Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kontam u utorak rano poraniti na Pfizer u Zetri.jesu li velike guzve ujutro??
Kakve su Vam bile nis pojave kod Pfajzera?
Kod nekih su zlijezde ispod pazuha oticale i znale biti otecene 7-20 dana uz bolove u tom dijelu, pa eto da i to znas.
U mene mi hanuma to imala--poslije prve se pojavilo i pred revakcinaciju nestalo. Primila drugu sutradan opet isto, bol u ruci i oteknuta žlijezda ispod pazuha
Kod nekih su zlijezde ispod pazuha oticale i znale biti otecene 7-20 dana uz bolove u tom dijelu, pa eto da i to znas.
U mene mi hanuma to imala--poslije prve se pojavilo i pred revakcinaciju nestalo. Primila drugu sutradan opet isto, bol u ruci i oteknuta žlijezda ispod pazuha
Kod mene ništa osim bola u ramenu
I kod moje isto. Kasnije kad smo vidjeli da ne prolazi nakon druge, onda je otisla na ultrazvuk i hvala Bogu sve je u redu bilo sa zlijezdama. Samo neko debelo meso oteklo, ostalo sve u redu. Nakon par dana od ultrazvuka sve je proslo.
Po nekim strucnjacima je to preporucljivo. Prvo astru, a onda pfizera. Navodno takve kombinacije nude najvisi stepen zastite i najdugotrajniju zastitu. Ne znam uopce da li je tako nesto uopste izvodivo kod nas..
channel10 wrote: ↑24/10/2021 19:47
Kaze nema sanse da trecu primi
Nagovorio mamu da se vakciniše, vidjela da ujna antivaxer zaglavila, pet infuzija primila. Btw, jel iko od vas imao simptom dok je bio zaražen svrab po dlanovima i stopalima? Meni je to ostalo najviše u sjećanju, ono je bilo neizdrživo.
sagosen wrote: ↑26/10/2021 13:33
Nagovorio mamu da se vakciniše, vidjela da ujna antivaxer zaglavila, pet infuzija primila. Btw, jel iko od vas imao simptom dok je bio zaražen svrab po dlanovima i stopalima? Meni je to ostalo najviše u sjećanju, ono je bilo neizdrživo.
Ja sam se vakcinisala mart/juni sa AZ. Nakon obje doze imala temperaturu, poslije prve bol u ruci.
Na testu sredinom septembra pozitivna. Temperatura 12 sati, kašalj 2 dana, izgubila čulo mirisa. I sad kad ste spomenuli, imala sam užasan svrab po nogama (srećom nije dugo trajalo, par sati), ali mislila sam da ću kožu zguliti od češanja.
Test na spike protein 50 KM u Eurofarmu.
Jeli to.Ok cijena ili ima jeftinije ?
Treba mi test da vidim antitjela od vakcine. U julu sam revakcinisan s AZ
akcija007 wrote: ↑26/10/2021 21:11
Test na spike protein 50 KM u Eurofarmu.
Jeli to.Ok cijena ili ima jeftinije ?
Treba mi test da vidim antitjela od vakcine. U julu sam revakcinisan s AZ
Ma skupo je to. Mislim da je on oko 25KM. Samo ti objasni njima da hoćeš da testiraš antitijela nakon vakcinacije. Nemoj da ti ubace svašta nešto u paket.
homer2go wrote: ↑27/10/2021 21:06
Pa ipak se radi o novom načinu prevencije težeg oblika bolesti, treba provjeriti ako već kreneš tim putem
normalno,samo nemoj se na tome zaustavljat kad vec brines za zdravlje jer to nije jedina bolest danasnjice,secer,srce,glava,bubrezi,sve to provjeri jer se i od toga umire...
homer2go wrote: ↑27/10/2021 21:06
Pa ipak se radi o novom načinu prevencije težeg oblika bolesti, treba provjeriti ako već kreneš tim putem
normalno,samo nemoj se na tome zaustavljat kad vec brines za zdravlje jer to nije jedina bolest danasnjice,secer,srce,glava,bubrezi,sve to provjeri jer se i od toga umire...
Pa u pravu je preselio. Sad je valjda IN da se ganjaju ti neki brojevi koji btw nista ne znace niti sta bitno pokazuju a ovamo ljudi mozda imaju milion drugih bolescina samo sto to i ne znaju jer im se jos ne odrazava direktno na zdravlje. A kad bude kasno onda...
spinel_ wrote: ↑27/10/2021 22:04
Pa u pravu je preselio. Sad je valjda IN da se ganjaju ti neki brojevi koji btw nista ne znace niti sta bitno pokazuju a ovamo ljudi mozda imaju milion drugih bolescina samo sto to i ne znaju jer im se jos ne odrazava direktno na zdravlje. A kad bude kasno onda...
spinel_ wrote: ↑27/10/2021 22:04
Sta ces ti na ovoj temi? Hajmo setnja lagano…
Halo nevakcinisani bioteroristo, nisam se tebi obracao.
Sociolog wrote: ↑28/10/2021 20:26
2 dan od Vakcinacije Pfizerom, temparatura malaksalost, promukao glas, vodenaste oci i groznica .
e drug, vodenaste oči će ti biti pratioc dugooooo
ja kuburim sa oči već 4 mjeseca... vid mi slabi na sedmičnom levelu..
kad ustanem, sve maglovito i vodenasto, trljam oči 20 minuta, da progledam.
jel možeš čitat sitna slova ?
Sociolog wrote: ↑28/10/2021 20:26
2 dan od Vakcinacije Pfizerom, temparatura malaksalost, promukao glas, vodenaste oci i groznica .
e drug, vodenaste oči će ti biti pratioc dugooooo
ja kuburim sa oči već 4 mjeseca... vid mi slabi na sedmičnom levelu..
kad ustanem, sve maglovito i vodenasto, trljam oči 20 minuta, da progledam.
jel možeš čitat sitna slova ?
Font 6 mogu.
Sve ispod teze.
Koliko ce trwjati ove Nus pojave?
homer2go wrote: ↑27/10/2021 20:49
Radio antitijela, RBD IgG CLIA
vrijednost RBD IgG 30 BAU/ml
Referentna vrijednost Poyitivan> 4,33 BAU/ml
Revakcinisan prije dva i po mjeseca, AZ
Stručnjaci mišljenje Pliz
Sta ce ti strucnjaci. Ovo vise niko ne zna. Prebolovao prosle godine oktobar. Vakcinisan u Maju druga doza AZ. U augustu imao 850 BAU/ml referntna 50. Svi mi rekli Wooow. U srijedu tacno nakon godinu i 20 dana na brzom testu pozitivan podvrdjen sa PRC. Doduse simptomi ko malo prehladjen i zaksaljem se s vremena na vrijeme. Suh kasalj i malo zacepljen nos. Sauracija 96-98. D dimer 86.
homer2go wrote: ↑27/10/2021 20:49
Radio antitijela, RBD IgG CLIA
vrijednost RBD IgG 30 BAU/ml
Referentna vrijednost Poyitivan> 4,33 BAU/ml
Revakcinisan prije dva i po mjeseca, AZ
Stručnjaci mišljenje Pliz
Sta ce ti strucnjaci. Ovo vise niko ne zna. Prebolovao prosle godine oktobar. Vakcinisan u Maju druga doza AZ. U augustu imao 850 BAU/ml referntna 50. Svi mi rekli Wooow. U srijedu tacno nakon godinu i 20 dana na brzom testu pozitivan podvrdjen sa PRC. Doduse simptomi ko malo prehladjen i zaksaljem se s vremena na vrijeme. Suh kasalj i malo zacepljen nos. Sauracija 96-98. D dimer 86.
Nema pravila vise druze, napravili su ga da nas jebe do kraja naših zivota. Znam dosta ljudi sa vakcinom i koji su imali samo prehladu a imaju ozbiljna oboljenja u vidu jako prosirenih vena ili da su lijeceni protiv karcinoma i hvala Bogu dobro deveraju, imaju preko 70 godina ...
Opet znam dosta ljudi da su vakcinisani pa opet zaglave da ne mogu ustati iz kreveta, haman da je uspjeh ne doci do bolnice ...
Zelim ti brz oporavak, vjerujem da vakcina malo olakša oboljenje ...