Da, ne bi trebalo, ali ocigledno da nekim aima itekako veze, ili zele da prikazu kao da ima.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:43Kako god da biraju (a mislim da je u ovom konkretnom slučaju Sabor IZ) - to su njihova pravila, njihovi kandidati, njihov izbor...Styling wrote: ↑23/12/2019 10:40Jedino sto ne biraju vjernici nego ulema medjusobno.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:30
U potpunosti sam zadovoljan odgovorom. Pošteno.
Dakle izmišljena "tabloid-afera", kao i sve ostale u režiji SDA, a u izvedbi Željka Komšića.
Za razliku od Željka Komšića koji direktno komentariše kandidate za reisa i petlja se u sistem vrijednosti islamske zajednice,
za razliku od SDA koja ima direktno i otvoreno učešće u radu organa IZ,
za razliku od Konankovića za kojeg postoji osnovana sumnja da želi povećati svoj uticaj u IZ,
ja sam pristalica sekularnosti - odvojenosti rada državnih od rada vjerskih institucija.
Baš me briga, koga će vjernici izabrati sebi kao duhovnog poglavara.
Nema nikakve veze sa kandidatima za premijera kantona.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Styling
#40676 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#40677 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Osnivacka skupstina BANU je bila u Novom Pazaru a ne u Sarajevu i tamo je bilo sjediste sve dok se nije nasao prostor u Sarajevu.Styling wrote: ↑23/12/2019 10:08Ispravka krivog navoda. BANU je sjediste u Sarajevu a ima ured i u Novom Pazaru. Nije sjediste u Novom Pazaru. Zukorlic je smao jedan od 20 osnivaca BANU.malakh wrote: ↑23/12/2019 10:02 banu, svi znamo da se tu zukorlić jako puno pita, a sama činjenica da je sjedište iste u novom pazaru govori i komu pripada.
sada jedno trik pitanje. kako je moguće da banu dobija 60.000 km u trenutku kada se vodi kampanja za reisa islamske zajednice bih, a jedan od kandidata je i zukorlić koji je ujedno i osnivač banu-a? još bolje pitanje, što je trenutni reis toliko zgriješio da se konaković okreće protiv njega i direktno finansira njegovog protukandidata?
http://www.identitet.lu/bosnjacka-akade ... osti-banu/
-
kluz franjo
#40679 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nastavljamo sa emisijom "Vremeplov"...
Datumi, datumi su bitni...
ti si po sopstvenom priznanju jedan od "nejeduciranijih forumaša", pa neće sigurno biti teško odgovoriti na sljedeće pitanje:
Šta se desilo 6.12.2018. godine u Parlamentu BiH?
Dakle prije godinu i više dana?
Kolega hrasno38,
ti si po sopstvenom priznanju jedan od "nejeduciranijih forumaša", pa neće sigurno biti teško odgovoriti na sljedeće pitanje:
-
hAZNADAR
#40680 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Par starih napisa iz 13-te.
@Leclerk: Demokratska fronta Željka Komšića neće razbiti ljevo biračko tijelo u BiH, već će ga, dapače, okrupniti. Naime, pojavom ove partije, došlo je do potpunog raspada u SDP-u, jer je, kako članstvo, tako i biračko tijelo prepoznalo neoprostivu izdaju ideje socijalno pravedne BiH za čovjeka od strane Zlatka Lagumdžije.
Demokratska fronta će, u liku Željka Komšića, okupiti sve dobronamjerne patriote ove zemlje (ne računam tu lažne ratne-vojne invalide koji potkradaju državu, a igraju fudbal po turnirima, zelenaše i reketaše, muftijice koje su za minderima zaradili vojne penzije, omladinu koja bi i u penziju sa 35 godina i sl.), ali u isto vrijeme i građane lijevog političkog shvatanja koje u Komšiću prepoznaje stranku kakva SDP nikad neće biti.
MuaDib wrote: ↑21/04/2013 12:39 Ma koliko bošnjački puritanci DF nastojali predstaviti kao faktor političkog usitnjavanja Bošnjaka, oni neće spriječiti siguran uspon DF-a. DF nije samo alternativa sunovratu socijeldemokratije u BiH, već je istinska bosanskohercegovačka stranka, koja teži transformaciji BiH u modernu državu. Što ne odgovara ljudima čije je stanje svijesti na nivou nacionalnog ili ideološkog razdvajanja građana. Sad koliko je narod nju u stanju prpoznati, uz prateću medijsku kakofoniju, drugi je par rukava.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#40681 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Poligamiju... javnu i promoviranu poligamiju. I to ti se čini malo? Ili ćeš to pripisati opet njegovoj seksualnoj potenciji. Kao što mi je Kiki zdgadio Kurde, ideš dobrim putem da mi zgadiš šestorku ovim zalaganjem za krimogenog (potpuno evidentno) Zukorlića...
- hrasno38
#40682 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i? Nisam ja najeduciraniji forumas nego se znam koristiti savremnim sredstvima komunikacije za razliku od nekihkluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:53 Nastavljamo sa emisijom "Vremeplov"...
Datumi, datumi su bitni...Kolega hrasno38,
-
kluz franjo
#40683 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
OK. Ispravka krivog navoda...hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 10:58Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i? Nisam ja najeduciraniji forumas nego se znam koristiti savremnim sredstvima komunikacije za razliku od nekihkluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:53 Nastavljamo sa emisijom "Vremeplov"...
Datumi, datumi su bitni...Kolega hrasno38,
Dakle prije godinu i više dana?![]()
E sada, na toj sjednici Parlamenta, da li se glasalo o nečemu i da li je ozvaničena neka parlamentarna većina na državnom nivou?
Prije više od godinu dana?
- KatarinaKosaca
#40684 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jeste, ali nije. U zemlji u kojoj je preko 50% Bošnjaka, od kojih je preko 95% muslimana, jako je bitno , a u kontekstu svih svjetskih dešavanja jako, jako je bitno da reis bude tipičan, hajdemo reći, predstavnik, tipičnog Bosanskog light islama koji je tako prepoznatljiv u pozitivnom kontekstu i često puta naveden kao primjer od strane SAD. U tom smislu Kavazović, daleko ispred po svim etičkim standardima.. Ne biramo ga, ok, ali i te kako nas se tičekluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:30 ja sam pristalica sekularnosti - odvojenosti rada državnih od rada vjerskih institucija.
- hrasno38
#40685 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko se sjecam a moze se provjeriti na stenogramima i rezultatima glasanja da se glasalo za pojedine kandidate na pojedinim funkcijama i da su poslanici DF-a dali glasove recimo Niksicu a nisu dali ni jednom kandidatu iz velike trojkekluz franjo wrote: ↑23/12/2019 11:01OK. Ispravka krivog navoda...hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 10:58Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i? Nisam ja najeduciraniji forumas nego se znam koristiti savremnim sredstvima komunikacije za razliku od nekihkluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:53 Nastavljamo sa emisijom "Vremeplov"...
Kolega hrasno38,
Dakle prije godinu i više dana?![]()
E sada, na toj sjednici Parlamenta, da li se glasalo o nečemu i da li je ozvaničena neka parlamentarna većina na državnom nivou?
-
kluz franjo
#40686 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dakle može se konstatovati da je prije više od godinu dana u Parlamentu BiH demonstrirana parlamentarna većina na državnom nivou u sastavu SDA/HDZ/SNSD, a da su ga ostale stranke - kako bi vi rekli "mogle samo poflautati", zar ne?hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 11:04Koliko se sjecam a moze se provjeriti na stenogramima i rezultatima glasanja da se glasalo za pojedine kandidate na pojedinim funkcijama i da su poslanici DF-a dali glasove recimo Niksicu a nisu dali ni jednom kandidatu iz velike trojkekluz franjo wrote: ↑23/12/2019 11:01
OK. Ispravka krivog navoda...
- Styling
#40687 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije poligamija ako imas jednu zakonitu vjencanu zenu, ali s tobom zive jos dvije-tri nevjencane. Zna se sta je definicjia poligamije po zakonu koi vazi i kod na si u Srbiji. Po tome je svaki muskarac koji pored zene ima i ljubavnicu poligam, sto u sustini nije tacno.KatarinaKosaca wrote: ↑23/12/2019 10:58Poligamiju... javnu i promoviranu poligamiju. I to ti se čini malo? Ili ćeš to pripisati opet njegovoj seksualnoj potenciji. Kao što mi je Kiki zdgadio Kurde, ideš dobrim putem da mi zgadiš šestorku ovim zalaganjem za krimogenog (potpuno evidentno) Zukorlića...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#40688 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:30
Dakle izmišljena "tabloid-afera", kao i sve ostale u režiji SDA, a u izvedbi Željka Komšića.
Za razliku od Željka Komšića koji direktno komentariše kandidate za reisa i petlja se u sistem vrijednosti islamske zajednice,
za razliku od Konankovića za kojeg postoji osnovana sumnja da želi povećati svoj uticaj u IZ,
ja sam pristalica sekularnosti - odvojenosti rada državnih od rada vjerskih institucija.
pa koliko to možemo nazvati "tabloid-aferom", jer napad radikala (prvenstveno mislim na zukorlića i hasana čengića) na islamsku zajednicu i preuzimanje iste bi bošnjake skupo koštalo. mislim da ti razumiješ i zašto. ako netko kaže da ne želi zukorlića zbog toga, onda je to sasvim normalno razmišljanje (po mom mišljenju). sa te strane, komšićeva priča ima težinu, iako se slažemo da je zakasnio, da je počeo plasirati u trenutku kada sa pajdašima iz sda i sbba ruši vladu kantona sarajevo, pa priča gubi na težini, da je koristi kako bi opravdao učinjeno...
ne želim uopće da komentiram tabu teme kao što je ova, to je najbolje izbjegavati i uvjeren sam da je kompletna vlada i sve stranke koje učestvuju u šestorci, izigrana i da velika većina njih ovo i ne podržava, ali ih razumijem što nisu stigli reagirati, jer tko će sve to upratiti.
još da dodam da su tu konstantno trajali sukobi na sastancima šestorke na relaciji df-konaković, da ih je konaković nazivao izdajnicima, ovi njega kriminalcem i radikalom...
Last edited by malakh on 23/12/2019 11:27, edited 2 times in total.
- Hajlac
#40689 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet baljezganjehrasno38 wrote: ↑23/12/2019 10:41Valjda Mladi muslimani znaju bolje od tebe koji nisi u stanju ni da prosurfas kako treba a kamo li sta drugo!Hajlac wrote: ↑23/12/2019 00:53Kakvo baljezganje...hrasno38 wrote: ↑22/12/2019 12:48 Ne skreci pricu na drugi kolosijek. Niko i nikada nije spomenuo nikome iz KS st je pomagao bilo sta po BiH. Prije nesto postanete trolovi malo idite u stranke na edukaciju. Ja koliko znam pravo BANU nije u BiH a kao drugo Zukorlic nije iz BiH a kao trece Zukorlic pliva u parama i ponasa se krajnje nedostojno svoga poziva. BANU je sve samo ne Bosnjacka akademija nauke i umjetnosti jer je cini 10-15 najvecih radikala a ne najpametnijih ljudi iz Bosnjackog korpusa. Fuad Muhic naprimjer koji je bio jedan od najzescih protivnika Alije kada su mu sudili......."Fuad Muhic je pisao najpogubnije jer je instalirao termin "etnicki cista Bosna", "…sto prakticki znaci zahtjev za etnicki cistom Bosnom", bio je zakljucak njegovih elaboracija nekih teza Islamske deklaracije. Tekst pod naslovom "Duboki korijeni, opasni planovi", objavljen u Oslobodjenju, upravo je zavrsavao ovakvim zakljuckom. Na zaprepastenje optuzenih i njihovih advokata, takva formulacija nije bila nigdje u optuznici. "Etnicki cistu Bosnu niko od optuzenih nije trazio, ID najmanje, ni etnicku cistu ni etnicki mijesanu, ona nikakvu Bosnu ne spominje", pisat ce Izetbegovic u svojoj zalbi Saveznom sudu u Beogradu".
Pa onda na pricam o istoricaru Ibrahimu Pasicu itd itd. To je upravo krug kojem pripada i Konakovic. Zar nije logicno da BANU bude u BiH u kojoj zivi skoro 2 miliona Bosnjaka?![]()
prof. Muhic je upozoravao jos od sredine 80-ih na SANU veliko-srpski projekat, dok je u isto to vrijeme Alija Izetbegovic drugovao sa glavnim ideologom istog tog SANU osinjeg gnijezda - Cosicem, koji ga je podrzavao kao "disidenta, borca za svoj narod, vjerske slobode" bla bla
Zapitate li se vi sljepci ikada zasto je za velikosrpski projekat i za ono huskanje naroda na budjenje nacionalizma vjesto smisljenom propagandom u medijima o "turcima", premetanju kostiju itd. trebao neko poput Alije Izetbegovica sa svojom Islamskom deklaracijom i vjersko-politicka organizacija Mladi muslimani?
Cak su 1992-e ovi gore izvrsili i atentat na profesora Muhica, kad su ojacali i izasli iz zatvora, zbog njegovog bukvalno vizionarskog upozoravanja na pogubnost etnizacije bh drustva i uvodjenja vjerskih podjela u politiku... Sto su 80-ih JEDNAKO radili i Milosevicevi u Srbiji, kao i ovaj 'tronozac' Boban, Karadzic, Izetbegovic u BiH te Tudjmanovi i Suskovi u Hrvatskoj.
Inace, prefriganog Cerica i jos goreg Zukorlica ne mogu smisliti...![]()
http://www.mm.co.ba/index.php/bs/ba/akt ... uslimanima
Bolan, ti si pomijesao ljude u tom laprdanju o BANU
http://ba.n1info.com/Vijesti/a142028/Mu ... oguca.html
https://vijesti.ba/clanak/351518/ako-bo ... u-drzavicu
FERID Muhic, koji jeste u BANU, nema veze sa djelima covjeka na kog si zapravo mislio vezano za Sarajevski proces protiv Mladih muslimana - pokojnog prof. Fuada Muhica
https://hr.wikipedia.org/wiki/Fuad_Muhi%C4%87
"Dr. Fuad Muhić zbog svojega nedvosmislena otpora velikosrpskoj prijetnji prema BiH i Hrvatskoj (1986.-1991.) bio je žrtva okrutnih napada, uništavanja i pljačke njegove obiteljske kuće i imovine.[2]
Bio je tvrdi borac protiv velikosrpskih planova, čiji su glavni protagonisti u BiH bili Gojko Ubiparip, Duško Zgonjanin, Milanko Renovica i otprije "naturalizirani" četnik Đuro Pucar-Stari.[1]
Bio je jedan od rijetkih političara koji se nije plašio otvorene borbe s velikosrbima. Davno prije rata predvidio je što će se dogoditi, jer je shvatio kamo SANU vodi Srbe, i hrabro o tome progovorio u javnosti. Upozoravao je o opasnosti koja dolazi od “srpskih akademika”, “beogradske čaršije”, “velikosrpstva”. Bošnjački narod slušao je političke uspavanke velikosrpskih agenata kako “u BiH rata neće biti”. Dok su istinski BH patrioti branili državu, Republiku BiH, lažni BH patrioti bacali su pijesak narodu u oči govoreći, neki o vjeri, a neki o “Bosanskom duhu”.[2]
Pred zgradom Skupštine u Beogradu 27. ožujka 1989. godine okupljenih milijun prosvjednika skandiralo je Slobodanu Miloševiću "Uhapsite Vlasija!". Slobodan Milošević je najavio da će "uhapsiti sve koji su odgovorni, uključujući i one koji su se poslužili radnicima". Muhić je bio svjestan kako ta najava uhićivanja čelnika kosovskih komunista Azema Vlasija znači smrt saveznih institucija. Reakcija je bila brza. Izjavio je za medije da "nijedan republički rukovodilac nema pravo obećavati uhićivanja". Na tu su reakciju prosrpski orijentirani kadrovi u sarajevskim novinama i TV oštro reagirali.
Fuad Muhić je u tjedniku Danasu, 1989. godine, u članku "Na redu su Muslimani" prepoznao što je značilo uklanjanje Hamdije Pozderca. Velikosrpske snage radile su na tome do presudnog trenutka izrade Ustava 1986.-1987. godine. ..."
https://hr.wikipedia.org/wiki/Fuad_Muhi%C4%87
Jednog casnog i vizionarskog intelektualca, koji je prije bilo koga drugog, otvoreno uporozavao na pogubnost uvodjenja religije u politiku u jednoj multikulturalnoj i multireligijskoj zemlji kakva je BiH, ti 'prekrsti' u FERIDA Muhica, spodobu koja radi na razgradnji Bosne i Hercegovine forsiranjem homogeniziranja Bosnjaka u kompaktnu i "cistu" cjelinu (citaj ETNICKI 'CISTA' fildzan-drzavica) kako bi se kao spasili nestanka(a zapravo je potpuno obratno - tek bi to vodilo u totalnu radikalizaciju i nestanak...)
Eto koliko baratas cinjenicama, a prodajes se za Uzvisenog poznavoca svih makijavelistickih tajni Zeljkovih "briljantnnih" poteza
Last edited by Hajlac on 23/12/2019 11:23, edited 2 times in total.
- KatarinaKosaca
#40690 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Styling wrote: ↑23/12/2019 11:14 Nije poligamija ako imas jednu zakonitu vjencanu zenu, ali s tobom zive jos dvije-tri nevjencane. Zna se sta je definicjia poligamije po zakonu koi vazi i kod na si u Srbiji. Po tome je svaki muskarac koji pored zene ima i ljubavnicu poligam, sto u sustini nije tacno.
-
kluz franjo
#40691 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo da pomognem malo...kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 11:07Dakle može se konstatovati da je prije više od godinu dana u Parlamentu BiH demonstrirana parlamentarna većina na državnom nivou u sastavu SDA/HDZ/SNSD, a da su ga ostale stranke - kako bi vi rekli "mogle samo poflautati", zar ne?hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 11:04Koliko se sjecam a moze se provjeriti na stenogramima i rezultatima glasanja da se glasalo za pojedine kandidate na pojedinim funkcijama i da su poslanici DF-a dali glasove recimo Niksicu a nisu dali ni jednom kandidatu iz velike trojkekluz franjo wrote: ↑23/12/2019 11:01
OK. Ispravka krivog navoda...
Čak je i Željko Komšić 28.02.2019. (očigledno samo na kratko) bio svjestan te činjenice.
Možemo li dakle na osnovu konkretnih brojeva, datuma i izjava učesnika zaključiti, da je čitava ova Željkova priča o "vjetrometinama i hladovinama BH bloka" samo još jedna u nizu ničim utemeljenih ubleha iz režije SDA, a u izvedbi Željka Komšića?Potom je ponovio da DF samostalno neće ulaziti u priču o vlasti.
''Plašim se samo da ću biti privjesak u toj priči. Zašto ulaziti u vlast zbog pozicija ako ne možete ništa uraditi? Stanje je takvo kakvo jeste, džaba plakati za prosutim mlijekom'', rekao je Komšić za N1.
- Styling
#40692 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Haj, necuKatarinaKosaca wrote: ↑23/12/2019 11:21Styling wrote: ↑23/12/2019 11:14 Nije poligamija ako imas jednu zakonitu vjencanu zenu, ali s tobom zive jos dvije-tri nevjencane. Zna se sta je definicjia poligamije po zakonu koi vazi i kod na si u Srbiji. Po tome je svaki muskarac koji pored zene ima i ljubavnicu poligam, sto u sustini nije tacno.Nemoj više živa bila....
![]()
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#40693 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da li tradiocionalni bosanski islam poznaje to? da li su tvoji deda, pradeda, ćukundeda imali jednu ili više žena?KatarinaKosaca wrote: ↑23/12/2019 11:21Styling wrote: ↑23/12/2019 11:14 Nije poligamija ako imas jednu zakonitu vjencanu zenu, ali s tobom zive jos dvije-tri nevjencane. Zna se sta je definicjia poligamije po zakonu koi vazi i kod na si u Srbiji. Po tome je svaki muskarac koji pored zene ima i ljubavnicu poligam, sto u sustini nije tacno.Nemoj više živa bila....
![]()
nemojte gurati na sliu ono što nikada nije bilo u bosni i hercegovini. svi znamo da je priča o tri-četiri žene došla sa pričom o dugim bradama i kratkim pantalonama. da se nitko ne nađe uvrijeđenim i unaprijed se izvinjavam, ali bosanski islam to nikada nije poznavao.
u šerijatskim državama je sve to dozvoljeno, ali u srcu evrope u kojoj je jedna mala šačica muslimana, sa svih strana okružena katolicima i pravoslavcima, to baš i nije dozvoljeno.
- Hajlac
#40694 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kandidatkinja za ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je na kraju kazala kako "nema MAP-a iako je najavljen".
"Program reformi ide u Brisel. Za pristupanje BiH u NATO bit će potreban referendum. MVP će slijediti politiku koja je dogovorena u Predsjedništvu BiH", naglasila je Turković.
https://klix.com/wapxaav
"Program reformi ide u Brisel. Za pristupanje BiH u NATO bit će potreban referendum. MVP će slijediti politiku koja je dogovorena u Predsjedništvu BiH", naglasila je Turković.
- Styling
#40695 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je malo off topic, ali da odgovorimmalakh wrote: ↑23/12/2019 11:24da li tradiocionalni bosanski islam poznaje to? da li su tvoji deda, pradeda, ćukundeda imali jednu ili više žena?KatarinaKosaca wrote: ↑23/12/2019 11:21Styling wrote: ↑23/12/2019 11:14 Nije poligamija ako imas jednu zakonitu vjencanu zenu, ali s tobom zive jos dvije-tri nevjencane. Zna se sta je definicjia poligamije po zakonu koi vazi i kod na si u Srbiji. Po tome je svaki muskarac koji pored zene ima i ljubavnicu poligam, sto u sustini nije tacno.Nemoj više živa bila....
![]()
nemojte gurati na sliu ono što nikada nije bilo u bosni i hercegovini. svi znamo da je priča o tri-četiri žene došla sa pričom o dugim bradama i kratkim pantalonama. da se nitko ne nađe uvrijeđenim i unaprijed se izvinjavam, ali bosanski islam to nikada nije poznavao.
Ne postoji "bosanki islam" , ni "arapski islam" niti bilo koja druga kategorizacija. Postoji jedan "islam" koji ima svoja pravila. U nasoj drzavi ne vazi serijat, pa nije ni moguce imati vise ZAKONITIH zena. Serijat, i bez "brada i kratkih pantolona" dozvoljava vise zena, ukoliko je muskarac materijalno i fizicki sposoban da ih izdrzava. Ali, bez obzira na to i na zakonska ogranicenja, ako tri zene zele da zive sa jednim muskarcem u vanbracnoj zajednici, nema zakona koji to moze sprijeciti. To je slobodna volja.
- Styling
#40696 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
CAR JE GO!Hajlac wrote: ↑23/12/2019 11:27 Kandidatkinja za ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je na kraju kazala kako "nema MAP-a iako je najavljen".
- hrasno38
#40697 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hajlac wrote: ↑23/12/2019 11:27 Kandidatkinja za ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je na kraju kazala kako "nema MAP-a iako je najavljen".
-
kluz franjo
#40698 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko su vjerski radikali među vjerskim dužnosnicima, a ko ne, to je stvar IZ.malakh wrote: ↑23/12/2019 11:19kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:30
pa koliko to možemo nazvati "tabloid-aferom", jer napad radikala 8prvenstveno mislim na zukorlića i hasana čengića) na islamsku zajednicu i preuzimanje iste bi bošnjake skupo koštalo. mislim da ti razumiješ i zašto. ako netko kaže da ne želi zukorlića zbog toga, onda je to sasvim normalno razmišljanje (po mom mišljenju). sa te strane, komšićeva priča ima težinu, iako se slažemo da je zakasnio, da je počeo plasirati u trenutku kada sa pajdašima iz sda i sbba ruši vladu kantona sarajevo, pa priča gubi na težini, da je koristi kako bi opravdao učinjeno...
ne želim uopće da komentiram tabu teme kao što je ova, to je najbolje izbjegavati i uvjeren sam da je kompletna vlada i sve stranke koje učestvuju u šestorci, izigrana i da velika većina njih ovo i ne podržava, ali ih razumijem što nisu stigli reagirati, jer tko će sve to upratiti.
još da dodam da su tu konstantno trajali sukobi na sastancima šestorke na relaciji df-konaković, da ih je konaković nazivao izdajnicima, ovi njega kriminalcem i radikalom...
Mene više interesuju politički REDIKULI.
Sam Željko je potvrdio da je vlada KS - dakle i DF - jednoglasno podržavala sve odluke.
Svaki potez ŽK od izbora do danas za mene nije iznenađujući. Ono što me raduje je, da sve više i više građana uviđa domete i metode političkog djelovanja ŽK.
Neozbiljno, ublehaški i popljuvistički.
- Styling
#40699 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Strovali Zeljkeca Bisera. Mozda sada i odustane od rusenja Vlade KS kada mu je jedan od glavnih argumenata ubijen.
- hrasno38
#40700 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jest iz perpektive takvih kao sto si ti...sacekaj jos koji dan da papir stigne u Brisel i da se oglasi NATO. A sto se tice referenduma lijepo sam postavio stav NATO-a po tom pitanju i sta se desavalo u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji sa referendumom. I to nema aposlutno nikakve veze sa MAP-om nego sa trenutkom kada NATO saopsti da nas zeli primiti u svoje okrilje tada u zavisnosti od zemlje do zemlje se raspisuje referendum da se bude sigurno sta je volja gradjana. Tako je bilo i nedavno u Makedoniji.