Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
klixo wrote:Posto sam duduk sto se tice satova neka mi neko preporuci sat za maldju musku visoku i krupnu(ne debelu) osobu.
Pretpostavljam da treba malo veci satic ?
Nista too fancy , samo softly classy...tako nekako
Budzet 300-500 KM
Satovi se ne kupuju pa izgledu a jos manje po velicini osobe koja bi ga trebala nositi.
Sat nije dio garderobe ….satovi nemaju velicinu kao cipele ili kosulja….
Sat je stvar individualnosti …..ukusa slicno kao sto je i nakit.
Sat je davno prestao biti komad metala koji pokazuje vrijeme……a isto tako davno postao olicenje individualnosti i ukusa onoga ko ga nosi.
Satovi ili odredjeni modeli se nose shodno prilici i tako postoje satovi sportskog izgleda i to vise njih razlicitih cak i po vrsti sporta ,satovi klasicnog izgleda i oblika …satovi za svakodnevnu upotrebu …satovi koji imaju vise razlicitih funkcija ….satovi koji su namjenjeni za djecu …odrasle ….muskarce … za zene ….i opet razliciti satovi za razlicite ukuse …sa ovakvim kazaljkama …sa onakim ciferblatime ….sa ovakvom bojom metala …sa onakvom naruvicom…sa onakvim kaisem………...
Toliko razlicitosti ….toliko mogucnosti ….sa toliko mogucnosti za individualnost ….da svako ko nosi sat ima neki svoj stil ili neki svoj osjecaj za sat kao sto ima i za cipele , kosulju,ili hlace ….za auto…za vrstu pica …za vrstu muzike …za zanr filmova ….za sve ono sto ga cini onakvim kakav jeste kao individua ili osoba onakva kakvom je poznajemo.
I sad se pojavi neko kao s neba i trazi preporuku za sat za maldju musku visoku i krupnu(ne debelu) osobu. !?
E jbg
Da budem jasniji...
Nista fancy/swag ili sportsko , klasicniji(opet ne preozbiljno) satovi iskljucivo.
Pozeljno da je unutrasnjost plave boje i mora biti vecih dimenzija.
U gradu sam obisao ,vise usput, par radnji i nista mi nije zapelo za oko.
klixo wrote:
Da budem jasniji...
Nista fancy/swag ili sportsko , klasicniji(opet ne preozbiljno) satovi iskljucivo.
Pozeljno da je unutrasnjost plave boje i mora biti vecih dimenzija.
U gradu sam obisao ,vise usput, par radnji i nista mi nije zapelo za oko.
Nisam se nikako mogao navici na narukvicu . Funkcionalan je, sjajan, odlican lume, dosta tacan, al ne moze seljo bez zeljeza.
Stigla je zamjena:
Steinhart Ocean Vintage Military V2
Odlicno uradjen, super staklo, dobre boje...ova golub/narandzasta kombinacija je cool... jak lume, sve sve sve al je na kvalitetnoj SS narukvici i to je jackpot.....mogli su kopcu malo bolje napraviti da ima solidniji osjecaj i da ide u skladu sa ostatkom sata koji je kao beton!
Trebao bih kupiti neki analogni muski sat za nekih 300KM, ne znam da li bih mogao ganjati u tom rangu Seiko, Citizen ili sl. Vidio sam da se ljetos otvorila nova radnja satova pored Egipta, kratko sam ulazio i vidio da ima fine ponude (barem za Sarajevo), pa da li mozda tamo pogledati, ili ce me izaci povoljnije online?
rida1976 wrote:Za te pare jedino neki orient automatic mozes ganjati, ako pricamo o novom satu. I da, jedino online
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
mislio sam quartz ganjati, posto je poklon u pitanju... je li neko narucivao (izvinjavam se ako se vec vrtilo pitanje) preko jomashop.com ili ima neka bolja/pouzdanija stranica? Ima li neko iskustva sa obracunavanjem carine
Naruci sa dutyfreeisland. Oni imaju uhodane sheme oko toga. Mozes traziti da ti napisu da je cijena sata 35 dolara plus posalju ga u onoj vrecici sa balonima i koverti. Tako ces vrlo vjerovatno proci bez ikakvih davanja. Ako je kutija bitna onda naknadno porucis kutiju(posebno). Nemoj ganjati quartz, kad za cca 100 dolara mozes uzeti jako lijep automatic orient. Npr ovako nesto http://www.dutyfreeislandshop.com/orien ... ents-watch
Muski a moze proci i kao zenski. Ja recimo volim vidjeti na zenskoj ruci muski veci sat na metalu.
dinao wrote:Sa 300 KM nemoj ni ulazit u tu radnju kod Egipta. Najjeftiniji sat je tamo preko 2000.
Ma daj jarane City Time od skupljih satova ima Tag, Longines, Hamilton i Certinu a sve ostalo što drže je modno smeće izuzev Citizena nešto malo što imaju.
tutku wrote:Trebao bih kupiti neki analogni muski sat za nekih 300KM, ne znam da li bih mogao ganjati u tom rangu Seiko, Citizen ili sl. Vidio sam da se ljetos otvorila nova radnja satova pored Egipta, kratko sam ulazio i vidio da ima fine ponude (barem za Sarajevo), pa da li mozda tamo pogledati, ili ce me izaci povoljnije online?
Možeš Seiko pogledati u radnji u SCC gdje se prodaju Tissot satovi. Tamo također u tom cjenovnom rangu možeš pogledati i Jaques Lemans koji ima finih modela u cijenovnom rangu od 280 do 335 KM. Citizen pogledaj u Citi Time radnji kod Egipta ili u Alti znam da su ih imali nešto malo (display sa cca 20-ak komada) problem je što im nema servisa u BiH. Baci oko i na Festinu u BBI centru... Možda i neki Casio Edefice serija, meni su lijepi..
dinao wrote:Sa 300 KM nemoj ni ulazit u tu radnju kod Egipta. Najjeftiniji sat je tamo preko 2000.
Ma daj jarane City Time od skupljih satova ima Tag, Longines, Hamilton i Certinu a sve ostalo što drže je modno smeće izuzev Citizena nešto malo što imaju.
Onda je do mene. Ja nisam ni primjetio to modno smece.
Onda je do mene. Ja nisam ni primjetio to modno smece.
Njihov je problem što se glupiraju sa cijenama. Digli cijene i onda daju sa vrata 10% popusta Zadnji put kad sam u Alti gledao satove (ima tome malo više) vidim smeđu Carreru
I pitam koliko je kaže meni čovjek 12 950 KM Okrenuo se i izašao. Longines svaki skuplji u prosjeku 100 KM od onih u BBI-u. Za Hamilton i Certinu nisam imao referencu za cijene pa neću ni komentarisati.
rida1976 wrote:Naruci sa dutyfreeisland. Oni imaju uhodane sheme oko toga. Mozes traziti da ti napisu da je cijena sata 35 dolara plus posalju ga u onoj vrecici sa balonima i koverti. Tako ces vrlo vjerovatno proci bez ikakvih davanja. Ako je kutija bitna onda naknadno porucis kutiju(posebno). Nemoj ganjati quartz, kad za cca 100 dolara mozes uzeti jako lijep automatic orient. Npr ovako nesto http://www.dutyfreeislandshop.com/orien ... ents-watch
Muski a moze proci i kao zenski. Ja recimo volim vidjeti na zenskoj ruci muski veci sat na metalu.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Hvala puno na pomoci i ovoj stranici. Posto je poklon prednost sam dao quartzu, cisto jer ne zahtijeva namotavanje.. Ukoliko sve bude dobro sa kupovinom ovog puta, sebe cu pocastiti za Novu godinu Orientom (kojeg vec duze vremena pratim)