Sent from my iPhone using Tapatalk
Moderator: anex

Norm wrote:...nesto sto sam nedavno zavrsio, UT6497, Enamel dial, SS case...
![]()
Neka je sa srećom!hocu wrote:Haj da se i ja tuspasim [emoji3]
Hvala!pepermint31 wrote: @Norm
Super restauracija! Može pitanje? Jedan tip prodaje nov Zeno sat sa 6497/98 17 jewel Unitas mehanizmom za navijanje pa kakvi su oni inače pošto imaš iskustva što se tiče tih klasičnih mehanizama. Gledam da kupim jedan od modela na navijanje za moju malu kolekciju a inace bi mi mogao preporuciti a da nije toliko skupo od novijih modela?
Dr Baltazar wrote:Može li preporuka za tih par jer njih tamo ima dosta.kr0 0ss wrote:Imaš ih nekoliko na Baščaršiji koji su veoma dobri.
Moraš sam da se godiš za cijenu.
Meni je uzeo 3 KM za skraćivanje narukvice. Veoma sam zadovoljan!!!
Ne izgleda loše. Ali ja mislim da su mu kazaljke radioaktivne.dinao wrote:Bas je lijep taj TagHeuer
Hvala!Norm wrote:Hvala!pepermint31 wrote: @Norm
Super restauracija! Može pitanje? Jedan tip prodaje nov Zeno sat sa 6497/98 17 jewel Unitas mehanizmom za navijanje pa kakvi su oni inače pošto imaš iskustva što se tiče tih klasičnih mehanizama. Gledam da kupim jedan od modela na navijanje za moju malu kolekciju a inace bi mi mogao preporuciti a da nije toliko skupo od novijih modela?
Swiss UT6497/98 je workhorse mehanizam...ugradjuje se u pristupacne dzepne satove ali i u jako skupe brendirane satove...jednostavni, robusni, laki za servisiranje, tacni i vjecni...ako nije asian nemas da brines...ja u svojoj kolekciji ima dva, rucno pravljena/sklopljena sata sa ovim mehanizmima, i par dzepnih, a samo malo mastovitosti i mogu se cuda sa njima uraditi...nisu popularni kod 'mladjarije' jer se moraju 'navijati' a inace kolekcionari ih 'moraju' imati te obzirom na varijacije nikada se ne mogu svi 'sakupiti'...
Zeno je OK ali mu je i cijena takva...
Za preporuku ne znam sta da ti kazem, sta hoces, sta ti lezi i do koliko para, moras sam da skontas ali izbor je poprilicno raznolik i moze se naci interesantnih primjeraka...
Pozz...
kr0 0ss wrote:Ne izgleda loše. Ali ja mislim da su mu kazaljke radioaktivne.dinao wrote:Bas je lijep taj TagHeuer

Do koliko ti je prihvatljivo ?konektovan wrote:Gdje je dobar izbor narukvica za satove a da nije plaho skupo u Sarajevu?[emoji1]
poslano sa Sonija Ze
U pitanju je sat fossil JR 9387 analogno digitalni koji ima koznu originalnu, al' koja je dala svoje, jer je sat star 8 godina. Mislio sam naci mozda od kaucuka, al' sat je malo neobican i ima izrazito siroku narukvicu u dijelu koji se kaci na sat, pa ne znam da li je uopste moguce naci adekvatnu?!Samprotivsviju wrote:Do koliko ti je prihvatljivo ?konektovan wrote:Gdje je dobar izbor narukvica za satove a da nije plaho skupo u Sarajevu?[emoji1]
poslano sa Sonija Ze
Drug iskren da ti budem, tesko da ces to sto ti trazis naci u Sarajevu...i ove radnje sto prodaju satove narukvice to su neke "genericke" od nekih zlj dobavljaca...obicno gumene ili kozne tanke imaju, cijena je nekih 20-30 KMkonektovan wrote:U pitanju je sat fossil JR 9387 analogno digitalni koji ima koznu originalnu, al' koja je dala svoje, jer je sat star 8 godina. Mislio sam naci mozda od kaucuka, al' sat je malo neobican i ima izrazito siroku narukvicu u dijelu koji se kaci na sat, pa ne znam da li je uopste moguce naci adekvatnu?!Samprotivsviju wrote:Do koliko ti je prihvatljivo ?konektovan wrote:Gdje je dobar izbor narukvica za satove a da nije plaho skupo u Sarajevu?[emoji1]
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze
Prodala ga jedna starija žena privatno preko app oglasnika. Vjerovatno joj muž imao kolekciju jer je vidim prodala par omega izmedju ostalih satova. Ovaj Hamilton je 38 mm, referenca H384761, barem je ona tako napisala jer je sat nov ali bez kutije. Ja nemam veliku ruku a sat se ne čini toliko malenim tako da mi je 38 mm idealno. Inače sam čitao da je 42 mm verzija baš povelika. Jedino eto što mi nije po mjeri je zlatna boja jer mi se više svidjala srebrna ali nisam mogao birati. Sekundare isto tako nema ali mu to daje taj retro izgled, kao da sam ga pokupio iz serije Mad Man.rida1976 wrote:Gdje ga nadje? Ja trazim ovaj sat isto, hehe..jel ovo 42 verzija? Jel ovaj REFERENCE: H38735751?
Ja sam imao ovaj: http://global.diesel.com/watches/dz1215 ... Q_size=UNIkonektovan wrote:U pitanju je sat fossil JR 9387 analogno digitalni koji ima koznu originalnu, al' koja je dala svoje, jer je sat star 8 godina. Mislio sam naci mozda od kaucuka, al' sat je malo neobican i ima izrazito siroku narukvicu u dijelu koji se kaci na sat, pa ne znam da li je uopste moguce naci adekvatnu?!Samprotivsviju wrote:Do koliko ti je prihvatljivo ?konektovan wrote:Gdje je dobar izbor narukvica za satove a da nije plaho skupo u Sarajevu?[emoji1]
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze