A meso?hadzinicasa wrote: ↑09/07/2020 19:51bolonjez skuhala dva dana prije, krckao se 3 sata
besamel - 80g putera, na to poprzila 80g brasna pa izlila litar mlijeka + sol, biber i muskatni orascic i onda redala

Moderator: anex
A meso?hadzinicasa wrote: ↑09/07/2020 19:51bolonjez skuhala dva dana prije, krckao se 3 sata
besamel - 80g putera, na to poprzila 80g brasna pa izlila litar mlijeka + sol, biber i muskatni orascic i onda redala
sad vidio, imala sansu od 50% da pogodi, djesi ajnštajne
hvala za recept, odlicno zvuci! to cu jednom voljenoj sebi, posto niko drugi u kuci ne jede patlidzanpustopoljina wrote: ↑09/07/2020 15:43Ulje ugrijati, cehne bijelog luka nakrupno, baciti na ulje i patlidzan na to...ide uski duguljasti patlidzan, ne guli se, ali moze i obicni (taj na kockice i posoliti i ono dalje)..ali ovaj uski ne treba se ni soliti, nista....kad se to fino isprzi (ne dinsta) onda na papir...a nastavis sa manjim crvenim lukom, svjezim paradajzom (ako korisis onaj normalni, gule ga, a onaj mali ne gule) i sa pelati ili passata praviti sos...plus origano i bosiljak. U to (meni su pokazali za dimljenim sirom scarmoza ) ide sir na kockice i kad je haman gotovo, dodas onaj przeni patlidzan...za to otprilike treba pola sata..
Nestao mi tekst...tjesteninu skuhas, treba kao rigatoni, ja imala penne rigate...11 min kuhanje, taman da bude gotovo kad i sos...
I poslije jos parmezan
Idu valjda i drugi sirevi, al meni pokazali sa tim scarmoza i bas mi je bilo fino
Mogu ja nije frka nakon odmora nek se jos 1 ciken javi i kuhamo
Ja znam chicken onako čitav u rernivjesticanametli wrote: ↑10/07/2020 12:58
Mogu ja nije frka nakon odmora nek se jos 1 ciken javi i kuhamo![]()
Necemo.pustopoljina wrote: ↑09/07/2020 19:15A evo i druge,
Stepen preplanulosti i kolicina sadrzaja masala.
Ono sto mi je neobicno je visina lazanja, tj. Nizinafali sprat
![]()
Iako naginjem tebi jer je bez mesa, i sve mi se ostalo svidja...moram priznati da sam konzervativna sto se tice izgleda tradicionalne (bilo cije) hrane i zato teska srca 7/10.
Nemojte me banovati pls![]()
![]()
Moze et ja cu burek ...sad odjava
Sta cemo kemo i ja? Pls na vrijeme javiti ja, naime, ne kuham odavno.