Satovi
Moderator: anex
-
Kataklinger
#4101 Re: Satovi
Hajde ljudi preporuka sata do cca 600KM? Narukvica nije bitna, koža/guma/metal ali dao bih prednost koži jer već sam kupio dva s metalnom. Ali mogao bi proći neki od titanijuma za promjenu jer su ova dva nehrđajući čelik. Samo da napomenem, ne volim baš minimalistički izgled kao ovaj Raven iznad. Spomenuti Longines iznad mi se sviđa haos ali imam vrlo sličan Fossil već.
Akcent bih stavio na staklo, može li se za ove pare uzet neki sa safirnim staklom?
Akcent bih stavio na staklo, može li se za ove pare uzet neki sa safirnim staklom?
- O'zone
- Globalni moderator
#4102 Re: RE: Re: Satovi
Može evo ovajKataklinger wrote:Hajde ljudi preporuka sata do cca 600KM? Narukvica nije bitna, koža/guma/metal ali dao bih prednost koži jer već sam kupio dva s metalnom. Ali mogao bi proći neki od titanijuma za promjenu jer su ova dva nehrđajući čelik. Samo da napomenem, ne volim baš minimalistički izgled kao ovaj Raven iznad. Spomenuti Longines iznad mi se sviđa haos ali imam vrlo sličan Fossil već.

Ili ovaj

Oba idu za 600 KM keš. Safirno staklo, 316L čelik, mehanizam quartz ETA G10.211, veličina kućišta kod prvog 42.5 mm kod drugog 41 mm
s mob'tela
- mayab
- Pauza
#4104 Re: Satovi
Evo da se i ja pohvalim novim satom. Seiko SSB179P

- Norm
#4105 Re: Satovi
druze, to nisu replike, pogresan termin se koristi...to su kopije...ja ne preporucujem, radije uzmi jeftiniji model nekog orginala, nego ovo...
- dinao
#4106 Re: Satovi
Svidja mi se Seiko. [emoji106]Pauza wrote:Evo da se i ja pohvalim novim satom. Seiko SSB179P![]()
-
Dentist80
#4107 Re: Satovi
Pozdrav,
razmisljam ponovo o kupovini nekog sata izmedju 100-200€..nista strasno.
Gledao sam neke Seiko, Citizen, Casio, Orient...
I slucajno sam juce u izlogu vidio i ova dva sata od Festine..sta je Vase misljenje??
Mada se ovaj desni ne vidi bas najbolje...
Hvala puno

razmisljam ponovo o kupovini nekog sata izmedju 100-200€..nista strasno.
Gledao sam neke Seiko, Citizen, Casio, Orient...
I slucajno sam juce u izlogu vidio i ova dva sata od Festine..sta je Vase misljenje??
Mada se ovaj desni ne vidi bas najbolje...
Hvala puno

- mayab
#4108 Re: Satovi
Ovo su euri pretpostavljam, meni je ovaj desni Festina elegantniji, ja bih njega kupio
- problemnatravunu
#4109 Re: Satovi
Evo minimalisticki za male pare

-
Ali_G
#4110 Satovi
I meni se dopada ovaj desni Festina.
Iako ce ti svi preporuciti nesto od japanaca za te pare, ja njih ne bih. Za mene su ti satovi jedna jednolicna masa. Kvalitet je neosporan, al vala za 100€ ne trazim sat koji ce trajati 100godina na ustrb estetike. Moj drug ima Festinu slicnu lijevoj sa slike i slusa ga vec 10godina
Sent from my iPhone using Tapatalk
Iako ce ti svi preporuciti nesto od japanaca za te pare, ja njih ne bih. Za mene su ti satovi jedna jednolicna masa. Kvalitet je neosporan, al vala za 100€ ne trazim sat koji ce trajati 100godina na ustrb estetike. Moj drug ima Festinu slicnu lijevoj sa slike i slusa ga vec 10godina
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
digitaldifer
#4111 Re: Satovi
Kakva su Vasa iskustva kupovine satova preko PIK.ba ?
- Norm
#4112 Re: Satovi
Da malo ozivim temu...
Citizen alarm, servis alarma, sat nije zvonio...

problem je bio u polugici...

Citizen alarm, servis alarma, sat nije zvonio...

problem je bio u polugici...

- Norm
#4113 Re: Satovi
Servis Hamilton khaki automatic, ETA 2824...

zamjena lezaja na utegu...

provjera tacnosti...

zavrsen...

zamjena lezaja na utegu...

provjera tacnosti...

zavrsen...

- Norm
#4115 Re: Satovi
shin wrote:Naštimaj beat error
-
shin
#4116 Re: Satovi
Gdje si timegraph uzeo i koliko je para?
- Norm
#4117 Re: Satovi
China, 190$ sa postarinom (i carinomshin wrote:Gdje si timegraph uzeo i koliko je para?
-
shin
#4118 Re: Satovi
Hajde valjda se otplatio do sada.
Ja se sve kanim da uzmem opremu, najgore je krenuti. Nemam ni pincetu.
Dobar Hamiton, jel na prodaju?
- Norm
#4119 Re: Satovi
pa nisam bas razmisljao u tom pravcu, ipak je meni ovo vise hobi...a isplatio se u smislu da nadjem rijedak pokvaren sat i sam ga sebi 'nakurikam' i ostavim u kolekciji, ne moram ga nositi nekome na popravak...shin wrote:Hajde valjda se otplatio do sada.
Hamilton, koliko znam, nije na prodaju...nije moj...
Kada krenes, nema stati, samo naprijed i sto vise nabavljas opreme i alata vidis da ustvari imas malo i da ti treba sve ostalo...skup hobi i postaje opsesija te se u jednom trenutku uhvatis u tome da vise ne kupujes satove nego alat...nabavio sam i UZ cistac, ali recimo jako tesko je doci do hemikalija u BiH...Lampe, povecala, setovi i setovi pinceta, odvijaca, dremell oprema, stalking setovi, drzaci mehanizama, srednji, veliki, mali, prese za stakla i poklopce, ulja i maziva, oileri, mali breneri, vibrograf, oprema za balasiranje nemirnica, mali batici, mali skripovi, oprema za skidanje i stavljanje kazaljki,prostor za rad, radni stol, racunar (bez njega se ne moze vise ni ovo raditi
- inspiron
#4120 Re: Satovi
Eto hladno par milja eura (nije da je to sada jako bitno), pretpostavljam tokom par godina, a gdje je vrijeme utroseno da se ovo sve nabavi a prije svega dobro istrazi sta treba da se nabavi. Svaka ti castNorm wrote:pa nisam bas razmisljao u tom pravcu, ipak je meni ovo vise hobi...a isplatio se u smislu da nadjem rijedak pokvaren sat i sam ga sebi 'nakurikam' i ostavim u kolekciji, ne moram ga nositi nekome na popravak...shin wrote:Hajde valjda se otplatio do sada.
Hamilton, koliko znam, nije na prodaju...nije moj...
Kada krenes, nema stati, samo naprijed i sto vise nabavljas opreme i alata vidis da ustvari imas malo i da ti treba sve ostalo...skup hobi i postaje opsesija te se u jednom trenutku uhvatis u tome da vise ne kupujes satove nego alat...nabavio sam i UZ cistac, ali recimo jako tesko je doci do hemikalija u BiH...Lampe, povecala, setovi i setovi pinceta, odvijaca, dremell oprema, stalking setovi, drzaci mehanizama, srednji, veliki, mali, prese za stakla i poklopce, ulja i maziva, oileri, mali breneri, vibrograf, oprema za balasiranje nemirnica, mali batici, mali skripovi, oprema za skidanje i stavljanje kazaljki,prostor za rad, radni stol, racunar (bez njega se ne moze vise ni ovo raditi)...itd itd...
- Norm
#4121 Re: Satovi
Sad vec razmisljam o nabavci uredjaja i hemikalija za chromiranje i pozlatu...cisto da se malo zezam i sa pozlacivanjem i dekorisanjem mehanizama...
Kazem vam ja...bolest...
-
freakapotamus
#4122 Re: Satovi
Sličan Hamilton Khaki Field ima u City Time radnji u Ferhadiji, 920 KM (neki kažu da daju 10% popusta, nisam siguran).shin wrote:Hajde valjda se otplatio do sada.
-
shin
#4123 Re: Satovi
Previše je to.freakapotamus wrote:Sličan Hamilton Khaki Field ima u City Time radnji u Ferhadiji, 920 KM (neki kažu da daju 10% popusta, nisam siguran).shin wrote:Hajde valjda se otplatio do sada.
- bude
- O'zone
- Globalni moderator
#4125 Re: Satovi
Nađoh kod sebe neki dan preturajući po vitrini

Al ne mogu ključa izvući da podesim vrijeme nikako. Nije na navoj. Mora da je neko mjenjao nešto pa stavio kratku osovinicu. Radi ali je glasan pravo
čuo sam ga skoro dva dana kako kuca iz kutije 
s mob'tela

Al ne mogu ključa izvući da podesim vrijeme nikako. Nije na navoj. Mora da je neko mjenjao nešto pa stavio kratku osovinicu. Radi ali je glasan pravo
s mob'tela