Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Kaligrafija

#4026 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Kaligrafija »

sumirprimus wrote: 27/04/2021 19:47 Haj najam il komcesija manje bitno, nego sta cete za titulu? :mrgreen:
Sve ce to doci na svoje, po meni Borac ima tezi raspored od nas....ako budemo pravi, titula je nasa...! Po meni je greska sazivanje sastanka u vezi sudjenja u jeku sezone, samo mozemo dobiti da nas jos vise nagaze...I ako je nesto bilo neregularno, to sigurno nisu sudije radile da izgubimo silnu prednost...utakmicu, dvije ok, ali sami smo krivi za sve ostalo....Mislim da pojedinci iz uprave peru sebe kod Nama, za svoje lose odluke i krive poteze i pokusavaju da prebace odgovornost na sudijsku organizaciju...jesu kriminalni, ali sta rade nekim drugim klubovima, mi smo mala maca....
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#4027 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Pitar sa Kariba »

Ma ja mislim da koncesiju ne moze dati opstina Centar, da je to na KS.
Ima @Ricken , nek' nam razjasni! :mrgreen:

Sabur ba....
animus

#4028 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by animus »

Jesi li ikada citao bilo koji ugovor o koncesiji?
Ja ga potpisivao i detaljno ucestvovao u izradi.
To sto si naveo je nidje veze. Koncesiju ne mozes kao niti zajam prodati. Mora ti davalac koncesije odobriti i onda se sklapa novi ugovor. Sve isto kao kod zajma. Koncesija se zakljucuje kada se daje nekome pravo na koristenje javnih dobara. Ovdje je u pitanju izgrađen sportski i privredni objekat koji po propisima se ugovara na zajam. Ugovor o zajmu je zakljucen na određeni period i ne moze se prekinuti skoro nikako ukoliko se postuju obaveze obe strane.
last mohicans

#4029 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

Kaligrafija wrote: 27/04/2021 20:22
animus wrote: 27/04/2021 19:46 Ljudi svasta pisu a ne pokusaju da prije toga to provjere. Gdje to pise da se ugovor o koncesiji potpisuje kod notara. Koja je razlika izmedju ugovora o najmu i ugovora o koncesiji. To se prvo treba nauciti pa doci ovdje raspravljati. Ljudi iz Općine Centar nam daju u startu 400 000 KM na ime renoviranja stadiona tako da su prakticno pokrili 10 godina nase rente. Sada cemo imati prihode od koristenja prostorija i prostora Koseva a sto je imala Opcina Centar. Sad smo postali vlasnici stadiona na 30 plus 15 godina i naravno da ce se moci to produziti nakon toga ako bude interesa a do tada ko ziv a ko mrtav. Plus sada mozes i u stvari moras obnavljati stadion i pri tome cemo imati podrsku opcine i kantona.
O detaljima cemo biti svi upoznati narednih dana ali ovo smo u biti i trazili. Davno se ovo moglo rijsiti da nije bilo papka iz Rogatice.
("Sl. novine Kantona Sarajevo", br. 27/2011, 33/2012 - odluka US i 15/2013)

Clan 21. tacka 8....procitaj...

Sa koncesijom si defacto vlasnik i mozes da muzes kravu muzaru koliko je napisano, uz postovanje ugovora...Uz koncesiju idu razne povlastice, da ne objasnjavam...Cak mozes i koncesiju, da prodas trecem licu...itd...

Kao zakupac ti nemas ni blizu takva prava...Za svaku izmjenu na stadionu moraces da pitas gazdu, opstinu, pa onda gazda mora da vijeca i da dobije vecinu, pa onda mora da donese urbanisticku saglasnost, pa gradjevinske dozvole i to gazda sam sebi...a FK Sarajevo ulaze, i gazda ti za 5 godina, kaze napolje, a gazda, vlast, neka druga stranka...i mi ga ispusimo...a kod koncesije toga nema...zasticen si ko medjed...!

Eto pa nesto ti nauci...za mene je ovo mazanje ociju...!
Nije moj fah, ne znam razliku između to dvoje, ali sam ranije pisao i kačio novi regulacioni plan Zetra koji dozvoljava izmjene, dogradnju, izgradnju, sve sto obuhvata stadion i veliki parking ispred stadiona. Stoga,ne vjerujem da za svaki korak ce se morati očitovati OV ni načelnik ako se poštuje novi regulacioni plan, jedino ako bi se mijenjao RP, a za sada nema potrebe. Ovo je prvi i veoma bitan korak za klub, a šta ce biti za 30 god, samo Allah zna.
animus

#4030 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by animus »

Vrlo je bitno sta pise u ugovoru a to vjerovatno jos niko od nas ne zna. Bar vecina ne zna. Sacekati pa komentarisati. Ja vjerujem da SDA simpatizerima nece biti drago jer njihov nacelnik to nije htjeo uraditi ali pravilo je klub prije svega.
svi u napad

#4031 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by svi u napad »

Mislim da sve stadione u BiH treba dati klubovima kao sto su kone dobile. Jeste da je to trosak za nase siromasne klubove (odrzavanje je skupo) ali to bi bilo pravedno. Oni koji ne zele biti vlasnici neka to javno objave kako ne bi bilo kuknjave kasnije.
Bez obzira sto je Analiticar znao prepotentno iznervirati raju mislim da ga treba vratiti jer nije nikog vrijedjao a i zivimo i trebamo postovati postulate demokratije tj. svako ima pravo da iznese svoje misljenje. Mnogi su ga iskljucili a pored toga imate mogucnost ne citanja tj. preskakanja njegovih komentara.
U vezi sastanka nisam sam pametan. Klubovi se moraju organizovati i tako stati barem djelomicno u kraj javasluku i lopovluku u Savezu i ako je to tema podrzavam ga. Ako je tema lose sudjenje onda nista od toga jer o tome se prica prije pocetka sezone i na kraju sezone kad se vrsi analiza sudjenja za tu godinu.
Iako su nam sanse 5% da osvojim ponovo titulu nadam se i vjerujem momcima bez obzira na greske koje je Vinko uradio ovog proljeca. Bez obzira sto igramo slabo gledajuci kone i njihovu igru mislim da ih trebamo dobiti. No sacekajmo tekmu i navijajmo za Rodjene. Zivjeli.
Kaligrafija

#4032 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Kaligrafija »

animus wrote: 27/04/2021 20:36 Jesi li ikada citao bilo koji ugovor o koncesiji?
To sto si naveo je nidje veze. Koncesiju ne mozes kao niti zajam prodati. Mora ti davalac koncesije odobriti i onda se sklapa novi ugovor. Sve isto kao kod zajma. Koncesija se zakljucuje kada se daje nekome pravo na koristenje javnih dobara. Ovdje je u pitanju izgrađen sportski i privredni objekat koji po propisima se ugovara na zajam. Ugovor o zajmu je zakljucen na određeni period i ne moze se prekinuti skoro nikako ukoliko se postuju obaveze obe strane.
Eto ti ga potpisivao, a ne znas zakon, haj procitaj Clan 21. tacka 8....Ti ospori to maloprije, nemoj da ga ja citiram ovde...!
Kaligrafija

#4033 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Kaligrafija »

animus wrote: 27/04/2021 20:36 Jesi li ikada citao bilo koji ugovor o koncesiji?
Mozes, uz saglasnost obje strane u obligacionom odnosu....Drugo, zajam ili zakup!? Brkas pojmove koliko vidim...
omega369

#4034 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

sime_cipol wrote: 27/04/2021 19:06
omega369 wrote: 27/04/2021 18:57
sime_cipol wrote: 27/04/2021 18:52 Ako je u pitanju najam, dobro su vas zajebali. Trebali ste insistirati na koncesiji. Ovdje se slazem sa @Kaligrafija
Bez ljutnje, ali mislim da ovdje vecina pojma nema ni sta je koncesija ni sta je najam. Nama je svejedno, mi gazde min 30 godina, ubiremo prihode, mozemo graditi...kud ces ljepse
Nema ljutnje. Diskutujemo.
Koncesiju je daleko teze raskinuti od najma.
A vidi, i jedno i drugo se upisuje u teret na Sudu tako da nema tek tako raskida, bez obzira sta pise u ugovoru. Naravno, ako si rekao da ces za 5 godina uloziti 5 miliona i to ne uradis, ide raskid. Ali i za raskid ide procedura... Ugl. Ok je ovo.
animus

#4035 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by animus »

Kaligrafija wrote: 27/04/2021 21:42
Eto ti ga potpisivao, a ne znas zakon, haj procitaj Clan 21. tacka 8....Ti ospori to maloprije, nemoj da ga ja citiram ovde...!
Slobodno citiraj. Nemoj da ti je problem. Upisuje se u zemljišne knjige i šta je tu razlika od zakupa. Ja ti samo kazem da je pravno ispravniji ugovor o zakupu od ugovora o koncesiji jer se ne radi o javnom dobru koje se iskoristava i zbog kojeg i postoji institut koncesije. U biti se radi o istom pravnom položaju. Valjda je neko dovoljno stručan skontao da je ovo ispravnije. Koliko znam da smo mi ovo i predložili i da je tako i prihvaćeno jednoglasno. Valjda necemo sami protiv sebe.
last mohicans

#4036 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

U subotu prije derbija potpisivanje i sve ce biti javno, iako se i sada moze postaviti pitanje na zvaničnim profilima u vezi zakupa.
Blixen

#4037 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Blixen »

Kaligrafija wrote: 27/04/2021 18:31 Analiticar ...moze on biti i zeljin navijac, boli me dupe
kako to?
navija za Zelju, a drvlje i kamenje na moj klub i to je tebi ok?
pise dabogda izgubili i navija za Borac i Listicu protiv Sarajeva
Grean

#4038 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Grean »

Velezu odbijen zahtjiev od strane komisije za sudjenje da utakmicu sa Borcem sude strane sudije.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4039 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

Grean wrote: 28/04/2021 13:24 Velezu odbijen zahtjiev od strane komisije za sudjenje da utakmicu sa Borcem sude strane sudije.
ovo kolo necemo prognozirati rezultate nego koliko ce se klubova zaliti na sudjenje poslije utakmice :mrgreen:
sumirprimus

#4040 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sumirprimus »

Nemas sta prognozirat, anam oni rade od prvog mjesta do ekipa za ispadanje, a moram to reci iako je ruzno i za osudu ali nazalost istinito, a balije se medjusobom glodju. Smijesno i zalosno u isto vrijeme.
splinter

#4041 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by splinter »

Raja dođite na temu
sarajevski-derbi-t1275.html
Da bacimo po koju pametnu.
sumirprimus

#4042 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sumirprimus »

To je vasa tema i nema smisla tu se mijesat.
animus

#4043 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by animus »

plain vanilla wrote: 28/04/2021 13:53
Grean wrote: 28/04/2021 13:24 Velezu odbijen zahtjiev od strane komisije za sudjenje da utakmicu sa Borcem sude strane sudije.
ovo kolo necemo prognozirati rezultate nego koliko ce se klubova zaliti na sudjenje poslije utakmice :mrgreen:
Velež sigurno. Poslali im Gigovica a oni samo njega i Mujica nisu htjeli.
Sve je spremno za klanje ali osjecam da ce biti sranje.
Malo rime za tmurne dane
sumirprimus

#4044 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sumirprimus »

Pa i mdk ce vjerovatno zakinut jos bez prenosa da bi kompenzirali.
Da hoce mdk dobit u inat bas me briga sto su komkurenti za ispadanje.
animus

#4045 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by animus »

Dobro Mladost igra. Tesko ce ih pobijediti ako ne bude bas ocita kradja. Ko im sudi?
90minut

#4046 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by 90minut »

Velež-Borac je najzanimljivija utakmica u pitanje je koliko vremena baš pravi BH derbi kakva bi ludnica bila da su navijaci prisutni.
plain vanilla

#4047 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

animus wrote: 28/04/2021 18:47
plain vanilla wrote: 28/04/2021 13:53
Velež sigurno. Poslali im Gigovica a oni samo njega i Mujica nisu htjeli.
Sve je spremno za klanje ali osjecam da ce biti sranje.
Malo rime za tmurne dane
Cuj bas njih nisu htjeli, nisam znala da mozes birati sudije :mrgreen:
Mescini da je Velez malo izgubio kompas.

Sjecam se jedne nase utakmice, protiv Celika, mislim. Peljto sudio. I sad komentarisemo sudjenje na forumu, ako se ne varam neki spormi ofsajd je bio, valjda nam gol poništio bezveze, tako nesto.
Kaze jedan forumas, kao sta hocemo, to je najbolji sudija, lik po Europi sudi, ko smo mi da se žalimo :lol:
sumirprimus

#4048 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sumirprimus »

animus wrote: 28/04/2021 18:53 Dobro Mladost igra. Tesko ce ih pobijediti ako ne bude bas ocita kradja. Ko im sudi?
Gigovic :lol:

Uvala borova u najavi, paket aranzman :lol:
sumirprimus

#4049 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sumirprimus »

Nama musa, jel i on bio u onoj grupi var nedto se ne sjecam?
plain vanilla

#4050 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

sumirprimus wrote: 28/04/2021 19:12 Nama musa, jel i on bio u onoj grupi var nedto se ne sjecam?

Novi šok na Grbavici: Sudija Mateo Musa i napadač Osmanović donijeli Olimpiku prvu pobjedu protiv Željezničara u historiji
:mrgreen:
Post Reply