Vase misljenje o ovom satu?
Moderator: anex
Bolji je sigurno, al' opet ne toliko.Adoxxx wrote:Ovaj mi se svidio izgledom, a i kontam da je bolji od fosila, festine...

Seiko i Citizen, eventualno g-shock ako ga ne planiraš nosati na košulju.Dentist80 wrote:Pozz svima..
razmisljam o kupovini nekog sata sa metalnom narukvicom od nekih 120-200€.."Problem" je u tome sto i sam neznam sta bi htjeo..
Ovdje sam vec predstavio neke od mojih skromnih satova(Fossil, Casio G Shock, Pulsar)
Gledao sam neke Seiko,Hanowa, Citizen, Junkers, Zeppelin, Orient satove..
Mada sam juce uzivo vidio i Casio M650D 1AER..koji mi se jako svidio..
Imate li vi neku preporuku??
pozz
dinao wrote:I ja trazim narukvicu za Seiko, medjutim slab je izbor u SA. A na ebayu nisu nimalo jeftine.
Ako neko zna i neku online prodavnicu za narukvice, molim za link.

Ja sam u penny plus centrima, nailazio na one setove za poliranje ogrebotina na satovima, mobitelima, pa mozda da pokusas tako nesto nabaviti ako nisu velike ogrebotine?! Nije skupo, a pomaze kod manjih ogrebotina.Kataklinger wrote:Imam neki Fossil sa metalnom narukvicom. Evo godina dana kako je kupljen i vec se nakupilo prljavstine. Gdje u Sa mogu odnijeti da se to sve fino ocisti i ispolira? Imam i jednu manju ogrebotinu na staklu, pod noktom nije opipljiva ali me iritira haos. Moze li se i to sanirati i gdje?

hvala na odgovoruAli_G wrote:Taj mehanizam je najkvalitetniji dio sata.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satovi se ne kupuju pa izgledu a jos manje po velicini osobe koja bi ga trebala nositi.klixo wrote:Posto sam duduk sto se tice satova neka mi neko preporuci sat za maldju musku visoku i krupnu(ne debelu) osobu.
Pretpostavljam da treba malo veci satic ?
Nista too fancy , samo softly classy...tako nekako
Budzet 300-500 KM
...anonimni, easy, ne se nervirati...Pozdrav!anonimni clan wrote:Satovi se ne kupuju pa izgledu a jos manje po velicini osobe koja bi ga trebala nositi.klixo wrote:Posto sam duduk sto se tice satova neka mi neko preporuci sat za maldju musku visoku i krupnu(ne debelu) osobu.
Pretpostavljam da treba malo veci satic ?
Nista too fancy , samo softly classy...tako nekako
Budzet 300-500 KM
Sat nije dio garderobe ….satovi nemaju velicinu kao cipele ili kosulja….
Sat je stvar individualnosti …..ukusa slicno kao sto je i nakit.
Sat je davno prestao biti komad metala koji pokazuje vrijeme……a isto tako davno postao olicenje individualnosti i ukusa onoga ko ga nosi.
Satovi ili odredjeni modeli se nose shodno prilici i tako postoje satovi sportskog izgleda i to vise njih razlicitih cak i po vrsti sporta ,satovi klasicnog izgleda i oblika …satovi za svakodnevnu upotrebu …satovi koji imaju vise razlicitih funkcija ….satovi koji su namjenjeni za djecu …odrasle ….muskarce … za zene ….i opet razliciti satovi za razlicite ukuse …sa ovakvim kazaljkama …sa onakim ciferblatime ….sa ovakvom bojom metala …sa onakvom naruvicom…sa onakvim kaisem………...
Toliko razlicitosti ….toliko mogucnosti ….sa toliko mogucnosti za individualnost ….da svako ko nosi sat ima neki svoj stil ili neki svoj osjecaj za sat kao sto ima i za cipele , kosulju,ili hlace ….za auto…za vrstu pica …za vrstu muzike …za zanr filmova ….za sve ono sto ga cini onakvim kakav jeste kao individua ili osoba onakva kakvom je poznajemo.
I sad se pojavi neko kao s neba i trazi preporuku za sat za maldju musku visoku i krupnu(ne debelu) osobu. !?
E jbg