Tomb Raider 3: Adventures Of Lara Croft (1998)
Need for Speed: Road Challenge (1999)
GTA 3 (2001)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
Ove mi prve padaju na pamet od single-player igara.
Moderator: Benq
Tomb Raider 3: Adventures Of Lara Croft (1998)

ovo ko da je ispalo iz njemačkog sado mazo noćnog klubaferratilis wrote: ↑27/04/2022 23:33 Volio bi da neko uradi kvalitetan remake Dark Sun serijala, oba dijela, Shattered Lands i Wake of the Ravager. A ni remake ostalih GoldBox naslova ne bi bio na odmet, ali Dark Sun je prioritet.
![]()
Black&White

hvala bogu pa je taj standard protjeran iz mode i više se nikada neće vratiti, baš kao fudbalerka.ferratilis wrote: ↑28/04/2022 00:31 To je tad bio standard za fantasy art, a spomenuti Heavy Metal magazin je jedan od velikih razloga za to.![]()
Umjetnik je Gerald Brom, ovo su njegovi najpoznatiji coveri:
![]()
pa iskreno, nemam preferenciju. nije baš da mogu iz glave nabrojati najbolje covere igara, al evo malo zaguglo, recimo ovaj mi je moćan i ide uz tematiku igre savršenoferratilis wrote: ↑28/04/2022 00:39Daj mi jedan primjer stila koji se tebi svidja, da znam s cim imam posla.![]()

Samo radi ove teme se uvijek vraćam na forum, odem tam na politiku i onda ide posjeta banovićima. Blo obećvam da ću biti pristojan, ne barači Boga ti tvog.
Shogo: mobile armor division je definisao igre koje za tematiku imaju Mecha robote. Ja mislim da poslije nje nijedna igra nije se ni približila njenoj svestranosti. Titanfall me malo podsjeća na istu ali je SP prekratak da bi pravo uživao u igri kao u SHOGO-u.
Što se tiče dark soulsa slažem se ali sam blade of darknes završio sa svakim od gore nacrtanih karaktera. Najlakše mi je bilo igrati sa amazonkom najteže sa knightom.
Severance ima onu neku dark i grim atmosferu, koja podsjeca na ove modernije soulslike igre. Definitivno je bila must play u ono vrijeme kad je izasla.Project Lucian wrote: ↑28/04/2022 09:10
OT:
sjećal se ko ove igre:
SEVERANCE: Blade of Darknes
Prva igra u kojoj iz treće perspektive upravljate glavnim likom a koji se bori mačem, motkom, buzdovanom, itd.
Neki kažu i da je preteča Dark souls igara
Meni je bila odlična, nakon nje rijetko da sam 3D igru sa mačevima i mele oružjem igrao a da je bila toliko fluidna što se tiče game engina. A i story je odličan.
Poslije nje ja nisam odigrao igru a da je imala tako dobru fluidnost pokreta u borbi, skyrimm joj ne može ni opepelit, skyrim spram blade of darknesa što se tiče borbe djeluje plastično i kao da je turnbased a razlika u godinama kada su izašle jedna i druga su ogromne. Čak mi ni dark souls nije perfektan što se toga tiče kao blade of darknes i dan danas kad je instaliraš na komp djeluje super i igriva je.dino1403 wrote: ↑28/04/2022 09:24Severance ima onu neku dark i grim atmosferu, koja podsjeca na ove modernije soulslike igre. Definitivno je bila must play u ono vrijeme kad je izasla.Project Lucian wrote: ↑28/04/2022 09:10
OT:
sjećal se ko ove igre:
SEVERANCE: Blade of Darknes
Prva igra u kojoj iz treće perspektive upravljate glavnim likom a koji se bori mačem, motkom, buzdovanom, itd.
Neki kažu i da je preteča Dark souls igara
Meni je bila odlična, nakon nje rijetko da sam 3D igru sa mačevima i mele oružjem igrao a da je bila toliko fluidna što se tiče game engina. A i story je odličan.
Samo da pitam jel ti intelov procesor na kompu, novije generacije intelovih procesora oimaju taj stutering problem, to nema veze sa igrom, sad sam zaboravio šta je tačno razlog, al neka je nova tehnologija koja pravi taj stutering iako bi trebalo sve normalno funkcionirati.ferratilis wrote: ↑26/04/2022 10:01 Greatsword master race.![]()
Imas li problema sa stutteringom? Ja sve cekam da izbace neki patch, a oni izbacuju nesto sitno. Nece valjda ER zadesiti ista sudbina kao Bloodborne.![]()

Volim Tomb Raider serijal, ali trojka je igra ciji su developeri ocigledno mrzili igrace. Nikad necu zaboraviti sami pocetak, gdje ako pritisnes strelicu za kretanje naprijed odmah gines od siljaka.
auuu Freelancer je odlična igra.geralt wrote: ↑28/04/2022 10:43Volim Tomb Raider serijal, ali trojka je igra ciji su developeri ocigledno mrzili igrace. Nikad necu zaboraviti sami pocetak, gdje ako pritisnes strelicu za kretanje naprijed odmah gines od siljaka.
Ja bih iz tog perioda uradio remake:
- Freelancera
- No-One Lives Forever
- Deus Ex 1
- prva dva Thiefa
- Summonera