Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dale cooper wrote: ↑09/07/2020 20:09
hadzinica for the win...ovo su one prave lazanje na koje sam navikao. Ovo od zlo zlo mi ne liči na to, više na nekakav maslenjak, što
nije nužno loše, ali mi nije to...to.
hadzinica for the win...ovo su one prave lazanje na koje sam navikao. Ovo od zlo zlo mi ne liči na to, više na nekakav maslenjak, što
a ovo ti je bila idealna prilika da se osvetiš za "alkoholičar" ccc
a ovo ti je bila idealna prilika da se osvetiš za "alkoholičar" ccc
Drage moje hadzinca I zlo zlo hvala na slikama I trudu hadzince tvoje lazanje je super od mene 10 punkti
Zlo zlo tvoje lazanje mi je isto super meni neigra ulogu visina, zelje volim mlogo od mene 10 poena za tvoje lazanje
hadzinicasa wrote: ↑09/07/2020 19:27
Ja bi jela ovu od zlo zlo sve bi pucalo jer volim zelje!
Mljac
Pričaj kako si pripremila fil?
bolonjez skuhala dva dana prije, krckao se 3 sata
besamel - 80g putera, na to poprzila 80g brasna pa izlila litar mlijeka + sol, biber i muskatni orascic i onda redala
Za haDZincu i drugu fjesticu za lazanje
Nisam faaan kuham ih kad moram i prve su klasika a druge bih sad pojela..... extra izgledaju kakvo je to zelje po njima
Za obje lajk
ja cu danas ostatke onog gulasa
nemam ideje ni volje kuhati preko ljeta
Ulje ugrijati, cehne bijelog luka nakrupno, baciti na ulje i patlidzan na to...ide uski duguljasti patlidzan, ne guli se, ali moze i obicni (taj na kockice i posoliti i ono dalje)..ali ovaj uski ne treba se ni soliti, nista....kad se to fino isprzi (ne dinsta) onda na papir...a nastavis sa manjim crvenim lukom, svjezim paradajzom (ako korisis onaj normalni, gule ga, a onaj mali ne gule) i sa pelati ili passata praviti sos...plus origano i bosiljak. U to (meni su pokazali za dimljenim sirom scarmoza ) ide sir na kockice i kad je haman gotovo, dodas onaj przeni patlidzan...za to otprilike treba pola sata..
Nestao mi tekst...tjesteninu skuhas, treba kao rigatoni, ja imala penne rigate...11 min kuhanje, taman da bude gotovo kad i sos...
I poslije jos parmezan
Idu valjda i drugi sirevi, al meni pokazali sa tim scarmoza i bas mi je bilo fino
hvala za recept, odlicno zvuci! to cu jednom voljenoj sebi, posto niko drugi u kuci ne jede patlidzan
zlo zlo wrote: ↑09/07/2020 19:05
vidi 10 slika evo moje jedne
A evo i druge,
Stepen preplanulosti i kolicina sadrzaja masala.
Ono sto mi je neobicno je visina lazanja, tj. Nizina fali sprat
Iako naginjem tebi jer je bez mesa, i sve mi se ostalo svidja...moram priznati da sam konzervativna sto se tice izgleda tradicionalne (bilo cije) hrane i zato teska srca 7/10.
Nemojte me banovati pls