Ci-Nick wrote: ↑15/12/2024 21:55
zippoo87 wrote: ↑15/12/2024 21:10
Ti samo trubis o cijeni i kako je niska i trla baba lan.
Imas li sta reci sto su unistili nesto sto je dojucer bilo nemoguce unistiti a to su najvaznija grana u drzavi...proizvodnja i distribucija struje ?
Cijena struje ima nikakvu ulogu u pogresnim investicijama,u kriminalnim radnjama uprave EP i rudnika.
Ti nikada ni rijec o propalim investicijama...o gubitku 300 mil kM za blok 7,o 30 miliona KM ili eura kazne za HE Vranduk i tako to.
Ti samo svoje trubis,boli tebe K sto je moguce da nam se drzava ugasi,jer necemo imati struje nikako.
Ko je uništio?
Ja nisam ništa uništio.
Rudnici su uništavani 30 godina.
A za njihovo uništavanje je kriva SDA, rudari koji su na sve moguće načine izbjegavali rad i narod koji je podržavao jadne rudare koji u prosjeku provedu pola radnog vijeka na izmišljenim bolovanjima.
Krivaca ima na sve strane.
Ko je kriv što se kroz javne nabavke svake godine ukrade 2 do 3 milijarde a nikad niko nije odgovarao.
Kriv je narod.
Jer 80% stanovnika BiH kad ima priliku prevariti ili ukrasti nekažnjeno, učinit će to. Nismo Japanci a ni Njemci nego Balkanci.
Da smo drugačiji izišli bi na ulice i tražili da se usvoji antikorupcijski zakon i da se love sve varalice i pljačkaši narodne imovine.
Nemoj mi se kriti iza naroda,jer narod smo svi...i ti i ja i direktor EP i predsjednik stranke i svi. Najlakse je tako,krivi smo svi a nismo krivi svi.
Evo ja sam domacin,ja bi svako preduzece koje je u K sredio i uveo red,rad i disciplinu u prvih par mjeseci a radom i disciplinom dolaze i rezultati.
Neradom i javaslukom,dolazi kriminal i minusi.
Ali ja znam da kada bi ti mogao mene birati i glasati za mene,da uvedem red,rad i disciplinu,da ti ne bi glasao za mene,jer ljepse je kada je javasluk i kada se "nista ne mora" .
A to onda dovodi do ovih "rezultata" koje sada imamo...ne moze se decenije samo krasti i izvlaciti novac,zaposljavati vlastiti dupelisci i ocekivati napredak. Niko na svijetu tako nije napredovao,necemo ni mi biti prvi.
Narod ovdje nece protestovati,jer svaki "vodja" koji bi poveo to,bi se prodao prvi za 100 KM a ovi iza njega bi bili kolateralna steta.
Ovdje ako hoces protestvovati,mora pasti par mrtvih glava glavesina,da se situacija shvati ozbiljno...sve ostalo je trla baba lan.
Tek kada se govna prepadnu,onda ce poceti raditi i popustati...nisu daleko bili protesti iz 2014. godine ,prvi i jedini put nakon rata da sse politicka govna prepala ali i to su uspjeli iskontrolisati,ubacivajuci krimose u masu i pravljenjem sranja. A nikome od glavesina opet nije dlaka sa glave pala.
A na strah niko nije imun.