Vakcine - iskustva
Moderator: O'zone
-
Palmalma
#4076 Re: Vakcine - iskustva
Licno
Phizer, dvije vakcine, prije pet mjeseci. Nikakvih problema nisam imala, niti imam.
Nekoliko puta bila u kontaktu sa osobama koje su nakon susreta javile da imaju koronu. Svaki test pokazao da nemam virus-
Phizer, dvije vakcine, prije pet mjeseci. Nikakvih problema nisam imala, niti imam.
Nekoliko puta bila u kontaktu sa osobama koje su nakon susreta javile da imaju koronu. Svaki test pokazao da nemam virus-
- banjaluka078
- Moderator
#4077 Re: Vakcine - iskustva
Kucam u isto vrijeme na forumu i s hematologijom u BL:Ali_G wrote: ↑14/10/2021 11:46 Par slucajeva za Bl.
Ako i dolazi do poremeacaj usljed vakcine, vjerovatno je statisticki na nivou i ozbiljnih komplikacija kod drugih vakcina.
A glede zene koja je razvila leukemiju. Revakcinisana je prije 3 mjeseca, leukemija dijagnosticirana prije 10ak dana. U kompletnu sliku dodati i tih par slucajeva kojima je isto zajednicko primljena vakcina, dovoljno je da pobudi sumnju.
Ja nisam protivnik vakcinisanja, niti sam teoreticar zavjere. Desavaju se incidenti i kod primanja, kako se voli reci, provjerenih vakcina.
Al ne treba glavu gurati u pijesak.
Iz prve ruke.. hematologija nije alarmirana
Uzročno posljedičnu vezu vakcina - leukemija definitivno neće utvrditi neki naš hematolog..Potrebno je daleko više podataka i istraživanja da bi se uopšte to dovelo u mogućnost razmatranja
A Banjalučka hematologija godinama prije korone bilježi povećan broj leukemija i teških anemija o čemu su neki od ljekara pripremali/pripremaju studije.
Znajući stavove nekih ljekara i tehničara o vakcinama (nisu vakcinisani dobrim dijelom ni u BL), ne bi me čudilo da je iz njih prema pacijentu progovorio negativan stav prema vakcinama.
https://www.koreabiomed.com/news/articl ... dxno=12063
-
Ali_G
#4078 Re: Vakcine - iskustva
Henatologija nije alarmirana, vec su primijetili da ima slucajeva poremecaja krvne loze, a vakcinisani kinezom.
Zena revakcinisana kinezom, dobila leukemiju.
Gledao sam kartone dva pacijenta u Sa, leukocitoze i trombocitoze. Oboje primili kineza.
Mozda je nesto i prolazno, ali je u najmanju ruku interesantno.
Ja svoje ucesce na ovu temu zavrsavam. Ko je primio, ako hoce nek prekontrolise krvnu sliku, ako nece meni svejedno.
I sto se tice vakcine, nek je primi ko hoce. Preuzima se rizik svakako, da li kovid ili eventualno neka posljedica. Al je korektno da zdravstvo iznese sve podatke, pa bujrum
Gledao sam kartone dva pacijenta u Sa, leukocitoze i trombocitoze. Oboje primili kineza.
Ja svoje ucesce na ovu temu zavrsavam. Ko je primio, ako hoce nek prekontrolise krvnu sliku, ako nece meni svejedno.
I sto se tice vakcine, nek je primi ko hoce. Preuzima se rizik svakako, da li kovid ili eventualno neka posljedica. Al je korektno da zdravstvo iznese sve podatke, pa bujrum
-
Sid the sloth
#4079 Re: Vakcine - iskustva
Kako se nigdje u svijetu ne spominje to a milioni ljudi primili kineske vakcine, samo se kod nas desava? I malo mijenjas pricu, prvo je bilo Banja Luka, sad govoris i Sarajevo.Ali_G wrote: ↑14/10/2021 12:08 Henatologija nije alarmirana, vec su primijetili da ima slucajeva poremecaja krvne loze, a vakcinisani kinezom.
-
Ali_G
#4080 Re: Vakcine - iskustva
Pacijenti iz Sa su od proslog mjeseca sa tim nalazima, al su mi postali interesantni nakon ove zene iz blizeg okruzenja i nakon tih par neobicnih slucajeva iz Bl.
Kao sto rekoh, ako i ima veze onda je na nivou nezeljenih efekata od drugih vakcina.
Kao sto rekoh, ako i ima veze onda je na nivou nezeljenih efekata od drugih vakcina.
- banjaluka078
- Moderator
#4081 Re: Vakcine - iskustva
Ili od kovida.
Ili slučajna podudarnost.
Ili...
Ali se ne može govriti o alarmiranosti, jer bi se to isto onda moglo reći i za sve slučajeve trombocitopenija poslije kovida. Eto, to je konkretno u Banjaluci.
Ili slučajna podudarnost.
Ili...
Ali se ne može govriti o alarmiranosti, jer bi se to isto onda moglo reći i za sve slučajeve trombocitopenija poslije kovida. Eto, to je konkretno u Banjaluci.
-
BijesniPuz
#4082 Re: Vakcine - iskustva
Sad me ovo malo zainteresiralo..Ali_G wrote: ↑14/10/2021 11:46 Par slucajeva za Bl.
Ako i dolazi do poremeacaj usljed vakcine, vjerovatno je statisticki na nivou i ozbiljnih komplikacija kod drugih vakcina.
A glede zene koja je razvila leukemiju. Revakcinisana je prije 3 mjeseca, leukemija dijagnosticirana prije 10ak dana. U kompletnu sliku dodati i tih par slucajeva kojima je isto zajednicko primljena vakcina, dovoljno je da pobudi sumnju.
Ja nisam protivnik vakcinisanja, niti sam teoreticar zavjere. Desavaju se incidenti i kod primanja, kako se voli reci, provjerenih vakcina.
Jedna bliska osoba primila pfizera, prvu dozu.. nakon 10tak dana pocela osjecati slabost, probleme sa pritiskom..
Radila nalaze, losi skroz, kao da gubi krv. Primila cak 4 doze krvi..
Trenutno u Sarajevu na hematologiji na pretragama.. Radila je nalaz kostane srzi iz kicme.. ceka rezultate.. SUmnja na leukemiju..
Da li bi to moglo biti povezano sa vakcinom?
Drugu dozu nije primila, i ne smiju joj dati
-
znalacf
#4083 Re: Vakcine - iskustva
zvanični podaci iz evropskog sistema za evidenciju govore o mislim 21000 smrtnih slučajeva. U britanskom parlamentu recimo izvještaj odštetnog fonda govori o 1600 zahtjeva za odštetu od smrtnog ishoda, a recimo 35 000 menstrualnih poremećaja to je kao najblaže a u stvari je ozbiljno
-
NelsonM
#4084 Re: Vakcine - iskustva
trombocitopenija vjerovatno (jako nizak broj trombocita), ali naravno da bi je dijagnosticirali moraju iskljuciti leukemiju. tu se ne smiju uzimati ni brufen ni aspirin :S ona je cesta kod mladjih zena nakon nekoliko vakcina ( cini mi se i astre, i pfizera i moderne) - ja sam isto vadila trombocite i prije i poslije vakcine jer sam procitala da je to nuspojava i kako bi se odlucila za vakcinu ( meni su preporucili pfizera ili modernu jer je manja vjerovatnoca nego kod vektorskihBijesniPuz wrote: ↑14/10/2021 12:41Sad me ovo malo zainteresiralo..Ali_G wrote: ↑14/10/2021 11:46 Par slucajeva za Bl.
Jedna bliska osoba primila pfizera, prvu dozu.. nakon 10tak dana pocela osjecati slabost, probleme sa pritiskom..
Radila nalaze, losi skroz, kao da gubi krv. Primila cak 4 doze krvi..
Trenutno u Sarajevu na hematologiji na pretragama.. Radila je nalaz kostane srzi iz kicme.. ceka rezultate.. SUmnja na leukemiju..
Da li bi to moglo biti povezano sa vakcinom?
Drugu dozu nije primila, i ne smiju joj dati
- DanteX
#4085 Re: Vakcine - iskustva
Ljudi, je li se to ne može više sa Euprave stranice iz Srbije dici tj. printati sertifikat o vakcinaciji?
Pokušavam ženi (koja je strana državljanka za cijeli Balkan) da nađem to, ali mi nigdje više ne izlazi opcija da se samo javim i skinem na telefon ili da printam kao što sam sebi to uradio u augustu.
Pokušavam ženi (koja je strana državljanka za cijeli Balkan) da nađem to, ali mi nigdje više ne izlazi opcija da se samo javim i skinem na telefon ili da printam kao što sam sebi to uradio u augustu.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4086 Re: Vakcine - iskustva
Meni su na viber poslali link prije nego sam i dosla kuci s revakcinePale Rider wrote: ↑13/10/2021 00:05 Kako do potvrde u TK? Na viber sam dobio samo prije prve vskcine da sam za vakcinu i ništa više.
-
akcija007
#4087 Re: Vakcine - iskustva
Revakcinisan sam u julu s Astra Zenecom. Hocu da uradim test na antitjela.
Da li ja radim test IgG i IgM ili RBD IgG ?
Koje su cijene testa ? Hvala
Da li ja radim test IgG i IgM ili RBD IgG ?
Koje su cijene testa ? Hvala
- banjaluka078
- Moderator
#4088 Re: Vakcine - iskustva
Koji test na antitijela da se uradi ako je osoba primila Sputnik?
-
akcija007
#4090 Re: Vakcine - iskustva
A sta je spajk ? Jeli to.ovaj RBD IgG ?
-
NediM17
#4091 Re: Vakcine - iskustva
Sin i djevojka mu vakcinisani skupa Sinofarmom nekada u junu/julu.
U četvrtak ona pozitivna, u srijedu navečer su bili skupa i već je imala određene simptome.
On se testirao u četvrtak odmah po saznanju da je ona pozitivna, na antigenskom negativan, i nema još uvijek nikakvih simptoma.
Majka joj je također malo mutna, vjerovatno pozitivna, ali nije testirana, vakcinisana Sinofarmom, drugu dozu primila prije cca. mjesec-dva, otac ništa, vakcinisan AZ, druga doza prije cca. dva mjeseca.
Klinička slika, bolovi, nema čula, malo kašlja, malo temperature, pluća čista, saturacija 100%. Kaže da se već danas bolje osjeća.
Eto jedno konkretno iskustvo.
U četvrtak ona pozitivna, u srijedu navečer su bili skupa i već je imala određene simptome.
On se testirao u četvrtak odmah po saznanju da je ona pozitivna, na antigenskom negativan, i nema još uvijek nikakvih simptoma.
Majka joj je također malo mutna, vjerovatno pozitivna, ali nije testirana, vakcinisana Sinofarmom, drugu dozu primila prije cca. mjesec-dva, otac ništa, vakcinisan AZ, druga doza prije cca. dva mjeseca.
Klinička slika, bolovi, nema čula, malo kašlja, malo temperature, pluća čista, saturacija 100%. Kaže da se već danas bolje osjeća.
Eto jedno konkretno iskustvo.
-
Sociolog
#4092 Re: Vakcine - iskustva
Pozz raja
Kontam u utorak rano poraniti na Pfizer u Zetri.jesu li velike guzve ujutro??
Kakve su Vam bile nis pojave kod Pfajzera?
Kontam u utorak rano poraniti na Pfizer u Zetri.jesu li velike guzve ujutro??
Kakve su Vam bile nis pojave kod Pfajzera?
- mayab
-
laik1981
#4094 Re: Vakcine - iskustva
Sta si do sada cekao? Koliko si brige iskazivao u vezi bolesnih i umrlih pomislio bi covjek da si vec pet doza opalio.. A nus pojave su individualne. Neko ih haman i ne osjeti, a nekog rasture.
- Edin H.
#4095 Re: Vakcine - iskustva
-
Sociolog
#4096 Re: Vakcine - iskustva
2x prebolovao, 1 x me spucalo samo tako.
Znao sam onog momka konobara sto je mlad preminuo.
-
laik1981
#4097 Re: Vakcine - iskustva
Izvini onda zbog ovog napada
A posto si dva puta prebolovao pitaj ti nekog strucnog treba li tebi uopce vakcina. Ne treba ni pretjerivati sa antitijelima..
-
Sociolog
#4098 Re: Vakcine - iskustva
Zadnji put u aprilu prebolovao onaj Britanski sloj.
Gadno u p.m povracanje, prolivi nista nisam mogao jesti samo male one sitne kifle.
Bio na granici za Vojnu.
Saturacija mi bila 93.
Rekose ako bude pala ispod 92 ides..
Sreca nije pala ispod 93 a i vojna tad bila krcata nego su samo urgenta stanja primali.
Nazalost, volim plivanje izgubio sam kondiciju koju sam imao.
Cesce se umaram.
Gadno u p.m povracanje, prolivi nista nisam mogao jesti samo male one sitne kifle.
Bio na granici za Vojnu.
Saturacija mi bila 93.
Rekose ako bude pala ispod 92 ides..
Sreca nije pala ispod 93 a i vojna tad bila krcata nego su samo urgenta stanja primali.
Nazalost, volim plivanje izgubio sam kondiciju koju sam imao.
Cesce se umaram.
-
channel10
- pepeljara
#4100 Re: Vakcine - iskustva
Recite mi, jel pametno miksat, vidim norveska, swedska gore miksaju vakcine phizer -astra-moderna