Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa dobro nema velikog servisa u smislu zamjene lanca kao zubicastog, barem ko mene. Ali je zato bila remenja ovog onog, spanera rolera itd.
A i vodena pumpa dakako.
Nego jbte šta su ovo zadnja kliješta ovako skupa
Radio već jednom reparaciju, pa ne bi opet sada idu nova.
pa skupa su ,jbga ,samo ne znam sta to mora otici da kupis nova ??? klijesta su komad gvozdja ili aluminijuma ...
moze otic klip,gumice ili osovinica od rucne i to je to...
bitanga_sa_otesa wrote: ↑11/02/2022 13:06
pa skupa su ,jbga ,samo ne znam sta to mora otici da kupis nova ??? klijesta su komad gvozdja ili aluminijuma ...
moze otic klip,gumice ili osovinica od rucne i to je to...
ja sam jednom flahajz od aluminijuma sa krajnicom plOtiJO 160 eura..... mozda je 3 eura materijala na njemu....
jos malo i prestacu da me gule talijanski prevaranti
liaar wrote: ↑11/02/2022 08:44
Tačno ću kontaktirati Guinness da provjerim koji je najveći broj zamjena podloški dizne na intervalu od 10 godina.
Samo u zadnja 3 mjeseca su mi 4 puta propadale podloške. Prvo dizna 4, zamijenimo i brezon postavimo, prođe 15 dana pusti opet. Riješimo nju, za 15 dana pusti dizna 1. Uradimo brezon i na njoj, pusti nakon mjesec dana. Evo sad opet majstoru...
Ne znam više šta da radim sa ovim podloškama.
Imaš našu punu podršku. Krajnje je vrijeme da i neko sa ovog foruma uđe u Guinnessovu knjigu rekorda.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑11/02/2022 11:27
to je laz,lanac se nikad ne mijenja,nema velikog servisa
kad vidim na piku u naslovu oglasa "MOTOR LANAC-NEMA VELIKI SERVIS", 99% sam siguran da ni mali nije radio kad i kako treba
Ako ne napises onda pitaju kad je zadnji put radjen veliki
Ti kazes nema
Kako nema?
Pa fino nema?
Pa jel uradjen ili nije?
Druze lanac je, ne mijenja se dok ne zazveci
..........
Tako jedan moj kolega, kaže malo mu treska zamajac nije ništa strašno. Ja probao auto, fakat fino ide, al trese zamajac i bruji malo reći. Kaže on neću ja to mijenjat dok se još ne pročuje. Jednu noć odemo na kafu, da me vrati do mog auta, kako je vratio u drugu iz treće sve se sasu, crče i mjenjač i kvačilo. Nekako ubaci u prvu pomakne ga 200 metara i tu mu je bio kraj. Kod mehaničara, zamjena seta kvačila i komplet mjenjača. Umjesto 6b ubacio 5b, jeftiniji
Zbog tog vađenja motora/dolaska preko mjenjača i jest ozloglašen npr. BMW-ov N47 motor. A sam lanac k'o lanac promijenit nije teško ni na jednom autu, samo valja doći do njega ako je razvod sa druge strane tj. okrenut prema kabini.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑11/02/2022 15:12
Problem je sto se za zamjenu na vecini novih auta ili vadi motor ili skida mjenjac ...stavljao sam video neki dan kako je na novim audijima...
kolko se naplacuje ta zajbancija u smislu placanja "ruku"....
bitanga_sa_otesa wrote: ↑11/02/2022 15:12
Problem je sto se za zamjenu na vecini novih auta ili vadi motor ili skida mjenjac ...stavljao sam video neki dan kako je na novim audijima...
kolko se naplacuje ta zajbancija u smislu placanja "ruku"....
Znam da za BMW uzimaju oko 500-800 KM. Ovlašteni daleko više.
Ne znam kako je kod benzinaca. Kod nekih starijih modela bilo je problema, kod novijih zadnja dva modela ne znam kakva je situacija sa pouzdanoscu i trajnosti lanca kod benzinaca. V6 dizelasi kod Audija, kod kojih je lanac, nemaju problema sa njim dosta su pouzdani osim kad predje dosta kilometara kao onaj A7. Do 250 hiljada km kod njih ne bi trebalo biti potrebe za zamjenom lanca i popratnih dijelova. Mislim da se simptomi lanca koji popusta i onih zupcanika na njemu kad imaju lufta, mora osjetiti na prvom hladnom paljenju. Ja kad sam kupovao auto najvise sam se plasio kvarova automatskog mjenjaca. Neko kaze nemoj, neko kaze kupi, uglavnom sam zvao servisere i raspitivao se, kupio i nema problema vec par godina.