Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SkyLimit

#4026 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

BHF_Manijak wrote: Sta je sa ovim momkom? Bio je clan U21, dakle Perice, Malinovic i ostala klapa generacija, bio u Bosni, medjutim kako ode iz Bosne ispao mi je iz vidika? Obecavao je, ali iskreno sad ga ne pratim nesto. Kakav je?

@Sky, moze li S. Buric odigrati pozadi dovoljno kvalitetno sta mislis ili ga mozemo iskljucivo u ofanzivi koristiti, a pozadi Tore/Vranjes, Panic, Terza?
Ne izgleda mi ko neki dobar odbrambeni igrač, ali ni Toromanović to nikad nije bio.

Ma nije nama odbrana nikakav problem, da smo imali napad kao odbranu dogurali bi među 8 na ovom prvenstvu.
It_is_a_Leclerc

#4027 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ništa odvratnije od toga kad je hrvatskim medijima jako simpatično što Igor Karačić igra za susjednu zemlju, a Ivan za onu u kojoj je rođen i odrastao. To je, za mene, jako tužna činjenica.
luckylaka

#4028 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by luckylaka »

Ja brate ovaj rukomet nesto nisam plaho pratio cak ni kvalifikacije jebem ga haman sam se I iznenadio kada sam cuo da su nasi izborili to svjetsko.I same utakmice na svjetskom pratio onako eto vise zbog raje.Danas realno nisam disao.Par puta pitali su me jesam li dobro.Zavsi kako zavrsi jbga tako je bilo sudjeno ali meni ti momci nesto posebno danas usli u krv.Ma jebo Dzeku,Vedu,Pjanu ovo su momci kojima se treba nakloniti do poda.Nije to zbog rezultata,igre,golova,folova nego jednostavno ovi momci su I pored lose igre(realno)ocarali javnost svojim ponasanjem.Ovi momci zasluzuju podrsku.postovanje,respekt.Ovo je Bosna I Hercegovina ovi momci su nasi ljiljani.Svak cast rukometnoj reprezentaciji.Jos jednom Respect.
SSemir

#4029 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SSemir »

It_is_a_Leclerc wrote:Nego, kako ide poslije ovih grupa? Jel se naši vraćaju kući, ili razigravaju za pozicije 17-24?
Ima razigravanje u President Kupu. Nimalo naivna stvar za nas. Igrat ćemo najvjerovatnije sa Bjelorusijom .[/quote]
kad se to igra? zbog cega je bitno?
Ultravox

#4030 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Ultravox »

Ima li neko da mu nisu prirasli srcu?

http://sportsport.ba/rukomet/oni-su-her ... usu/151365

kad vidiš toliku želju, borbu i na kraju suze :bih:
Pismonosa

#4031 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Pismonosa »

Tunis je jednostavno morao proći dalje i tu je kraj priče. Od nekih sedam-osam sedmeraca sviranih protiv nas realno je postojao možda jedan.

Na kraju nam dođoše na naplatu sve one početničke greške i jebena nervoza iz utakmica sa Austrijom i Makedonijom.

Momci su barem pokazali da ne pate od kurcobolje. Nije mala stvar. Bit ću tu još bitke ;-)
zanzakpizdolizije

#4032 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by zanzakpizdolizije »

It_is_a_Leclerc wrote:Ništa odvratnije od toga kad je hrvatskim medijima jako simpatično što Igor Karačić igra za susjednu zemlju, a Ivan za onu u kojoj je rođen i odrastao. To je, za mene, jako tužna činjenica.
A nije odvratno recimo što Sead Kolašinac igra za BiH a ne za zemlju u kojoj je rođen (Njemačku) ? Ili treba da navodim još primjera? Neka svako igra za koga hoće, odnosno gdje ga srce vodi i čije državljanstvo posjeduje. I da mu zabraniš da igra za hrvatsku koja korist od igrača koji ne igra srcem za reprezentaciju?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4033 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Pismonosa wrote:Tunis je jednostavno morao proći dalje i tu je kraj priče. Od nekih sedam-osam sedmeraca sviranih protiv nas realno je postojao možda jedan.

Na kraju nam dođoše na naplatu sve one početničke greške i jebena nervoza iz utakmica sa Austrijom i Makedonijom.

Momci su barem pokazali da ne pate od kurcobolje. Nije mala stvar. Bit ću tu još bitke ;-)
Ovo je jednostavno poenta cijele price!!!!
spinel_

#4034 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

koja tuga.. jbem ti

Image
spacek

#4035 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:42, edited 1 time in total.
perfect_guy

#4036 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by perfect_guy »

SSemir wrote: kad se to igra? zbog cega je bitno?
razigravanje od 17. do 24. mjesta, planirano za 26. i 27.1.
hrasno38

#4037 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

spacek wrote:Ne mogu biti zadovoljan, al sam fakat ponosan na ove momke!

Kad se samo uporedi igracki kadar koji smo imali protiv Islanda i ovaj na SP - ja sam iznenadjen kako smo uopste parirali protivnicima:
Prce van forme (eh da je bio onaj Prce protiv Islanda)
Karacic van forme (povrede ruku su ostavile tragove)
Vrazalic van forme (neprepoznatljiv)
Panic povreda (beton u odbrani, odmor Malinovicu u napadu)
Savic povreda (odmor Malinovicu)

Ovo su sve igraci koji su nosili igru protiv Islanda i obezbjedili nam plasman na SP.
Bez njih nismo mogli iznijeti ovo SP, ali sam ponosan da su neki novi klinci Malinovic, Peric, braca Buric...preuzeli teret na sebe i koliko toliko anulirali sve ono sto nam je nedostajalo u Prceu, Karacicu, Vrazalicu, Panicu i Savicu. Ruku na srce, da je sinoc istrcala ona ekipa u formi koja je dobila Island - ja se ne bih od 5min utakmice bojao za rezultat protiv Tunisa.
Ovo je upravo ono na sta svi trebamo da obratimo paznju a ne da sipamo drvlje i kamenje na ove momke koji su ako cemo biti posteni do sada jedini propisali krv na terenu za boje nase reprezentacije. Imali su svojih gresaka koje su ih kostale dva poraza. U tim utakmicama igrali su samo po jedno poluvrijeme i casno i cisto izgubili. Imali su utakmicu koju su odigrali malte ne kompletnu, vratili se sa -4, igrali protiv fakticki domace reprezentacije, protiv sudija cijelu utakmicu, imali 2 razlile 4 minuta prije kraja i tad su ljudi u crnom vidjeli da bi mala BiH mogla zajebati jedinu reprezentaciju koja donekli puni dvorane u Kataru....i to je bio kraj. Od ovih nabrojanih igraca svi su vise nego bitni u reprezentaciji i taj nas je peh sustigao. Prce je probao, trudio se ali je povreda ostavila traga.Bez obzira neki bi igraci jednostavno probali izbjeci ovo takmicenje radi daljnje karijere ali Nikola nije i zato mu ne zamjeram nista. Karacic je covjek koji je bio sav polomljen prije par mjeseci i dosao je igrao i ginuo za dres. Vrazalic je sjajan igrac jer da nije ne bi igrao tamo gdje igra ali jednosavno nije ga islo. Nije on namjerno fulio one lopte pa da mu se sipaju salve uvreda samo nije islo. Igrao je non stop jer nije imao zamjenu i taj Vrazalic ce se vratiti.
Ali kad sam vidio malog Perica sta radi sa onom loptom, pa Malinovica pa bracu Buric vjerujem da ne kazem da sam siguran da cemo se jos i te kako radovati uspjesima ove reprezentacije svakako sa Markovicem na celu. Ovo je selektor koji voli svoje igrace a vjerujem i da je suprotno.
Nije ovo prvi put da nas sudije masakriraju u rukometu ali ono bas masakriraju niti je ovo jedini sport gdje nam se desavaju ovakve stvari jer smo mali, nebitni i ponajvise sami krivi za svoj status u svjetskom i evropskom sportu. Ali cinjenica je da ce se i to vremenom i uspjesima mijenjati.
Neko je napisao kako je Hrvatska mogla 2003 biti svjetski prvak? Mogla je jer je imala jednu prije svega briljantnu ekipu sa najboljim igracem svijeta, mogla je jer Hrvatska nije imala nikada isti status u svijetu kao BiH ni na politickom ni na sportskom planu. Mogla je i iz jos jednog razloga a on je da Hrvatska ulaze u svoj sport i zivi za nastupe svojih reprezentacija isto kao i Srbija. Mi evo sada imamo situaciju da jos uvijek nemamo pare za pripreme i nastup nase kosarkaske reprezentacije a kod Hrvata i Srba to nije nikad bilo upitno. Sve dok ne bude bilo prave drzave nece biti ni pravog sporta.
MOSALJOZE

#4038 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Hrvati ne bi trebali danas forsirati valjda ćemo vidjeti jedna opušten meč :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
hrasno38

#4039 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

MOSALJOZE wrote:Hrvati ne bi trebali danas forsirati valjda ćemo vidjeti jedna opušten meč :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Valjda sutra:)
Logovan

#4040 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

MOSALJOZE wrote:Hrvati ne bi trebali danas forsirati valjda ćemo vidjeti jedna opušten meč :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Sutra. :P
Tomahawk11
Globalni moderator

#4041 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Kasim Kamenica: Živimo u podneblju gdje od plasmana na SP napravimo smak svijeta

"Puno nam znači plasman na SP. No, mi živimo u podneblju gdje od toga napravimo smak svijeta. Prvo kažemo da je plasman veliki uspjeh, a onda smo veoma razočarani što nismo prošli dalje. Bili smo u ravnopravnoj poziciji da prođemo dalje, ali nismo. Sad je važno ići na kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima. Na dobrom smo putu jer smo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo uzeli bod Bjelorusiji, direktnom konkurentu. Pobjeda kod kuće nas vodi na EP i to je onda kontinuitet", završio je Kamenica.

Sta zna Kamenica....forumski struCnjaci rekli svoje. TruBa smo i taCka. Sreca da nisam moderator, neki ga ne bi vise vidjeli foruma.
cyprus

#4042 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

Tomahawk11 wrote:Kasim Kamenica: Živimo u podneblju gdje od plasmana na SP napravimo smak svijeta

"Puno nam znači plasman na SP. No, mi živimo u podneblju gdje od toga napravimo smak svijeta. Prvo kažemo da je plasman veliki uspjeh, a onda smo veoma razočarani što nismo prošli dalje. Bili smo u ravnopravnoj poziciji da prođemo dalje, ali nismo. Sad je važno ići na kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima. Na dobrom smo putu jer smo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo uzeli bod Bjelorusiji, direktnom konkurentu. Pobjeda kod kuće nas vodi na EP i to je onda kontinuitet", završio je Kamenica.

Sta zna Kamenica....forumski struCnjaci rekli svoje. TruBa smo i taCka. Sreca da nisam moderator, neki ga ne bi vise vidjeli foruma.
Bjež ba Kasime, prepisuješ ovo što ja pričam :mrgreen:
ultima_palabra

#4043 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ultima_palabra »

Pa ista stvar kao i u fudbalu... kad se plasiraš na SP iz evropskih kvalifikacija trebalo bi da imaš kvalitete da prođeš grupu. Ako ne uradiš to, znači da si podbacio.
Logovan

#4044 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Kasim Kamenica: Živimo u podneblju gdje od plasmana na SP napravimo smak svijeta

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4045 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Pa ista stvar kao i u fudbalu... kad se plasiraš na SP iz evropskih kvalifikacija trebalo bi da imaš kvalitete da prođeš grupu. Ako ne uradiš to, znači da si podbacio.
Ehh....treba uzeti u obzir par cinjenica:

-mi smo debitanti na prvenstvu - nikad se prije nismo plasirali (to bi trebalo znaciti kao neki uspjeh, uradio si sto dotad nikom nije uspjelo)
Sto miliona puta se gledalo neko prvenstvo na kojem nismo bili mi i kad ima neka reprezentacija koja je tu prvi put, uvijek je bila prica: oni su debitanti, ako dobiju ikoga, dobro je, nemaju iskustva i ta prica.
Sad kad gledamo subjektivno, ne ide nam ta prica. E, pa sad smo bas mi ti debitanti, pa ti u jednoj utakmici slabo brane golmani, u drugoj imas 20 izgubljenih lopti, u trecoj te zakolju sudije...ali to je sve ono sto ide uz debitante.

- tu pricu iz evropskih kvalifikacija mozemo plasirati na nekom narednom prvenstvu. Prvo sto smo debitanti, drugo sto, ma koliko bili subjektivni, imali smo grupu sa Makedonijom, Tunisom i Austrijom kao direktnim konkurentima i pokazalo se da su ili bolji ili iskusniji, sto se na kraju manifestovalo porazom. Imas samo jednog slijepog putnika u vidu Irana kojeg svi pobjedjuju. Znaci, nije bas da smo dobili grupu sa Chileom, Iranom i Saudijkom Arabijom pa da kazemo da su omahnuli.

- najbitnije, momci su ginuli do kraja :thumbup: nema im se sta prigovoriti po tom pitanju. To sto je g. Kamenica pogodio u srz naseg problema, to je druga prica. Mi smo nacija gladna, prije svega, ucesca na velikim smotrama, a onda i neceg vise. I kad, konacno, probijemo led, onda navala nezadovoljstva. Volio bih i ja da smo igrali barem polufinale, ali to nije realno.
It_is_a_Leclerc

#4046 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Egipat Hassana Moustafe, predsjednika IHF-a, je prošao. Evo sad i Tunis. Egipatsko magare, Moustafa, nije uspio uvući i Alžir.

Zavisno od toga da li će Austrija ili Tunis biti četvrti. Ako Tunis bude išao na Sloveniju, ja vjerujem da će ih izbaciti. Sudije, naravno.
ultima_palabra

#4047 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ultima_palabra »

Pa imao si jednu ekipu iznad i jednu ispod ostalih... znači de facto grupa od 4 reprezentacije koje su sve u pet deka, u kojoj samo trebaš ne biti zadnji.

Ne kažem da treba skidati glave, ali mentalitet i držanje u odlučujućim situacijama koji smo prikazali je za plakanje. Taj debitantski status mnoge ekipe iskoriste da odu daleko, ali nama je to neki uteg.
It_is_a_Leclerc

#4048 Re: Rukometna reprezentacija BiH

ultima_palabra wrote:Pa imao si jednu ekipu iznad i jednu ispod ostalih... znači de facto grupa od 4 reprezentacije koje su sve u pet deka, u kojoj samo trebaš ne biti zadnji.

Ne kažem da treba skidati glave, ali mentalitet i držanje u odlučujućim situacijama koji smo prikazali je za plakanje. Taj debitantski status mnoge ekipe iskoriste da odu daleko, ali nama je to neki uteg.
Koje ekipe ? Pitam za rukomet.
__Phoenix__

#4049 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by __Phoenix__ »

Ko bi se vratio s minus, 3, 4 i onda poveo bez da primi gola punih 8 minuta, to je pobjednički mentalitet, samo što su okolnosti suđenja takve...
ultima_palabra

#4050 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ultima_palabra »

Mislim da su Makedonci nedavno dogurali do 5.mjesta, a prije toga ih nije bilo nigdje godinama.
Post Reply