Demokratska fronta Željko Komšić
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#40701 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
"Nema MAP-a, ide se na reformski proces", rekla je bisera Turkovic, kandidat za vijece ministara iz SDA.
Sad je interesantno sta ce branioci nato puta bih reci za ovakog kandidata, inace svog koalicionog partnera
Sad je interesantno sta ce branioci nato puta bih reci za ovakog kandidata, inace svog koalicionog partnera
Last edited by izvrsni direktor on 23/12/2019 11:44, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#40702 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na stranu što Bisera lupeta i o MAP-u i o referendumima (ako je vjerovati klixu), ali hoće li DF podržati izbor ovakve kandidatkinje za ministricu vanjskih poslova?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#40703 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Džaa govoriš Hrasno.. ne vide oni dalje o Mdvora.... Fanatikosi su tolerantnijihrasno38 wrote: ↑23/12/2019 11:39Jest iz perpektive takvih kao sto si ti...sacekaj jos koji dan da papir stigne u Brisel i da se oglasi NATO. A sto se tice referenduma lijepo sam postavio stav NATO-a po tom pitanju i sta se desavalo u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji sa referendumom. I to nema aposlutno nikakve veze sa MAP-om nego sa trenutkom kada NATO saopsti da nas zeli primiti u svoje okrilje tada u zavisnosti od zemlje do zemlje se raspisuje referendum da se bude sigurno sta je volja gradjana. Tako je bilo i nedavno u Makedoniji.
- Styling
#40704 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da li uopste lupeta, pitanje je sad? ili jedina govori istinu?kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 11:43 Na stranu što Bisera lupeta i o MAP-u i o referendumima (ako je vjerovati klixu), ali hoće li DF podržati izbor ovakve kandidatkinje za ministricu vanjskih poslova?
-
kluz franjo
#40705 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije Bisera "švedski sto" pa da "čeprkamo" po izjavama.Styling wrote: ↑23/12/2019 11:45Da li uopste lupeta, pitanje je sad? ili jedina govori istinu?kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 11:43 Na stranu što Bisera lupeta i o MAP-u i o referendumima (ako je vjerovati klixu), ali hoće li DF podržati izbor ovakve kandidatkinje za ministricu vanjskih poslova?
MAP je proces, koji "otvara" NATO i on je zvanično otvoren.
Referendum kao instrument odlučivanja u BiH ne postoji ni u Ustavu, ni u zakonodavstvu BiH, niti u jednoj odluci ili zakonu vezanom za NATO integracije.
Bisera lupeta. Hoće li DF podržati ovakvu kandidatkinju?
-
kluz franjo
#40706 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kada smo već kod kandidata za ministre u VM... Nastavljamo sa emisijom "Vremeplov".
@hrasno38 , @malakh , a i Kate se sigurno sjećaju.
Šta se desilo 18.12.2018. u Predsjedništvu BiH?
Dakle prije godinu dana?
@hrasno38 , @malakh , a i Kate se sigurno sjećaju.
Šta se desilo 18.12.2018. u Predsjedništvu BiH?
Dakle prije godinu dana?
- Styling
#40707 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne ceprkamo nego se samo pozivamo na ono stoje doticna izjavila jutros pred parlamentarnom komisijom.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 11:49Nije Bisera "švedski sto" pa da "čeprkamo" po izjavama.Styling wrote: ↑23/12/2019 11:45Da li uopste lupeta, pitanje je sad? ili jedina govori istinu?kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 11:43 Na stranu što Bisera lupeta i o MAP-u i o referendumima (ako je vjerovati klixu), ali hoće li DF podržati izbor ovakve kandidatkinje za ministricu vanjskih poslova?
Referendum kao instrument odlučivanja u BiH ne postoji ni u Ustavu, ni u zakonodavstvu BiH, niti u jednoj odluci ili zakonu vezanom za NATO integracije.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#40708 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
UstavBiH, dakle, ne sadrži odredbu koja izričito dopušta ili zabranjuje referendum. Ovaj akt jednoznačno favorizuje posrednu demokratijui cijelokupno ustavno uređenje oslanja namehanizme posrednog političkog predstavljanja. Nema ni nepisanog ustavnog prava, odnosno nekih razvijenih ustavnih običaja, u kontekstureferenduma, na državnom nivou.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 11:49Nije Bisera "švedski sto" pa da "čeprkamo" po izjavama.Styling wrote: ↑23/12/2019 11:45Da li uopste lupeta, pitanje je sad? ili jedina govori istinu?kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 11:43 Na stranu što Bisera lupeta i o MAP-u i o referendumima (ako je vjerovati klixu), ali hoće li DF podržati izbor ovakve kandidatkinje za ministricu vanjskih poslova?
Evo u donjem linku ima pojasnjeno oko refernduma na nivou drzave. Entiteti nemaju pravo pa je RS raspisala referendum....kod nas nema pravo ne pije bas vode
https://www.academia.edu/3749322/Proble ... duma_u_BiH
-
kluz franjo
#40709 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hoće li DF podržati kandidatkinju za ministricu vanjskih poslova koja tvrdi da nema MAP-a i da je to dogovor Komšića, Dodika i Džaferovića?hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 12:03UstavBiH, dakle, ne sadrži odredbu koja izričito dopušta ili zabranjuje referendum. Ovaj akt jednoznačno favorizuje posrednu demokratijui cijelokupno ustavno uređenje oslanja namehanizme posrednog političkog predstavljanja. Nema ni nepisanog ustavnog prava, odnosno nekih razvijenih ustavnih običaja, u kontekstureferenduma, na državnom nivou.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 11:49
Nije Bisera "švedski sto" pa da "čeprkamo" po izjavama.
Evo u donjem linku ima pojasnjeno oko refernduma na nivou drzave. Entiteti nemaju pravo pa je RS raspisala referendum....kod nas nema pravo ne pije bas vode
- Point.
#40710 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne pričamo ovdje o mojoj malenkosti nego o dijaspori općenito. BH dijaspora, kao i svaka druga, ima pravo da glasa u matičnoj domovini. I to je tako i biće i dalje. Onaj kome smeta dijaspora neka frustracije liječi na neki drugi način._BataZiv_0809 wrote: ↑23/12/2019 10:01Iste kao prica o jadnoj dijaspori koju ovdje svi napadaju.
Vrati se jarane, svijet se mijenja licnim primjerom, ne misljenjem....ali neces, znamo obojica...
- hrasno38
#40711 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stvarno ne znamkluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:08Hoće li DF podržati kandidatkinju za ministricu vanjskih poslova koja tvrdi da nema MAP-a i da je to dogovor Komšića, Dodika i Džaferovića?hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 12:03UstavBiH, dakle, ne sadrži odredbu koja izričito dopušta ili zabranjuje referendum. Ovaj akt jednoznačno favorizuje posrednu demokratijui cijelokupno ustavno uređenje oslanja namehanizme posrednog političkog predstavljanja. Nema ni nepisanog ustavnog prava, odnosno nekih razvijenih ustavnih običaja, u kontekstureferenduma, na državnom nivou.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 11:49
Nije Bisera "švedski sto" pa da "čeprkamo" po izjavama.
-
kluz franjo
#40712 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A šta ti misliš? Treba li takvu kandidatkinju DF podržati?hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 12:11Stvarno ne znamkluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:08 Hoće li DF podržati kandidatkinju za ministricu vanjskih poslova koja tvrdi da nema MAP-a i da je to dogovor Komšića, Dodika i Džaferovića?
- hrasno38
#40713 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ono sto znam da je Bisera jedan izuzetan radnik i da nigdje gdje je bila nije ukaljala ni svoj ni obraz drzave i izmedju svih ovih ministara uvjeravam te da je ona najbolji izbor.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:13A šta ti misliš? Treba li takvu kandidatkinju DF podržati?hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 12:11Stvarno ne znamkluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:08 Hoće li DF podržati kandidatkinju za ministricu vanjskih poslova koja tvrdi da nema MAP-a i da je to dogovor Komšića, Dodika i Džaferovića?
-
kluz franjo
#40714 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
OK. Pošteno sa tvoje strane.hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 12:15Ono sto znam da je Bisera jedan izuzetan radnik i da nigdje gdje je bila nije ukaljala ni svoj ni obraz drzave i izmedju svih ovih ministara uvjeravam te da je ona najbolji izbor.
Ako je žena koja tvrdi da nema MAP-a i da je to proizvod dogovora Komšić/Dodik/Džaferović najbolji izbor između svih ministara (uključujući valjda i Sifeta Podžića), onda je to pokazatelj kakvo Vijeće ministara BiH i kakvu politiku podržavaju ŽK i DF.
- Point.
#40715 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tebi je ok da neko, pored vjenčane supruge, živi sa još tri žene, bez obzira bile vjenčane ili ne?Styling wrote: ↑23/12/2019 11:14Nije poligamija ako imas jednu zakonitu vjencanu zenu, ali s tobom zive jos dvije-tri nevjencane. Zna se sta je definicjia poligamije po zakonu koi vazi i kod na si u Srbiji. Po tome je svaki muskarac koji pored zene ima i ljubavnicu poligam, sto u sustini nije tacno.KatarinaKosaca wrote: ↑23/12/2019 10:58Poligamiju... javnu i promoviranu poligamiju. I to ti se čini malo? Ili ćeš to pripisati opet njegovoj seksualnoj potenciji. Kao što mi je Kiki zdgadio Kurde, ideš dobrim putem da mi zgadiš šestorku ovim zalaganjem za krimogenog (potpuno evidentno) Zukorlića...
- Styling
#40716 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Obraz drzave nije, ali da nije svoj...to nisam sigurna.hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 12:15Ono sto znam da je Bisera jedan izuzetan radnik i da nigdje gdje je bila nije ukaljala ni svoj ni obraz drzave i izmedju svih ovih ministara uvjeravam te da je ona najbolji izbor.
- hrasno38
#40717 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
rekao sam ti pusti sta ko tvrdi....sacekajmo sta ce reci NATO. Masa rijeci i recenica se vade iz konteksta.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:20OK. Pošteno sa tvoje strane.
Ako je žena koja tvrdi da nema MAP-a i da je to proizvod dogovora Komšić/Dodik/Džaferović najbolji izbor između svih ministara (uključujući valjda i Sifeta Podžića), onda je to pokazatelj kakvo Vijeće ministara BiH i kakvu politiku podržavaju ŽK i DF.
- Styling
#40718 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je slobodna drzava, ako neko to zeli i moze podnijeti, bujrum. Sloboda izbora. Da li je to meni ok ili ne nije bitno.Point. wrote: ↑23/12/2019 12:25Tebi je ok da neko, pored vjenčane supruge, živi sa još tri žene, bez obzira bile vjenčane ili ne?Styling wrote: ↑23/12/2019 11:14Nije poligamija ako imas jednu zakonitu vjencanu zenu, ali s tobom zive jos dvije-tri nevjencane. Zna se sta je definicjia poligamije po zakonu koi vazi i kod na si u Srbiji. Po tome je svaki muskarac koji pored zene ima i ljubavnicu poligam, sto u sustini nije tacno.KatarinaKosaca wrote: ↑23/12/2019 10:58
Poligamiju... javnu i promoviranu poligamiju. I to ti se čini malo? Ili ćeš to pripisati opet njegovoj seksualnoj potenciji. Kao što mi je Kiki zdgadio Kurde, ideš dobrim putem da mi zgadiš šestorku ovim zalaganjem za krimogenog (potpuno evidentno) Zukorlića...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#40719 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma bravo patrioto, nek si ti suknuo frustriranim zemljacima, tako se voli drzava. To je isti princip po kojem Erdogan izgubi izbore u Istanbulu, a u Berlinu ih razvali.
-
kluz franjo
#40720 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemam ja šta puštati, ja i tvrdim da se samo NATO i pita ima li ili nema MAP-a.hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 12:26rekao sam ti pusti sta ko tvrdi....sacekajmo sta ce reci NATO. Masa rijeci i recenica se vade iz konteksta.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:20OK. Pošteno sa tvoje strane.
Ali ima tema za NATO.
Mene interesuje samo pitanje kako ŽK i DF gledaju na činjenicu da kandidatkinja za MVP tvrdi da MAP-a nema i da je to što MAP-a po njenoj tvrdnji nema, proizvod dogovora Komšić/Dodik/Džaferović.
Ja nešto mislim da će DF podržati takvu kandidatkinju, ali eto vidjet ćemo za koji sat.
Nego kolega, sjećaš se sigurno 18.12.2018. i smjene ambasadora u Predsjedništvu BiH, zar ne?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#40721 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@kluz franjo
točno po datumima se ne mogu sjetiti. ali pretpostavljam da je nešto za što komšića kriviš?
nego, za vaše posljednje postove, ja da sam ih pisao, odmah bi ih se nekoliko nadovezalo i optužilo me da spinujem.
točno po datumima se ne mogu sjetiti. ali pretpostavljam da je nešto za što komšića kriviš?
nego, za vaše posljednje postove, ja da sam ih pisao, odmah bi ih se nekoliko nadovezalo i optužilo me da spinujem.
- hrasno38
#40722 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi ja nisam u smislu u kojem ti mislis blizak DF-u....ja jesam clan i simpatizer ali u dosta situacija i vrlo glasan kriticar. Ja zaista ne znam hoce li ili nece DF podrzati vidjet cemo u 13.30 je Parlament. Ja predpostavljam da hoce bez obzira na ovo sto je napisano jer izjave u zivo nema tako da ja uvijek drzim distancu na pisane tekstove.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:33Nemam ja šta puštati, ja i tvrdim da se samo NATO i pita ima li ili nema MAP-a.hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 12:26rekao sam ti pusti sta ko tvrdi....sacekajmo sta ce reci NATO. Masa rijeci i recenica se vade iz konteksta.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:20
OK. Pošteno sa tvoje strane.
Ali ima tema za NATO.
Mene interesuje samo pitanje kako ŽK i DF gledaju na činjenicu da kandidatkinja za MVP tvrdi da MAP-a nema i da je to što MAP-a po njenoj tvrdnji nema, proizvod dogovora Komšić/Dodik/Džaferović.
Ja nešto mislim da će DF podržati takvu kandidatkinju, ali eto vidjet ćemo za koji sat.
Nego kolega, sjećaš se sigurno 18.12.2018. i smjene ambasadora u Predsjedništvu BiH, zar ne?
Da sjecam se naravno pa to je bila TOP vijest na svim portalima.
- Point.
#40723 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jarane, sad već smaraš. Jesu frustrirani zemljaci oni kojima je dijaspora kriva i što je zrak u Zenici zagađen i što nema snijega u decembru. Takvi još samo mogu ispred granapa liječiti svoje frustracije._BataZiv_0809 wrote: ↑23/12/2019 12:29Ma bravo patrioto, nek si ti suknuo frustriranim zemljacima, tako se voli drzava. To je isti princip po kojem Erdogan izgubi izbore u Istanbulu, a u Berlinu ih razvali.sta znaju istanbulćani kako im je
![]()
Nek si ti patriota koji voli državu tako da bi ukinuo pravo svojim zemljacima pravo glasa u sopstvenoj domovini. Ne voli se tako država, Živojinoviću.
-
kluz franjo
#40724 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma kolega samo opušteno...
Ja samo redam konkretne datume, brojeve i izjave, a ostalo se samo piše...
Hoćemo li malo o smjeni ambasadora ili ne?
Evo unaprijed da se izjasnim. Ja mislim da su Čovićeva HDZ imenovanja ambasadora, primarno trebala da služe u stranačke svrhe i u cilju promocije HDZ politike - koju smatram štetnom po interese građana BiH (bez obzira na nacionalnu, vjersku i inu opredjeljenost).
Možemo li se složiti po ovom pitanju?
- Point.
#40725 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, sloboda izbora sada kada ti paše u političku priču, da je Zukorlić haver sa Željkom bilo bi, vidi Željka druži se sa okorjelim radikalom koji bi šerijat da uvodi. To je ta priča.Styling wrote: ↑23/12/2019 12:29Ovo je slobodna drzava, ako neko to zeli i moze podnijeti, bujrum. Sloboda izbora. Da li je to meni ok ili ne nije bitno.Point. wrote: ↑23/12/2019 12:25Tebi je ok da neko, pored vjenčane supruge, živi sa još tri žene, bez obzira bile vjenčane ili ne?Styling wrote: ↑23/12/2019 11:14
Nije poligamija ako imas jednu zakonitu vjencanu zenu, ali s tobom zive jos dvije-tri nevjencane. Zna se sta je definicjia poligamije po zakonu koi vazi i kod na si u Srbiji. Po tome je svaki muskarac koji pored zene ima i ljubavnicu poligam, sto u sustini nije tacno.