Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
splinter

#4001 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by splinter »

Kaligrafija wrote: 27/04/2021 17:40 Sto ga banova Tomo, frajer je masu stvari upravu, ma ko da jeste...! Ne trola, vec je vidio prije sviju neke stvari kako stoje, da li nagadja ili ima informacije, to ne znam...!

Evo upravo sam gledao opstinsku sjednicu i izmedju ostalog slusao Sabrinu sta ima reci, malo je reci da me bilo stid, treba je suplja ko svicarski sir, los govornik totalno, nije sastavila dvije smislene prosto-prosirene recenice...!

Drugo naguzili nas opstinari, ja ne znam sta se slavi...Nismo potpisali ugovor o koncesiji, vec ugovor o dugorocnom najmu...Znaci stadion nije nas...Trece sve sto ulozimo u stadion, ne mozemo potrazivati u slucaju raskida ugovora sa opstinom, vec to ostaje opstini...Itd....to je sto za sad znamo...opsirnije dok vidimo kompletan ugovor...! Mogu samo reci, jadna majko ko nas predstavlja, ako su i ostali pametni ko Sabrina, ne pise nam se dobro...!

Ja te molim ko pitar, da vratis @Analiticar jer nije sportski trehnuti covjeka, koji ukazuje na greske i cesto je upravu...ako ima gomilu neistomisljenika, to ne znaci da je kriv i da ga na zahtjev nezadovoljnih treba banovati, nije ni u duhu demokratije, a ni u skladu sa pravilima foruma...! Covjek ima svoje misljenje i kome se ne svidja ima FOE i neka ne cita...!
:thumbup:
Last edited by splinter on 27/04/2021 18:52, edited 1 time in total.
omega369

#4002 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

jay_air wrote: 27/04/2021 17:29 cekaj sa +13 na 0 i onda sa 1KM na 4 milje godisnje i oni aplaudiraju

boze me sacuvaj :lol:
Hvala sto brines. Nema potrebe
made_in_sarajevo

#4003 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by made_in_sarajevo »

Opusti se ba, popij bobu, polako, uzivaj ko na slaufu, evo cak ti komsija vice da ne placas 4000. Tejk it izi
omega369

#4004 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

sime_cipol wrote: 27/04/2021 18:52 Ako je u pitanju najam, dobro su vas zajebali. Trebali ste insistirati na koncesiji. Ovdje se slazem sa @Kaligrafija
Bez ljutnje, ali mislim da ovdje vecina pojma nema ni sta je koncesija ni sta je najam. Nama je svejedno, mi gazde min 30 godina, ubiremo prihode, mozemo graditi...kud ces ljepse
Logovan

#4005 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

Mislim da bolje znaju ljudi koji su radili na ovome i trudili se mjesecima, nego forumaši, počevši od mene pa nadalje. :D

Samo treba poštovati dogovoreno i biće ok.
Kaligrafija

#4006 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Kaligrafija »

Logovan wrote: 27/04/2021 18:47
Kaligrafija wrote: 27/04/2021 18:31 Btw to sto ne godi usima, pojedinim povrsnim umovima, zalibo me racku...Grijeh @Analiticara je samo sto je zazelio da Sarajevo izgubi, da bi se neke stvari promijenile...a masu puta je frajer bio upravu od uprave do SDa...moze on biti i zeljin navijac, boli me dupe, ali da neke stvari vidi, vidi..!

I jos jednom, naguzeni smo, stadion nije nas, dobili smo dugorocni zakup, a ne koncesiju, a ni mogucnost prelaska istog u vlasnistvo...Sva ulaganja u stadion prestankom zakupa, mi gubimo...Nemoj da mi se javljaju djeca na temu, necu ni da odgovaram, neka se jave ljudi i repliciraju koji se razumiju u tematiku, pa neka me ospore...!
Nije to bio jedini njegov grijeh, imao je on više grijehova. A kad sve saberem on je mutan čovjek, dobro mutan ili je obični trol. Ko je, šta je, ne znam niti želim znati. :D Ne zamaram se sa nekakvim likom koji konstatno piše da je samo on bio u pravu, da je on jedan od rijetkih iskrenih navijača Sarajeva na forumu, itd.
Kaligrafija wrote: 27/04/2021 18:34 Sad je gore...Ulozimo u stadion, napravimo ga pespektivnim, promijeni se vlast poslije par godina, nekome zine guzica od politicara i nadje rupu i raskine ugovor o zakupu i mi ga popusimo...Daj ba Logovan bar si ti pametan momak, od drveta, ne vidite sumu...!
Oni raskinu, a onda i mi nađemo rupu u zakonu i ugovor o zakupu vratimo. :D :lol:
Jeste da se u našoj državi svašta nešto može uraditi, ali ova ti je priča malo sci-fi. Ne bih da ulazim u to da li to stvarno može, kolike su šanse za tim, ali ideš predaleko sa tim "popušili smo ga".
Nije sci fi, to nam se moze desiti...a ima i druga strana, mislim da su se nasi prepali koncesije i da se namjerno islo na zakup u slucaju da mi ne ispunjavmo obaveze, tj. da vlasnik nece da ulaze u stadion, tj. da nema interesa za ulaganje da se u svakom momentu mozemo izvuci...To je onda samo mazanje ociju nama navijacima...!

A za doticnog, mutan jeste, nesto zna, koji su mu interesi hmmm ko zna....ali frajer je smislen i zna sta pise...Ne slazem se ni ja sa njim u masi stvari, a u nekim se slazem, ali nije to razlog ko rulja da svi navalimo na njega i hajmo ga spalit, samo jer nam se nesto ne svidja...!
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#4007 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

omega369 wrote: 27/04/2021 18:57
sime_cipol wrote: 27/04/2021 18:52 Ako je u pitanju najam, dobro su vas zajebali. Trebali ste insistirati na koncesiji. Ovdje se slazem sa @Kaligrafija
Bez ljutnje, ali mislim da ovdje vecina pojma nema ni sta je koncesija ni sta je najam. Nama je svejedno, mi gazde min 30 godina, ubiremo prihode, mozemo graditi...kud ces ljepse
Nema ljutnje. Diskutujemo.
Koncesiju je daleko teze raskinuti od najma.
Kaligrafija

#4008 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Kaligrafija »

Da najam, obicni ugovor kao za neki opstinski poslovni prostor i to jos nije ovjeren kod notara, jer se ugovor o zakupu ne ovjerava u notarijatu, a kod koncesije DA...

Ili su nas opstinari zguzili ili smo zguzili sami sebe smisljeno, da se zamazu oci navijacima, a u isto vrijeme da vlasnik moze izaci iz toga, kad god zazeli...!
Ultraviolent

#4009 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ultraviolent »

@Kaligrafija banovan je zbog trollanja, odnosno laganja da su mu neki forumasi slali privatne poruke sto se ispostavilo kao laž.
@TheTraveler može potvrditi
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#4010 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

Ovdje svaki dan neko nesta slaze (za pocetak, Pisemo pod laznim imenima) :-) pa nismo na sudu :D
Kaligrafija

#4011 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Kaligrafija »

Ultraviolent wrote: 27/04/2021 19:11 @Kaligrafija banovan je zbog trollanja, odnosno laganja da su mu neki forumasi slali privatne poruke sto se ispostavilo kao laž.
@TheTraveler može potvrditi
Aha, ako je tako, onda OK, to nisam znao, mislio sam da je banovan zbog onoga sto pise....!

Btw nije on tema...mozda je offtopic i ovde pisati za stadion, ali potpada pod Premijer ligu....tako da...
Last edited by Kaligrafija on 27/04/2021 19:18, edited 1 time in total.
Kaligrafija

#4012 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Kaligrafija »

...
Last edited by Kaligrafija on 27/04/2021 19:17, edited 1 time in total.
Logovan

#4013 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

Kaligrafija wrote: 27/04/2021 19:05 Nije sci fi, to nam se moze desiti...a ima i druga strana, mislim da su se nasi prepali koncesije i da se namjerno islo na zakup u slucaju da mi ne ispunjavmo obaveze, tj. da vlasnik nece da ulaze u stadion, tj. da nema interesa za ulaganje da se u svakom momentu mozemo izvuci...To je onda samo mazanje ociju nama navijacima...!

A za doticnog, mutan jeste, nesto zna, koji su mu interesi hmmm ko zna....ali frajer je smislen i zna sta pise...Ne slazem se ni ja sa njim u masi stvari, a u nekim se slazem, ali nije to razlog ko rulja da svi navalimo na njega i hajmo ga spalit, samo jer nam se nesto ne svidja...!
Vidjet ćemo sve. :D :thumbup:
I evo ovo što reče @Ultraviolent slagao je za poruke, nije mogao dokazati ono što tvrdi i kako ja da njega uzimam za ozbiljno pored svega što je pisao? Kako da mu vjerujem u bilo šta napisano, taman da kaže sutra je sigurno novi dan? Nema šanse. Nebitan frajer. :thumbup:
Kaligrafija

#4014 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Kaligrafija »

@Logovan kao sto rekoh nije on tema, ako se sluzio takvim stvarima potvoreci druge forumase, onda zasluzan ban...to nisam znao...

A sto se tice stadiona, mislim da je ovo los posao...prema do sad vidjenom...daj Boze da nisam upravu...!
internazionale

#4015 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by internazionale »

Vratite nam druga Hrasnog da rastumači ovo oko stadiona. Nikom' drugom ne vjerujem
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4016 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

Logovan wrote: 27/04/2021 19:00 Mislim da bolje znaju ljudi koji su radili na ovome i trudili se mjesecima, nego forumaši, počevši od mene pa nadalje. :D

Samo treba poštovati dogovoreno i biće ok.
Pa ne treba samo povrsno citati portale, tamo polupismen narod pise. Evo sa g.g
Stadion Koševo će u narednih 30 dana biti na pod vlasništvom Fudbalskog kluba Sarajevo.
Troskovi od 150k sto je nicije, mogu biti 50k kad je necije. Valjda znate kako to kod nas ide.
Taj vas vlasnik nije pruzene ruke i sumnjam da bi ulagao u nesto neisplativo.
sumirprimus

#4017 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sumirprimus »

Poenta je stadionii se moraju dati klubovima. Na stranu prepucavanja.
Ciji su nego klupski?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4018 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

sumirprimus wrote: 27/04/2021 19:32 Poenta je stadionii se moraju dati klubovima. Na stranu prepucavanja.
Ciji su nego klupski?
Kace nama vratiti stadion?
sumirprimus

#4019 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sumirprimus »

Nikad, mozda ni tad :lol:
sumirprimus

#4020 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sumirprimus »

Stadion klupski s tim da nema mogucnost prodaje niti promjene namjene, nekom naumpadne srusit i napravit spo.. a niti se moze zaplijenit.
Drzava malo da podrzi sport.
animus

#4021 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by animus »

Ljudi svasta pisu a ne pokusaju da prije toga to provjere. Gdje to pise da se ugovor o koncesiji potpisuje kod notara. Koja je razlika izmedju ugovora o najmu i ugovora o koncesiji. To se prvo treba nauciti pa doci ovdje raspravljati. Ljudi iz Općine Centar nam daju u startu 400 000 KM na ime renoviranja stadiona tako da su prakticno pokrili 10 godina nase rente. Sada cemo imati prihode od koristenja prostorija i prostora Koseva a sto je imala Opcina Centar. Sad smo postali vlasnici stadiona na 30 plus 15 godina i naravno da ce se moci to produziti nakon toga ako bude interesa a do tada ko ziv a ko mrtav. Plus sada mozes i u stvari moras obnavljati stadion i pri tome cemo imati podrsku opcine i kantona.
O detaljima cemo biti svi upoznati narednih dana ali ovo smo u biti i trazili. Davno se ovo moglo rijsiti da nije bilo papka iz Rogatice.
sumirprimus

#4022 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sumirprimus »

Haj najam il komcesija manje bitno, nego sta cete za titulu? :mrgreen:
Logovan

#4023 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

Borimo se i za titulu, nije nista gotovo. 8-) :D
Kaligrafija

#4024 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Kaligrafija »

animus wrote: 27/04/2021 19:46 Ljudi svasta pisu a ne pokusaju da prije toga to provjere. Gdje to pise da se ugovor o koncesiji potpisuje kod notara. Koja je razlika izmedju ugovora o najmu i ugovora o koncesiji. To se prvo treba nauciti pa doci ovdje raspravljati. Ljudi iz Općine Centar nam daju u startu 400 000 KM na ime renoviranja stadiona tako da su prakticno pokrili 10 godina nase rente. Sada cemo imati prihode od koristenja prostorija i prostora Koseva a sto je imala Opcina Centar. Sad smo postali vlasnici stadiona na 30 plus 15 godina i naravno da ce se moci to produziti nakon toga ako bude interesa a do tada ko ziv a ko mrtav. Plus sada mozes i u stvari moras obnavljati stadion i pri tome cemo imati podrsku opcine i kantona.
O detaljima cemo biti svi upoznati narednih dana ali ovo smo u biti i trazili. Davno se ovo moglo rijsiti da nije bilo papka iz Rogatice.
("Sl. novine Kantona Sarajevo", br. 27/2011, 33/2012 - odluka US i 15/2013)

Clan 21. tacka 8....procitaj...

Sa koncesijom si defacto vlasnik i mozes da muzes kravu muzaru koliko je napisano, uz postovanje ugovora...Uz koncesiju idu razne povlastice, da ne objasnjavam...Cak mozes i koncesiju, da prodas trecem licu...itd...

Kao zakupac ti nemas ni blizu takva prava...Za svaku izmjenu na stadionu moraces da pitas gazdu, opstinu, pa onda gazda mora da vijeca i da dobije vecinu, pa onda mora da donese urbanisticku saglasnost, pa gradjevinske dozvole i to gazda sam sebi...a FK Sarajevo ulaze, i gazda ti za 5 godina, kaze napolje, a gazda, vlast, neka druga stranka...i mi ga ispusimo...a kod koncesije toga nema...zasticen si ko medjed...!

Eto pa nesto ti nauci...za mene je ovo mazanje ociju...!
splinter

#4025 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by splinter »

sumirprimus wrote: 27/04/2021 19:32 Poenta je stadionii se moraju dati klubovima. Na stranu prepucavanja.
Ciji su nego klupski?
Pa ko vam brani da napravite sebi stadion?
No nije to tema.
Tema je grčevita borba Slobode za opstanak u društvu najboljih.
Molimo vas držite se teme :thumbup:
Post Reply