urbana legenda i malograđanština. Tačka.
Last edited by cyprus on 31/01/2015 12:27, edited 2 times in total.
- stakasa
#448 Re: Kupanje jednom sedmično
Opiso sam gore sta je obicno tusiranje. Sampon se nekad moze preskocit ali sve se kvasiJohnnyS wrote:Koja je razlika između temeljitog i običnog tuširanja? I kakav je smisao tuširanja, a da se i kosa ne opere (ovdje mislim na muškarce i kratkokose žene)?
- stakasa
#449 Re: Kupanje jednom sedmično
Uh jebote, ti si bas liberalan, kad si ti plano onda je rjec o gorucem problemucyprus wrote:Da utvrdimo još jednom - univerzalna potreba za svakodnevnim (a pogotovo više puta dnevno) kupanjem nije utvrđena ni naukom, niti medicinskim savjetima... Dakle, isključivo se radi o individualnim potrebama, individualnim navikama, čak i indivudualnoj opsesiji u nekim slučajevima... Nametanje svakodnevnog kupanja kao društvene norme je ništa drugo nego urbana legenda i malograđanština. Tačka.
- JanuaryJones
#450 Re: Kupanje jednom sedmično
Tema je započeta na osnovu br.2. Kupanje u kadi u vidu dužeg tuširanja sa pranjem kose. Jednom heftično bez kratkog tuširanja između.Drinski wrote:Joj, o čemu vi pričate...pa morate razlikovati: