Pa da. Pošto si stavio na prvo mjesto DOBRA KLOPA sada bi neku koja će ti razvijati burek i filovati paprike.Zviz wrote:Previse su urbane.vatrogasac wrote:Šta im je mahana?Zviz wrote:
Mene nikada nisu Balkanke privacile tj. HR, BiH, SRB, CG, MK, GR itd.
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- vatrogasac
#4226 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- AstorH
#4227 Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
http://www.bitno.net/vjera/vodeci-svjet ... a-postoji/
Kljucaj temu.
Sent from my iPad using Tapatalk
Kljucaj temu.
Sent from my iPad using Tapatalk
- dustaban
#4228 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne jos, covjek je samo priznao postojanje boga, ali jos nije postao musliman. Treba sacekati jos malo. I opcenito cemu se ti radujes? Sto je neko postao vjernik ili sto je neko postao musliman?!AstorH wrote:http://www.bitno.net/vjera/vodeci-svjet ... a-postoji/
Kljucaj temu.
Demencija je cudna stvar. I najveci umovi podjetinje...
-
Bujrum majstore
#4229 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Demencija + kasna zivotna dob, treba mu kapu skinuti u svakom slucaju.
A nije postao ni Krscanin, samo se deklarisao kao deist i otisao pod zemlju.
A nije Flew ni bio poslanik ateizma jer niko nije, ne ide to tako.
A nije postao ni Krscanin, samo se deklarisao kao deist i otisao pod zemlju.
A nije Flew ni bio poslanik ateizma jer niko nije, ne ide to tako.
- vatrogasac
#4230 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nevjerovatno koliko ovdje u pisanju ima Dawkinsa. A zanimljivo da u polemici prvo se iskrivljavala njegova rečenica, a kada je rekao u kamere onda se počelo pričom o demenciji.dustaban wrote: Demencija je cudna stvar. I najveci umovi podjetinje...
PLAYBOY: Plašiš li se da bi tvoji protivnici mogli da insceniraju preobraćenje na samrtničkoj postelji, kao što su kreacionisti pokušali da učine sa Darvinom?
DAWKINS: Ono što je donekle više zabrinjavajuće je efekat Entonija Flua (Antony Flew). Flu je bio ateistički britanski filozof, koji se preobratio u starosti. Čini se da je odlepio. Od toga nema zaštite.
Do 2005. po forumima prepričavan i citiran što kao danas Dawkins. Naglašavana njegova at large titula. Ostavio iza sebe na desetine knjiga u prilog ateizma da bi ih posljednjom sve derogirao. Poenta je u tome....kako sam siguran da i ti nećeš kao on jednog dana za ovo svoje pisanje reći da se više ne pika?dustaban wrote:A nije Flew ni bio poslanik ateizma jer niko nije, ne ide to tako.
- nasa
- shmizlica
#4232 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
malo ti je offtopic al hajd 
- shmizlica
#4233 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
da prostiš, čovjek se poziva na Bibliju, a ne na Kur'andustaban wrote:Ne jos, covjek je samo priznao postojanje boga, ali jos nije postao musliman. Treba sacekati jos malo. I opcenito cemu se ti radujes? Sto je neko postao vjernik ili sto je neko postao musliman?!AstorH wrote:http://www.bitno.net/vjera/vodeci-svjet ... a-postoji/
Kljucaj temu.
-
Bujrum majstore
#4234 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nista nije definitivno, i ja sam bio vjernik pa vise nisam.vatrogasac wrote:Nevjerovatno koliko ovdje u pisanju ima Dawkinsa. A zanimljivo da u polemici prvo se iskrivljavala njegova rečenica, a kada je rekao u kamere onda se počelo pričom o demenciji.dustaban wrote: Demencija je cudna stvar. I najveci umovi podjetinje...![]()
PLAYBOY: Plašiš li se da bi tvoji protivnici mogli da insceniraju preobraćenje na samrtničkoj postelji, kao što su kreacionisti pokušali da učine sa Darvinom?
DAWKINS: Ono što je donekle više zabrinjavajuće je efekat Entonija Flua (Antony Flew). Flu je bio ateistički britanski filozof, koji se preobratio u starosti. Čini se da je odlepio. Od toga nema zaštite.Do 2005. po forumima prepričavan i citiran što kao danas Dawkins. Naglašavana njegova at large titula. Ostavio iza sebe na desetine knjiga u prilog ateizma da bi ih posljednjom sve derogirao. Poenta je u tome....kako sam siguran da i ti nećeš kao on jednog dana za ovo svoje pisanje reći da se više ne pika?dustaban wrote:A nije Flew ni bio poslanik ateizma jer niko nije, ne ide to tako.A bilo bi iz moje perspektive vrlo mudro....
Ni Sunce koje nas grije nije oduvjek tu gdje jeste i nece trajati vjecno.
Mozda se i ti promjenis, ili i ja opet, mogu sve ostavit kao opciju, i vanzemaljce.
Mozes li ti?
- S4mpion
#4235 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Za ovu tvrdnju nemaš osnova, pomiri se s činjenicama.dustaban wrote:Demencija je cudna stvar. I najveci umovi podjetinje...AstorH wrote:http://www.bitno.net/vjera/vodeci-svjet ... a-postoji/
Kljucaj temu.
-
Bujrum majstore
#4236 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Hajmo reci da je Flew zaista sebi objasnio Boga i postao deista i da nije dosao u fazu demencije i kasnih godina,S4mpion wrote:Za ovu tvrdnju nemaš osnova, pomiri se s činjenicama.dustaban wrote:Demencija je cudna stvar. I najveci umovi podjetinje...AstorH wrote:http://www.bitno.net/vjera/vodeci-svjet ... a-postoji/
Kljucaj temu.
all good (rodjen 1923., presao na deizam 2001. a umro 2010. uz dijagnosticiranu demenciju godinama, wiki).
I sta sad, sad trebam i ja?
Tesko, valja mi ga prvo objasniti a bio mi je nekad "objasnjen", vise nije.
- S4mpion
#4237 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ovo je sve što trebaš prihvatiti, kako bi se reklo, tolerancija.Bujrum majstore wrote:Hajmo reci da je Flew zaista sebi objasnio Boga i postao deista i da nije dosao u fazu demencije i kasnih godina,S4mpion wrote:
Za ovu tvrdnju nemaš osnova, pomiri se s činjenicama.
all good (rodjen 1923., presao na deizam 2001. a umro 2010. uz dijagnosticiranu demenciju godinama, wiki).
I sta sad, sad trebam i ja?
Tesko, valja mi ga prvo objasniti a bio mi je nekad "objasnjen", vise nije.
OK je saslušati čovjeka i njegovo mišljenje, OK je i ne slagati se s njegovim mišljenjem, ali, bez osnova, tvrditi da su njegovi stavovi rezultat njegove bolesti nije OK.
-
Bujrum majstore
#4238 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ja sam se pomirio sa cinjenicom koju ti zelis prikazati kao cinjenicu uprkos cinjenici da je covjek jako jako star presao na deizam a umro 10 godina kasnije, bolovao od demencije.
Dakle ja prihvacam i opciju da je bio zdrave pameti 100%, nije ni to problem.
Jesi shvatio ispod toga sta sam napisao ili to nije bitno?
Dakle ja prihvacam i opciju da je bio zdrave pameti 100%, nije ni to problem.
Jesi shvatio ispod toga sta sam napisao ili to nije bitno?
-
m_l
#4239 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Sta fali, na ovu temu su dobrodosle sve vrste utopijeshmizlica wrote:malo ti je offtopic al hajd
-
Bujrum majstore
#4240 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ljudi imaju crkvenu nedelju.m_l wrote:Sta fali, na ovu temu su dobrodosle sve vrste utopijeshmizlica wrote:malo ti je offtopic al hajd
Jes, treba im poslati tamo par muslimana ili jevreja ili svega pomalo, da odrze utopiju.
- Dozer
#4241 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Da krenem Flew-ovim stopama, a mozda mu i malo pomognem (ipak je covjek bio dementan u momentu postavljanja pitanja).“Gospodine Flew, pošto svi živi organizmi imaju u sebi vrlo složenu informaciju, zapisanu u genima, u čijem je umu nastala ta informacija?”
Ovo da "svi živi organizmi imaju u sebi vrlo složenu informaciju, zapisanu u genima" je nasa, ljudska interpretacija svega toga.
Mi smo sami, ljudi, izmislili termine za sve to o cemu se prica - i "gen", i "informacija", i "informacije koje geni nose", itd. itd.
Meni nije poznato da i jedna jedina vjerska knjiga spominje ove termine...
Samim tim, pitanje koje je postavljeno Flew-u je prilicno besmisleno. Da je receno "kako onda objasnjavate slozenost funkcionisanja zivih organizama", tu bi se vec dalo diskutovati nadugo i nasiroko jer bi se onda islo i u hemiju, i fiziku, i biologiju, i matematiku, tj. mogli bi se dotaci skoro svake postojece nauke (pri cemu je sve nabrojano opet ljudska terminologija, velikim dijelom modernija od pojave zadnje vjerske knjige).
Naravno, na masu pitanja tog funkcionisanja bi se odgovorilo, ali bi i dalje ostalo neodgovoreno ono sto se tice samog pocetka.
I na to se jos dugo nece odgovoriti, bar jos 100 godina.
-
belfy
#4242 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ti izgleda nisi vidio postove od chagalja gdje, ne samo da vidi DNK, nego covjek nadje i materijalne cestice u svojoj vjerskoj knjizi. bas si neozbiljan. 
- drug_profi
#4243 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ja bih mogao o njemu. Ima mi vise smisla nego ovo drugo.Bujrum majstore wrote:Imal onaj Anunaki ikakve saMse na ovom forumu?
Pozdrav ekipi, ne stigoh da citam.
Vjerovatno nisam nista propustio jer se i inace sve vrti u krug.
Cekam, sad je nekad vakat i za pominjanje Paskala.
- harač
#4244 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Zanimljiva rasprava ateista iz muslimanskog backgrounda, u tri dijela
http://www.huffingtonpost.com/ali-a-riz ... 23831.html
-
Bujrum majstore
#4245 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pa de nam otvori temu, ziv bio.drugi profil wrote:Ja bih mogao o njemu. Ima mi vise smisla nego ovo drugo.Bujrum majstore wrote:Imal onaj Anunaki ikakve saMse na ovom forumu?
Ja otvorih par al sve propalo odmah, valjda mi ne valja nacionalnost ili sta vec.
- S4mpion
#4246 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Prije bih rekao "šuplja", momci su kivni na lošu politiku svojih zemalja, a kritikuju religiju, uski su im vidici.harač wrote:Zanimljiva rasprava ateista iz muslimanskog backgrounda, u tri dijela
-
Bujrum majstore
#4247 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Znaci, moze sve al ne diraj religiju?S4mpion wrote:Prije bih rekao "šuplja", momci su kivni na lošu politiku svojih zemalja, a kritikuju religiju, uski su im vidici.harač wrote:Zanimljiva rasprava ateista iz muslimanskog backgrounda, u tri dijela
- S4mpion
#4248 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
U ovom slučaju su iznijeli dobre argumente protiv politike njihovih zemalja, ali ne i protiv religije, drugim riječima, pucaju u prazno.Bujrum majstore wrote:Znaci, moze sve al ne diraj religiju?S4mpion wrote: Prije bih rekao "šuplja", momci su kivni na lošu politiku svojih zemalja, a kritikuju religiju, uski su im vidici.
- sigh
#4249 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
A cijela politika im obojena religijom.S4mpion wrote:Prije bih rekao "šuplja", momci su kivni na lošu politiku svojih zemalja, a kritikuju religiju, uski su im vidici.harač wrote:Zanimljiva rasprava ateista iz muslimanskog backgrounda, u tri dijela
- S4mpion
#4250 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Moglo bi se reći da je njihov pogled na religiju oblikovala politika njihovih zemalja i terorističke organizacije, odnosno indoktrinirali su ih.