ultima_palabra wrote:Pa ista stvar kao i u fudbalu... kad se plasiraš na SP iz evropskih kvalifikacija trebalo bi da imaš kvalitete da prođeš grupu. Ako ne uradiš to, znači da si podbacio.
Ehh....treba uzeti u obzir par cinjenica:
-
mi smo debitanti na prvenstvu - nikad se prije nismo plasirali (to bi trebalo znaciti kao neki uspjeh, uradio si sto dotad nikom nije uspjelo)
Sto miliona puta se gledalo neko prvenstvo na kojem nismo bili mi i kad ima neka reprezentacija koja je tu prvi put, uvijek je bila prica: oni su debitanti, ako dobiju ikoga, dobro je, nemaju iskustva i ta prica.
Sad kad gledamo subjektivno, ne ide nam ta prica. E, pa sad smo bas mi ti debitanti, pa ti u jednoj utakmici slabo brane golmani, u drugoj imas 20 izgubljenih lopti, u trecoj te zakolju sudije...ali to je sve ono sto ide uz debitante.
-
tu pricu iz evropskih kvalifikacija mozemo plasirati na nekom narednom prvenstvu. Prvo sto smo debitanti, drugo sto, ma koliko bili subjektivni, imali smo grupu sa Makedonijom, Tunisom i Austrijom kao direktnim konkurentima i pokazalo se da su ili bolji ili iskusniji, sto se na kraju manifestovalo porazom. Imas samo jednog slijepog putnika u vidu Irana kojeg svi pobjedjuju. Znaci, nije bas da smo dobili grupu sa Chileom, Iranom i Saudijkom Arabijom pa da kazemo da su omahnuli.
-
najbitnije, momci su ginuli do kraja 
nema im se sta prigovoriti po tom pitanju. To sto je g. Kamenica pogodio u srz naseg problema, to je druga prica. Mi smo nacija gladna, prije svega, ucesca na velikim smotrama, a onda i neceg vise. I kad, konacno, probijemo led, onda navala nezadovoljstva. Volio bih i ja da smo igrali barem polufinale, ali to nije realno.