BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
tipico2

#426 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by tipico2 »

Ja idem u Brazil :D
Bice nas 4 iz Frankfurta. Moj prijedlog je da osnujemo FB grupu oko putovanja itd....
Sada treba sacekati 6.decembar da se vidi gdje cemo igrati pa polako planirati....

:bih: :bih: :bih:
nKrkan

#427 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by nKrkan »

Jarane ovaj Brazil skuplji od Hadždža . Za te pare možeš još 10 kvalifikacijonih ciklusa gledat zmajeve :D
Idemedosumom

#428 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Idemedosumom »

Hadzdz + novi 60 inchni televizor za gledanje tekmi :D
BornInHell

#429 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by BornInHell »

.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
luckylaka

#430 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by luckylaka »

luckylaka wrote:Pa hoce li iko od ovolikih forumasa biti u Brazilu.Za sada izgleda niko. :DMene ne daj Boze moze sprijeciti samo neki izvanredan slucaj ili da Usa bankrotira i da mi propadne petak na banci :-D
Ja pitam ima li iko od forumasa da IDE za Brazil i javi se najmanje desetak koji kazu ,,ne idemo,, :-D
Timotije

#431 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

luckylaka wrote:
luckylaka wrote:Pa hoce li iko od ovolikih forumasa biti u Brazilu.Za sada izgleda niko. :DMene ne daj Boze moze sprijeciti samo neki izvanredan slucaj ili da Usa bankrotira i da mi propadne petak na banci :-D
Ja pitam ima li iko od forumasa da IDE za Brazil i javi se najmanje desetak koji kazu ,,ne idemo,, :-D
Lucky, ti si jedini za sada siguran :thumbup: .

Ja cu se definitivno odluciti negdje u januaru, treba puno stvari da mi se poklopi, nisam preveliki optimista ali se ne bih jos ni otpisao. Nekih 25 % da idem......
Havatar

#432 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Havatar »

Timotije wrote:
luckylaka wrote:

Ja cu se definitivno odluciti negdje u januaru, treba puno stvari da mi se poklopi, nisam preveliki optimista ali se ne bih jos ni otpisao. Nekih 25 % da idem......
A 100 % da ne ides :P
Timotije

#433 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

@Havatar, da sam samac ja bih vec imao kupljenu avionsku kartu fioci. Pobjegnem nekako na tri dana, odgledam i nazad, ali ovo je minimum 15 dana! Ne mozes biti bas ni toliki konj, a da joj ne obezbijedis kakvu pomoc oko djece....
Ja sam vec do marta imao letove za Bec/Rigu i Vilnius!
I to iz dva razloga: prvi je da platim najmanju mogucu cijenu, a drugi je, jos i vazniji, da mi ne dozvoli da odustanem, sto je uvijek realna opcija kad se ceka zadnji trenutak.
Ovo je ipak nesto puno, puno drugacije, i teze za uklopiti!
Ovo ce biti veliki zalogaj, u svakom pogledu, za sve i jednog naseg navijaca!
Last edited by Timotije on 26/10/2013 11:51, edited 1 time in total.
mahmoud a d

#434 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by mahmoud a d »

i kad nam se posreci,posreci nam se da odemo na najdalje,najskuplje,najneorganizvanije,najopasnije i između gradova najudaljenije SP.

e jb ti nas :izet:
shake69

#435 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by shake69 »

Ih, jos je to i dobro, zamisli da je u zemlji Aboridzina i Novog zelanda? :D
Havatar

#436 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Havatar »

shake69 wrote:Ih, jos je to i dobro, zamisli da je u zemlji Aboridzina i Novog zelanda? :D
Dobro tamo ima dosta nasih
Reglan

#437 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Reglan »

Ovo izvlacenje 6 decembra je negdje u Evropi ili Brazilu?
luckylaka

#438 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by luckylaka »

Timotije wrote:
luckylaka wrote:

Pa dobro i ja kontam ABD odgledati prvi krug znaci nekih 10-12 dana i bjezi nazad jer za malo vise ostajanja treba se dobro protegnuti.Opet zavisi od raje.Na pocetku bilo nas je sigurnih 7 sada jedan po jedan traze neke razloga ali pretpostavljam da su vecini finansije u pitanju,medjutim ja kontam posto godine sustizu meni je mozda ovo jedna od poslednjih sansi da vidim ovakav jedan spektakl.Moja racunica je.Od dana kada smo se kvalifikovali stedim na svemu pomalo da familija nebi osjetila a ja sakupio dovoljno za S.P.Jedem jednom dnevno manje :D sto znaci oko 4-5 dolara dnevno sto je do S.P. oko $ 1000,prestao pusiti jos$1ooo,necu sledece godine u BiH jos $ 3000-4000,odjavio tv pretplatu jos $ 1000 i tako nekako kontam skupiti.
legacy450

#439 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by legacy450 »

pozdrav forumasima iz Brazila!

evo procitah nekoliko postova i komentara, pa se odlucih, buduci da se nalazim i cesto poslovno dolazim u Brazil da podijelim neka iskustva sa ljudima koji namijeravaju bodriti nase Zmajeve tokom SP.

Dosta postova govori o cijenama smijestaja, prevoza hrane, pica itd. Najveci dio toga jeste tacno i s obzirom na kurs brazilskog reala cijene za bosanske prilike su dosta paprene, a nije iskljuceno da ce biti i vise tokom turnira. Drugi veoma vazan aspekt posjete Brazilu jeste sigurnost, pogotovo u gradovima gdje se budu igrale utakmice. No ukoliko se ne bude ponasalo potpuno naivno i gledalo gdje se izlazi i prolazi nebi trebalo biti problema. Potrebno je u svakom slucaju dobro prouciti turisticke vodice koji se mogu naci i pridrzavati se uputa koliko toliko.

Ja se trenutno nalazim u jednom industrijskom gradu u okolini Sao Paola. Grad se zove Sao Jose dos Campos i udaljen je samo sat vremena voznje od Sao Paola (i nekih 4 do 5 sati voznje autom ili autobusom) do Ria de Janeira i ima oko 700000 stanovnika. Ukoliko bi reprezentacija BiH bila igrala u nekim od ovih gradova, to bi moglo biti idealno mijesto za boravak, buduci da ce cijene smijestaja biti zasigurno mnogo manje nego u Riu ili Sao Paolu. A sigurnosni aspekt boravka je mnogo bolji nego u velikim gradovima.

Sad malo opstih informacija:
ovdje se trenutno u dobrom hotelu cijene nocenja krecu od nekih 150 do 250 Reala za nocenje sa doruckom. Svakako je moguce pronaci trenutno i nesto povoljniji smijestaj, ali buduci da moja firma snosi troskove za mene nisam se raspitivao za neko povoljniju opciju. Taj iznos treba podijeliti sa 3 da bi se dobila cijena u Eurima ( znaci od 50 - do 80 € po danu).

Putovanje sa Busom do Ria kosta nekih 70 Reala. Putovao sam u junu za i gledao utakmicu condefed. Cupa (Italija-Mexico na Marakani). Busevi su veoma ugodni, pouzdani i sigurni i nadasve jeftini. putovanje traje nekih 4,5 sati do Ria. Sto se tice voznje u samom Riu, najpovoljniji su prevozi sa taxi-jem buduci da se ne poznaje grad da bi se koristio gradski prevoz. Recimo prijevoz od Buss Stanice do Copa Cabane kosta nekih 40-50 Reala. Za posjetu utakmici obavezno koristiti Metro! Najbrzi i najsigurniji buduci da karata za utakmicu vrijedi i za prevoz Metroom. Osim Toga pristup stadion za saobracaj biti ce blokiran nakih 3-5 km oko stadiona i na tim zonama obicno budu nasilnicke demonsracije naroda iz favela.
(ja sam se jedva probio i prezivio u junu).

U slucaju Sao Paola, buduci da imam ovdje nekoliko kolega i prijatelja koji su voljni iznajmiti svoje stanove tokom prvenstva mogu u svakom slucaju ostaviti svoj kontakt i pomoci pri pronalazenju sto je moguce povoljnijeg smijestaja.

Ovaj grad ima takodjer mali aerodrom za domace letove i moguce je da bi se dosta povoljnije mogli pronaci letovi i za druge gradove u Brazilu.

Osim toga ukoliko je neko zainteresiran, mogu vam isto tako ostaviti kontakt sa vlasnikom jedne taxi agencije koji je veoma pouzdan i sa kojim sam jucer razgovarao o mogucnosti pomoci nasim bosancima i hercegovcima oko smijestaja prijevoza i sl. Moze se kontaktirati na engleskom jeziku.

toliko za sada od mene i ukoliko zelite kakvih dodatnih informacija, biti ce mi drago da mogu pomoci.

Pozdrav iz Brazila!
shake69

#440 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by shake69 »

Legacy, hvala. Jucer ja pozeljeh jedno javljanje insider-a iz Brazila, i evo ga. :-D Vrlo korisne pocetne info. Vjerujem da ce se mnogi okoristiti.
mahmoud a d

#441 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by mahmoud a d »

shake69 wrote:Ih, jos je to i dobro, zamisli da je u zemlji Aboridzina i Novog zelanda? :D
vjerovali ili ne Shake karte za latinsku ameriku su skuplje nego one za Australiju.

opet i sama Australija ima 5-6 vecih gradova gdje se moze igrati i vjerujem da bi oni to malo bolje organizovali.nisam nacist ni rasist ali ove zemlje s anglosaksonskom bazom su malo bolje organizovaniji od latinaca ;)

ja jos uvjek ne mogu vjerovati da je neka budala smislila da jedna grupa igra u gradovoma koji su udaljeni po 3000-4000 kilometara.

ove ce biti jedna velika frtutma,tumbanje,gore dole,sigurnosti je na jako losem nivou-vjerovatno gore od same Juzne Afrike.

Mozemo mi ovdje racunati do Nove Godine i gledati kako u 100 eura gore-dole ali da ce biti papreno bit ce.A sto je najgore nije Brazil Njemacka pa da sigurno mozes hodati i sam traziti smjestaj hranu i sl. pa ce raja nazalost morati se oslanjati na grupe i agencije

ja sam prije 3-4 mjeseca racunao i provjeravo cijene prevoza izmedju gradova,prevoza do brazila,hrane,smjestaja,izlazaka i sl i tada sam sa tim cijenama sracunao da bi trebalo minimum 8.000 KM. znaci da ides sam. sada komotno dodaj jos 2000 KM na skupocu,porez agencijama i sl

znaci bez 10.000 KM nema teorije da se normalno ode + da ne racunamo da ako prodjemo u drugi krug (a hocemo ako Bog da bar u 1/8 finala) dodaj tu jos 2.000-3.000 KM

nazalost uglavnom ce iz same BiH ici ili ludaci koji prodaju auto,bubreg :( dizu kredit i sl ili "poduzetnic" :P koji ce 4-5 mjeseci prije SP nece isplatiti plate radnicima,politicko-kriminalna elita i njima sl

nekako se ne uklapam.ne vidim sebe kako skacem i pjevam "ko ne skace mrzi bosnu" izmedju dr.Zlatka lagumdzije i Seje Brajlovica :)
Timotije

#442 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

legacy450 wrote:pozdrav forumasima iz Brazila!

evo procitah nekoliko postova i komentara, pa se odlucih, buduci da se nalazim i cesto poslovno dolazim u Brazil da podijelim neka iskustva sa ljudima koji namijeravaju bodriti nase Zmajeve tokom SP.

Dosta postova govori o cijenama smijestaja, prevoza hrane, pica itd. Najveci dio toga jeste tacno i s obzirom na kurs brazilskog reala cijene za bosanske prilike su dosta paprene, a nije iskljuceno da ce biti i vise tokom turnira. Drugi veoma vazan aspekt posjete Brazilu jeste sigurnost, pogotovo u gradovima gdje se budu igrale utakmice. No ukoliko se ne bude ponasalo potpuno naivno i gledalo gdje se izlazi i prolazi nebi trebalo biti problema. Potrebno je u svakom slucaju dobro prouciti turisticke vodice koji se mogu naci i pridrzavati se uputa koliko toliko.

Ja se trenutno nalazim u jednom industrijskom gradu u okolini Sao Paola. Grad se zove Sao Jose dos Campos i udaljen je samo sat vremena voznje od Sao Paola (i nekih 4 do 5 sati voznje autom ili autobusom) do Ria de Janeira i ima oko 700000 stanovnika. Ukoliko bi reprezentacija BiH bila igrala u nekim od ovih gradova, to bi moglo biti idealno mijesto za boravak, buduci da ce cijene smijestaja biti zasigurno mnogo manje nego u Riu ili Sao Paolu. A sigurnosni aspekt boravka je mnogo bolji nego u velikim gradovima.

Sad malo opstih informacija:
ovdje se trenutno u dobrom hotelu cijene nocenja krecu od nekih 150 do 250 Reala za nocenje sa doruckom. Svakako je moguce pronaci trenutno i nesto povoljniji smijestaj, ali buduci da moja firma snosi troskove za mene nisam se raspitivao za neko povoljniju opciju. Taj iznos treba podijeliti sa 3 da bi se dobila cijena u Eurima ( znaci od 50 - do 80 € po danu).

Putovanje sa Busom do Ria kosta nekih 70 Reala. Putovao sam u junu za i gledao utakmicu condefed. Cupa (Italija-Mexico na Marakani). Busevi su veoma ugodni, pouzdani i sigurni i nadasve jeftini. putovanje traje nekih 4,5 sati do Ria. Sto se tice voznje u samom Riu, najpovoljniji su prevozi sa taxi-jem buduci da se ne poznaje grad da bi se koristio gradski prevoz. Recimo prijevoz od Buss Stanice do Copa Cabane kosta nekih 40-50 Reala. Za posjetu utakmici obavezno koristiti Metro! Najbrzi i najsigurniji buduci da karata za utakmicu vrijedi i za prevoz Metroom. Osim Toga pristup stadion za saobracaj biti ce blokiran nakih 3-5 km oko stadiona i na tim zonama obicno budu nasilnicke demonsracije naroda iz favela.
(ja sam se jedva probio i prezivio u junu).

U slucaju Sao Paola, buduci da imam ovdje nekoliko kolega i prijatelja koji su voljni iznajmiti svoje stanove tokom prvenstva mogu u svakom slucaju ostaviti svoj kontakt i pomoci pri pronalazenju sto je moguce povoljnijeg smijestaja.

Ovaj grad ima takodjer mali aerodrom za domace letove i moguce je da bi se dosta povoljnije mogli pronaci letovi i za druge gradove u Brazilu.

Osim toga ukoliko je neko zainteresiran, mogu vam isto tako ostaviti kontakt sa vlasnikom jedne taxi agencije koji je veoma pouzdan i sa kojim sam jucer razgovarao o mogucnosti pomoci nasim bosancima i hercegovcima oko smijestaja prijevoza i sl. Moze se kontaktirati na engleskom jeziku.

toliko za sada od mene i ukoliko zelite kakvih dodatnih informacija, biti ce mi drago da mogu pomoci.

Pozdrav iz Brazila!
Hvala legacy!

Lijepo je da imamo i "Brazilca" !

Ja nisam neki heroj, a imam i te malodobne djece, pa me najvise handri sigurnost! Je li stvarno toliko zajebano?

Gledao sam, onako "ofrlje", letove izmedju tih vaznijih brazilskih gradova, u ovom trenutku je to totalna normala...!

Rio-Sao, od 100 km u jednom pravcu, za termine u vrijeme SP-a..! Bice sigurno pumpanja, ali trenutno nije neka pljacka.

Bice jos pitanja, i te kako, samo nam se nemoj izgubiti....
Timotije

#443 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

@Lucky

Nije ljudima ni zamjeriti u ovom slucaju, stvarno je zajebano, kako god okrenes.
Niko od nas nije bogat, inace ne bi piskarali po forumima, a svima bi nam drago bilo otici na nesto sto se desava mozda samo jednom za nasih zivota! Nesto sto volimo svim srcem i sto nam je jedino preostalo.
I ja sam u solidnim godinama, iduce Rusija, ono tamo Katar, sve gore od -gorega, idu godine, kako cemo tada i izgledati kao reprezentacija...?
Bojim se, realno, da je sad ili nikad!
P a sta kosta da kosta...!
luckylaka

#444 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by luckylaka »

Timotije wrote:@Lucky

Nije ljudima ni zamjeriti u ovom slucaju, stvarno je zajebano, kako god okrenes.
Niko od nas nije bogat, inace ne bi piskarali po forumima, a svima bi nam drago bilo otici na nesto sto se desava mozda samo jednom za nasih zivota! Nesto sto volimo svim srcem i sto nam je jedino preostalo.
I ja sam u solidnim godinama, iduce Rusija, ono tamo Katar, sve gore od -gorega, idu godine, kako cemo tada i izgledati kao reprezentacija...?
Stegni kajs jarane ovih 7-8 mjeseci ako planiras ici.Na mnogo beskorisnih stvari se moze po malo ustedjeti .Mene izvlaci to sto svake godine idem u BiH sledece kontam propustiti i taman te pare namijeniti ovamo.Ali prvo Boze zdravlja pa,,bumo videli,, :-D
Edin H.

#445 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:Stegni kajs jarane ovih 7-8 mjeseci ako planiras ici.Na mnogo beskorisnih stvari se moze po malo ustedjeti .Mene izvlaci to sto svake godine idem u BiH sledece kontam propustiti i taman te pare namijeniti ovamo.Ali prvo Boze zdravlja pa,,bumo videli,, :-D
lucky, ti mene podsjecas na Brankicu iz djecijeg kviza i onu njenu reklamu
"Stedi danas, stedi sutra kod Privredne banke, pa ces i ti imati lopticu i sanke." :D
missko

#446 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by missko »

Ko ustedi za Brazila na stezanju kaisa onda bas moze pojest
Ja kad ne bih jeo nikako jedno 3 godine mogao bi ustedit za avionske karte

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
Timotije

#447 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

luckylaka wrote:
Timotije wrote:@Lucky

Stegni kajs jarane ovih 7-8 mjeseci ako planiras ici.Na mnogo beskorisnih stvari se moze po malo ustedjeti .Mene izvlaci to sto svake godine idem u BiH sledece kontam propustiti i taman te pare namijeniti ovamo.Ali prvo Boze zdravlja pa,,bumo videli,, :-D
Onako na prvu, zenu ces pravo obradovati vijescu da nece vidjeti Bosne dogodine zbog tvog Brazila :D !

Tu ces je bas onako, ljudski, obradovati i uhvatiti mustuluka (razbice te :D )!

Ja nesto racunam, da nas samo vi "Amerikanci", lafo zbog blizine, mozete izvaditi na ovom prvenstvu. A znam da je i vama ocajno skupo!

2-3000 ako nas bude, puna saka brade!
Timotije

#448 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

Edin H. wrote:
luckylaka wrote:Stegni kajs jarane ovih 7-8 mjeseci ako planiras ici.Na mnogo beskorisnih stvari se moze po malo ustedjeti .Mene izvlaci to sto svake godine idem u BiH sledece kontam propustiti i taman te pare namijeniti ovamo.Ali prvo Boze zdravlja pa,,bumo videli,, :-D
lucky, ti mene podsjecas na Brankicu iz djecijeg kviza i onu njenu reklamu
"Stedi danas, stedi sutra kod Privredne banke, pa ces i ti imati lopticu i sanke." :D
Ima i ona: jal tucha (led valjda :D ), poplava.....odnese sve!
Al, ako si osiguran, onda ne gubis sve....
Ove godine, osiguranje je spasilo mene! Dogodine, ko zna ko je na redu ???
P.S. Sve nas sto se sjecamo predratnih, idiotskih (zato ih i pamtimo) reklama, treba treba banovati :D !
Havatar

#449 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Havatar »

missko wrote:Ko ustedi za Brazila na stezanju kaisa onda bas moze pojest
Ja kad ne bih jeo nikako jedno 3 godine mogao bi ustedit za avionske karte

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
:lol:
zanimljiv

#450 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by zanimljiv »

Turkish skoro duplo jeftiniji od ostalih :bih: , brzo će se rasprodati.
http://www.airtickets24.com/flights/sea ... 0e38871fe2
Post Reply