SDP

baxul

#40176 Re: SDP

Post by baxul »

cyprus wrote:Iako mislim da je Nikšić zaista jedan od kvalitetnijih ljudi u SDP-u, čija je postojeća nepopularnost među narodom solidnim dijelom i nerealna, evidentno je da je ovo vrlo loš ishod za SDP, i da je šansa za povratak ove partije na kolosjek ili odložena na značajno duži period ili potpuno izgubljena... SDP-u je trebala drastična promjena, a ovo je suprotno od toga...

Mene samo frapira koliko je članstvo SDP-a (ne samo funkcioneri) operisano od dodira sa okolinom... Takvo stanje traje od oktobra 2010. godine, i stvarno ne znam šta se treba desiti da se otvore oči...
mislim da je problem sa direktnim unutarstranačkim izborima taaaaaj da tamo gdje je lokalni sdp vlada imaš više članova nego tamo gdje ne vlada, a tamo gdje lokalno vladju mnogi članovi su namireni kojekakvim upravnim odborima po lokalnim javnim preduzećima i ustanovama i zaposlenjima u administraciji. mislim da odatle dolazi ta odvojenost od realnosti unutar sdp-a i očigledno da preostalo članstvo u velikoj većini misli da je sve bilo za pet samo što su bili i ostali neshvaćeni.
Better Man

#40177 Re: SDP

Post by Better Man »

Pobjeda Nikšića znači konačan put u nestanak SDP-a. Čovjek je najodgovorniji za propast SDP-a zajedno sa Lagumdžijom i ostalim poltronima. Oni koji su glasali za njega su samo potvrdili da ne vide dalje od nosa i da im moždane vijuge nisu dovoljno razvijene.
Moenx

#40178 Re: SDP

Post by Moenx »

Nazalost to j istina
Banja Luka

#40179 Re: SDP

Post by Banja Luka »

cyprus wrote:Iako mislim da je Nikšić zaista jedan od kvalitetnijih ljudi u SDP-u, čija je postojeća nepopularnost među narodom solidnim dijelom i nerealna, evidentno je da je ovo vrlo loš ishod za SDP, i da je šansa za povratak ove partije na kolosjek ili odložena na značajno duži period ili potpuno izgubljena... SDP-u je trebala drastična promjena, a ovo je suprotno od toga...

Mene samo frapira koliko je članstvo SDP-a (ne samo funkcioneri) operisano od dodira sa okolinom... Takvo stanje traje od oktobra 2010. godine, i stvarno ne znam šta se treba desiti da se otvore oči...
Ovo je nesto sto i meni, kao iskrenom ljevicaru, nije jasno. Ne mislim da je Niksic nesto losiji odostalih, ali mislim da je, jednostavno, nepopularan, da je, kao premijer, povukao par losih i nepopularnih poteza (prije svega bratu dao visoku drzavnu funkciju, iako brat mozda i nije nestrucan, ali ne ide to), da ljevicari vise ne vjeruju starom rukovodstvu, da traze promjene, a te promjene nisu dobili. Zao mi je, sto ce zbog ovoga rezultata SDP pasti na sljedecim izborima vise nego 2014. Nisu gori od ostalih, ali SDP- glasaci nisu ograniceni kao glasaci nacionalnih stranaka, i da bi izasli na izbore, moraju u nekome prepoznati stranke koje nisu kao ostali, nego su daleko bolji.
calculator

#40180 Re: SDP

Post by calculator »

Od danas, "Nikšićev" SDP se "lijevo" ujedinjuje.... s kim?
Moenx

#40181 Re: SDP

Post by Moenx »

Evo sad gledam FTV posto od 14.09 i najbolji uvod imao je NIksic
Prikazali su ga kao prmijra sa najvise autoputa i kao nkoga ko j da s ne bavi politikom bio trener ---- a sadamozemo rci on trenira dmokratsko javno mnjenj bh gradjanstva i to tako kulturno
NO sta je tu je-- ako pogldamo kandidat Jasmin IMamovic bjs ozbiljniji (n znam ni konacn rezultate) ali je ukaljan nizom kritika i afera koje su mu ubacili ovi ostali i nisu bas napadali i isli protiv Nermina, no Jasmin mozda i jeste
Iza scene ko zna-- mozda su svi oni jedan tim, ili organizirana grupa u cosku kafane, ili ti gang, ili ti pak udruzena zajednica
DAkle i ne znamo ko je za koga radio
Da li je Jasmin mogao vise -- to jest da li je neko mogao vise protiv grizlija Nermina -- koji eto nije nista drugo nego nasljednik Lagumdzije kontinuirani slijed njegove """"cednosti"""" a nikako neko ko ce preuzeti kormilo i krenuti u pravcu zelja onih koji su bili protiv Lagumdzije
NO hajde da vidimo sta hoce SDP -- kome je potrebna vlast u SDP -- mozda nekim deckima koji samo zele ocistiti svoje biografije----- i ---- nista vise
DAkle mozda ti tipovi taktiziraju i znaju da nece nikada doci na vlast mozda u dogledno vrijeme ne- pa im je zato bitno da samo budu gundjajuca opozicija

DA li neko zna recimo ako je neko postao clan u avgustu da li je on mogao da bira sad 20 og septembra recimo i tacne rezultate i konacno kada ce doci do novog izbora reakcije kandidata i slicno
ultima_palabra

#40182 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Da su ostali kandidati bili ista kvalitetniji, pa da covjeku bude krivo... ovako Zlatkov posilni do konacnog nestanka :thumbup:
Android Knego

#40183 Re: SDP

Post by Android Knego »

cyprus wrote:Mene samo frapira koliko je članstvo SDP-a (ne samo funkcioneri) operisano od dodira sa okolinom... Takvo stanje traje od oktobra 2010. godine, i stvarno ne znam šta se treba desiti da se otvore oči...
kad su bili gosti kod Duske Jurisic na njeno pitanje o razlozima propadanja SDP-a na zadnjim izborima, Niksic i Pudaric su skoro jednoglasno odgovorili kako je k'o biva rukovodstvo SDP-a stavilo drzavu ispred stranke, pa nije imao ko da se bavi strankom. u smislu, svi se dali u to da naprave drzavu blagostanja pa je stranka ispastala... jbt koje nemanje osjecaja za realnost...
sta drugo mogu ocekivati nego da im stranka propadne totalno...
45cents

#40184 Re: SDP

Post by 45cents »

cyprus wrote:....................... evidentno je da je ovo vrlo loš ishod za SDP, i da je šansa za povratak ove partije na kolosjek ili odložena na značajno duži period ili potpuno izgubljena... SDP-u je trebala drastična promjena, a ovo je suprotno od toga...
Privreda je razorena i eutanizirana.
Ljudi ne vide budućnost i šansu za normalan razvoj.
Glasaju za one koji im barem mogu valjati za kakve štele, kad drugih opcija nemaju...
A štela je puno bolja opcija od rada i znoja.

Pobijedio bi bilo koji kandidat da je obećao štelu članstvu za upis na fakultet, za štelu u državnoj službi, za štelu u upravnim odborima i direktorskim foteljama, za štelu pri javnim nabavkama, za štelu na projektima, i umalo da ne zaboravim - za štelu pri nabavci "IT-tele" opreme (da se i slučajni prolaznik obraduje obećanju).

Nikšić je sinonim za .... (za šta)?
Android Knego

#40185 Re: SDP

Post by Android Knego »

citao sam po FB da je bilo kupovanja glasova. prije bih i u to povjerovao nego da je stvarno 70% glasaca slijepo kod ociju pa ne vidi kuda ih ovakav ishod vodi...
It_is_a_Leclerc

#40186 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa ovakav se izbor i očekivao. Ionako je ovo bilo fingiranje demorkatije, gdje su ovi ostali, više-manje, politički marginalci i NVO nehljebi, služili kao sparing partneri.

SDP nije nikakva socijaldemokratska, već isključivo jugonostalgičarska i pro-komunistička stranka, koja se od SDA razlikuje po tome što ide na Sutjesku i Kozaru, a ne ide petkom u džamiju.
piupiu

#40187 Re: SDP

Post by piupiu »

zapartiju wrote: A onda sam smislio nešto genijalno. Našao sam jakog međeda....medvjeda...Medvedeva
:lol: :lol: :lol:
XXS

#40188 Re: SDP

Post by XXS »

corrida33 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

SDP nije nikakva socijaldemokratska, već isključivo jugonostalgičarska i pro-komunistička stranka, koja se od SDA razlikuje po tome što ide na Sutjesku i Kozaru, a ne ide petkom u džamiju.
..i tu je prici kraj. Imas, care, jagnje gdje god hoces! Javi se na PP!
Ja rekoh ranije, crvena SDA.
AntiKrist

#40189 Re: SDP

Post by AntiKrist »

rahmanjin wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
zateznistub wrote:Kao neko kome je socijal-demokratija u krvi, neko ko je rođen uSarajevu prezaliti ne mogu sto nije pobijedio moj kandidat dragi tuzlak...
Govorio sam ja par stranica prije da većina na TK nije za Imamovića nego za "Nikšu" kako mu tepaju. Na području TK Nikšić je osvojio 2.600 a Imamović 1.600 glasova. Imamovićeva greška prije vanrednog kongresa.
Imamovic je pizda ( ne vrijeđam, ovo je karakterna osobina ). trazio podrsku u TK, a zabio noz u leđa Beslagicu. Na proslom kongresu Niksic je pobijedio za 9 glasova, a Imamovic i njegovi podrzali Niksica. Da je Imamovic i samo cetvorica njegovih pristalica glasalo za Beslagica, Selim bi bio predsjednik. E to bi bila promjena. Sada Imamovic nema sta da se zali, dosli stari racuni na naplatu.

Sto je najgore ko ce ga durat po Tuzli poslije ovog debakla :D
skupljac_zeljeza

#40190 Re: SDP

Post by skupljac_zeljeza »

45cents wrote: Pobijedio bi bilo koji kandidat da je obećao štelu članstvu za upis na fakultet, za štelu u državnoj službi, za štelu u upravnim odborima i direktorskim foteljama, za štelu pri javnim nabavkama, za štelu na projektima, i umalo da ne zaboravim - za štelu pri nabavci "IT-tele" opreme (da se i slučajni prolaznik obraduje obećanju).
Inače pravilo svuda kada su aktivisti u pitanju dok ima nešto izuzetaka u penzionerima i onima koji stranku ili partiju doživljavaju kao fudbalski klub ili kao ideju pa više glasaju PROTIV nego ZA.

Nerko sada ima dva kredita, onaj prijavljeni od 92.000 KM i ovaj aktivistima iz izbornog štaba, a gledajući po broju osvojenih glasova dužan je do grla. Para u kasi više nema ni za plate uposlenima u partiji kako Imamović kuka, tako da ostaje ovo gore nabrojano.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#40191 Re: SDP

Post by Truba »

jbg ovo je prekasno došlo
Dr Kova

#40192 Re: SDP

Post by Dr Kova »

Smiješno.... Odoše lagano u propast, propašće ko muda kroz poderane gaće...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#40193 Re: SDP

Post by _BataZiv_0809 »

Tacno tako. U razgovoru sa kolegom iz skolskih dana koji je godinama u SDP-u, bas sam mu ovako nesto rekao kao misljenje za razlog potopa na izborima. Totalna operisanost od realnosti i tretiranje glasaca kao maloumnih idiota.
Dr Kova

#40194 Re: SDP

Post by Dr Kova »

_BataZiv_0809 wrote: Tacno tako. U razgovoru sa kolegom iz skolskih dana koji je godinama u SDP-u, bas sam mu ovako nesto rekao kao misljenje za razlog potopa na izborima. Totalna operisanost od realnosti i tretiranje glasaca kao maloumnih idiota.

Fakat istina. Bio sam u Forumu mladih SDP centar, nestvarno je koliko su zaslijepljeni, mutavi i ne znam ni ja više. Prvo drkaju na Zlatka i Kamočaija, a sad se draže na Nikšića. Vidim svi po fb slave, ovce zadrte. Sreća pa nisam više odavno u SDP-u
johntra

#40195 Re: SDP

Post by johntra »

sjooo razočarenja dežurnih pljuvača, fiktivnih priča, laži i gluposti....za knjige ste, svi...
kamen spoticanja

#40196 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

johntra wrote:sjooo razočarenja dežurnih pljuvača, fiktivnih priča, laži i gluposti....za knjige ste, svi...
Jes vala..pa ce 2016 na lokalnim biti "narod je glup,hebem ti narod"
pa ope' 2018 i vazda ce neko drugi biti kriv
45cents

#40197 Re: SDP

Post by 45cents »

skupljac_zeljeza wrote: Nerko sada ima dva kredita, onaj prijavljeni od 92.000 KM i ovaj aktivistima iz izbornog štaba, a gledajući po broju osvojenih glasova dužan je do grla. Para u kasi više nema ni za plate uposlenima u partiji kako Imamović kuka, tako da ostaje ovo gore nabrojano.
Pa nije mu baš neki teret taj "drugi kredit" prema aktivistima....

a) Uđe u koaliciju sa SDA
b) Za razliku od Komšićevaca, u Vladu FBiH ufura sa ekipom koja neće biti ni trena "zbunjena" poput Bajrovića i Suljagića, Đonlagića, itd... (npr. perfektno kopira rukopis SDA za javna preduzeća i ministarstva, kao u što smo se osvjedočili u proteklom mandatnom periodu);
c) Postupno zatvori krug na kantonalnim razinama (gdje je to moguće) i ovjerava svaku fotelju (sa "zaslužnim" aktivistivistom) za koju se ukaže prilika...
d) U radna tijela za ključne investicione projekte Vlade FBiH ubaci tenisera koji zna znanje;
e) Sa slučajnim prolaznikom ima redovne sedmične ručkove po sarajevskim restoranima, radi dalje koordinacije.

Ništa lakše, zar ne?
A istovremeno i SDA i HDZ puni hvale za kooperativni SDP.
Eto, samo bi bezobraznici tražili više od ovoga....
Za koju godinu uvest će se dvojno članstvo (po dvije članske knjižice) - crvenozelena i zelenocrvena za najmanje 11.000 članova SDP-a (povremeni odlasci na džumu i povremeni odlasci na Sutjesku)
Novak20

#40198 Re: SDP

Post by Novak20 »

45cents wrote:
skupljac_zeljeza wrote: Nerko sada ima dva kredita, onaj prijavljeni od 92.000 KM i ovaj aktivistima iz izbornog štaba, a gledajući po broju osvojenih glasova dužan je do grla. Para u kasi više nema ni za plate uposlenima u partiji kako Imamović kuka, tako da ostaje ovo gore nabrojano.
Pa nije mu baš neki teret taj "drugi kredit" prema aktivistima....

a) Uđe u koaliciju sa SDA
b) Za razliku od Komšićevaca, u Vladu FBiH ufura sa ekipom koja neće biti ni trena "zbunjena" poput Bajrovića i Suljagića, Đonlagića, itd... (npr. perfektno kopira rukopis SDA za javna preduzeća i ministarstva, kao u što smo se osvjedočili u proteklom mandatnom periodu);
c) Postupno zatvori krug na kantonalnim razinama (gdje je to moguće) i ovjerava svaku fotelju (sa "zaslužnim" aktivistivistom) za koju se ukaže prilika...
d) U radna tijela za ključne investicione projekte Vlade FBiH ubaci tenisera koji zna znanje;
e) Sa slučajnim prolaznikom ima redovne sedmične ručkove po sarajevskim restoranima, radi dalje koordinacije.

Ništa lakše, zar ne?
A istovremeno i SDA i HDZ puni hvale za kooperativni SDP.
Eto, samo bi bezobraznici tražili više od ovoga....
Za koju godinu uvest će se dvojno članstvo (po dvije članske knjižice) - crvenozelena i zelenocrvena za najmanje 11.000 članova SDP-a (povremeni odlasci na džumu i povremeni odlasci na Sutjesku)
:thumbup: :D
skupljac_zeljeza

#40199 Re: SDP

Post by skupljac_zeljeza »

Sarajmen wrote: Čestitka Nikšiću i zasuči rukave lave. :thumbup:
Zar on nije već 5-6 godina zasukanih rukava?
Android Knego

#40200 Re: SDP

Post by Android Knego »

Ahmed Ima Sat wrote:
Sarajmen wrote:
calculator wrote:Od danas, "Nikšićev" SDP se "lijevo" ujedinjuje.... s kim?
Ključno pitanje :thumbup:
navijam da se udruže sa DF i da nakon opštinskih izbora nestanu sa političke scene, želim im sudbinu stranke za PiH
mozda je njihov san da se udruze sa DF-om... nas i Rusa 300 miliona... ali je realnost da oni djuture predju u DF... ako im se smiluju da ih prime...
nizom mudrih poteza SDP je evoluirao u SDU...
Post Reply