Demokratska fronta Željko Komšić
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#40601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bolje da je rekao ne znam Senade
-
smijesni_ste
- Point.
#40603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šveđani koji žive vam Švedske glasaju kad su u Švedskoj izbori putem pošte, Amerikanci isto, Hrvati, Srbi, Francuzi, Rusi ovi oni i nikakav to problem tim zemljama samo je u BiH problem što dijaspora glasa. Kako jebem ga ja? Zašto? Isto da glasovi dijaspore išta odlučuju u BiH, pa dovoljno je pogledati procentualno izlazak birača van BiH i sve će ti se samo kazati. Pa nema nas 100 miliona da se može zanemariti dijaspora tek tako i odreći se je. Miješati se u unutrašnja pitanja BiH? Pa niko od nas nije prestao biti ni Bosanac ni Hercegovac iste sekunde kad je prešao granicu, to je naša domovima bez obzira gdje živjeli.shbc wrote: ↑22/12/2019 17:19Da u pocetku nesto razjasnimo kako ne bi bilo daljnje zabune kao sto je bilo u pocetku. Ja vas koji ste otisli (cak i one vojne sposobne koji su otisli za vrijeme rata) ne osudjujem. Naprotiv, divim vam se na hrabrosti i slidam vam kapu jer znam da nije lako napustiti zemlju u kojoj ste se rodili, odrasli, prijatelje, porodicu i dom u kojem ste dugo zivjeli. Tesko se preseliti iz jednog naselja u drugo, kamoli u drugu drzavu. Takodjer, ja vama ne sporim ni vase zakonsko pravo da glasate. Da li se ja slazem sa njim ili ne, to je druga prica, ali zakon je zakon. Ne sporim vam ni pasos ni licnu kartu.Point. wrote: ↑22/12/2019 11:19Mislim da ti poređenje nije baš na mjestu. Pa BiH je država u kojoj sam rođen, mjesto gdje imam imovinu i veliki krug što bliže i šire familije što prijatelja, mjesto gdje često boravim, čiju ličnu kartu imam i pravo glasa. Zašto sad to porediti sa nekom Austrijom, Njemačkom sa kojom nemam ama baš nikakve veze.shbc wrote: ↑22/12/2019 10:02
Zato sto ne mozes imati citavu sliku preko sredstava informisanja i razgovora sa prijateljima i familijom. Nesto moras i svojim ocima vidjeti. Da su familija i sredstva informisanja dovoljna (o pristrasnosti i namjernom stvaranju lazne slike necu ni da pricam) ti ne bi postavio pitanje koje si postavio. Znao bi za bar 10% stvari koje smo ti nabrojali i ne bi bilo potrebe da pitas.
Mogu i ja imati koliku toliku sliku o Hrvatskoj, Srbiji, Svedskoj, Italiji, Njemackoj.... Ali nikad mi ne bi palo na pamet da nastupam prema njima na ovaj nacin kako ti nastupas na ovom forumu. Zato sto sam svjestan da ne zivim u tim drzavama, mene ne dotice njihova politicka situacija, nemam znanje koliko oni imaju i ne znam sta je bolje za njih.
Ako je ova priča zapravo sarajevska stvar, dakle radi se o vladi KS i građanima u tom kantonu, zašto se ista priča ne priča i nekome iz Bihaćkog, Zeničkog ili šta ja znam, Neretvanskog kantona da ne komentarišu, jer ne osjete rad dotične kantonalne Vlade i ne žive u tom kantonu?
Ne može se shvatiti cijela slika, ali djelimična ili okvir svakako da.
Ono o cemu ja ovdje pricam je vase moralno pravo da glasate i mijesate se u unutrasnja pitanja Bosne i Hercegovine. Imate ovdje imovinu, ok. Imacete je svakako. Niko vam je ne moze oduzeti. Imate porodicu, ok. Imacete i to svakako, to ce vam jos teze oduzeti. Medjutim, vi ste otisli. Jer vam je bilo muka od politicke situacije, atmosfere, imali ste finansijskih problema, niste mogli naci zaposlenje. Nebitno. Otisli ste. Prelaskom preko granice ste se odvojili od svakodnevnice koju imamo mi koji smo ostali i zaista smatram da nije uredu da nam vi svojim glasom odlucujete o sudbini, a ni pricate sta je za nas bolje. Koliko god mislite da ste informisani.
p.s. Da. Biscanin, Zenicanin, Mostarac ili Tuzlak nemaju moralno pravo da se mijesaju u politiku Kantona Sarajevo. Bas kao sto ni mi nemamo pravo u njihovu.
Četnici su nas većinu protjerali iz svojih domova mimo naše volje, otišli smo teška srca napuštajući naše domove, živote, familiju, prijatelje i sada, 25 godina poslije vi želite da nam zabranite i ono kontakta i veze sa domovinom što imamo. Zašto? Šta je to bh dijaspora toliko loše uradila da je pojedini toliko preziru i prozivaju? Pa dijaspora ne želi nikome dole koji žive u BiH zlo. Nikakvu lošu namjeru. Čak naprotiv, svako dobro Bosno i Hercegovino. Zašto tolika želja za odricanjem sopstvenog naroda? Pa upravo je naše moralno i svako drugo pravo da ne zaboravimo ko smo i šta smo, da se ne odričemo svoje domovine i svog nasljeđa i veza sa svojim narodom u BiH. I to pravo ima dijaspora sve i jedne države u svijetu i niko nema problem sa tim osim u BiH. Haj ti meni pokušaj reći što je to tako.
-
palermo
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#40605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vanjsku politiku kazes vodi Predsjednistvo a dva clana predsjednistva u ovom trenutku su 100% za priznavanje Kosova. Sve stranke iz F BiH koje predstavljaju 70% populacije u BiH su za priznanje Kosova. Ono sto ne postoji je usaglasen stav...ili nazovi kako hoces zvanicna Odluka, Zakon itd itd a svaki politicar upravko kako to radi i Dodik ima pravo na svoj vlastiti stav. Tako Dodik kaze "Kosovo je Srbija" a Zeljko a sasvim sigurno se sa tim slaze i Dzaferovic kaze Kosovo je nezavisno sto je notorna cinjenica i nije Zeljko rekao nista sto to kako vi volite reci "prejuducira". RTa drzava ima aposlutno sve sto je cini drzavom te US i vecinu EU iza sebe. Dakle po tvome trebamo se svi ponasati kako Dodik kaze i srpski predstavnici u vlasti!_BataZiv_0809 wrote: ↑22/12/2019 21:43 Ponasat se u skladu sa vanjskom politikom drzave ciji je formalno pravni sef.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#40606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neko? Pitanje naruceno, odgovor stranackim medijima hitno proslijedjen. Nada da ce se skrenuti paznja od silnih izdaja zbog kojih je dobio nadimak bakirov analni cep.malakh wrote: ↑22/12/2019 21:45 netko ga pita sta misli o kosovu, on kaze ono sto velika vecina diplomatskog svijeta misli i odmah potpiruje vatru, izaziva sukobe i sto vec ne...
trebaju pitati niksica i kojovica sto misle po pitanju kosova... mislim da bi odgovor bio isti, ali komsic je na odstrijelu, pa ce mu se svaka rijec 10 puta analizirati.
Nazalost ushiceni narodni povici "nek si im reko komso" " po prstima cetnike" su ovaj put izostali.
Cekamo novu radikalnu izjavu protiv srba a mozda i hrvata
- Better Man
#40607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ali ne mora sa najgorom ološi i mafijom iz SDA, koja je opljačkala i uništila državu sa svojim partnerima. I Komšić ih lijepo ponovo želi dovesti na vlast u KS kako bi nastavili uništavati i pljačkati i zato mora biti brutalno kažnjen zajedno sa svojom strankom.bunk wrote: ↑22/12/2019 07:30Ti prijatelju kao da zivis na Jupiterovom mjesecu a ne u BiH. Tko god udje u vlast mora koalirati s jedne strane sa sds ili snsd a s druge s hdz. Nema alternative.Better Man wrote: ↑22/12/2019 00:55I dok bude trajala borba za izborni zakon, Fedracija će biti blokirana od strane fašiste Čoviča, koji je uzgred rečeno koalicioni partner SDA, a samim tim i Željka Komšića i DF.hrasno38 wrote: ↑22/12/2019 00:05 Ova tema neodoljivo podsjeca na onu "Sarajevski derby" i zavrsit ce tako da ce neki vjerovatno vec sljedece sedmice nestati duboko zavuceni u svojim misijim rupama. Nisam reko koji su to ali jedna od dvije opcije ce ovdje sigurno ostati popisana.Naravno uvijek ce biti onih koji se nikada ne zavlaceJos sad kad pocne fajt za izborni zakon i pisanje po Covicu pa se opet probude crvene aveti........nema sanse da na forumu budu dosadno u dogledno vrijeme.
Jer u manjem entitetu ns,sdp nit postoje nit ce postojati.
Isto vrijedi za federaciju tj. njen dio gdje Bosnje nisu vecina.
- hrasno38
#40608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A s kim je trebao SNSD, SDS, HDZ, PDP ili da ga popusi Niksicu i Kojovicu i na koljenima moli da udju u vlast sa blizu 300.000 glasova. Ajde prosvijetli me s kim je mogao da ide u koaliciju???? Nije on kriv sto KS ce sad preuzeti SDA nego bijednici, kukakvice i jadovi iz SDP/NS....oni su mu pokazli put prema SDA. Koliko ovi SDP/NS /NIP kukakju trebat ce pojacat smjene u hitnoj. Dino Konakovic vam postao moralna vertikalaBetter Man wrote: ↑22/12/2019 22:39Ali ne mora sa najgorom ološi i mafijom iz SDA, koja je opljačkala i uništila državu sa svojim partnerima. I Komšić ih lijepo ponovo želi dovesti na vlast u KS kako bi nastavili uništavati i pljačkati i zato mora biti brutalno kažnjen zajedno sa svojom strankom.bunk wrote: ↑22/12/2019 07:30Ti prijatelju kao da zivis na Jupiterovom mjesecu a ne u BiH. Tko god udje u vlast mora koalirati s jedne strane sa sds ili snsd a s druge s hdz. Nema alternative.Better Man wrote: ↑22/12/2019 00:55
I dok bude trajala borba za izborni zakon, Fedracija će biti blokirana od strane fašiste Čoviča, koji je uzgred rečeno koalicioni partner SDA, a samim tim i Željka Komšića i DF.
Isto vrijedi za federaciju tj. njen dio gdje Bosnje nisu vecina.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
- agnostic_front
#40610 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za potrcka je ne vertikala, nego vertikaletina 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#40611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uf. Ma o cemu pricamo? Mi smo za Kosovo ali oni nisu, ali okej. Okej ljudi. Sta ja znam?hrasno38 wrote: ↑22/12/2019 22:00Vanjsku politiku kazes vodi Predsjednistvo a dva clana predsjednistva u ovom trenutku su 100% za priznavanje Kosova. Sve stranke iz F BiH koje predstavljaju 70% populacije u BiH su za priznanje Kosova. Ono sto ne postoji je usaglasen stav...ili nazovi kako hoces zvanicna Odluka, Zakon itd itd a svaki politicar upravko kako to radi i Dodik ima pravo na svoj vlastiti stav. Tako Dodik kaze "Kosovo je Srbija" a Zeljko a sasvim sigurno se sa tim slaze i Dzaferovic kaze Kosovo je nezavisno sto je notorna cinjenica i nije Zeljko rekao nista sto to kako vi volite reci "prejuducira". RTa drzava ima aposlutno sve sto je cini drzavom te US i vecinu EU iza sebe. Dakle po tvome trebamo se svi ponasati kako Dodik kaze i srpski predstavnici u vlasti!_BataZiv_0809 wrote: ↑22/12/2019 21:43 Ponasat se u skladu sa vanjskom politikom drzave ciji je formalno pravni sef.
- KatarinaKosaca
#40613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Postao Zukorlić uzor FGR.
.. Dokle ide ludilo?
- Better Man
#40614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trebao je ostati dosljedan i držati se ljevice,a ne sabotirati odluke iste. I jeste on odgovoran, jer upravo su njegovi poslanici u KS stavili potpis za ruđenje Vlade KS, a sve radi par fotelja i lične koristi,a ne za dobrobit građana.hrasno38 wrote: ↑22/12/2019 22:45A s kim je trebao SNSD, SDS, HDZ, PDP ili da ga popusi Niksicu i Kojovicu i na koljenima moli da udju u vlast sa blizu 300.000 glasova. Ajde prosvijetli me s kim je mogao da ide u koaliciju???? Nije on kriv sto KS ce sad preuzeti SDA nego bijednici, kukakvice i jadovi iz SDP/NS....oni su mu pokazli put prema SDA. Koliko ovi SDP/NS /NIP kukakju trebat ce pojacat smjene u hitnoj. Dino Konakovic vam postao moralna vertikalaBetter Man wrote: ↑22/12/2019 22:39Ali ne mora sa najgorom ološi i mafijom iz SDA, koja je opljačkala i uništila državu sa svojim partnerima. I Komšić ih lijepo ponovo želi dovesti na vlast u KS kako bi nastavili uništavati i pljačkati i zato mora biti brutalno kažnjen zajedno sa svojom strankom.bunk wrote: ↑22/12/2019 07:30
Ti prijatelju kao da zivis na Jupiterovom mjesecu a ne u BiH. Tko god udje u vlast mora koalirati s jedne strane sa sds ili snsd a s druge s hdz. Nema alternative.
Isto vrijedi za federaciju tj. njen dio gdje Bosnje nisu vecina.![]()
![]()
![]()
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#40615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vrati se jaraniko. Cetnici su razoruzani, vojne i politicke vodje im robijaju, papire imas, imovinu imas, rodbinu imas, hajmo skupa graditi ovu drzavu. Dje zapelo?Point. wrote: ↑22/12/2019 21:52
Četnici su nas većinu protjerali iz svojih domova mimo naše volje, otišli smo teška srca napuštajući naše domove, živote, familiju, prijatelje i sada, 25 godina poslije vi želite da nam zabranite i ono kontakta i veze sa domovinom što imamo. Zašto? Šta je to bh dijaspora toliko loše uradila da je pojedini toliko preziru i prozivaju? Pa dijaspora ne želi nikome dole koji žive u BiH zlo. Nikakvu lošu namjeru. Čak naprotiv, svako dobro Bosno i Hercegovino. Zašto tolika želja za odricanjem sopstvenog naroda? Pa upravo je naše moralno i svako drugo pravo da ne zaboravimo ko smo i šta smo, da se ne odričemo svoje domovine i svog nasljeđa i veza sa svojim narodom u BiH. I to pravo ima dijaspora sve i jedne države u svijetu i niko nema problem sa tim osim u BiH. Haj ti meni pokušaj reći što je to tako.
- hrasno38
#40616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovome je Dino vertikala slao pare......

Evo malo citajte kome Dino salje pare
https://sandzakpress.net/muftija-emir-k ... save-video

Evo malo citajte kome Dino salje pare
https://sandzakpress.net/muftija-emir-k ... save-video
- hrasno38
#40617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma nemoj trebao sa kao ostatak ljevice uvuci u misiju rupu i posreti se na moj i jos 90.000 glasova! To rade oni za koje ti navijas a oni za koje ja navijem ne. CUJ LJEVICEBetter Man wrote: ↑22/12/2019 23:07Trebao je ostati dosljedan i držati se ljevice,a ne sabotirati odluke iste. I jeste on odgovoran, jer upravo su njegovi poslanici u KS stavili potpis za ruđenje Vlade KS, a sve radi par fotelja i lične koristi,a ne za dobrobit građana.hrasno38 wrote: ↑22/12/2019 22:45A s kim je trebao SNSD, SDS, HDZ, PDP ili da ga popusi Niksicu i Kojovicu i na koljenima moli da udju u vlast sa blizu 300.000 glasova. Ajde prosvijetli me s kim je mogao da ide u koaliciju???? Nije on kriv sto KS ce sad preuzeti SDA nego bijednici, kukakvice i jadovi iz SDP/NS....oni su mu pokazli put prema SDA. Koliko ovi SDP/NS /NIP kukakju trebat ce pojacat smjene u hitnoj. Dino Konakovic vam postao moralna vertikalaBetter Man wrote: ↑22/12/2019 22:39
Ali ne mora sa najgorom ološi i mafijom iz SDA, koja je opljačkala i uništila državu sa svojim partnerima. I Komšić ih lijepo ponovo želi dovesti na vlast u KS kako bi nastavili uništavati i pljačkati i zato mora biti brutalno kažnjen zajedno sa svojom strankom.![]()
![]()
![]()
![]()
- Better Man
#40618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zukorlić je obično smeće od čovjeka i nije vrijedan ni trenutka pažnje, ali isto tako i u samoj IZ se nakotilo raznoraznih kriminalaca i lopopva i zato sam da se vjerske zajednice odvoje od politike i da im se zabrani da javno bilo koga podržavaju i da na hutbama i misama nemaju pravo da vjernicima vaze o plotici i političarima i koga treba da podržavaju, već da se bove onim što zaista jeste njihov posao.
- Better Man
#40619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa on se upravo i posrao na tvoj glas jer ga je vrlo jeftino prodao mafiji iz SDA. I sad tvoj glas nije bio za promjene, već ostanak mafije na vlasti i upravo si ti jedan od mnogih zbog kojih će nas idalje mafija iz SDA pljačkati i sve dok ne promjenite sklop u svom mozgu, ovdje će vladati mafija i bit ćemo najnerazvijenija i najsiromašnija zemlja u Evropi.hrasno38 wrote: ↑22/12/2019 23:11Ma nemoj trebao sa kao ostatak ljevice uvuci u misiju rupu i posreti se na moj i jos 90.000 glasova! To rade oni za koje ti navijas a oni za koje ja navijem ne. CUJ LJEVICEBetter Man wrote: ↑22/12/2019 23:07Trebao je ostati dosljedan i držati se ljevice,a ne sabotirati odluke iste. I jeste on odgovoran, jer upravo su njegovi poslanici u KS stavili potpis za ruđenje Vlade KS, a sve radi par fotelja i lične koristi,a ne za dobrobit građana.hrasno38 wrote: ↑22/12/2019 22:45
A s kim je trebao SNSD, SDS, HDZ, PDP ili da ga popusi Niksicu i Kojovicu i na koljenima moli da udju u vlast sa blizu 300.000 glasova. Ajde prosvijetli me s kim je mogao da ide u koaliciju???? Nije on kriv sto KS ce sad preuzeti SDA nego bijednici, kukakvice i jadovi iz SDP/NS....oni su mu pokazli put prema SDA. Koliko ovi SDP/NS /NIP kukakju trebat ce pojacat smjene u hitnoj. Dino Konakovic vam postao moralna vertikala![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako je ovo ljevica mi vise ne postojimo kao ljudi!
- BHCluster
#40620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Gradimo drzavu!
- hrasno38
#40621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je tako iz tvoje perpektive a iz moje nije. Ajmo sad stvari postaviti ovako. Slozit cemo se da je SDA losa stranka za BiH i sigurno se slazemo da bi nam bez njih bilo puno bolje. Ali to ne misli vecina gradjana i daje im i dalje glasove i to sto je najgore jos uvijek najveci broj glasova. Dakle kao sto kazes mafija, lopovi itd itd i Zeljku kao nije mjesto u toj kolaiciji.Better Man wrote: ↑22/12/2019 23:19Pa on se upravo i posrao na tvoj glas jer ga je vrlo jeftino prodao mafiji iz SDA. I sad tvoj glas nije bio za promjene, već ostanak mafije na vlasti i upravo si ti jedan od mnogih zbog kojih će nas idalje mafija iz SDA pljačkati i sve dok ne promjenite sklop u svom mozgu, ovdje će vladati mafija i bit ćemo najnerazvijenija i najsiromašnija zemlja u Evropi.hrasno38 wrote: ↑22/12/2019 23:11Ma nemoj trebao sa kao ostatak ljevice uvuci u misiju rupu i posreti se na moj i jos 90.000 glasova! To rade oni za koje ti navijas a oni za koje ja navijem ne. CUJ LJEVICEBetter Man wrote: ↑22/12/2019 23:07
Trebao je ostati dosljedan i držati se ljevice,a ne sabotirati odluke iste. I jeste on odgovoran, jer upravo su njegovi poslanici u KS stavili potpis za ruđenje Vlade KS, a sve radi par fotelja i lične koristi,a ne za dobrobit građana.![]()
![]()
![]()
Ako je ovo ljevica mi vise ne postojimo kao ljudi!
Ali mu je mjesto kao u Kantnu Sarajevo sa dojucerasnjom SDA perjanicom i sasvim sigurno izuzetno radikalnim i velikim nacionalsitom Dinom Konakovicem kojeg je ta ista SDA stvorila i koji je i te kako ucestvovao u svim tim mafijaskim potezima, plajcki itd itd. Samo zato sto je izasao iz SDA ispade on jos malo pa ljevicar. I pored svega toga od 2015 -2018 bio premijer Kantona u kojem nije uradio apsolutno nista nego se pokacio u stranici oko pozicija jer je ocekivao kao izuzetno ambiciozan da ce biti drugi covjek iza Bakira i popusio ga.
I sad je kao Dino vertikala a SDA kao ne valja. Dino postenjacina a daje mafijasu iz Srbije 60.000 lafo za BANU a SDA mafiozi sto i jesu. Na jednoj strani petorka sa Dinom a na drugoj strani Zeljko sa SDA. U biti i jedni i drugi sa SDA.
Naravno svi ovdje TROLCINE od SDP/NS/NIP nece ni da spomenu sto BH Blok nije isao u vlast kada je to Zeljko nudio pa bi ga SDA popusila.
- Better Man
#40622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko je još od novembra 2018. godine u koaliciji s SDA i to je Bakir ptvrdio. Da je BH blok pristao na Željkovo da uđu u vlast, tada bi Željko isporučio BH blok bakiri i SDA. Dino Konaković nije cvječka, niti moralna vertikala, ali je barem počeo da otkriva kriminal i lopovluk SDA mafije, dok sama SDA to nikad ne bi uradila, jer bi onda morala večinu svojih kadrova poslati na doživotnu robiju. Ako možeš praviti vlast bez SDA, onda je praviš i ne gledaš koliko je ta SDA dobila glasova, ali ipak dobila je puno manje kad se sastave glasovi od onih koji su protiv nje.hrasno38 wrote: ↑22/12/2019 23:32To je tako iz tvoje perpektive a iz moje nije. Ajmo sad stvari postaviti ovako. Slozit cemo se da je SDA losa stranka za BiH i sigurno se slazemo da bi nam bez njih bilo puno bolje. Ali to ne misli vecina gradjana i daje im i dalje glasove i to sto je najgore jos uvijek najveci broj glasova. Dakle kao sto kazes mafija, lopovi itd itd i Zeljku kao nije mjesto u toj kolaiciji.Better Man wrote: ↑22/12/2019 23:19Pa on se upravo i posrao na tvoj glas jer ga je vrlo jeftino prodao mafiji iz SDA. I sad tvoj glas nije bio za promjene, već ostanak mafije na vlasti i upravo si ti jedan od mnogih zbog kojih će nas idalje mafija iz SDA pljačkati i sve dok ne promjenite sklop u svom mozgu, ovdje će vladati mafija i bit ćemo najnerazvijenija i najsiromašnija zemlja u Evropi.
Ali mu je mjesto kao u Kantnu Sarajevo sa dojucerasnjom SDA perjanicom i sasvim sigurno izuzetno radikalnim i velikim nacionalsitom Dinom Konakovicem kojeg je ta ista SDA stvorila i koji je i te kako ucestvovao u svim tim mafijaskim potezima, plajcki itd itd. Samo zato sto je izasao iz SDA ispade on jos malo pa ljevicar. I pored svega toga od 2015 -2018 bio premijer Kantona u kojem nije uradio apsolutno nista nego se pokacio u stranici oko pozicija jer je ocekivao kao izuzetno ambiciozan da ce biti drugi covjek iza Bakira i popusio ga.
I sad je kao Dino vertikala a SDA kao ne valja. Dino postenjacina a daje mafijasu iz Srbije 60.000 lafo za BANU a SDA mafiozi sto i jesu. Na jednoj strani petorka sa Dinom a na drugoj strani Zeljko sa SDA. U biti i jedni i drugi sa SDA.
Naravno svi ovdje TROLCINE od SDP/NS/NIP nece ni da spomenu sto BH Blok nije isao u vlast kada je to Zeljko nudio pa bi ga SDA popusila.
- KatarinaKosaca
#40623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
otprilike.. Toe tohrasno38 wrote: ↑22/12/2019 23:32 To je tako iz tvoje perpektive a iz moje nije. Ajmo sad stvari postaviti ovako. Slozit cemo se da je SDA losa stranka za BiH i sigurno se slazemo da bi nam bez njih bilo puno bolje. Ali to ne misli vecina gradjana i daje im i dalje glasove i to sto je najgore jos uvijek najveci broj glasova. Dakle kao sto kazes mafija, lopovi itd itd i Zeljku kao nije mjesto u toj kolaiciji.
- hrasno38
#40624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zeljko nije u koaliciji sa SDA od Novembra i tu pricu iz SDP/NS centrale mogu popusiti samo oni koji zaista ne vole Zeljka. Kako ce Zeljko isporuciti BH Blok kad je BH Blok sa glasovima jaci od SDA. Stavr je u tome da vi svi slinite po Zeljku i pod SDA radi Republike Sarajevo a boli vas sve kurac za prave rusitelje ove zemlje. To sto radite zovu se iskljucivo LOKALNI INTERESI samo sto ste zaboravili na jednu stvar a to je ako drzava dobije jos jedan "entiteet" onda ce u ovom nazovi ga " bosnjackom" SDA imati redovno milion glasova jer oni to jednostavno znaju da navuku za sebe. Vise ste se okomili na Zeljka nego na fasiste iz HDZ--a i Milorada Dodika koji bi sad prepolovio ovu drzavu. SDA je za njih mala maca ali vas vecinu boli cundara za to. Doduse ovi bubuljicavi botovi i trolovi to i nemogu skontati i oni bi za 20 KM pljuvali i vlastitu porodicu ali me cude upravo neki stariji clanovi kao sto si ti.Better Man wrote: ↑22/12/2019 23:42Željko je još od novembra 2018. godine u koaliciji s SDA i to je Bakir ptvrdio. Da je BH blok pristao na Željkovo da uđu u vlast, tada bi željko isporučio BH blok bakiri i SDA. Dino konaković nije cvječka, niti moralna vertikala, ali je barem počeo da otkriva kriminal i lopovluk SDA mafije, dok sama SDA to nikad ne bi uradila, jer bi onda morala večinu svojih kadrova poslati na doživotnu robiju. Ako možeš praviti vlast bez SDA, onda je praviš i ne gledaš koliko je ta SDA dobila glasova, ali ipak dobila je puno manje kad se sastave glasovi od onih koji su protiv nje.hrasno38 wrote: ↑22/12/2019 23:32To je tako iz tvoje perpektive a iz moje nije. Ajmo sad stvari postaviti ovako. Slozit cemo se da je SDA losa stranka za BiH i sigurno se slazemo da bi nam bez njih bilo puno bolje. Ali to ne misli vecina gradjana i daje im i dalje glasove i to sto je najgore jos uvijek najveci broj glasova. Dakle kao sto kazes mafija, lopovi itd itd i Zeljku kao nije mjesto u toj kolaiciji.Better Man wrote: ↑22/12/2019 23:19
Pa on se upravo i posrao na tvoj glas jer ga je vrlo jeftino prodao mafiji iz SDA. I sad tvoj glas nije bio za promjene, već ostanak mafije na vlasti i upravo si ti jedan od mnogih zbog kojih će nas idalje mafija iz SDA pljačkati i sve dok ne promjenite sklop u svom mozgu, ovdje će vladati mafija i bit ćemo najnerazvijenija i najsiromašnija zemlja u Evropi.
Ja sam ovdje nekoliko puta napisao da ne podrzavam rusenje kantonalne vlade ali podrzavam koaliciju sa SDA na naivou drzava i F BiH gdje se vodi prava bitka za drzavu. Ja sam samo za to da se Dino Konakovic stavi na svoje mjesto ili smjeni sa ove funkcije a Forti prepusti da radi svoj posao. Na kraju krajeva ako bas hoces da budem iskljuciv 100% ja sam se od 92-95 borio u A BiH uglavnom sa onima koji su podrzavali SDA dok su se ovi danasnji ljevicari izvlacili na sve moguce i nemoguce nacine (cast izuzecima) tako da ne mozes SDA iskluciti iz bilo kojeg nivo vlasti u BiH zato sto ti se kao nekome ko ne pripada njihovm miljeu ne dopadaju. Oni imaju glasove na izborima, imaju novu koaliciju i rade ono sto se radi u svim zemljama svijeta.....preuzimaju vlast.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#40625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kaze od druga nana dobar je Komsic ne da im da prave Republiku Sarajevo kao sto vec postoji Republika Srpska