Bio u Visegradu, prenocio u Andricgradu.
Prvo, slazem se sa tim da je narodu tamo potrebna 'denacifikacija'. Pocnes o npr. lomaci, a oni ti odmah prebace na ono "A da znas sta su oni nama radili" (i bilo je dosta toga iako se mnogi od vas nece sloziti sa tim, ali to je za drugu temu.)
Probam ja tamo nekom momku (inace sin od glavnog lika u MUP-u) objasniti da me nervira sto se svaki put kad se pocne o bilo kojem zlocinu sa bilo koje strane, odmah pocne kontriranje. (tipa: "a da znas sta je bilo u jasenovcu/srebrenici/prijedoru/sarajevu itd.")
Al' dzaba. Takvi ljudi to uopste ne kontaju, i izgleda nemaju kapacitet da to shvate. Nesto sto sam takodjer na ovom forumu vidio. To ti je to kad ljudima nesto mora biti crno ili bijelo. Nema druge. Ali ipak to nisu losi ljudi, vjerovali vi mene ili ne. Sasvim pristojni, kulturni ali kad krenes o ratu ili politici sve se promjeni. Ali dobro, to je vec jedan mnogo kompleksniji problem.
Tome moram i dodati da sam tamo sretnuo neku curu koja je sasvim OK bila sta se toga tice, iako nisam bas sa mnogima pricao o ratu.
E sad o Andricgradu, iskren da budem zgadio mi se od prvog trena. Odmah se vidi da je to pravljeno sa politickim ciljem, svojatanje Principa, 'umjetno djelo' koje prikazuje dodu i kompaniju kako 'dizu' andricgrad...

I jos totalno ignorisanje onih desavanja 92'e...
Mislim lijepo izgleda i to, ali ko god ima imalo kritican 'mindset' brzo ce skontati da je sve to plastika.
Ipak super je da su se stvorila nova radna mjesta, ali to je mogla na mnoooogoo bolji i efektivniji nacin. Jebiga