mislim da je problem sa direktnim unutarstranačkim izborima taaaaaj da tamo gdje je lokalni sdp vlada imaš više članova nego tamo gdje ne vlada, a tamo gdje lokalno vladju mnogi članovi su namireni kojekakvim upravnim odborima po lokalnim javnim preduzećima i ustanovama i zaposlenjima u administraciji. mislim da odatle dolazi ta odvojenost od realnosti unutar sdp-a i očigledno da preostalo članstvo u velikoj većini misli da je sve bilo za pet samo što su bili i ostali neshvaćeni.cyprus wrote:Iako mislim da je Nikšić zaista jedan od kvalitetnijih ljudi u SDP-u, čija je postojeća nepopularnost među narodom solidnim dijelom i nerealna, evidentno je da je ovo vrlo loš ishod za SDP, i da je šansa za povratak ove partije na kolosjek ili odložena na značajno duži period ili potpuno izgubljena... SDP-u je trebala drastična promjena, a ovo je suprotno od toga...
Mene samo frapira koliko je članstvo SDP-a (ne samo funkcioneri) operisano od dodira sa okolinom... Takvo stanje traje od oktobra 2010. godine, i stvarno ne znam šta se treba desiti da se otvore oči...
SDP
-
baxul
#40176 Re: SDP
- Better Man
#40177 Re: SDP
Pobjeda Nikšića znači konačan put u nestanak SDP-a. Čovjek je najodgovorniji za propast SDP-a zajedno sa Lagumdžijom i ostalim poltronima. Oni koji su glasali za njega su samo potvrdili da ne vide dalje od nosa i da im moždane vijuge nisu dovoljno razvijene.
-
Banja Luka
#40179 Re: SDP
Ovo je nesto sto i meni, kao iskrenom ljevicaru, nije jasno. Ne mislim da je Niksic nesto losiji odostalih, ali mislim da je, jednostavno, nepopularan, da je, kao premijer, povukao par losih i nepopularnih poteza (prije svega bratu dao visoku drzavnu funkciju, iako brat mozda i nije nestrucan, ali ne ide to), da ljevicari vise ne vjeruju starom rukovodstvu, da traze promjene, a te promjene nisu dobili. Zao mi je, sto ce zbog ovoga rezultata SDP pasti na sljedecim izborima vise nego 2014. Nisu gori od ostalih, ali SDP- glasaci nisu ograniceni kao glasaci nacionalnih stranaka, i da bi izasli na izbore, moraju u nekome prepoznati stranke koje nisu kao ostali, nego su daleko bolji.cyprus wrote:Iako mislim da je Nikšić zaista jedan od kvalitetnijih ljudi u SDP-u, čija je postojeća nepopularnost među narodom solidnim dijelom i nerealna, evidentno je da je ovo vrlo loš ishod za SDP, i da je šansa za povratak ove partije na kolosjek ili odložena na značajno duži period ili potpuno izgubljena... SDP-u je trebala drastična promjena, a ovo je suprotno od toga...
Mene samo frapira koliko je članstvo SDP-a (ne samo funkcioneri) operisano od dodira sa okolinom... Takvo stanje traje od oktobra 2010. godine, i stvarno ne znam šta se treba desiti da se otvore oči...
-
calculator
#40180 Re: SDP
Od danas, "Nikšićev" SDP se "lijevo" ujedinjuje.... s kim?
-
Moenx
#40181 Re: SDP
Evo sad gledam FTV posto od 14.09 i najbolji uvod imao je NIksic
Prikazali su ga kao prmijra sa najvise autoputa i kao nkoga ko j da s ne bavi politikom bio trener ---- a sadamozemo rci on trenira dmokratsko javno mnjenj bh gradjanstva i to tako kulturno
NO sta je tu je-- ako pogldamo kandidat Jasmin IMamovic bjs ozbiljniji (n znam ni konacn rezultate) ali je ukaljan nizom kritika i afera koje su mu ubacili ovi ostali i nisu bas napadali i isli protiv Nermina, no Jasmin mozda i jeste
Iza scene ko zna-- mozda su svi oni jedan tim, ili organizirana grupa u cosku kafane, ili ti gang, ili ti pak udruzena zajednica
DAkle i ne znamo ko je za koga radio
Da li je Jasmin mogao vise -- to jest da li je neko mogao vise protiv grizlija Nermina -- koji eto nije nista drugo nego nasljednik Lagumdzije kontinuirani slijed njegove """"cednosti"""" a nikako neko ko ce preuzeti kormilo i krenuti u pravcu zelja onih koji su bili protiv Lagumdzije
NO hajde da vidimo sta hoce SDP -- kome je potrebna vlast u SDP -- mozda nekim deckima koji samo zele ocistiti svoje biografije----- i ---- nista vise
DAkle mozda ti tipovi taktiziraju i znaju da nece nikada doci na vlast mozda u dogledno vrijeme ne- pa im je zato bitno da samo budu gundjajuca opozicija
DA li neko zna recimo ako je neko postao clan u avgustu da li je on mogao da bira sad 20 og septembra recimo i tacne rezultate i konacno kada ce doci do novog izbora reakcije kandidata i slicno
Prikazali su ga kao prmijra sa najvise autoputa i kao nkoga ko j da s ne bavi politikom bio trener ---- a sadamozemo rci on trenira dmokratsko javno mnjenj bh gradjanstva i to tako kulturno
NO sta je tu je-- ako pogldamo kandidat Jasmin IMamovic bjs ozbiljniji (n znam ni konacn rezultate) ali je ukaljan nizom kritika i afera koje su mu ubacili ovi ostali i nisu bas napadali i isli protiv Nermina, no Jasmin mozda i jeste
Iza scene ko zna-- mozda su svi oni jedan tim, ili organizirana grupa u cosku kafane, ili ti gang, ili ti pak udruzena zajednica
DAkle i ne znamo ko je za koga radio
Da li je Jasmin mogao vise -- to jest da li je neko mogao vise protiv grizlija Nermina -- koji eto nije nista drugo nego nasljednik Lagumdzije kontinuirani slijed njegove """"cednosti"""" a nikako neko ko ce preuzeti kormilo i krenuti u pravcu zelja onih koji su bili protiv Lagumdzije
NO hajde da vidimo sta hoce SDP -- kome je potrebna vlast u SDP -- mozda nekim deckima koji samo zele ocistiti svoje biografije----- i ---- nista vise
DAkle mozda ti tipovi taktiziraju i znaju da nece nikada doci na vlast mozda u dogledno vrijeme ne- pa im je zato bitno da samo budu gundjajuca opozicija
DA li neko zna recimo ako je neko postao clan u avgustu da li je on mogao da bira sad 20 og septembra recimo i tacne rezultate i konacno kada ce doci do novog izbora reakcije kandidata i slicno
- ultima_palabra
#40182 Re: SDP
Da su ostali kandidati bili ista kvalitetniji, pa da covjeku bude krivo... ovako Zlatkov posilni do konacnog nestanka 
-
Android Knego
#40183 Re: SDP
kad su bili gosti kod Duske Jurisic na njeno pitanje o razlozima propadanja SDP-a na zadnjim izborima, Niksic i Pudaric su skoro jednoglasno odgovorili kako je k'o biva rukovodstvo SDP-a stavilo drzavu ispred stranke, pa nije imao ko da se bavi strankom. u smislu, svi se dali u to da naprave drzavu blagostanja pa je stranka ispastala... jbt koje nemanje osjecaja za realnost...cyprus wrote:Mene samo frapira koliko je članstvo SDP-a (ne samo funkcioneri) operisano od dodira sa okolinom... Takvo stanje traje od oktobra 2010. godine, i stvarno ne znam šta se treba desiti da se otvore oči...
sta drugo mogu ocekivati nego da im stranka propadne totalno...
-
45cents
#40184 Re: SDP
Privreda je razorena i eutanizirana.cyprus wrote:....................... evidentno je da je ovo vrlo loš ishod za SDP, i da je šansa za povratak ove partije na kolosjek ili odložena na značajno duži period ili potpuno izgubljena... SDP-u je trebala drastična promjena, a ovo je suprotno od toga...
Ljudi ne vide budućnost i šansu za normalan razvoj.
Glasaju za one koji im barem mogu valjati za kakve štele, kad drugih opcija nemaju...
A štela je puno bolja opcija od rada i znoja.
Pobijedio bi bilo koji kandidat da je obećao štelu članstvu za upis na fakultet, za štelu u državnoj službi, za štelu u upravnim odborima i direktorskim foteljama, za štelu pri javnim nabavkama, za štelu na projektima, i umalo da ne zaboravim - za štelu pri nabavci "IT-tele" opreme (da se i slučajni prolaznik obraduje obećanju).
Nikšić je sinonim za .... (za šta)?
-
Android Knego
#40185 Re: SDP
citao sam po FB da je bilo kupovanja glasova. prije bih i u to povjerovao nego da je stvarno 70% glasaca slijepo kod ociju pa ne vidi kuda ih ovakav ishod vodi...
- It_is_a_Leclerc
#40186 Re: SDP
Pa ovakav se izbor i očekivao. Ionako je ovo bilo fingiranje demorkatije, gdje su ovi ostali, više-manje, politički marginalci i NVO nehljebi, služili kao sparing partneri.
SDP nije nikakva socijaldemokratska, već isključivo jugonostalgičarska i pro-komunistička stranka, koja se od SDA razlikuje po tome što ide na Sutjesku i Kozaru, a ne ide petkom u džamiju.
SDP nije nikakva socijaldemokratska, već isključivo jugonostalgičarska i pro-komunistička stranka, koja se od SDA razlikuje po tome što ide na Sutjesku i Kozaru, a ne ide petkom u džamiju.
- piupiu
#40187 Re: SDP
zapartiju wrote: A onda sam smislio nešto genijalno. Našao sam jakog međeda....medvjeda...Medvedeva
- XXS
#40188 Re: SDP
Ja rekoh ranije, crvena SDA.corrida33 wrote:..i tu je prici kraj. Imas, care, jagnje gdje god hoces! Javi se na PP!It_is_a_Leclerc wrote:
- AntiKrist
#40189 Re: SDP
rahmanjin wrote:Imamovic je pizda ( ne vrijeđam, ovo je karakterna osobina ). trazio podrsku u TK, a zabio noz u leđa Beslagicu. Na proslom kongresu Niksic je pobijedio za 9 glasova, a Imamovic i njegovi podrzali Niksica. Da je Imamovic i samo cetvorica njegovih pristalica glasalo za Beslagica, Selim bi bio predsjednik. E to bi bila promjena. Sada Imamovic nema sta da se zali, dosli stari racuni na naplatu.skupljac_zeljeza wrote:Govorio sam ja par stranica prije da većina na TK nije za Imamovića nego za "Nikšu" kako mu tepaju. Na području TK Nikšić je osvojio 2.600 a Imamović 1.600 glasova. Imamovićeva greška prije vanrednog kongresa.zateznistub wrote:Kao neko kome je socijal-demokratija u krvi, neko ko je rođen uSarajevu prezaliti ne mogu sto nije pobijedio moj kandidat dragi tuzlak...
Sto je najgore ko ce ga durat po Tuzli poslije ovog debakla
- skupljac_zeljeza
#40190 Re: SDP
Inače pravilo svuda kada su aktivisti u pitanju dok ima nešto izuzetaka u penzionerima i onima koji stranku ili partiju doživljavaju kao fudbalski klub ili kao ideju pa više glasaju PROTIV nego ZA.45cents wrote: Pobijedio bi bilo koji kandidat da je obećao štelu članstvu za upis na fakultet, za štelu u državnoj službi, za štelu u upravnim odborima i direktorskim foteljama, za štelu pri javnim nabavkama, za štelu na projektima, i umalo da ne zaboravim - za štelu pri nabavci "IT-tele" opreme (da se i slučajni prolaznik obraduje obećanju).
Nerko sada ima dva kredita, onaj prijavljeni od 92.000 KM i ovaj aktivistima iz izbornog štaba, a gledajući po broju osvojenih glasova dužan je do grla. Para u kasi više nema ni za plate uposlenima u partiji kako Imamović kuka, tako da ostaje ovo gore nabrojano.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#40191 Re: SDP
jbg ovo je prekasno došlo
- Dr Kova
#40192 Re: SDP
Smiješno.... Odoše lagano u propast, propašće ko muda kroz poderane gaće...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#40193 Re: SDP
Tacno tako. U razgovoru sa kolegom iz skolskih dana koji je godinama u SDP-u, bas sam mu ovako nesto rekao kao misljenje za razlog potopa na izborima. Totalna operisanost od realnosti i tretiranje glasaca kao maloumnih idiota.cyprus wrote:Iako mislim da je Nikšić zaista jedan od kvalitetnijih ljudi u SDP-u, čija je postojeća nepopularnost među narodom solidnim dijelom i nerealna, evidentno je da je ovo vrlo loš ishod za SDP, i da je šansa za povratak ove partije na kolosjek ili odložena na značajno duži period ili potpuno izgubljena... SDP-u je trebala drastična promjena, a ovo je suprotno od toga...
- Dr Kova
#40194 Re: SDP
_BataZiv_0809 wrote: Tacno tako. U razgovoru sa kolegom iz skolskih dana koji je godinama u SDP-u, bas sam mu ovako nesto rekao kao misljenje za razlog potopa na izborima. Totalna operisanost od realnosti i tretiranje glasaca kao maloumnih idiota.
Fakat istina. Bio sam u Forumu mladih SDP centar, nestvarno je koliko su zaslijepljeni, mutavi i ne znam ni ja više. Prvo drkaju na Zlatka i Kamočaija, a sad se draže na Nikšića. Vidim svi po fb slave, ovce zadrte. Sreća pa nisam više odavno u SDP-u
- johntra
#40195 Re: SDP
sjooo razočarenja dežurnih pljuvača, fiktivnih priča, laži i gluposti....za knjige ste, svi...
- kamen spoticanja
#40196 Re: SDP
Jes vala..pa ce 2016 na lokalnim biti "narod je glup,hebem ti narod"johntra wrote:sjooo razočarenja dežurnih pljuvača, fiktivnih priča, laži i gluposti....za knjige ste, svi...
pa ope' 2018 i vazda ce neko drugi biti kriv
-
45cents
#40197 Re: SDP
Pa nije mu baš neki teret taj "drugi kredit" prema aktivistima....skupljac_zeljeza wrote: Nerko sada ima dva kredita, onaj prijavljeni od 92.000 KM i ovaj aktivistima iz izbornog štaba, a gledajući po broju osvojenih glasova dužan je do grla. Para u kasi više nema ni za plate uposlenima u partiji kako Imamović kuka, tako da ostaje ovo gore nabrojano.
a) Uđe u koaliciju sa SDA
b) Za razliku od Komšićevaca, u Vladu FBiH ufura sa ekipom koja neće biti ni trena "zbunjena" poput Bajrovića i Suljagića, Đonlagića, itd... (npr. perfektno kopira rukopis SDA za javna preduzeća i ministarstva, kao u što smo se osvjedočili u proteklom mandatnom periodu);
c) Postupno zatvori krug na kantonalnim razinama (gdje je to moguće) i ovjerava svaku fotelju (sa "zaslužnim" aktivistivistom) za koju se ukaže prilika...
d) U radna tijela za ključne investicione projekte Vlade FBiH ubaci tenisera koji zna znanje;
e) Sa slučajnim prolaznikom ima redovne sedmične ručkove po sarajevskim restoranima, radi dalje koordinacije.
Ništa lakše, zar ne?
A istovremeno i SDA i HDZ puni hvale za kooperativni SDP.
Eto, samo bi bezobraznici tražili više od ovoga....
Za koju godinu uvest će se dvojno članstvo (po dvije članske knjižice) - crvenozelena i zelenocrvena za najmanje 11.000 članova SDP-a (povremeni odlasci na džumu i povremeni odlasci na Sutjesku)
-
Novak20
#40198 Re: SDP
45cents wrote:Pa nije mu baš neki teret taj "drugi kredit" prema aktivistima....skupljac_zeljeza wrote: Nerko sada ima dva kredita, onaj prijavljeni od 92.000 KM i ovaj aktivistima iz izbornog štaba, a gledajući po broju osvojenih glasova dužan je do grla. Para u kasi više nema ni za plate uposlenima u partiji kako Imamović kuka, tako da ostaje ovo gore nabrojano.
a) Uđe u koaliciju sa SDA
b) Za razliku od Komšićevaca, u Vladu FBiH ufura sa ekipom koja neće biti ni trena "zbunjena" poput Bajrovića i Suljagića, Đonlagića, itd... (npr. perfektno kopira rukopis SDA za javna preduzeća i ministarstva, kao u što smo se osvjedočili u proteklom mandatnom periodu);
c) Postupno zatvori krug na kantonalnim razinama (gdje je to moguće) i ovjerava svaku fotelju (sa "zaslužnim" aktivistivistom) za koju se ukaže prilika...
d) U radna tijela za ključne investicione projekte Vlade FBiH ubaci tenisera koji zna znanje;
e) Sa slučajnim prolaznikom ima redovne sedmične ručkove po sarajevskim restoranima, radi dalje koordinacije.
Ništa lakše, zar ne?
A istovremeno i SDA i HDZ puni hvale za kooperativni SDP.
Eto, samo bi bezobraznici tražili više od ovoga....
Za koju godinu uvest će se dvojno članstvo (po dvije članske knjižice) - crvenozelena i zelenocrvena za najmanje 11.000 članova SDP-a (povremeni odlasci na džumu i povremeni odlasci na Sutjesku)
- skupljac_zeljeza
#40199 Re: SDP
Zar on nije već 5-6 godina zasukanih rukava?Sarajmen wrote: Čestitka Nikšiću i zasuči rukave lave.
-
Android Knego
#40200 Re: SDP
mozda je njihov san da se udruze sa DF-om... nas i Rusa 300 miliona... ali je realnost da oni djuture predju u DF... ako im se smiluju da ih prime...Ahmed Ima Sat wrote:navijam da se udruže sa DF i da nakon opštinskih izbora nestanu sa političke scene, želim im sudbinu stranke za PiHSarajmen wrote:Ključno pitanjecalculator wrote:Od danas, "Nikšićev" SDP se "lijevo" ujedinjuje.... s kim?
nizom mudrih poteza SDP je evoluirao u SDU...