Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JohnnyS

#426 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by JohnnyS »

nadžak wrote:Hajd da vas zamolim, ono ozbiljno, u cilju ozbiljne rasprave, da umjesto tih smješkanja koje predstavljaju šprdnju sa sugovornikom, da iznesete dokaz u to što tvrdite. Evo tvrdnje: Kondenazcijski trag NE MOŽE ostajati onoliko dugo na nebu a pogotovo da se širi i formira tanak film.

Sa fizikom, meteorologijom nemam problema. Imao sam je na pilotskoj obuci tako da znate da ne pričate sa nekim bubuljičavim tinejdžerom kojeg fascinira sve što nađe na Youtube.

Teret dokaza je na onome tko iznosi tvrdnju. Teoretičari zavjere su oni koji iznose tvrdnju da nas masoni/iluminati/židovi truju nečim i na njima je da to dokažu. Pošten svijet im se do tog dokaza treba samo smijati, a ne se uopće upuštati u raspravu.
Avetinho

#427 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Avetinho »

nadžak wrote:Hajd da vas zamolim, ono ozbiljno, u cilju ozbiljne rasprave, da umjesto tih smješkanja koje predstavljaju šprdnju sa sugovornikom, da iznesete dokaz u to što tvrdite. Evo tvrdnje: Kondenazcijski trag NE MOŽE ostajati onoliko dugo na nebu a pogotovo da se širi i formira tanak film.

Sa fizikom, meteorologijom nemam problema. Imao sam je na pilotskoj obuci tako da znate da ne pričate sa nekim bubuljičavim tinejdžerom kojeg fascinira sve što nađe na Youtube.
Zasto nisi pitao pilote na pilotskoj obuci zasto nam bacaju razne viruse i bakterije. Imao si priliku, a ne ovdje da se informises po forumu. Jos bolje, mogao bi nam sluziti kao izvor informacija iz prve ruke. Sta vi to piloti muckate i bacate nama po glavama?
Last edited by Avetinho on 28/10/2014 21:19, edited 1 time in total.
Pjanic15

#428 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Pjanic15 »

Imao si pilotsku obuku, fiziku, meteorologiju, a iznad si ljepio klipove u kojima ne znaju kako uopšte i nastaju kondenzacijski tragovi, a evo sada pomjeraš priču na dužinu trajanja tih tragova. :lol:

Evo ti podaci iz stručne literature:
Contrail, streamer of cloud sometimes observed behind an airplane flying in clear, cold, humid air. It forms upon condensation of the water vapour produced by the combustion of fuel in the airplane engines. When the ambient relative humidity is high, the resulting ice-crystal plume may last for several hours. The trail may be distorted by the winds, and sometimes it spreads outwards to form a layer of cirrus cloud.
(2007). In Encyclopædia Britannica.
helpdesk1

#429 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by helpdesk1 »

a da ga pitamo šta su cirusi i čega su predznak (to neće naći na internetu), garant neće znati :-)... Kolega javnider se :-D
nadžak

#430 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by nadžak »

helpdesk1 wrote:a da ga pitamo šta su cirusi i čega su predznak (to neće naći na internetu), garant neće znati :-)... Kolega javnider se :-D
Obično znače dolazak tople fronte. A Šta je T9-HAD?
helpdesk1

#431 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by helpdesk1 »

:D sad bi trebao biti neki Romeo, ako nije u zasluženoj mirovini. Ciklik i kolektiv odavno ne dirnuh u BiH :lol:
Možda si htio pitati za HAG (salonka)
Last edited by helpdesk1 on 28/10/2014 21:36, edited 1 time in total.
nadžak

#432 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by nadžak »

helpdesk1 wrote::D sad bi trebao biti neki Romeo, ako nije u zasluženoj mirovini. Ciklik i kolektiv odavno ne dirnuh u BiH :lol:
Još će se ispostavit da se znamo :-)
Pjanic15

#433 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Pjanic15 »

nadžak wrote:
helpdesk1 wrote::D sad bi trebao biti neki Romeo, ako nije u zasluženoj mirovini. Ciklik i kolektiv odavno ne dirnuh u BiH :lol:
Preskačeš postove i to sa preponama. :lol: Šta reče, ne ostaju tragovi, pa pobježe. :lol:
nadžak

#434 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by nadžak »

Pjanic15 wrote:
nadžak wrote:
Preskačeš postove i to sa preponama. :lol: Šta reče, ne ostaju tragovi, pa pobježe. :lol:
Vidi, sad je nebitno stvarno. Vidio si da sam zamolio da ne koristiš te smajlije ismijavanja-šprdanja ali đaba. Pravo je ružno, to ti dođe isto kad s nekim razgovoraš, diskutuješ i smiješ mu se u lice. Pokazuje tvoj karakter. Nemoj se ljutit, nije vrijedno, odoh sa ove teme. Nek nam je svima sa srećom, trebaće nam.

P.S. Preskako sam teme jer me pravo zainteresovao ovaj tip što sam sa njim razmjenio koju. Čito sam njegove postove i pokušavao malo skontat znam li ga. Eto.
Jack Be Nimble

#435 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Jack Be Nimble »

Pjana je dao odgovor a takodjer ti tragovi ostaju satima iznad gradova vs planina/sela. To tragovi su mogu koristiti kao znak da li je zrak u tvom gradu cist ili ne. Sto vise smoga u gradu duze i ostane trag nad tim gradom.
VjecitiStudent

#436 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by VjecitiStudent »

Smog rijetko pređe visinu od 1000m.
Contrails su znak povećane količine vlage u dijelu atmosfere gdje obično lete avioni i ničega više.
jefferson

#437 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by jefferson »

Vidi, sad je nebitno stvarno. Vidio si da sam zamolio da ne koristiš te smajlije ismijavanja-šprdanja ali đaba. Pravo je ružno, to ti dođe isto kad s nekim razgovoraš, diskutuješ i smiješ mu se u lice. Pokazuje tvoj karakter. Nemoj se ljutit, nije vrijedno, odoh sa ove teme. Nek nam je svima sa srećom, trebaće nam.

P.S. Preskako sam teme jer me pravo zainteresovao ovaj tip što sam sa njim razmjenio koju. Čito sam njegove postove i pokušavao malo skontat znam li ga. Eto.
Evo ja cu bez smajlija, jer ocito ne mozes obratiti paznju na text usljed istih.
Kako kazes bio si na pilotskoj obuci.
1. Mogao si instruktora odmah pitati sto nas truju? Jesil ga upitao i kakav je odgovor?
2. Ako si bio na obuci onda znas da se trag razvija zbog nailaska na vrlo hladnu zracnu masu sa povecanim procentom vlaznosti(temperatura zraka kao i vlaznost na FL 330 nije uvijek ista). Znaci nekad ce avion ostaviti trag nekada ne. Ti tvrdis da to nije tako. E pa posto ti tvrdis da ono sto je dokazana nauka vec decinijama nije tacno, onda bi trebao da nam objasnis i podupres dokaze sto to nije tacno. Pa evo izvoli!
3. Posto vsaki avion iza sebe ostavlja trag kada naidje na vrlo hladnu zracnu masu, to znaci da hiljade mlaznih aviona ostavlja tragove iza sebe. Recimo hipoteticki da su to razni plinovi, otrovi itd. Kako su uspjeli da sakriju tu "tajnu" toliko dugo da je to jos uvijek "teorija zavjere." Da bi se takvo nesto moglo uraditi potrebno je desetine hiljada ako ne i stotine hiljda ljudi da budu dio zavjere i da niko jos do sada nije prezentovao dokaz da je neka hemikalija koristena. Pa eto, de nam objasni!
Jack Be Nimble

#438 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Jack Be Nimble »

VjecitiStudent wrote:Smog rijetko pređe visinu od 1000m.
Contrails su znak povećane količine vlage u dijelu atmosfere gdje obično lete avioni i ničega više.
Mislim na slijatenje i polijetanje.
Pjanic15

#439 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Pjanic15 »

Pa kako da ne koristim smajlije :lol: , čovjek kaže imo pilotnu obuku, barata fizikom i meteorologijom, a na forumu se izvaljuje o nastanku i trajanju kondenzacijskih tragova, ma daj... :lol:
Muhamed Đakmić

#440 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Muhamed Đakmić »

jefferson wrote:

Evo ja cu bez smajlija, jer ocito ne mozes obratiti paznju na text usljed istih.
Kako kazes bio si na pilotskoj obuci.
1. Mogao si instruktora odmah pitati sto nas truju? Jesil ga upitao i kakav je odgovor?
2. Ako si bio na obuci onda znas da se trag razvija zbog nailaska na vrlo hladnu zracnu masu sa povecanim procentom vlaznosti(temperatura zraka kao i vlaznost na FL 330 nije uvijek ista). Znaci nekad ce avion ostaviti trag nekada ne. Ti tvrdis da to nije tako. E pa posto ti tvrdis da ono sto je dokazana nauka vec decinijama nije tacno, onda bi trebao da nam objasnis i podupres dokaze sto to nije tacno. Pa evo izvoli!
3. Posto vsaki avion iza sebe ostavlja trag kada naidje na vrlo hladnu zracnu masu, to znaci da hiljade mlaznih aviona ostavlja tragove iza sebe. Recimo hipoteticki da su to razni plinovi, otrovi itd. Kako su uspjeli da sakriju tu "tajnu" toliko dugo da je to jos uvijek "teorija zavjere." Da bi se takvo nesto moglo uraditi potrebno je desetine hiljada ako ne i stotine hiljda ljudi da budu dio zavjere i da niko jos do sada nije prezentovao dokaz da je neka hemikalija koristena. Pa eto, de nam objasni!
4. Direktno vezano za tri, u pitanju su hiljade mlaznih aviona. Sama ta činjenica znači da bi bile ispuštene enormne količine otrova. To dalje implicira ili da bi dosad pola planete zaginulo od intoksikacije, ili da ti otrovi uopšte nisu toliko djelotvorni, jer nas desetinama godinama posipaju, ali mi se nekako držimo.
zambaklija

#441 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by zambaklija »

[youtube]www.youtube.com/watch?v=DTSMRqoE_3g[/youtube] ima jedan još bolji koji pravo gori ,mrčavi se šegaju kako snow gori...
[youtube]www.youtube.com/watch?v=waVqSUBnfmI[/youtube]topi se a nema vode....
Russki

#442 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Russki »

Širom zatvorenih očiju...
nadžak

#443 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by nadžak »

Pjanic15 wrote:Pa kako da ne koristim smajlije :lol: , čovjek kaže imo pilotnu obuku, barata fizikom i meteorologijom, a na forumu se izvaljuje o nastanku i trajanju kondenzacijskih tragova, ma daj... :lol:
nadžak

#444 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by nadžak »

"...Zbog ignoriranja od strane velikih medija, rasprave o ovoj temi vodile su se na Internetu. Tu se brojnim stranicama i blogovima koji su izvještavali o pojavi suprotstavila, kako mnogi tvrde, sustavna politika dezinformiranja i navođenja na krive tragove kojom se ova tema nastojala prognati u područje fantazije i paranoidnih deluzija. Na brojnim stranicama chemtrails se ismijavaju i proglašavaju još jednom «urbanom legendom». Na njima se uglavnom tvrdi da su svi ovi tragovi obični kondenzacijski tragovi, a one koji misle suprotno naziva se glupanima, paranoicima i drugim pogrdnim imenima. Njihova argumentacija svodi se na beskrajna objašnjavanja prirodnog procesa kondenzacije, izjave američkog vojnog zrakoplovstva koje poriče umiješanost i slično. Ipak, usprkos prikrivanju i brojnim dezinformacijama, jasno je da se nešto događa. Sve je više uvjerljivih dokaza da se u mnogim dijelovima svijeta stanovništvo sustavno podvrgava tajnom, ekstenzivnom i kontinuiranom projektu raspršivanja aerosola iz aviona, bez njihovog znanja i pristanka."

Iz teksta: http://2012-transformacijasvijesti.com/ ... skaju-2012
nadžak

#445 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by nadžak »

agnostic_front

#446 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by agnostic_front »

:lol: :lol: :lol: :lol:
bella_ciao

#447 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by bella_ciao »

2014 i 'teorija' o kemtrejlsima je jos uvijek nenadjebivo najgluplja 'teorija' na svijetu

Zar ima jos neko da fura ovu pricu
ultima_palabra

#448 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by ultima_palabra »

bella_ciao wrote:2014 i 'teorija' o kemtrejlsima je jos uvijek nenadjebivo najgluplja 'teorija' na svijetu

Zar ima jos neko da fura ovu pricu
Ja mislim da je to smislio neki nehljeb u trenucima dosade i gledanja u nebo... sad se vjerovatno slatko smije.
bella_ciao

#449 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by bella_ciao »

Toliko ima ovih sto vjeruju u ove nebuloze da mogu komotno svi da se utale po marku, iznajme avion i pilota, naprave par eksperimenata i dokazu da je ova "teorija" tacna odnosno da je nenormalno i neprirodno da avioni ostavljaju trag.
Et predlazem vam da to ucinite i dokazete i svi ce vam onda vjerovati. Na stranu sve gluposti, nebuloze i nelogicnosti koje idu uz tu "teoriju" eto dokazite i vjerovat ce vam se.

Imate crowdsourcing, mozete skupit pare za mjesec dana.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#450 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by pici »

Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sarajeva

Image
Post Reply