Vjerovati naspram znati

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
pussysmoke

#426 Re: Vjerovati naspram znati

Post by pussysmoke »

nasa wrote:Nije. Strah od smrti imaju i ateisti i to je normalna pojava, mislim da je manje ljudi koji ne pokazuju bilo koji oblik straha od smrti...
Zašto bi imao strah od smrti? Niko nije besmrtan. Glupo je bojati se nečega što je neizbježno.
nasa wrote:Biti dio grupe je ljudska potreba jer smo drustvena bica, danas grupa imas raznih vrsta tako da ne vidim da se moras grupisati nuznu u neku vjersku...itd.
Biti dio grupe nije ljudska potreba. Ima nas asocijalnih.
nasa wrote:Sta su po tebi ateisti izuzeti od svega ili eto biva oni se odupiru takvim porivima...
Ateisti su jednostavno ljudi koji su namjerno ili slučajno shvatili veoma bitne stvari u životu.
nasa wrote:Uopce ne kontam odakle vama potreba da objasnjavate sebi, a onda drugim zasto vjeruju i sta je njima vjera...
E pa dobro, ako ne kontaš onda je najbolje da "ugasimo" forum, jer nema potrebe da se razgovara.
nasa wrote:Mozda da sebe ubjedis kako si ispravno izabrao i kako to zasigurno mora znaciti da si bolji, pametniji, provalio si sve potrebe ljudi i odupires im se....ili....
Nisam ništa izabrao, jer za razliku od vjere ateizam nije nešto što biraš. Ateizam bira tebe. HA! Evo moto za prvo udruženje ateista s ove strane Miljacke. Nisam pametniji niti bolji od vjernika. Nisam to ni rekao. Ne znam čemu taj način komunikacije između moderatora i forumaša. I demand satisfaction!
nasa

#427 Re: Vjerovati naspram znati

Post by nasa »

sve izvini ali gluposti

I ja sam napisala vise puta da se ne bojim smrti jer je neizbjezna ali to nikako ne znaci da je prizeljkujem odnosno sigurno je ne zelim onoliko koliko ni oni koji se boje
Ima asocijalnih :-) pa ima ali ti si pisao o potrebi da ljudi budu dio grupe, ne ja, sto je sasvim normalna pojava s kojim si zelio opisati nesto, ko zna sta
Ateisti ne biraju je suplja, vise od pola ateista na ovom forumu su prvo bivsi muslimani, drugo svjesno odbacuju vjeru u Boga ili bar jednako svjesno kao sto je ja prihvatam

Tebi je diskusija da ti kazes drugim sta misle, e pa eto nije vec ono sto sam ti napisala.

Kakav nacin? Normalno diskutujemo.
fatamorgana

#428 Re: Vjerovati naspram znati

Post by fatamorgana »

nasa wrote:A odakle potreba?
Iz ljudski razumljive nade da smrt možda nije kraj života i vlastitog bića.
nasa

#429 Re: Vjerovati naspram znati

Post by nasa »

Mozda, i to je bolji odgovor i ima osnove za pitanje zasto se cesto u djelovanju covjeka prepoznaje da ne djeluje u skladu sa saznanjem da ce neizbjezno umrijeti...npr.odakle ta potreba za gomilanjem materijalnog, za trosenje zivta na mrznju itd.
fatamorgana

#430 Re: Vjerovati naspram znati

Post by fatamorgana »

nasa wrote:Mozda, i to je bolji odgovor i ima osnove za pitanje zasto se cesto u djelovanju covjeka prepoznaje da ne djeluje u skladu sa saznanjem da ce neizbjezno umrijeti...npr.odakle ta potreba za gomilanjem materijalnog, za trosenje zivta na mrznju itd.
Pa i ovo drugo iz straha i zbog razumljivog odbrambenog mehanizma samozavaRIVANJA, :wink:
pussysmoke

#431 Re: Vjerovati naspram znati

Post by pussysmoke »

nasa wrote:sve izvini ali gluposti
:?:
nasa wrote:I ja sam napisala vise puta da se ne bojim smrti jer je neizbjezna ali to nikako ne znaci da je prizeljkujem odnosno sigurno je ne zelim onoliko koliko ni oni koji se boje
Logično. I ko i gdje govori o priželjkivanju smrti?
nasa wrote:Ima asocijalnih :-) pa ima ali ti si pisao o potrebi da ljudi budu dio grupe, ne ja, sto je sasvim normalna pojava s kojim si zelio opisati nesto, ko zna sta
Naso ne pratiš... Ja sam to spomenuo kao jedan od razloga zašto se ljudi okrenu vjeri, ti kažeš da nije, da je to normalno za sve ljude, ja kažem ima nas asocijalnih, ti lupiš ovo iznad. Premotaj malo film.
nasa wrote:Ateisti ne biraju je suplja, vise od pola ateista na ovom forumu su prvo bivsi muslimani, drugo svjesno odbacuju vjeru u Boga ili bar jednako svjesno kao sto je ja prihvatam
Eto ti znaš! Ovo inače ti meni govoriš i sada si u situaciji kada možeš da se uvjeriš kako izgleda kada ti to neko kaže. Što se tiče ateista i biranja ateizma, odgovorno tvrdim da nisam birao. Kada malo bolje razmislim više bi volio da sam vjernik, bez obzira o kojoj vjeri se radi. Ali ne ide to tako...
nasa wrote:Tebi je diskusija da ti kazes drugim sta misle, e pa eto nije vec ono sto sam ti napisala.
Ovo nema smisla.
nasa wrote:Kakav nacin? Normalno diskutujemo.
:evil:
nasa

#432 Re: Vjerovati naspram znati

Post by nasa »

Dobro, raspolozen si izgleda da se prepires uprazno, nemoj sa mnom, nemam ti ja zivce za to ponavljanje koje ne vodi nigdje ;-)

Miisli sta ti pase o drugim, svakako ti ja necu promijeniti misljenje ...Zamisli da je mene strah iako nije nista manje ni vise nego tebe, da volim da se grupisem iako se ne grupisem, da su mi isprali mozak itd. ako su ovo odgovori koji te zadovoljavaju i cine ti se logicni...moze ovako!
pussysmoke

#433 Re: Vjerovati naspram znati

Post by pussysmoke »

nasa wrote:Dobro, raspolozen si izgleda da se prepires uprazno, nemoj sa mnom, nemam ti ja zivce za to ponavljanje koje ne vodi nigdje ;-)

Miisli sta ti pase o drugim, svakako ti ja necu promijeniti misljenje ...Zamisli da je mene strah iako nije nista manje ni vise nego tebe, da volim da se grupisem iako se ne grupisem, da su mi isprali mozak itd. ako su ovo odgovori koji te zadovoljavaju i cine ti se logicni...moze ovako!
Što u prevodu znači da ako nije kako Nasa kaže, onda nije nikako. Dobro, nek ti bude. تصبح على خير
Towelie

#434 Re: Vjerovati naspram znati

Post by Towelie »

Ovo su sve utesni odgovori koji ateisti daju sebi vezano za religiju ne bi li time dodatno opravdali svoj ateizam sebi samima. Potkrade se tu pokoja generalizacija, ali necemo sad sitnicariti. :D
belfy

#435 Re: Vjerovati naspram znati

Post by belfy »

nisi valjda i ti popio kao i ja?
pussysmoke wrote:
nasa wrote:Nije. Strah od smrti imaju i ateisti i to je normalna pojava, mislim da je manje ljudi koji ne pokazuju bilo koji oblik straha od smrti...
Zašto bi imao strah od smrti? Niko nije besmrtan. Glupo je bojati se nečega što je neizbježno.
zato sto se ne bojis samo za sebe. nikada ti nece naumpasti da drugi nece zaliti za tobom, a onda ides prema razlozima...
pussysmoke wrote:
nasa wrote:Biti dio grupe je ljudska potreba jer smo drustvena bica, danas grupa imas raznih vrsta tako da ne vidim da se moras grupisati nuznu u neku vjersku...itd.
Biti dio grupe nije ljudska potreba. Ima nas asocijalnih.
uvijek si dio grupe. bio asocijalan ili ne. bit ces povezan sa majkom, ocem, bratom, sestrom...ili drugom koji je isto asocijalan...
pussysmoke wrote:
nasa wrote:Sta su po tebi ateisti izuzeti od svega ili eto biva oni se odupiru takvim porivima...
Ateisti su jednostavno ljudi koji su namjerno ili slučajno shvatili veoma bitne stvari u životu.
ne, ateisti su oni koji jednostavno misle da nema boga. one koje znam to bas nije primarno. doduse...nekima to mozda jeste veoma bitna stvar.
pussysmoke wrote:
nasa wrote:Uopce ne kontam odakle vama potreba da objasnjavate sebi, a onda drugim zasto vjeruju i sta je njima vjera...
E pa dobro, ako ne kontaš onda je najbolje da "ugasimo" forum, jer nema potrebe da se razgovara.
nasa wrote:Mozda da sebe ubjedis kako si ispravno izabrao i kako to zasigurno mora znaciti da si bolji, pametniji, provalio si sve potrebe ljudi i odupires im se....ili....
Nisam ništa izabrao, jer za razliku od vjere ateizam nije nešto što biraš. Ateizam bira tebe. HA! Evo moto za prvo udruženje ateista s ove strane Miljacke. Nisam pametniji niti bolji od vjernika. Nisam to ni rekao. Ne znam čemu taj način komunikacije između moderatora i forumaša. I demand satisfaction!
sve sto si rekao reci ce i vjernici. kako te onda to razlikuje od te grupacije? cak i ovo "HA!"...nevjerovatno. daj se pravdaj da si popio u iducem postu. onda te lako opravdamo. :)
NIN

#436 Re: Vjerovati naspram znati

Post by NIN »

Towelie wrote:Ovo su sve utesni odgovori koji ateisti daju sebi vezano za religiju ne bi li time dodatno opravdali svoj ateizam sebi samima. Potkrade se tu pokoja generalizacija, ali necemo sad sitnicariti. :D
:lol:

ne znam za ostale, al ja sam divlja svinja ateizma - hocu osunut! :lol:

:bih:
Towelie

#437 Re: Vjerovati naspram znati

Post by Towelie »

Konstatacije kako su vernicima isprani mozgovi, kako imamo teznju da se grupisemo jer smo vernici (a kao ostali ljudi nemaju), kako nas je strah smrti vise nego nevernike su nista vise nego generalizacije i da, utesni odgovori.
NIN

#438 Re: Vjerovati naspram znati

Post by NIN »

Towelie wrote:Konstatacije kako su vernicima isprani mozgovi, kako imamo teznju da se grupisemo jer smo vernici (a kao ostali ljudi nemaju), kako nas je strah smrti vise nego nevernike su nista vise nego generalizacije i da, utesni odgovori.
nemoj se ljutit, dunjaluk je prolaznost! :D
Towelie

#439 Re: Vjerovati naspram znati

Post by Towelie »

NIN wrote:
Towelie wrote:Konstatacije kako su vernicima isprani mozgovi, kako imamo teznju da se grupisemo jer smo vernici (a kao ostali ljudi nemaju), kako nas je strah smrti vise nego nevernike su nista vise nego generalizacije i da, utesni odgovori.
No problem. Ne ljuti mene ovo, jer me se ne tice, a znam i da ne baziraju svi ateisti svoj ateizam na ovakvim pretpostavkama pa ne zelim da i sam upadnem u generalizaciju protiv koje vazim ovde. :)

Jedino mi je zasmetalo sto se ima takva slika o vernicima ko sto je gore spomenuta.
nasa

#440 Re: Vjerovati naspram znati

Post by nasa »

Pa mogla sam mu odgovoriti i sabur, doces tobe :D
ali ne znam da li bi @pussy shvatio sarkazam, haman se nesto naostrio...
NIN

#441 Re: Vjerovati naspram znati

Post by NIN »

Towelie wrote:Jedino mi je zasmetalo sto se ima takva slika o vernicima ko sto je gore spomenuta.
Ja je ne vidjeh, nit me zanima!

Vjernici su takvi kakvi jesu, a ostali vjernici ih gledaju takvim kakvi jesu, bas kako treba! Ne moras se ljutiti, tako te percipiraju i to je to!

Hahahahah, u tome i jeste problem vas sto sve gledate kroz krdo krava, pardon, volova!

Al', neka, samo nastavite! :)
fatamorgana

#442 Re: Vjerovati naspram znati

Post by fatamorgana »

Towelie wrote: Jedino mi je zasmetalo sto se ima takva slika o vernicima ko sto je gore spomenuta.
Stvarno je misterija ko doprinosi takvoj slici, :wink: A ako niste zadovoljni sobom promijenite sobu .... :idea:
nemezis

#443 Re: Vjerovati naspram znati

Post by nemezis »

Sta bi trebao značiti izraz "svjesno odbacivati vjeru"?
dustaban

#444 Re: Vjerovati naspram znati

Post by dustaban »

Towelie wrote:
NIN wrote:
No problem. Ne ljuti mene ovo, jer me se ne tice, a znam i da ne baziraju svi ateisti svoj ateizam na ovakvim pretpostavkama pa ne zelim da i sam upadnem u generalizaciju protiv koje vazim ovde. :)
Jedino mi je zasmetalo sto se ima takva slika o vernicima ko sto je gore spomenuta.
Sve je teze voditi raspravu sa vjernicima a ne izreci nesto sto lici na uvredu.
Ali kako to izbjeci kad vi sami, kad god se argumentima satjerate u cosak, pritiscete "escape dugme" - vjeru.

Istina je, STRASNA ISTINA, da vjernici zapravo to nisu. Oni se boje smrti vise nego iko, oni sami ne vjeruju u ono sto pricaju, ali to brane jer nemaju kud, zaglavili su u necemu sto se sve vise urusava, ali nemaju hrabrosti da se s time suoce. Uostalom, to je i normalno, svi mi se ponasamo na slican nacin, mirimo se, jer moramo, sa svime sto nije u nasim rukama. Razlika izmedju vjernika i nevjernika je samo u tome sto su vjernici u kategoriju "nepromjenjivog" stavili i vjeru, jer tako im je lakse zivjeti! Ali ako se smogne hrabrost pa se suoci sa zivotom i prihvati da on nije ni blizu onoga kako su mu u djetinjstvu tumacili... onda nastaje teska patnja i tesko sazrijevanje, koje, ako se sretno zavrsi, rezultira sa NEZAVISNOM intelektualnoscu i sposobnoscu suocavanja sa najtezom cinjenicom - smrcu!

Dakle sumnja u vjeru raste sa intelektom. Zato je jasno da je na vecoj religijskoj muci Papa nego obicni mali vjernik poput Towelia.
I zato je neizbjezan zakljucak da je religijska tvrdokornost obrnuto proporcionalna intelektu. Jebiga, tako je.
Chagalj

#445 Re: Vjerovati naspram znati

Post by Chagalj »

dustaban wrote: Sve je teze voditi raspravu sa vjernicima a ne izreci nesto sto lici na uvredu.
Ali kako to izbjeci kad vi sami, kad god se argumentima satjerate u cosak, pritiscete "escape dugme" - vjeru.

Istina je, STRASNA ISTINA, da vjernici zapravo to nisu. Oni se boje smrti vise nego iko, oni sami ne vjeruju u ono sto pricaju, ali to brane jer nemaju kud, zaglavili su u necemu sto se sve vise urusava, ali nemaju hrabrosti da se s time suoce. Uostalom, to je i normalno, svi mi se ponasamo na slican nacin, mirimo se, jer moramo, sa svime sto nije u nasim rukama. Razlika izmedju vjernika i nevjernika je samo u tome sto su vjernici u kategoriju "nepromjenjivog" stavili i vjeru, jer tako im je lakse zivjeti! Ali ako se smogne hrabrost pa se suoci sa zivotom i prihvati da on nije ni blizu onoga kako su mu u djetinjstvu tumacili... onda nastaje teska patnja i tesko sazrijevanje, koje, ako se sretno zavrsi, rezultira sa NEZAVISNOM intelektualnoscu i sposobnoscu suocavanja sa najtezom cinjenicom - smrcu!

Dakle sumnja u vjeru raste sa intelektom. Zato je jasno da je na vecoj religijskoj muci Papa nego obicni mali vjernik poput Towelia.
I zato je neizbjezan zakljucak da je religijska tvrdokornost obrnuto proporcionalna intelektu. Jebiga, tako je.
ovo je vrlo lahko oboriti, de mi reci ko radi samoubilacke napade u ratu u siriji? ateisti ili vjernici, iako neopravdavam cak ni u ratu samoubilacke napade ipak je to dokaz da ti vjernici koji urade to ipak se ne boje tako smrti kao sto ti predstavljas.

ja se bojim onoga sto dolazi poslije smrti, smrt je samo vrata u novi svijet, sudnji dan je daleko gori od same smrt, smrt je jedan trenutak dok ispitivanje na sudu Kod BOga , gdje su prisutni svjedoci, gdje nista nije skriveno, a ispred tebe vatra dzehennemska, to je daleko strasnije nego sama smrt. cak sta vise vjerniku smrt je vrlo lahka, dusa mu isklizne iz tijela kao kap vode sa cesme, dok kod nevjernika prilikom smrti, dusa se razidje po tijelu pa je andjeo smrti cupa tako da djeluje isto kao kad se vuna zapetlja u trnje pa je moras cupati, sto ukazuje na smrtne muke nevjernika prilikom izlaska duse u casu smrti.
dustaban

#446 Re: Vjerovati naspram znati

Post by dustaban »

Chagalj wrote:
dustaban wrote: Sve je teze voditi raspravu sa vjernicima a ne izreci nesto sto lici na uvredu.

ovo je vrlo lahko oboriti, de mi reci ko radi samoubilacke napade u ratu u siriji? ateisti ili vjernici, iako neopravdavam cak ni u ratu samoubilacke napade ipak je to dokaz da ti vjernici koji urade to ipak se ne boje tako smrti kao sto ti predstavljas.

ja se bojim onoga sto dolazi poslije smrti, smrt je samo vrata u novi svijet, sudnji dan je daleko gori od same smrt, smrt je jedan trenutak dok ispitivanje na sudu Kod BOga , gdje su prisutni svjedoci, gdje nista nije skriveno, a ispred tebe vatra dzehennemska, to je daleko strasnije nego sama smrt. cak sta vise vjerniku smrt je vrlo lahka, dusa mu isklizne iz tijela kao kap vode sa cesme, dok kod nevjernika prilikom smrti, dusa se razidje po tijelu pa je andjeo smrti cupa tako da djeluje isto kao kad se vuna zapetlja u trnje pa je moras cupati, sto ukazuje na smrtne muke nevjernika prilikom izlaska duse u casu smrti.
:shock: :!:
Sto je najgore covjek se ne zayebava! On ozbiljno nama objasnjava kako ozgleda taj trenutak!
:!:

(usput nam potvrdi da su teroristi samoubice jedini pravi vjernici :!: :!: :!: )
Chagalj

#447 Re: Vjerovati naspram znati

Post by Chagalj »

dustaban wrote: :shock: :!:
Sto je najgore covjek se ne zayebava! On ozbiljno nama objasnjava kako ozgleda taj trenutak! :!:

(usput nam potvrdi da su teroristi samoubice jedini pravi vjernici :!: :!: :!: )
to nije iz moje glave , to je opisao poslanik Muhammed a on je informacije dobijao od Boga preko meleka Dzibrila, ko hoce neka vjeruje ko nece nemora, to je to.

Beraa ibn Aziba prenosi se da je rekao: “Išli smo s Božijim Poslanikom, a.s., na dženazu jednom ensariji, i kada smo stigli do kabura i ukopali ga, Božiji Poslanik, a.s., sjeo je, a sjeli smo i mi oko njega mirno kao da su na našim glavama ptice. U svojoj ruci je držao štap stružući po zemlji s njim, pa je podigao glavu i rekao dva ili tri puta: ‘Utječite se Allahu, dž.š., od kaburske patnje’, a zatim je nastavio: ‘Doista, kada rob vjernik bude pri kraju dunjaluka, a na prijelazu na ahiret, dolaze mu meleki s neba bijelih lica kao da su im lica poput sunca. Sa sobom nose kefine i balzame iz Dženneta i sjednu oko njega dokle dopire pogled. Zatim dolazi Melek smrti i sjeda pored njegove glave pa kaže: ‘ O ti dobra dušo, izađi uz Allahov oprost i zadovoljstvo.” Rekao je zatim: ‘ I ona izađe, kao što kap vode izađe iz čaše kad je neko pije, i meleci je ne zadrže u svojim rukama ni koliko iznosi treptaj oka, a da je ne stave u te kefine i balzame, pa iz nje izađe najljepši miris msika koji se može naći na dunjaluku, i onda se zapute ka nebu.’ I ne prođu ni pored jedne skupine meleka, a da meleci ne upitaju: ‘Ko je ova dobra duša?’ Pa odgovore: ‘Taj i taj', nazivajući ga najljepšim imenima kojim su ga nazivali na dunjaluku, i tako sve dok ne stigne do sedmog neba, pa im Allah, dž.š., kaže:‘Upišite ovog mog roba u Ilijun (Knjiga dobrih) i vratite ga u zemlju, Ja sam ih stvorio od zemlje, u nju ću ih vratiti i iz nje ću ih drugi put oživiti.” Poslanik nastavi: ‘Zatim se njegova duša vrati u njegovo tijelo i dolaze mu dva meleka koja sjednu pored njega, pa ga pitaju:

‘Ko je tvoj Gospodar?’
On će odgovorit: ‘Allah, dž.š.’
Zatim će ga upitati: ‘Koja je tvoja vjera?’
On će reći: ‘Moja vjera je Islam.’
Zatim će ga pitati: ‘ Ko je onaj čovjek što vam je poslan?’
Reći će: ‘ To je Allahov Poslanik, a.s.’
Ponovo će ga upitati: ‘Kako znaš?’
Reći će: ‘ Učio sam Kur'an, pa sam čvrsto u njega vjerovao.’

Zatim će čuti glas s neba koji će ih zovnuti i reći: ‘ Moj je rob čvrsto vjerovao, opromite ga iz Dženneta, obucite ga odjećom iz Dženneta i otvorite mu vrata u Džennet.” Rekao je zatim Poslanik: ‘ Pa mu dolaze preljepi mirisi iz Dženneta, kabur mu se proširi dokle pogled dopire, i dođe mu čovjek lijepog lica, lijepe odjeće i ljepog mirisa, pa mu kaže: ‘Raduj se onom što ćete razveseliti, ovo je dan koji ti je obećan.’ On će reći: ‘ Ko si ti? Tvoje je lice lice koje dolazi s dobrim.’ On će mu dogovriti: ‘Ja sam tvoja dobra djela.’ Ćovjek će reći: Gospodaru, učini da bude Sudnji dan, da se vratim svojoj porodici i svom imetku.’ Poslanik zatim nastavlja: ‘ A kad bude nevjernik pri kraju dunjaluka a blizu ahireta, dolaze mu meleki s neba crnih lica noseći sa sobom najgrublje platno i sjednu oko njega dokle pogled dopire, a potom dolazi Melek smrti i sjedne pored njegove glave pa kaže: ‘ O ti zla dušo, izađi u Allahovu srdžbu i gnjev.’ Zatim mu čupaju dušu kao što se čupaju grebeni kroz mokru vunu, i kada je izvade, ne zadrže je kod sebe ni treptaj oka, a da je ne stave u grubo paltno, pa izlazi iz nje najgori miris lešine koji se može naći na Zemlji. Zatim se zapute ka nebu, i ne prođu ni pored jedne skupine meleka a da ih ne upita: ‘Ko je ova zla duša?’ Oni im kažu: ‘ Taj i taj', nazivajući ga najgorim imenima kojima su ga nazvali na dunjaluku, i tako sve dok ne dođu do zemaljskog neba, pa zatraže da im se otvori i ne bude im otvoreno.’ Zatim nam je Poslanik, a.s., proučio oavj ajet: ‘Onima koji dokaze Naše budu poricali i prema njima se budu oholo odnosili – kapije nebeske neće se otvoriti, i prije će debelo uže kroz iglene uši proći nego što će oni u Džennet ući. Eto tako ćemo Mi grešnike kazniti.’ (El-E'raf, 40.) Potom će Allah reći: ‘Upišite ga u Sidždžin (Knjiga loših djela) na zemlji, i njegova će duša biti odbačena.” Tada je Poslanik, a.s., proučio ovaj ajet: ‘…a onaj ko bude smatrao da Allahu ima iko ravan – bit će kao onaj koji je s neba pao i koga su ptice razgrabile, ili kao onaj koga je vjetar u daleki predio odnio.’ (El-Hadždž, 31.) Potom njegova duša bude vraćena u tijelo, pa mu dolaze dva meleka i posade ga da sjedi, te ga pitaju:

‘Ko je tvoj gospodar?’
On će odgovorit: ‘Ah, ah ne znam’
Zatim će ga upitati: ‘Koja je tvoja vjera?’
On će reći: ‘Ah, ah ne znam.’

Tada će čuti glas koji će ih pozvati i reci: ‘Moj rob je poricao, opremite ga iz Džehennema i otvorite mu vrata u Džehennem.’ Tada će do njega dopirati njegova vrelina i žestina, a kabur će mu se stisnjeti tako da će mu jedna rebra kroz druga prolaziti. Doći će mu čovjek ružnog lica, ružne odjeće i užasnog mirisa, pa će mu reći: ‘Raduj se onom što će te ožalostiti, ovo je tvoj dan koji ti je obećan.’ On će upitati: “Ko si ti, pa mi dolaziš sa zlom?’ Ovaj ćeodgovorit: ‘Ja sam tvoja loša djela.’ Zli čovjek će reći: ‘O Gospodaru, ne učini da bude Sudnji dan
.’ “

usput nam potvrdi da su teroristi samoubice jedini pravi vjernici
ja govorim o onim vjernicima koji ratuju u sriji, nemaju napredno oruzje, pa kad hoce neko utvrdjenje da zauzmu, kasarnu, bunker od neprijateljske vojske zalete se kamionom punim eksploziva i raznesu to. jeli to tebi terorizam kad napadas neprijateljsku vojsku.

terorizam je kad ubijes neduzan narod, za to se nema opravdanja, i odgovarat ce se pred Bogom za to.
dustaban

#448 Re: Vjerovati naspram znati

Post by dustaban »

A u pichku materinu! Sta drugo reci?!
Chagalj

#449 Re: Vjerovati naspram znati

Post by Chagalj »

dustaban wrote:A u pichku materinu! Sta drugo reci?!
postoji li dusa?
animals

#450 Re: Vjerovati naspram znati

Post by animals »

[quote="Chagalj"

ja govorim o onim vjernicima koji ratuju u sriji, nemaju napredno oruzje, pa kad hoce neko utvrdjenje da zauzmu, kasarnu, bunker od neprijateljske vojske zalete se kamionom punim eksploziva i raznesu to. jeli to tebi terorizam kad napadas neprijateljsku vojsku.

terorizam je kad ubijes neduzan narod, za to se nema opravdanja, i odgovarat ce se pred Bogom za to.[/quote]

To su oni isti vjernici, koji kolju nozem, jer nemaju napredno oruzje..ubijaju sa ledja u potiljak, jer nemaju neko dalekometno oruzje..itd.. a to za dusu, ti stvarno imas mastu :-) :-)
Post Reply