Ne moze i neceplain vanilla wrote: ↑18/03/2021 11:57Pa svi smo vec na rubu pameti, duze od godinu ovo traje. A kako smo hitri, kod nas ce se kao rat otegnuti.
Ja stvarno nisam zato da se sve zatvori i da sve propadne, ali hebemu misa, zar se ne moze drzati distanca, nositi maske, ne organizovati veca okupljanja...
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Edin H.
#40251 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
invincible1921
#40252 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
1.Maske
2.Zabrana masovnih okupljanja
3.Kafici ..ovdje se lomim..ako ce se striktno drzat pravila onda nek bude otvoren
4.PRACENJE STROGO DAL SE MJERE POSTUJU
5.UKINITE POLICIJSKI SAT
Mislim da za vise od ovoga nema potrebe, jer i ovo jedva da ista djeluje, a bilo sta vise ne bi donijelo nikakav benefit a steta bi bila nenadoknadiva
3.Kafici ..ovdje se lomim..ako ce se striktno drzat pravila onda nek bude otvoren
5.UKINITE POLICIJSKI SAT
Mislim da za vise od ovoga nema potrebe, jer i ovo jedva da ista djeluje, a bilo sta vise ne bi donijelo nikakav benefit a steta bi bila nenadoknadiva
-
palermo
#40253 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Cisto iz radoznalosti, a cemu bi pomoglo ukidanje policijskog sata.invincible1921 wrote: ↑18/03/2021 11:59 1.Maske
5.UKINITE POLICIJSKI SAT
Inace, ja bih dodao, odnosno na prvo mjeato stavio, rigorozno novcano kaznjavanje nepostovanja mjera. I dati svu mogucu podrslu onima koji su duzni da kaznjavaju.
- bunk
#40254 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U svom ovom belaju je jedina sreca sto su djeca "postedjena"..ne mogu ni zamislit kakav bi haos bio da su oni ne daj Boze ugrozena kategorija kao sto su sad stariji..
Ja imam u porodici dosta starijih,brinem se o njima trudim se evo godinu da nemamo puno okupljanja ....u zadnje vrijeme imam osjecaj da gubim konce,jednostavno kao da i ja otupljujem..
Ovo gore za policijski se ne slazem.
Neka stoji na snazi .
Ja imam u porodici dosta starijih,brinem se o njima trudim se evo godinu da nemamo puno okupljanja ....u zadnje vrijeme imam osjecaj da gubim konce,jednostavno kao da i ja otupljujem..
Ovo gore za policijski se ne slazem.
Neka stoji na snazi .
Last edited by bunk on 18/03/2021 12:06, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#40255 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
i kafici mogu raditi, samo da stolovi nisu jedno na drugom i da su prozracniinvincible1921 wrote: ↑18/03/2021 11:59 1.Maske
5.UKINITE POLICIJSKI SAT
konobari s maskama i eto
a baste pogotovo, samo je sad hladno za baste jos
-
Naslovnica
#40256 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Neću ni tada cijeniti, ako mi vjeruješ.Luciano88 wrote: ↑18/03/2021 11:53Dok ti najmiliji ne bude na samrti neces ni cijeniti ovo o cemu pricam. Jebale vas pare više.Naslovnica wrote: ↑18/03/2021 11:34Najslađi su mi ovi kada kao protu-argument za kompletnu priču (o bilo čemu) stave "vrijednost ljudskog života".
Šuplja na kvadrat.
- Tesla Edison
#40257 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A čemu pomaže uvođenje policijskog?palermo wrote: ↑18/03/2021 12:04Cisto iz radoznalosti, a cemu bi pomoglo ukidanje policijskog sata.invincible1921 wrote: ↑18/03/2021 11:59 1.Maske
5.UKINITE POLICIJSKI SAT
Inace, ja bih dodao, odnosno na prvo mjeato stavio, rigorozno novcano kaznjavanje nepostovanja mjera. I dati svu mogucu podrslu onima koji su duzni da kaznjavaju.
Koliko se sjećam, Čerkez, Pehar, Musa, Mandić su u martu prošle godine rekli da policijski sat nije epidemijska mjera već sigurnosna jer je sve zatvoreno.
Zato, plicijski nema smisla i treba ga ukinuti.
- Tesla Edison
#40258 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Najmiliji ti neće biti na samrti već će umrijeti od gladi i biti metar pod zemljom ako se ovdje uvede još jedan lockdown.Luciano88 wrote: ↑18/03/2021 11:53Dok ti najmiliji ne bude na samrti neces ni cijeniti ovo o cemu pricam. Jebale vas pare više.Naslovnica wrote: ↑18/03/2021 11:34Najslađi su mi ovi kada kao protu-argument za kompletnu priču (o bilo čemu) stave "vrijednost ljudskog života".
Šuplja na kvadrat.
A od korone imaju veliku šansu za oporavak. Od gladi nemaju baš.
-
palermo
#40259 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pomaze kao psiholoska mjera. On ti vice, nije stanje normalno...ne mozes raditi sve sto si naumio.TESLA_EDISON wrote: ↑18/03/2021 12:07A čemu pomaže uvođenje policijskog?palermo wrote: ↑18/03/2021 12:04Cisto iz radoznalosti, a cemu bi pomoglo ukidanje policijskog sata.invincible1921 wrote: ↑18/03/2021 11:59 1.Maske
5.UKINITE POLICIJSKI SAT
Koliko se sjećam, Čerkez, Pehar, Musa, Mandić su u martu prošle godine rekli da policijski sat nije epidemijska mjera već sigurnosna jer je sve zatvoreno.
Zato, plicijski nema smisla i treba ga ukinuti.
-
invincible1921
#40260 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa evo ja bi volio da cujem cemu pomaze sto ga imamo?palermo wrote: ↑18/03/2021 12:04Cisto iz radoznalosti, a cemu bi pomoglo ukidanje policijskog sata.invincible1921 wrote: ↑18/03/2021 11:59 1.Maske
5.UKINITE POLICIJSKI SAT
-
invincible1921
#40261 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da upravo, ne vidim problem u tome ako ce se pridzavat mjere al ne reda radi nego fakatplain vanilla wrote: ↑18/03/2021 12:05i kafici mogu raditi, samo da stolovi nisu jedno na drugom i da su prozracniinvincible1921 wrote: ↑18/03/2021 11:59 1.Maske
5.UKINITE POLICIJSKI SAT
konobari s maskama i eto
a baste pogotovo, samo je sad hladno za baste jos
-
palermo
#40262 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa eno sam ti odgovorioinvincible1921 wrote: ↑18/03/2021 12:14Pa evo ja bi volio da cujem cemu pomaze sto ga imamo?palermo wrote: ↑18/03/2021 12:04Cisto iz radoznalosti, a cemu bi pomoglo ukidanje policijskog sata.invincible1921 wrote: ↑18/03/2021 11:59 1.Maske
5.UKINITE POLICIJSKI SAT
-
biglebovski
#40263 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
BadBoy wrote: ↑18/03/2021 11:39 Ovo je sve tačno. Al neće nikada sve dok ih ne potjeramo govnjivim motkama. Sjećate se JMBG protesta i kako su se bili prepali kad su raja stvorila ljudski lanac oko zgrade Parlamenta BiH? Sjećate se panike i bježanja kroz podrume ko štakori?
Ee zamislite kad bi zaista se nešto tako ponovilo i to ovaj put da baš istraju svi u ovome....
AL nećemo nikad.
Čini mi se da je društvena odgovornost davno izgubljena kod većine i da svi samo svoju guzicu gledaju. U takvoj situaciji, gdje cvjeta korupcija, širenje straha od onih drugih, i gdje se zahtjevi odnose na puko preživljavanje, je dosta lako kontrolisati populaciju. Još kad imaš i kooperativne vjerske zajednice na svojoj strani... Samo izbori, velika izlaznost, i ogroman pritisak na novoizabrane može donijeti neke promjene, čini mi se. Ili neko svjetsko čudo da se desi pa da ovi kažu, dosta je bilo, ajmo malo normalnije, odgovornije, pa da svima bude bolje.
- shape of despair
#40264 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sve je ovo super maske i to, ali nikad mi pameti doći nećemo. Juče u vrazovoj dolazi frajer po drugi put, zna da je pozitivan, da nešto kao pita doktoricu. Glup on, glup sistem pa nije u nekoj karanteni. Koliko je još takvih slučajeva???
Kad god negdje odem sve je puno, SCC, Alta. Evo sad iz Alte, onaj kafić u prizemlju pun, jesu razmakli stolove ali očito kad se pije kafa ne treba maska
Gdje je sad praćenje kontakata i sl. niko to više ne spominje. Lockdown propao jer ne smiju radi ekonomije, svakako smo propali samo nam niko nije rekao.
Kad god negdje odem sve je puno, SCC, Alta. Evo sad iz Alte, onaj kafić u prizemlju pun, jesu razmakli stolove ali očito kad se pije kafa ne treba maska
Gdje je sad praćenje kontakata i sl. niko to više ne spominje. Lockdown propao jer ne smiju radi ekonomije, svakako smo propali samo nam niko nije rekao.
- Osim_13
#40265 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A šta vi raditePORUKA S FEDERALNOG NIVOA
Mandić: Krizni štabovi i vlade kantona ne donose odgovarajuće mjere
-
invincible1921
#40266 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sto se tice KS mislim da je prica o lumperaju izvikana i netacana...ako se izuzmj pojedini ekcesi ala Bosne na ilidzi ja zaista nisam to nigdje vidio drugo bar ne po gradu. Grad je prazan bukvalno i prije ovog treceg vala..sad sto je ort mali kafic pa neko vidi 20 ljudi i kaze KRCATO to je druga prica.Medjutim sto se tice nekog lumperaja evo nek navede neko primjer da je dernecio iza 11?palermo wrote: ↑18/03/2021 12:17Pa eno sam ti odgovorio....a ne vidim sto bi nekom smetao policijski sat od npr 22 sara taman da ove nocne lumperaje svedea na neku mjeru...
Gdje sam god sjedio kafane su bile vise prazne nego pune..jedina mjesta gdje sam vidio da je full su gastro pubovi vucko i fabrika i tjt
- Javier Pena
- aCme
#40268 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tačno. Više ti ne dolazi policija na adresu da te uteftere ako si u izolacijishape of despair wrote: ↑18/03/2021 12:20 Gdje je sad praćenje kontakata i sl. niko to više ne spominje.
- Osim_13
#40269 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Meni vala zvonili svaki dan.aCme wrote: ↑18/03/2021 12:25Tačno. Više ti ne dolazi policija na adresu da te uteftere ako si u izolacijishape of despair wrote: ↑18/03/2021 12:20 Gdje je sad praćenje kontakata i sl. niko to više ne spominje.
- oldtajmer
#40270 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
nama je zaista trenutno odlicno obzirom na najgoru mogucu kombinaciju: drzavni aparat koji je svrha sam sebi i potpuno nesavjesni gradjani
jedino mozemo da se nadamo da ce biti bolje,jednog dana
za razliku od proslog vala( ako to tako mozemo nazvati) sada svaki dan cujem za neku porodicu gdje su 3 generacije pozitivne
jedino mozemo da se nadamo da ce biti bolje,jednog dana
za razliku od proslog vala( ako to tako mozemo nazvati) sada svaki dan cujem za neku porodicu gdje su 3 generacije pozitivne
Last edited by oldtajmer on 18/03/2021 12:30, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#40271 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To se na radi još od prošlog ljeta, tj od kako su brojevi narasli da je praćenje postalo nemoguće.shape of despair wrote: ↑18/03/2021 12:20
Gdje je sad praćenje kontakata i sl. niko to više ne spominje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#40272 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne mogu od 1995 rijesiti problem parkiranih auta a sada ce desetine tisuca kontakata
Hahaha
Hahaha
-
BadBoy
#40273 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ništa ne valja, znači sve što možemo pogrešno uraditi mi smo uradili (bez nekog posebnog reda jer ovdje svakako nema reda):
- nema nikakve kontrole granica, ulazi ko hoće i kako hoće bez negativnog PCR testa
- nema nikakve pomoći privredi
- ljudi neodgovorni, preča im kafa od zdravlja
- ugostitelji lopovi i prevaranti u najboljim vremenima a kamoli da poštuju neke mjere od 30 ljudi unutra
- ljudi u firmama koji ne mogu izdržat sa ukućanima pa jednostavno "moraju" ići u kancelarije
- ljudi koji ne mogu da se strpe i da makar neko vrijeme sastanke održavaju online
- poslodavci koji nemaju razumijevanja za bolesne ljude
- ljudi koji "samo imaju hunjavicu" ili su "popili nešto hladno"
- nesposobna, korumpirana, zlonamjerna, ljigava "vlast" u najbolje vrijeme, a u vrijeme pandemije....
- siromašan narod, siromašne institucije, odsustvo vizije u svim važnijim javnim ustanovama, institucijama
- nedostatak sposobnog menađerskog kadra koji bi imao tu jebenu viziju
- generalno loš stav stanovništva prema pravilima, "šta on meni ima govorit znam ja najbolje"
- nepostojanje bilo kakvog sistema, i tamo gdje ga ima, ne poštuje se
- ne mogu više nabrajati nije mi dobro
Ima li i jedna greška da je nismo napravili na svim nivoima od strane apsolutno svih ljudi na svim pozicijama i nepozicijama od 0 do 99 godina (da, krive su i bebe što su se ovdje rodile a ne negdje drugo
)
- nema nikakve kontrole granica, ulazi ko hoće i kako hoće bez negativnog PCR testa
- nema nikakve pomoći privredi
- ljudi neodgovorni, preča im kafa od zdravlja
- ugostitelji lopovi i prevaranti u najboljim vremenima a kamoli da poštuju neke mjere od 30 ljudi unutra
- ljudi u firmama koji ne mogu izdržat sa ukućanima pa jednostavno "moraju" ići u kancelarije
- ljudi koji ne mogu da se strpe i da makar neko vrijeme sastanke održavaju online
- poslodavci koji nemaju razumijevanja za bolesne ljude
- ljudi koji "samo imaju hunjavicu" ili su "popili nešto hladno"
- nesposobna, korumpirana, zlonamjerna, ljigava "vlast" u najbolje vrijeme, a u vrijeme pandemije....
- siromašan narod, siromašne institucije, odsustvo vizije u svim važnijim javnim ustanovama, institucijama
- nedostatak sposobnog menađerskog kadra koji bi imao tu jebenu viziju
- generalno loš stav stanovništva prema pravilima, "šta on meni ima govorit znam ja najbolje"
- nepostojanje bilo kakvog sistema, i tamo gdje ga ima, ne poštuje se
- ne mogu više nabrajati nije mi dobro
Ima li i jedna greška da je nismo napravili na svim nivoima od strane apsolutno svih ljudi na svim pozicijama i nepozicijama od 0 do 99 godina (da, krive su i bebe što su se ovdje rodile a ne negdje drugo
-
palermo
#40274 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Eto, nikoga ne ugrozava policjski sat od 22 sata a opet salje neku poruku. Sto bi se bilo protiv njegainvincible1921 wrote: ↑18/03/2021 12:23
Sto se tice KS mislim da je prica o lumperaju izvikana i netacana...ako se izuzmj pojedini ekcesi ala Bosne na ilidzi ja zaista nisam to nigdje vidio drugo bar ne po gradu. Grad je prazan bukvalno i prije ovog treceg vala..sad sto je ort mali kafic pa neko vidi 20 ljudi i kaze KRCATO to je druga prica.Medjutim sto se tice nekog lumperaja evo nek navede neko primjer da je dernecio iza 11?
Gdje sam god sjedio kafane su bile vise prazne nego pune..jedina mjesta gdje sam vidio da je full su gastro pubovi vucko i fabrika i tjt
- oldtajmer
#40275 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
pricam rodjaku koji zivi vani kako kod nas odes lijepo u trzni centar pa obilazis natenane,onda sjedes popijes kafu u kaficu,pa opet malo obilazis a kada se umoris sjedes da sta pojedes,pa onda jos pride poslije toga odes u kino,uzivancija,on ne vjeruje
a kod njih tamo djeca im sa porodicom dolaze odvojeno u posjetu jer kaze prijavit ce ih neko od komsija da ih je puno u stanu i eto odma policije,budale
a kod njih tamo djeca im sa porodicom dolaze odvojeno u posjetu jer kaze prijavit ce ih neko od komsija da ih je puno u stanu i eto odma policije,budale