Bice nas 4 iz Frankfurta. Moj prijedlog je da osnujemo FB grupu oko putovanja itd....
Sada treba sacekati 6.decembar da se vidi gdje cemo igrati pa polako planirati....
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Ja pitam ima li iko od forumasa da IDE za Brazil i javi se najmanje desetak koji kazu ,,ne idemo,,luckylaka wrote:Pa hoce li iko od ovolikih forumasa biti u Brazilu.Za sada izgleda niko. :DMene ne daj Boze moze sprijeciti samo neki izvanredan slucaj ili da Usa bankrotira i da mi propadne petak na banci
Lucky, ti si jedini za sada siguranluckylaka wrote:Ja pitam ima li iko od forumasa da IDE za Brazil i javi se najmanje desetak koji kazu ,,ne idemo,,luckylaka wrote:Pa hoce li iko od ovolikih forumasa biti u Brazilu.Za sada izgleda niko. :DMene ne daj Boze moze sprijeciti samo neki izvanredan slucaj ili da Usa bankrotira i da mi propadne petak na banci
A 100 % da ne idesTimotije wrote:Lucky, ti si jedini za sada siguranluckylaka wrote:Ja pitam ima li iko od forumasa da IDE za Brazil i javi se najmanje desetak koji kazu ,,ne idemo,,luckylaka wrote:Pa hoce li iko od ovolikih forumasa biti u Brazilu.Za sada izgleda niko. :DMene ne daj Boze moze sprijeciti samo neki izvanredan slucaj ili da Usa bankrotira i da mi propadne petak na banci.
Ja cu se definitivno odluciti negdje u januaru, treba puno stvari da mi se poklopi, nisam preveliki optimista ali se ne bih jos ni otpisao. Nekih 25 % da idem......
Dobro tamo ima dosta nasihshake69 wrote:Ih, jos je to i dobro, zamisli da je u zemlji Aboridzina i Novog zelanda?
Pa dobro i ja kontam ABD odgledati prvi krug znaci nekih 10-12 dana i bjezi nazad jer za malo vise ostajanja treba se dobro protegnuti.Opet zavisi od raje.Na pocetku bilo nas je sigurnih 7 sada jedan po jedan traze neke razloga ali pretpostavljam da su vecini finansije u pitanju,medjutim ja kontam posto godine sustizu meni je mozda ovo jedna od poslednjih sansi da vidim ovakav jedan spektakl.Moja racunica je.Od dana kada smo se kvalifikovali stedim na svemu pomalo da familija nebi osjetila a ja sakupio dovoljno za S.P.Jedem jednom dnevno manjeTimotije wrote:Lucky, ti si jedini za sada siguranluckylaka wrote:Ja pitam ima li iko od forumasa da IDE za Brazil i javi se najmanje desetak koji kazu ,,ne idemo,,luckylaka wrote:Pa hoce li iko od ovolikih forumasa biti u Brazilu.Za sada izgleda niko. :DMene ne daj Boze moze sprijeciti samo neki izvanredan slucaj ili da Usa bankrotira i da mi propadne petak na banci.
Ja cu se definitivno odluciti negdje u januaru, treba puno stvari da mi se poklopi, nisam preveliki optimista ali se ne bih jos ni otpisao. Nekih 25 % da idem......
vjerovali ili ne Shake karte za latinsku ameriku su skuplje nego one za Australiju.shake69 wrote:Ih, jos je to i dobro, zamisli da je u zemlji Aboridzina i Novog zelanda?
Hvala legacy!legacy450 wrote:pozdrav forumasima iz Brazila!
evo procitah nekoliko postova i komentara, pa se odlucih, buduci da se nalazim i cesto poslovno dolazim u Brazil da podijelim neka iskustva sa ljudima koji namijeravaju bodriti nase Zmajeve tokom SP.
Dosta postova govori o cijenama smijestaja, prevoza hrane, pica itd. Najveci dio toga jeste tacno i s obzirom na kurs brazilskog reala cijene za bosanske prilike su dosta paprene, a nije iskljuceno da ce biti i vise tokom turnira. Drugi veoma vazan aspekt posjete Brazilu jeste sigurnost, pogotovo u gradovima gdje se budu igrale utakmice. No ukoliko se ne bude ponasalo potpuno naivno i gledalo gdje se izlazi i prolazi nebi trebalo biti problema. Potrebno je u svakom slucaju dobro prouciti turisticke vodice koji se mogu naci i pridrzavati se uputa koliko toliko.
Ja se trenutno nalazim u jednom industrijskom gradu u okolini Sao Paola. Grad se zove Sao Jose dos Campos i udaljen je samo sat vremena voznje od Sao Paola (i nekih 4 do 5 sati voznje autom ili autobusom) do Ria de Janeira i ima oko 700000 stanovnika. Ukoliko bi reprezentacija BiH bila igrala u nekim od ovih gradova, to bi moglo biti idealno mijesto za boravak, buduci da ce cijene smijestaja biti zasigurno mnogo manje nego u Riu ili Sao Paolu. A sigurnosni aspekt boravka je mnogo bolji nego u velikim gradovima.
Sad malo opstih informacija:
ovdje se trenutno u dobrom hotelu cijene nocenja krecu od nekih 150 do 250 Reala za nocenje sa doruckom. Svakako je moguce pronaci trenutno i nesto povoljniji smijestaj, ali buduci da moja firma snosi troskove za mene nisam se raspitivao za neko povoljniju opciju. Taj iznos treba podijeliti sa 3 da bi se dobila cijena u Eurima ( znaci od 50 - do 80 € po danu).
Putovanje sa Busom do Ria kosta nekih 70 Reala. Putovao sam u junu za i gledao utakmicu condefed. Cupa (Italija-Mexico na Marakani). Busevi su veoma ugodni, pouzdani i sigurni i nadasve jeftini. putovanje traje nekih 4,5 sati do Ria. Sto se tice voznje u samom Riu, najpovoljniji su prevozi sa taxi-jem buduci da se ne poznaje grad da bi se koristio gradski prevoz. Recimo prijevoz od Buss Stanice do Copa Cabane kosta nekih 40-50 Reala. Za posjetu utakmici obavezno koristiti Metro! Najbrzi i najsigurniji buduci da karata za utakmicu vrijedi i za prevoz Metroom. Osim Toga pristup stadion za saobracaj biti ce blokiran nakih 3-5 km oko stadiona i na tim zonama obicno budu nasilnicke demonsracije naroda iz favela.
(ja sam se jedva probio i prezivio u junu).
U slucaju Sao Paola, buduci da imam ovdje nekoliko kolega i prijatelja koji su voljni iznajmiti svoje stanove tokom prvenstva mogu u svakom slucaju ostaviti svoj kontakt i pomoci pri pronalazenju sto je moguce povoljnijeg smijestaja.
Ovaj grad ima takodjer mali aerodrom za domace letove i moguce je da bi se dosta povoljnije mogli pronaci letovi i za druge gradove u Brazilu.
Osim toga ukoliko je neko zainteresiran, mogu vam isto tako ostaviti kontakt sa vlasnikom jedne taxi agencije koji je veoma pouzdan i sa kojim sam jucer razgovarao o mogucnosti pomoci nasim bosancima i hercegovcima oko smijestaja prijevoza i sl. Moze se kontaktirati na engleskom jeziku.
toliko za sada od mene i ukoliko zelite kakvih dodatnih informacija, biti ce mi drago da mogu pomoci.
Pozdrav iz Brazila!
Stegni kajs jarane ovih 7-8 mjeseci ako planiras ici.Na mnogo beskorisnih stvari se moze po malo ustedjeti .Mene izvlaci to sto svake godine idem u BiH sledece kontam propustiti i taman te pare namijeniti ovamo.Ali prvo Boze zdravlja pa,,bumo videli,,Timotije wrote:@Lucky
Nije ljudima ni zamjeriti u ovom slucaju, stvarno je zajebano, kako god okrenes.
Niko od nas nije bogat, inace ne bi piskarali po forumima, a svima bi nam drago bilo otici na nesto sto se desava mozda samo jednom za nasih zivota! Nesto sto volimo svim srcem i sto nam je jedino preostalo.
I ja sam u solidnim godinama, iduce Rusija, ono tamo Katar, sve gore od -gorega, idu godine, kako cemo tada i izgledati kao reprezentacija...?
Bojim se, realno, da je sad ili nikad!
P a sta kosta da kosta...!
lucky, ti mene podsjecas na Brankicu iz djecijeg kviza i onu njenu reklamuluckylaka wrote:Stegni kajs jarane ovih 7-8 mjeseci ako planiras ici.Na mnogo beskorisnih stvari se moze po malo ustedjeti .Mene izvlaci to sto svake godine idem u BiH sledece kontam propustiti i taman te pare namijeniti ovamo.Ali prvo Boze zdravlja pa,,bumo videli,,
Onako na prvu, zenu ces pravo obradovati vijescu da nece vidjeti Bosne dogodine zbog tvog Brazilaluckylaka wrote:Stegni kajs jarane ovih 7-8 mjeseci ako planiras ici.Na mnogo beskorisnih stvari se moze po malo ustedjeti .Mene izvlaci to sto svake godine idem u BiH sledece kontam propustiti i taman te pare namijeniti ovamo.Ali prvo Boze zdravlja pa,,bumo videli,,Timotije wrote:@Lucky
Nije ljudima ni zamjeriti u ovom slucaju, stvarno je zajebano, kako god okrenes.
Niko od nas nije bogat, inace ne bi piskarali po forumima, a svima bi nam drago bilo otici na nesto sto se desava mozda samo jednom za nasih zivota! Nesto sto volimo svim srcem i sto nam je jedino preostalo.
I ja sam u solidnim godinama, iduce Rusija, ono tamo Katar, sve gore od -gorega, idu godine, kako cemo tada i izgledati kao reprezentacija...?
Bojim se, realno, da je sad ili nikad!
P a sta kosta da kosta...!
Ima i ona: jal tucha (led valjdaEdin H. wrote:lucky, ti mene podsjecas na Brankicu iz djecijeg kviza i onu njenu reklamuluckylaka wrote:Stegni kajs jarane ovih 7-8 mjeseci ako planiras ici.Na mnogo beskorisnih stvari se moze po malo ustedjeti .Mene izvlaci to sto svake godine idem u BiH sledece kontam propustiti i taman te pare namijeniti ovamo.Ali prvo Boze zdravlja pa,,bumo videli,,
"Stedi danas, stedi sutra kod Privredne banke, pa ces i ti imati lopticu i sanke."
missko wrote:Ko ustedi za Brazila na stezanju kaisa onda bas moze pojest
Ja kad ne bih jeo nikako jedno 3 godine mogao bi ustedit za avionske karte
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk