Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
who_ knows wrote:Ocigledno je da od svih kandidata i ovdje pomenutih jedino Sinanović nema oraha u đepu...
Covjek je obrazovan i posten, normalan i dosad nije bio u politici, treba mu dati sansu...
Memic je ruglo kao i cjelokupna SDA grupacija...
Shvatam da glasaju za njega i inace za njih svi oni koji ovise o budgetu jer su se oni pobrinuli za svoje sjedihljebovice...
Svi normalni i oni koji zaista moraju i zaraditi svoju platu sigurno nece glasati za njih...a to sta su napravili na Ilidži jeste da su je zgadili svim normalnim ljudima iz i van Ilidže...
Sto se tice ostalih stranaka sretno...stvarno ljudi bilo ko samo ne njih...dosta ih je vise!!!!
AQUA S wrote:Sve zaboravim da ti pišem za jedno tužno subotnje veče u MZ Osjek
19 i 30 minuta
Tuga jad i čemer
Osnivanje mjesnog odbora
Dno dna
Jedva tri lika za članove u onolikom Osjeku
mada statut propisuje pet članova
svaka čast
i to je previše za nešto što hoće da se zove stranka
Sinanovic je mish pravi sinoc pobjegao sa debate da nebi morao da odgovara na pitanja gradzana , a prije toga rekao da ko fol ima neke hrabrosti , bas je lazov i petljanac , on osim da ne argumentovano napada nista drugo u stanju nije uraditi , nije bio spreman da se suoci sa realnim gradzanima koji su htjeli da ga pitaju odredzene komunalne stvari . samo se isprosipao , joj SInanovica al je mis mekinjash...
SLISKOVIC wrote: Sinanovic je mish pravi sinoc pobjegao sa debate da nebi morao da odgovara na pitanja gradzana , a prije toga rekao da ko fol ima neke hrabrosti , bas je lazov i petljanac , on osim da ne argumentovano napada nista drugo u stanju nije uraditi , nije bio spreman da se suoci sa realnim gradzanima koji su htjeli da ga pitaju odredzene komunalne stvari . samo se isprosipao , joj SInanovica al je mis mekinjash...
vo je na Ilidzi stanje :
Senaid Memić - SNAGA BIH - Pobjeđuje na ILIDŽI ... ostali nemaju sanse ... kao sto rekoh vam ranije ....
Huso i Godinjak mogu u isti tabor -- strancki transferasi - stuhe --
Sinanovic --- On je zlonamjeran nema vizije samo bezze laprda ....
Kreso Enver - pametan covjek , al ocigledno da je i on za Senaida Memica jer zna covjek da je najbolji kandidat....
Kandidat Keres Jasmir -- on se onako prijavio na glasanje i on je za Senaida Memica kao i 80 % stanovnika Ilidže , a i ne čudi jer Senaid Memić če postići da Ilidža bude jača od Grada Sarajeva , vec su bara bara ... Ilidza najvise doprinpso ovi sam otrose
Vidim ja da ode ove blaćenje svih naširoko, evo LIČNOGrazmišljanja uz metodu eliminacije, bez nametanja drugima išta:
- Senaid Memić (SDA) - dovljno ranije rečeno i mislim gdje ima dima ima i vatre, a još osuđivan - NE
- Senahid Godinjak (SBiH) - stranka ko stranka prihvata sve sa svih strana, on ih mijenjao (stranke) ko čarape, samo da dođe na vlast. Iz iskustva sa drugih Općina (Trnovo), kupovina glasova. NE(ali bolji izbor od Memića)
- Mustafa Sinanović (SDP) - čovjek godina pred penziju, ali nisam poklonik te partije jer svi vire Zlatku iz bulje.Mislim da je SDP imao bolju bazu da predloži mlađeg jer im je to prednost u odnosu na druge, ali eto. Čovjek nije bio na vlasti (prednost). Kandidat OK, ali stranka nije. SDP vlada u Novom Gradu i Tuzli i ništa se te Općine ne ističu od drugih gdje vlada SDA. Ali s obzirom na rasipanje glasova, MOŽDA
- Rasim Lakota - nije imao podršku svog OO i nametnut je odozgo. Slično kao i u SDP-u (DJL). Čovjek nije bio na vlasti, tako da je neko MOŽDA
- Jasmir Kereš - nova stranka uz poznatog (ovako ili onako) predsjednika. Najmlađi od kandidata, ali mu je prednost što je ekonomista u odnosu na druge. S obzirom da volim mlađe (djevojke Superhik da znaš ), najveću šansu ima sa moje strane
- Huso Mahmutović - čovjek bi uradio sve da dođe na vlast, takvi ljudi ne trebaju NE
- Enver Kreso - čovjek u penziji šta reći. NE
Kao što vidite blaga naklonost je za Kereša (iako FP pretjeruje i iritira), ali ima još koji dan do izbora pa ćemo vidjeti . Napominjem da je ovo LIČNI stav ovako iznešen.
jedna stvar se zanemaruje..svi su oni bili nekada sda i voljeli su tu ideju-pokret.Ali kada su vidjeli da ne mogu svi doci do kolaca razjedinili su se samo radi licnih interesa da bi bili dio tima ''koji sjeda za sto''...to je cinjenica i nema price i to sve pod plastom da narodu lafo bude bolje...samo interesi...Stranka za BiH je propala stranka to je bar jasno i sad kad izgube raspasce se ko klikeri..pa oni nisu imali ni kandidata za nacelnika jel znate to,dok im nije sinula ideja da prisvoje ovog licemjera..i takav covjek treba sutra da bude nacelnika..on moze dobiti jedino po hrasnici glasove i malo po koloniji gdje su njegovi...znas kad ce dobiti glasove iz rakovice,osjeka stupa otesa...nikad..malo pogledajte slike sa skupova da vam bude jasnije...sdp i sbb mogu uspjeti jedino ako nekada u buducnosti ponude boljeg spremnijeg i postovanijeg covjeka..moja procjena je a vidjecemo hocel biti tacna..huso ispusena mustikla ali ce zbog godina 'nacelnikovanja' dobiti glasove
1.sda
2.nds - sbih
3.sbb
4.sdp
19 i 30 minuta
Tuga jad i čemer
Osnivanje mjesnog odbora
Dno dna
svaka čast
aaa so Osijek...pa tebe je Višnjić i naselio na Ilidžu u devetoj ofenzivi
19 i 30 minuta
Tuga jad i čemer
Osnivanje mjesnog odbora
Dno dna
svaka čast
Znači ti si Omerović.(Pretjeruješ,brate sa ovim lizanjem šupka Nasrudinu Hodži -pravio vodenicu na vrh brda.Ja sam mislio da si ti Fikrin.)
Ne bih reagovao ,ali moram istine radi.
Satanku je prisustvovalo trideset ljudi.Tačno je da su u inicijativni odbor predložena tri člana (dobro si informisan).
A sad da te razočaram:
Od tada do sada,iz Osijeka je 150 ljudi potpisalo pristupnicu BNS-a.
19 i 30 minuta
Tuga jad i čemer
Osnivanje mjesnog odbora
Dno dna
svaka čast
aaa so Osijek...pa tebe je Višnjić i naselio na Ilidžu u devetoj ofenzivi
Klikeraš wrote:Vidim ja da ode ove blaćenje svih naširoko, evo LIČNOGrazmišljanja uz metodu eliminacije, bez nametanja drugima išta:
- Senaid Memić (SDA) - dovljno ranije rečeno i mislim gdje ima dima ima i vatre, a još osuđivan - NE
- Senahid Godinjak (SBiH) - stranka ko stranka prihvata sve sa svih strana, on ih mijenjao (stranke) ko čarape, samo da dođe na vlast. Iz iskustva sa drugih Općina (Trnovo), kupovina glasova. NE(ali bolji izbor od Memića)
- Mustafa Sinanović (SDP) - čovjek godina pred penziju, ali nisam poklonik te partije jer svi vire Zlatku iz bulje.Mislim da je SDP imao bolju bazu da predloži mlađeg jer im je to prednost u odnosu na druge, ali eto. Čovjek nije bio na vlasti (prednost). Kandidat OK, ali stranka nije. SDP vlada u Novom Gradu i Tuzli i ništa se te Općine ne ističu od drugih gdje vlada SDA. Ali s obzirom na rasipanje glasova, MOŽDA
- Rasim Lakota - nije imao podršku svog OO i nametnut je odozgo. Slično kao i u SDP-u (DJL). Čovjek nije bio na vlasti, tako da je neko MOŽDA
- Jasmir Kereš - nova stranka uz poznatog (ovako ili onako) predsjednika. Najmlađi od kandidata, ali mu je prednost što je ekonomista u odnosu na druge. S obzirom da volim mlađe (djevojke Superhik da znaš ), najveću šansu ima sa moje strane
- Huso Mahmutović - čovjek bi uradio sve da dođe na vlast, takvi ljudi ne trebaju NE
- Enver Kreso - čovjek u penziji šta reći. NE
Kao što vidite blaga naklonost je za Kereša (iako FP pretjeruje i iritira), ali ima još koji dan do izbora pa ćemo vidjeti . Napominjem da je ovo LIČNI stav ovako iznešen.
Ovo i ja potpisujem uz jednu opasku:
Zašto troše silne novce,na kampanju, kad se zna pobjednik: KEREŠ JASMIR i BNS!
Odem malo prileć',a to iskoriste ovi skorojevići da ispolje neviđenu mržnju prema meni ,drugačijem.
Zašto?
Bez obzira što imamo različite stavove ja i dalje vas sviju volim.
Volim ja i Sena(h)ida Memića,nema veza što se ne slažem oko nekih njegovih marifetluka.
Istna je da je napravio glupost sa tim voćnjakom (svakom se može desiti greška),ali mene buni to što vi to ne osudite i ne kažete:
Jeste, pogriješio je ,ali se je zato hrabro držao na sjednici općinskog vijeća kad je stotinu građana Stupa poslao u pizdu materinu zato što su neopravdano protestvovali zbog TIBRE.
Isto tako možete reći:
Jeste,pogriješio je što je pisao posvetu po doniranim KUR'AN-ima,ali je tada bio neupućen u tajne islama.
Još bi mogli reći:
Dobar je to čovjek samo ,ponekad,ishitreno reaguje (prgava narav),pa navedete kako je debelguzom Dželiloviću dao sto hiljada maraka,pa kako obilazi nane i daje im hedije i sl.