Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Tesla Edison

#40276 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

BadBoy wrote: 18/03/2021 12:36 Ma ništa ne valja, znači sve što možemo pogrešno uraditi mi smo uradili (bez nekog posebnog reda jer ovdje svakako nema reda):

- nema nikakve kontrole granica, ulazi ko hoće i kako hoće bez negativnog PCR testa - ovo je najveća greška od starta. Da se ovo na vakat riješilo, mi bi bili coronafree zona.
- nema nikakve pomoći privredi - jebali smo ježa svakako
- ljudi neodgovorni, preča im kafa od zdravlja - da, ali neka nekad i kafe. U ratu se znalo popiti, nek se popije i sad. Problem je javni prijevoz, njega treba zabraniti kao i striptiz klubove, kladionice i partije.
- ugostitelji lopovi i prevaranti u najboljim vremenima a kamoli da poštuju neke mjere od 30 ljudi unutra - ma jok, oni su pošteni, šta ti je
- ljudi u firmama koji ne mogu izdržat sa ukućanima pa jednostavno "moraju" ići u kancelarije - ima poslova koji se ne mogu raditi od kuće. Da svi rade od kuće, ni ti ne bi imao interneta ni mogućnost da ovo napišeš ;)
- ljudi koji ne mogu da se strpe i da makar neko vrijeme sastanke održavaju online - to stoji
- poslodavci koji nemaju razumijevanja za bolesne ljude - nisu imali ni za zdrave a bolesni su im samo prilika za otkaz
- ljudi koji "samo imaju hunjavicu" ili su "popili nešto hladno" - ufatilo s nogu
- nesposobna, korumpirana, zlonamjerna, ljigava "vlast" u najbolje vrijeme, a u vrijeme pandemije.... - poštena i moralna
- siromašan narod, siromašne institucije, odsustvo vizije u svim važnijim javnim ustanovama, institucijama - Kakva vizija kad svi u prosjeku imaju završenu osnovnu školu i dva razreda srednje.
- nedostatak sposobnog menađerskog kadra koji bi imao tu jebenu viziju - ima ih ali vani
- generalno loš stav stanovništva prema pravilima, "šta on meni ima govorit znam ja najbolje" - dobar je narod kakva je vlast
- nepostojanje bilo kakvog sistema, i tamo gdje ga ima, ne poštuje se - to smo birali, gledajte
- ne mogu više nabrajati nije mi dobro - idi na kafu, opusti se :D

Ima li i jedna greška da je nismo napravili na svim nivoima od strane apsolutno svih ljudi na svim pozicijama i nepozicijama od 0 do 99 godina (da, krive su i bebe što su se ovdje rodile a ne negdje drugo :D )
megaribi1

#40277 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by megaribi1 »

O policijskom satu
invincible1921 wrote: 18/03/2021 12:14
Pa evo ja bi volio da cujem cemu pomaze sto ga imamo?
Prije godinu dana Vučić ga je uveo da spriječi večernje porodične odlaske u goste. :?

U ljeto su bile jake pritužbe na kafiće i noćne klubove. Ne posjećujem ih, ali kada sam vidio krkljanac u "Downtown" u Štrosmajerovoj, a SFF nisu se usudili organizovati čak ni u Zetri ili autokinu, bilo je jasno da se tome mora bar malo stati u kraj.

U zimu je produžen da bi se izbjegle javne novogodišnje proslave (sad, da li bi ono osmoro ugušenih iz Posušja ostalo živo da se Nova godina mogla dočekati javno nikada nećemo saznati).

Sada je zadržavan iz psihološko-političkih razloga. Broj zaraženih raste i ukidanje mjera nije dobra poruka, pa makar bila i ova koja niti mnogo pomaže smanjenju epidemije, niti mnogo smeta većini ljudi.
emmir1

#40278 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Virus je van svake kontrole, pola grada je zaraženo.

Evo od jutros 10 mojih poznanika saznam da su pozitivni.

Bukvalno je manje onih koji nisu zaraženi

Sada je zatvaranje zaista besmisleno
Tesla Edison

#40279 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

oldtajmer wrote: 18/03/2021 12:54 pricam rodjaku koji zivi vani kako kod nas odes lijepo u trzni centar pa obilazis natenane,onda sjedes popijes kafu u kaficu,pa opet malo obilazis a kada se umoris sjedes da sta pojedes,pa onda jos pride poslije toga odes u kino,uzivancija,on ne vjeruje
a kod njih tamo djeca im sa porodicom dolaze odvojeno u posjetu jer kaze prijavit ce ih neko od komsija da ih je puno u stanu i eto odma policije,budale
Nikakav problem.

Samo jel ti rođak rekao da tamo u vrijeme lockdown-a ne plaća režije, prima punu platu od države, prima na to i novčanu pomoć kao bonus, da su mu obustavljene obaveze prema banci, da mu je firma u kojoj radi zbrinuta i da neće propasti i i da on neće ostati bez posla,....

Ma ja, jebo to. Nek je on rekao kako je tamo sve uređeno i zatvoreno a koga briga za pozadinu svega toga.

Svako bi, ja evo prvi, potpisao takav lockdown i na godinu dana.
emmir1

#40280 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Virus je van svake kontrole, pola grada je zaraženo.

Evo od jutros 10 mojih poznanika saznam da su pozitivni.

Bukvalno je manje onih koji nisu zaraženi

Sada je zatvaranje zaista besmisleno
Johnny_x

#40281 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Johnny_x »

biglebovski wrote: 18/03/2021 11:55
MMM1977 wrote: 18/03/2021 11:34 Sve se slažem ali je iluzorno to očekivati u ovoj rupi od države. Uopšte ne vidim izlaz iz ove situacije, sa jedne strane ljudi umiru i sve je veći broj zaraženih a sa druge strane ekonomski i ovako propadamo, još ako bude lockdown onda smo ga kvalitetno na?ebali.
Evo neće izgleda, produžuju još dvi hefte dosadašnje mjere. Ja ozbiljno razmišljam o tužbi, lani su nas dooooobro nazigu, što bi rekli zajebi me jednom, sram da te bude, zajebi me i drugi put, sram mene treba da bude. Dizao si kredit za penzionere, za povišice, za kolektivne tužbe uposlenih u administraciji, za autoputeve koje ti plaćam, digni sad kredit i za mene i za moje dijete, pa mi plati, pa me zatvaraj kolko hoćeš.
Ne moze kredit za tebe, ti ces da ga vracas kroz raznorazne namete, kredit ide iskljucivo na platu administracije, njihove regrese, bonuse(UIO je prosle godine isplacivala stimulacije radnicima), sluzbena vozila, ministrica Turkovic se zalila da imamo najlosiji vozni park na svijetu, vjerujem da ce joj se zelja o novim sluzbenim vozilima ispunit.
Dobro se sjecam da je Novalic izaso prosle godine za govornicu i rekao da ce smanjiti sebi platu i svima u administraciji, nesto se ne sjecam da su nakon toga izbacili obavijest da mu je umanjena plata. Ti u jeku pandemije imas strajk drzavnih sluzbenika koji zele povecanje plate. Ko god radi za neku drzavnu instituciju, on nije zasluzio svoju platu i prevelika mu je koliku god da je dadnes, cak i cistacici je prevelika jer vjerujem da ima 3 zaposlene cistacice gdje je potrebna samo jedna, tako da se ni one ne ubijaju od posla.
Last edited by Johnny_x on 18/03/2021 13:08, edited 2 times in total.
emmir1

#40282 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

TESLA_EDISON wrote: 18/03/2021 13:04
oldtajmer wrote: 18/03/2021 12:54 pricam rodjaku koji zivi vani kako kod nas odes lijepo u trzni centar pa obilazis natenane,onda sjedes popijes kafu u kaficu,pa opet malo obilazis a kada se umoris sjedes da sta pojedes,pa onda jos pride poslije toga odes u kino,uzivancija,on ne vjeruje
a kod njih tamo djeca im sa porodicom dolaze odvojeno u posjetu jer kaze prijavit ce ih neko od komsija da ih je puno u stanu i eto odma policije,budale
Nikakav problem.

Samo jel ti rođak rekao da tamo u vrijeme lockdown-a ne plaća režije, prima punu platu od države, prima na to i novčanu pomoć kao bonus, da su mu obustavljene obaveze prema banci, da mu je firma u kojoj radi zbrinuta i da neće propasti i i da on neće ostati bez posla,....

Ma ja, jebo to. Nek je on rekao kako je tamo sve uređeno i zatvoreno a koga briga za pozadinu svega toga.

Svako bi, ja evo prvi, potpisao takav lockdown i na godinu dana.
16 000 firmi je u Njemackoj propalo tokom pandemije

Neki dan sam čitao
ćiribiribela

#40283 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

Ja ne mogu da vjerujem kakve gluposti pise ovaj tesla i da se to jos tolerise. Cuj treba narod piti kafu, pila se i u ratu. :facepalm:

Prije par dana je bila intervencija gdje se covjek srusio u Zmaju, znao da je pozitivan na coronu, ali kako da prodje dan da sa jaranima ne pojede cevape. I tesla bi garant tako, jer bitniji su cevapi od zdravlja okoline, mora se.

Nikako da shvatim kako ljudi mogu biti tako sebicni, rekla bih glupi, ali pokusavam se suzdrzati.

Sad kolektivno svi na kafu u neku kafanu od 20m², da se proslavi sto nema lockdowna.

:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Naslovnica

#40284 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Black swan wrote: 18/03/2021 12:33 Ne mogu od 1995 rijesiti problem parkiranih auta a sada ce desetine tisuca kontakata
Hahaha
:thumbup:
Trappist

#40285 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

ćiribiribela wrote: 18/03/2021 13:12 Ja ne mogu da vjerujem kakve gluposti pise ovaj tesla i da se to jos tolerise. Cuj treba narod piti kafu, pila se i u ratu. :facepalm:

Prije par dana je bila intervencija gdje se covjek srusio u Zmaju, znao da je pozitivan na coronu, ali kako da prodje dan da sa jaranima ne pojede cevape. I tesla bi garant tako, jer bitniji su cevapi od zdravlja okoline, mora se.

Nikako da shvatim kako ljudi mogu biti tako sebicni, rekla bih glupi, ali pokusavam se suzdrzati.

Sad kolektivno svi na kafu u neku kafanu od 20m², da se proslavi sto nema lockdowna.

Puca li zdravstveni sistem i u njemackoj ?
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#40286 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

ćiribiribela wrote: 18/03/2021 13:12 Ja ne mogu da vjerujem kakve gluposti pise ovaj tesla i da se to jos tolerise. Cuj treba narod piti kafu, pila se i u ratu. :facepalm:

Lik je klasicni antivakser i teoreticar zavjere. Vidis po svakom njegovom postu da se radi o iznimno neobrazovanoj osobi.
malocvijece

#40287 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malocvijece »

U Berlinu su skoro otvorili butike. Kažu naručiš termin za kupovinu u butiku. Imaš pola sata da sam pogledaš šta ima i kupiš.
Ja bih tako i kod nas uvela čak i poslije pandemije :mrgreen:
malocvijece

#40288 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malocvijece »

Gerro wrote: 18/03/2021 13:16

Lik je klasicni antivakser i teoreticar zavjere. Vidis po svakom njegovom postu da se radi o iznimno neobrazovanoj osobi.
Zar njega još čitate? Pa to ponavlja jedno te isto evo već par mjeseci. Svaki odgovor mu je isti kao i prethodni.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#40289 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

malocvijece wrote: 18/03/2021 13:18

Zar njega još čitate? Pa to ponavlja jedno te isto evo već par mjeseci. Svaki odgovor mu je isti kao i prethodni.
Nisam upoznat sa likom, ali sve mi je jasno sada nakon par njegovih postova. Obicna SDA botina.
Tesla Edison

#40290 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Ma jašta, eno kupe mrtve bagerima ispred SCC-a.

Te bagere najavljujete godinu dana, i po tim vašim pričama, do sada ne bi trebalo da je iko živ u Bosni.
Javier Pena

#40291 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Javier Pena »

Novalić: Da smo htjeli glumiti državu mi bismo vakcine nabavili u decembru
Pošteno, Fadile.
Tesla Edison

#40292 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Ja antivaxer :lol:

Botino jedna, pročitaj šta dalje od par postova unazad.

Na ovom forumu nema većeg zagovornika vakcina od mene.

To Seka nije dala sendvič terapiju pa malo popustila koncentracija?
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#40293 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

TESLA_EDISON wrote: 18/03/2021 13:24

Nego sta nego antivakser i maleni zelenas.
noviforumas

#40294 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by noviforumas »

Javier Pena wrote: 18/03/2021 13:23
Novalić: Da smo htjeli glumiti državu mi bismo vakcine nabavili u decembru
Pošteno, Fadile.
😂😂😂😂 e ne mogu da vjerujem sta lik prica
kox

#40295 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Čitam i ne vjerujem:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/turskim ... /210318085

Majke mi da ljudi ne umiru bilo bi presmiješno.
Tesla Edison

#40296 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Gerro wrote: 18/03/2021 13:29

Nego sta nego antivakser i maleni zelenas.
Image
splinter

#40297 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Fakat sve na stranu, al Tesla je uistinu najveći zagovornik za imunizaciju, tj vakcinaciju od početka ove pirče.
Da li se zajebava il ozbiljno misli ne znam, ali sudeći po njegovim postovima reako bih da je pro vaxer
Tesla Edison

#40298 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

kox wrote: 18/03/2021 13:31 Čitam i ne vjerujem:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/turskim ... /210318085

Majke mi da ljudi ne umiru bilo bi presmiješno.
To ti je KCUS

Ni bolesnim ne dozvoljava ulazak a da dozvoli nekim turskim doktorima.

Treba se znati ko je glavna sultanija gore.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#40299 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

invincible1921 wrote: 18/03/2021 11:59 1.Maske
2.Zabrana masovnih okupljanja
3.Kafici ..ovdje se lomim..ako ce se striktno drzat pravila onda nek bude otvoren
4.PRACENJE STROGO DAL SE MJERE POSTUJU
5.UKINITE POLICIJSKI SAT

Mislim da za vise od ovoga nema potrebe, jer i ovo jedva da ista djeluje, a bilo sta vise ne bi donijelo nikakav benefit a steta bi bila nenadoknadiva
Jel se ti zayebavas za ovo trece? Pa ne postuje niko mjere u kaficima, cesto prodjem dnevno pored par kafica, sam izbjegavam da idem u zadnje vrijeme i niko tamo ne postuje distancu. Svaki 12 konobar nosi masku otprilike. Inspekcije nikad ni na vidiku. Prije je bilo i pisali su kazne ali u zadnjih par mjeseci nigdje.

I ova glupost za policijski sat. Ne treba ga ukiniti nego staviti od 20:00 sati umjesto 23:00
cassius

#40300 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Ma jest. Samo eto kad hoces da diskreditujes necije misljenje, bacis par klasifikacija.. SDA glasac, antivakser, ravnozemljas itd :D
Locked