Brak bez potpisa. DA/NE?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#426 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Ramzess Veliki »

Great Cornholio wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Black swan wrote:ko bi se oženio za curu koja ima 7 brakova iza sebe :?
a da je živjela sa 7 frajera po godinu i pol...
koga briga njen rekord u općini je slobodan :mrgreen:
cura je svačija
zbog žene se ubija :D
Bih ja ako ni taj brak neće dugo trajati. :lol: :lol: :lol:
A ako su svi njeni bivši muževi završavali smrću pod nerazjašnjenim okolnostima :evil: :D
Nadaću se da ih je ubijala seksom. Za ostalo ću držati Glocka pod jastukom. :sad:
luna09

#427 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by luna09 »

Pročitah par strana ove teme, i pitam se ima li ijedna osoba ovdje razmišljanja "Živjet ćemo do kraja života, u dobru i u zlu" . Pa vi se ni potpisali niste a već razmišljate o razlazu. U mom selu se kaže " brak je kanta g....a prekrivena medom pa ako med polako ližeš do g....a nikad nećeš doći "........ :skoljka: :run:
eluna

#428 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by eluna »

malsal wrote:
Black swan wrote:
malsal wrote:Po mom misljenju:
Mislim da vecina muskaraca na "potpis" gleda kao na birokratiju, na svadbu kao na nesto sto se radi jer "ona to zeli" i na troskove za to sve (od vjencanice do organizovanja feste) kao na totalni idotluk jer ima hiljadu bolji stvari na koje se lova moze potrosit.
I mislim da se vecina muskaraca vjenca iskljucivo jer zene to zele. I ne zelile kad su odgajane uz Disney bajke, princeve na bjelom konju i bjele vjencanice.
Pokusao sam svoju nagovorit da odustane od svega toga i nisam uspjeo u tome tako da sam prosao kroz kompletan proces - prstenjaci, kupovina vjencanice i odjela, pozivnce, maticar, vjecnica, festa....paket aranzman.
Meni sve to nije ni sekundice trebalo, nista mi ne znaci i nikad necu ubacit DVD sa vjencanja da ga pogledam.
Njoj je bilo bitno, i jedino iz tog razloga sam pristao na sve to.
Inace bi itekako mogao zivjet u "braku bez potpisa". Jer meni potpis nista ne znaci. Ni ceremonija. Ni prsten. Ni DVD...
šta si ti po filozofskom uvjerenju :D nihilista :D
ne moš ba tako
i meni je dvd beze ali ponekad pogledati slike ili slide show je super pogotovo ako je sve fino organizirano i vrijeme bilo dobro
-------
Slike sam pregledao :-)
Mozda malo nihilista (ali maaalkice), mozda malo neromantican, mozda malo ljen (ipak je smaranje) a najvise muskarac balkanac :-)
Bez zajebancije - kome je potpis srecu donjeo ili suzivot spasio ? Puke formalnosti...
Neke druge stvari, neki drugi stavovi su daleko bitniji za dobar suzivot...
ali neke stvari treba i FORMALNO obilježiti :wink:
eluna

#429 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by eluna »

luna09 wrote:Pročitah par strana ove teme, i pitam se ima li ijedna osoba ovdje razmišljanja "Živjet ćemo do kraja života, u dobru i u zlu" . Pa vi se ni potpisali niste a već razmišljate o razlazu. U mom selu se kaže " brak je kanta g....a prekrivena medom pa ako med polako ližeš do g....a nikad nećeš doći "........ :skoljka: :run:
dobar dobar :thumbup:

AFERIM!
Ramzess Veliki

#430 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Ramzess Veliki »

luna09 wrote:Pročitah par strana ove teme, i pitam se ima li ijedna osoba ovdje razmišljanja "Živjet ćemo do kraja života, u dobru i u zlu" . Pa vi se ni potpisali niste a već razmišljate o razlazu. U mom selu se kaže " brak je kanta g....a prekrivena medom pa ako med polako ližeš do g....a nikad nećeš doći "........ :skoljka: :run:
Jah ... :oops:
tiranosaur

#431 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by tiranosaur »

dvoje ljudi se zabavlja..pocetak idila ziva...sve ne moze biti bolje,pa onda polako pocinju svadjice,problemcici,ljubomora,raznorazni ispadi...i onda u svoj toj frci oni skontaju da bi vezu trebali ovjekovjeciti brakom i staviti tacku na vezu-staviti na papir ,da dokazu jedno drugom da mogu uspjeti...i tako,oni se potpisu i vise nema problema,nema svadja,nema ljubomore----"bulshit"!!
Ramzess Veliki

#432 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Ramzess Veliki »

tiranosaur wrote:dvoje ljudi se zabavlja..pocetak idila ziva...sve ne moze biti bolje,pa onda polako pocinju svadjice,problemcici,ljubomora,raznorazni ispadi...i onda u svoj toj frci oni skontaju da bi vezu trebali ovjekovjeciti brakom i staviti tacku na vezu-staviti na papir ,da dokazu jedno drugom da mogu uspjeti...i tako,oni se potpisu i vise nema problema,nema svadja,nema ljubomore----"bulshit"!!
Hahahahha, jes' jes' ... dobro kažeš. :thumbup:
Nadzornik

#433 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Nadzornik »

Ciste administrativne gluposti.
Potpisao ili ne,nafaku svoju neces moci da izbjegnes.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#434 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Truba »

dalalala

#435 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by dalalala »

Što se mene tiče, taj mi papir ništa ne predstavlja. Nemam generalno ništa protiv tih vanbračnih zajednica. Čak mi ne bi bio problem živjeti cijeli život tako. Međutim, moji roditelji su malo konzervativniji po tom pitanju, pa znam da im to ne bi bilo drago. Eto čisto radi njih ne planiram biti u takvoj zajednici. Nakon svega što su oni meni pružili u životu, ne bi bilo od mene fer da to uradim.
fantom slobode

#436 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by fantom slobode »

dalalala wrote:Što se mene tiče, taj mi papir ništa ne predstavlja. Nemam generalno ništa protiv tih vanbračnih zajednica. Čak mi ne bi bio problem živjeti cijeli život tako. Međutim, moji roditelji su malo konzervativniji po tom pitanju, pa znam da im to ne bi bilo drago. Eto čisto radi njih ne planiram biti u takvoj zajednici. Nakon svega što su oni meni pružili u životu, ne bi bilo od mene fer da to uradim.
moj ti je prijedlog da ih posaljes da joj jednom potpisu vjernost jedno drugom...nesto egzoticno, Las Vegas ... da im se oduzis za to sto oni tebi pruzise...a poslije toga lijepo nemoj o njima da mislis i da te ta razmisljanja ogranicavaju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#437 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Truba »

sve je to isto :D ali samo u glavama ljudi
don_refoni wrote:@ chamango:

Sve dok ti je djevojka TESKO da ce to svabe ista priznati.. Tek kad ti bude zena, onda postoji mogucnost, ali koliko sam ja upucen da takvi oblici zivotnih zajednica kod njemaca/austrijanaca ne pije vodu..

Ili jedino neki drugi oblik vize da potrazis..
:P :P :P
pakica_

#438 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by pakica_ »

za mene je brak samo komad papira.. ako cu nekoga postovati, voljeti i sta sve ne, postovat' cu ga i voljeti jednako sa ili bez tog papira.. no, to sam samo ja :D
sto se tice ovog: roditelji ne odobravaju.. hvala im za sve, al' ni oni mene nisu pitali hoce li se potpisivati :P sreca, moji nisu konzervativni :D
Ramzess Veliki

#439 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Ramzess Veliki »

pakica_ wrote:za mene je brak samo komad papira.. ako cu nekoga postovati, voljeti i sta sve ne, postovat' cu ga i voljeti jednako sa ili bez tog papira.. no, to sam samo ja :D
sto se tice ovog: roditelji ne odobravaju.. hvala im za sve, al' ni oni mene nisu pitali hoce li se potpisivati :P sreca, moji nisu konzervativni :D
Ma pusti ... predbračni ugovor je svetinja, kakva ljubav kakva glupost ... :roll:
Ma kakav brak kakva glupost. ;-)
pakica_

#440 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by pakica_ »

Ramzess Veliki wrote:
pakica_ wrote:za mene je brak samo komad papira.. ako cu nekoga postovati, voljeti i sta sve ne, postovat' cu ga i voljeti jednako sa ili bez tog papira.. no, to sam samo ja :D
Ma pusti ... predbračni ugovor je svetinja, kakva ljubav kakva glupost ... :roll:
Ma kakav brak kakva glupost. ;-)
ukoliko dodje do toga da stavljam potpis na svoju ljubav pred maticarom, uredno ce biti potpisan i predbracni ugovor.. sta treba, da mi uzme kerove ako se razidjemo? sipak mu :lol: :lol: :lol:
fantom slobode

#441 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by fantom slobode »

ma nije ni problem kad su konzervativni, ako su se vec preselili na ahiret ili mozda reinkarnirali u papucicu.

Savjet za mlade, neiskusne i kao uvijek dobre muskarce (iskljucujemo one koji su zaboravili sta je muskost, poneseni novim trendovima)....ako primjetite da mama stalno sa kcerkom usaglasava stavove...ostavite kcerku nekom drugom da potpise ili da je trpi bez potpisa...ogranicite se na seks, pomazuci joj da smanji svakodnevne frustracije.

Zdravlje: ne zaboravite da neke imaju i sestre.....
pakica_

#442 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by pakica_ »

fantom slobode wrote:
ma nije ni problem kad su konzervativni, ako su se vec preselili na ahiret ili mozda reinkarnirali u papucicu.
gluho bilo, nisu preselili na ahiret, pu pu pu! al' su moderni :P doslo im je do: šćeri, privedi šta bilo i kako bilo, samo nam rodi unuce :lol:
edo_79

#443 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by edo_79 »

s naglaskom na ''PRIVEDI'' :lol:
pakica_

#444 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by pakica_ »

edo_79 wrote:s naglaskom na ''PRIVEDI'' :lol:
aha :lol:
valjda je postalo drustveno neprihvatljivo da zensko sa svojih 27 vec nema dvoje djece od kojih jedno vec ide u skolu, sta li :-)
ko zurio, vrat slomio.. meni se jos uvijek ne radja 8-)
edo_79

#445 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by edo_79 »

pakica_ wrote:
edo_79 wrote:s naglaskom na ''PRIVEDI'' :lol:
aha :lol:
valjda je postalo drustveno neprihvatljivo da zensko sa svojih 27 vec nema dvoje djece od kojih jedno vec ide u skolu, sta li :-)
ko zurio, vrat slomio.. meni se jos uvijek ne radja 8-)
Ma pusti ti mahalu hajd ba .... kad ti bude ćejf biće i gotovo .... il kad ti se omakne :skoljka:
vjetropirka

#446 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by vjetropirka »

E čuj brak bez potpisa :lol: to nije brak već vanbračna zajednica i punooooo je bolja od braka :izet:
angelo

#447 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by angelo »

Dobro je što možeš otići kad ti je volja. Loše je što i ona to može. :D
fantom slobode

#448 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by fantom slobode »

angelo wrote:Dobro je što možeš otići kad ti je volja. Loše je što i ona to može. :D
Pa nije problem otici. Problem je otici kao covjek. To nekad ne ide. Karakter valjda. Sad je to i normalna pojava, taj odlazak. Zato dobro pogledati da li je doticna besmislena u takvim situacijama. To sto propagira, to je trenutno, tako je to kad je sve pozitivno. Uprati malo reagovanja u negativnim situacijama, koliko gleda sebe bez obzira na drugog. I cime se sluzi u takvim situacijama. Sve ce ti se reci. Tu treba ostaviti nekom drugom.
fatamorgana

#449 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by fatamorgana »

Ovo ope' neki popis? :mrgreen:
mefistofilis

#450 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by mefistofilis »

u sustini bi svakog trebao boliti k. za to kako ko i s kim zivi... na pitanje da li je ta zajednica ok ili ne treba da odgovaraju iskljucivo oni koje se to tice(po principu svidja mi se, ne svidja mi se, hocu, necu i vozdra) i niko vise
Post Reply