dinoEL wrote:Ma Memic uzima izbore na Ilidzi sigurno, kad je uspio prije dvije godine u gorim okolnostima pobijediti, ove godine nema sumnje. SDA definitvno kontinuirano dobrom politikom dzi kontinuitet na Ilidzi. Odradili su dosta infrastrukturnih projekata, privukli investitore, poboljšali kvalitet života...
jesu, odradili su dosta toga...
nukleus sa 5 na 13 spratova.. (sve po zakonu, malo morgen, sila boga ne moli)
kao jarac je skakao u opstini po stolu kad su ljudi dosli da ga marisol..
od arapa nemozes ulicom proci, fontane zatrpava zemljom, sadi voce kraj ceste, ma mislim izvrstan je covjek za akcije, ali tamo negdje na nekom miniranom poljoprivrednom dobru, a ilidza je za mene centar svijeta, centar Bosne, Vrelo Bosne, i slazem se da akcenat treba dati zelenilu, a ne betonu, ali da kada su vec ljudi od struke onda neka posade nesto adekvatno sto povecava vrijednost stanovanja, a vocke pored ceste, neznam mislim da nije ok, lijepo je dati ljudima domacinima neka posade u avlije, to je ok, i to bi trebalo svake godine raditi, ali od toga se ne zivi.. mislim da treba zastiti vodu, jer cijelo Sarajevo pije tu vodu, i da tu treba biti maksimalna ozbiljnost i dugoracan plan, a da bi opstina trebala zauzvrat nametnuti taksu ili neki namet upravo na tu vodu, a koja bi direktno i transparentno isla u fond za zastitu iste.. nije to nepresusan izvor... ilidza je opcina koja je napravila svoju zgradu, .. neka su se zaduzili, dok je naroda i vratit ce.. ali dajte da vratimo dio narodu, da im makar osvijetlimo ulice, da djeca bez straha od auta, noza ili kera slobodno odu do skole i nazad, dzamiju neka pravi dzemat, crkvu neka pravi zajednica, kao i uvijek sto se pravilo, a radno mjesto i opravdanost funkcionalnosti istog neka se pronadje i obezbijedi, to je zadatak opcine i nacelnika, biti menadzer resursa lokalne zajednice, a narod se oprijedjeli opet za onog koji najbolje obeca, a ko je sta uradio, sada, prije brzo zaboravi, a iskreno da vam kazem nisam upoznao sve kandidate, ali cini mi se da nema puno nekog izbora, po meni dati glas mladjem i obrazovanijem jeste uvijek prednost i napredak..ali da je iz postene familije...
Nacelnik i administracija moraju biti Munje nebeske da spremno i adekvatno docekaju sve investitore citaj/arape, sandzaklije siptare i ostale sejdice/, a fincija nema puno.. a svi su hebeni igraci..
a o elokventnosti drugi put..