Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
klixo

#4076 Re: Satovi

Post by klixo »

anonimni clan wrote:
klixo wrote:Posto sam duduk sto se tice satova neka mi neko preporuci sat za maldju musku visoku i krupnu(ne debelu) osobu.
Pretpostavljam da treba malo veci satic ? :mrgreen:
Nista too fancy , samo softly classy...tako nekako :mrgreen:

Budzet 300-500 KM
Satovi se ne kupuju pa izgledu a jos manje po velicini osobe koja bi ga trebala nositi.
Sat nije dio garderobe ….satovi nemaju velicinu kao cipele ili kosulja….
Sat je stvar individualnosti …..ukusa slicno kao sto je i nakit.
Sat je davno prestao biti komad metala koji pokazuje vrijeme……a isto tako davno postao olicenje individualnosti i ukusa onoga ko ga nosi.
Satovi ili odredjeni modeli se nose shodno prilici i tako postoje satovi sportskog izgleda i to vise njih razlicitih cak i po vrsti sporta ,satovi klasicnog izgleda i oblika …satovi za svakodnevnu upotrebu …satovi koji imaju vise razlicitih funkcija ….satovi koji su namjenjeni za djecu …odrasle ….muskarce … za zene ….i opet razliciti satovi za razlicite ukuse …sa ovakvim kazaljkama …sa onakim ciferblatime ….sa ovakvom bojom metala …sa onakvom naruvicom…sa onakvim kaisem………...
Toliko razlicitosti ….toliko mogucnosti ….sa toliko mogucnosti za individualnost ….da svako ko nosi sat ima neki svoj stil ili neki svoj osjecaj za sat kao sto ima i za cipele , kosulju,ili hlace ….za auto…za vrstu pica …za vrstu muzike …za zanr filmova ….za sve ono sto ga cini onakvim kakav jeste kao individua ili osoba onakva kakvom je poznajemo.

I sad se pojavi neko kao s neba i trazi preporuku za sat za maldju musku visoku i krupnu(ne debelu) osobu. !?
E jbg :run:
Da budem jasniji...
Nista fancy/swag ili sportsko , klasicniji(opet ne preozbiljno) satovi iskljucivo.
Pozeljno da je unutrasnjost plave boje i mora biti vecih dimenzija.
U gradu sam obisao ,vise usput, par radnji i nista mi nije zapelo za oko.

Npr. ovakvo sto...

http://s1095.photobucket.com/user/MareT ... 6.jpg.html
ili
Image

Eto :mrgreen:
problemnatravunu

#4077 Re: Satovi

Post by problemnatravunu »

Ja bi ovaj prvi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
quarterback

#4078 Re: Satovi

Post by quarterback »

klixo wrote: Da budem jasniji...
Nista fancy/swag ili sportsko , klasicniji(opet ne preozbiljno) satovi iskljucivo.
Pozeljno da je unutrasnjost plave boje i mora biti vecih dimenzija.
U gradu sam obisao ,vise usput, par radnji i nista mi nije zapelo za oko.

Npr. ovakvo sto...

http://s1095.photobucket.com/user/MareT ... 6.jpg.html
ili
Image

Eto :mrgreen:
pa imas takvih satova u sarajevu, jednu slicnu festinu sam dobio na poklon

Image

pogledaj malo po radnjama
Warashii

#4079 Re: Satovi

Post by Warashii »

problemnatravunu wrote:Ja bi ovaj prvi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I ja bi prvog Crepas-a samo mi malo fali para.
inspiron

#4080 Re: Satovi

Post by inspiron »

Otisao Mido:

Image

Nisam se nikako mogao navici na narukvicu :| . Funkcionalan je, sjajan, odlican lume, dosta tacan, al ne moze seljo bez zeljeza.

Stigla je zamjena:

Steinhart Ocean Vintage Military V2

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Odlicno uradjen, super staklo, dobre boje...ova golub/narandzasta kombinacija je cool... jak lume, sve sve sve al je na kvalitetnoj SS narukvici i to je jackpot.....mogli su kopcu malo bolje napraviti da ima solidniji osjecaj i da ide u skladu sa ostatkom sata koji je kao beton!
mayab

#4081 Re: Satovi

Post by mayab »

frngla

#4082 Re: Satovi

Post by frngla »

saale wrote:Jel neko narucivao s http://www.watchshop.com/

Kakva su iskustva?
Ima baš povoljnih satova, da li je neko naručivao?
tutku

#4083 Re: Satovi

Post by tutku »

Trebao bih kupiti neki analogni muski sat za nekih 300KM, ne znam da li bih mogao ganjati u tom rangu Seiko, Citizen ili sl. Vidio sam da se ljetos otvorila nova radnja satova pored Egipta, kratko sam ulazio i vidio da ima fine ponude (barem za Sarajevo), pa da li mozda tamo pogledati, ili ce me izaci povoljnije online?
rida1976

#4084 Re: Satovi

Post by rida1976 »

Za te pare jedino neki orient automatic mozes ganjati, ako pricamo o novom satu. I da, jedino online

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
tutku

#4085 Re: Satovi

Post by tutku »

rida1976 wrote:Za te pare jedino neki orient automatic mozes ganjati, ako pricamo o novom satu. I da, jedino online

mislio sam quartz ganjati, posto je poklon u pitanju... je li neko narucivao (izvinjavam se ako se vec vrtilo pitanje) preko jomashop.com ili ima neka bolja/pouzdanija stranica? Ima li neko iskustva sa obracunavanjem carine
rida1976

#4086 Re: Satovi

Post by rida1976 »

Naruci sa dutyfreeisland. Oni imaju uhodane sheme oko toga. Mozes traziti da ti napisu da je cijena sata 35 dolara plus posalju ga u onoj vrecici sa balonima i koverti. Tako ces vrlo vjerovatno proci bez ikakvih davanja. Ako je kutija bitna onda naknadno porucis kutiju(posebno). Nemoj ganjati quartz, kad za cca 100 dolara mozes uzeti jako lijep automatic orient. Npr ovako nesto
http://www.dutyfreeislandshop.com/orien ... ents-watch

Muski a moze proci i kao zenski. Ja recimo volim vidjeti na zenskoj ruci muski veci sat na metalu.

dinao

#4087 Re: Satovi

Post by dinao »

Sa 300 KM nemoj ni ulazit u tu radnju kod Egipta. Najjeftiniji sat je tamo preko 2000.
O'zone
Globalni moderator

#4088 Re: Satovi

Post by O'zone »

dinao wrote:Sa 300 KM nemoj ni ulazit u tu radnju kod Egipta. Najjeftiniji sat je tamo preko 2000.
Ma daj jarane :lol: City Time od skupljih satova ima Tag, Longines, Hamilton i Certinu a sve ostalo što drže je modno smeće izuzev Citizena nešto malo što imaju.
O'zone
Globalni moderator

#4089 Re: Satovi

Post by O'zone »

tutku wrote:Trebao bih kupiti neki analogni muski sat za nekih 300KM, ne znam da li bih mogao ganjati u tom rangu Seiko, Citizen ili sl. Vidio sam da se ljetos otvorila nova radnja satova pored Egipta, kratko sam ulazio i vidio da ima fine ponude (barem za Sarajevo), pa da li mozda tamo pogledati, ili ce me izaci povoljnije online?
Možeš Seiko pogledati u radnji u SCC gdje se prodaju Tissot satovi. Tamo također u tom cjenovnom rangu možeš pogledati i Jaques Lemans koji ima finih modela u cijenovnom rangu od 280 do 335 KM. Citizen pogledaj u Citi Time radnji kod Egipta ili u Alti znam da su ih imali nešto malo (display sa cca 20-ak komada) problem je što im nema servisa u BiH. Baci oko i na Festinu u BBI centru... Možda i neki Casio Edefice serija, meni su lijepi..
dinao

#4090 Re: Satovi

Post by dinao »

O'zone wrote:
dinao wrote:Sa 300 KM nemoj ni ulazit u tu radnju kod Egipta. Najjeftiniji sat je tamo preko 2000.
Ma daj jarane :lol: City Time od skupljih satova ima Tag, Longines, Hamilton i Certinu a sve ostalo što drže je modno smeće izuzev Citizena nešto malo što imaju.
Onda je do mene. Ja nisam ni primjetio to modno smece. :)
O'zone
Globalni moderator

#4091 Re: Satovi

Post by O'zone »

dinao wrote:
O'zone wrote:
Onda je do mene. Ja nisam ni primjetio to modno smece. :)
Njihov je problem što se glupiraju sa cijenama. Digli cijene i onda daju sa vrata 10% popusta :lol: Zadnji put kad sam u Alti gledao satove (ima tome malo više) vidim smeđu Carreru

Image

I pitam koliko je kaže meni čovjek 12 950 KM :lol: Okrenuo se i izašao. Longines svaki skuplji u prosjeku 100 KM od onih u BBI-u. Za Hamilton i Certinu nisam imao referencu za cijene pa neću ni komentarisati.
tutku

#4092 Re: Satovi

Post by tutku »

rida1976 wrote:Naruci sa dutyfreeisland. Oni imaju uhodane sheme oko toga. Mozes traziti da ti napisu da je cijena sata 35 dolara plus posalju ga u onoj vrecici sa balonima i koverti. Tako ces vrlo vjerovatno proci bez ikakvih davanja. Ako je kutija bitna onda naknadno porucis kutiju(posebno). Nemoj ganjati quartz, kad za cca 100 dolara mozes uzeti jako lijep automatic orient. Npr ovako nesto
http://www.dutyfreeislandshop.com/orien ... ents-watch

Muski a moze proci i kao zenski. Ja recimo volim vidjeti na zenskoj ruci muski veci sat na metalu.

Hvala puno na pomoci i ovoj stranici. Posto je poklon prednost sam dao quartzu, cisto jer ne zahtijeva namotavanje.. Ukoliko sve bude dobro sa kupovinom ovog puta, sebe cu pocastiti za Novu godinu Orientom (kojeg vec duze vremena pratim)
MMM1977

#4093 Re: Satovi

Post by MMM1977 »

Vec godinu pa i jace sam nisanio tag heuer ali nikako nisam mogao da prelomim da izvalim 5000+ km a naumpalo mi se ponovit kao mladi kad se hoce udati :)

Odem u BBI da kupim kakvog tissota, cak sam bio i odabrao a onda mi je pogled pao na ovog ljepotana:

Image

I onda, bez prevelikog razmišljanja, da se ne bi desilo kao i sa tagom, brže bolje isti kaparišem.

Pitanje je da li sam se zaletio i umjesto taga kupio ovaj longines, koji mi je iskreno i ljepsi od taga. Kvalitet ne bi smio biti upitan?

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
Vitezanin

#4094 Re: Satovi

Post by Vitezanin »

Za sve ljubitelje minimalizma toplo preporučujem:

Image

:thumbup:

Posjetite njihovu FB stranicu ili Instagram, imaju često super popuste, ovaj me je osvojio na prvu i morao je biti kupljen.

:D :D
Kataklinger

#4095 Re: Satovi

Post by Kataklinger »

@MMM1977

Gdje si gledao Taga? Liep ovaj Londzines, ja imam slican Fossil..ako nie tajna, koliko si kesha prdekno?
MMM1977

#4096 Re: RE: Re: Satovi

Post by MMM1977 »

Kataklinger wrote:@MMM1977

Gdje si gledao Taga? Liep ovaj Londzines, ja imam slican Fossil..ako nie tajna, koliko si kesha prdekno?
Taga sam gledao preko neta, nisam smio da odem da ga gledam uzivo :)

Ovaj longi me izasao nesto ispod 4. Upravo je stigao

Image

mayab

#4097 Re: Satovi

Post by mayab »

Vitezanin wrote:Za sve ljubitelje minimalizma toplo preporučujem:

Image

Posjetite njihovu FB stranicu ili Instagram, imaju često super popuste, ovaj me je osvojio na prvu i morao je biti kupljen.

Koja je to marka?
O'zone
Globalni moderator

#4098 Re: RE: Re: Satovi

Post by O'zone »

MMM1977 wrote:
Kataklinger wrote:@MMM1977

Taga sam gledao preko neta, nisam smio da odem da ga gledam uzivo :)

Ovaj longi me izasao nesto ispod 4. Upravo je stigao

Image

Isključi chronograph vidim da radi. Bode oko a i smanjuje autonomiju sata. :thumbup:
Norm

#4099 Re: Satovi

Post by Norm »

...ma neka, nek malo odradi... :thumbup:
Vitezanin

#4100 Re: Satovi

Post by Vitezanin »

mayab wrote:
Vitezanin wrote:Za sve ljubitelje minimalizma toplo preporučujem:

Image

Koja je to marka?
Raven.
Post Reply