Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
Banksy

#4001 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:
Danguba wrote:"Odlukom Suda BiH odbijene su žalbe Tužilaštva i odbrane i ostao je na snazi kućni pritvor, ali s obzirom na to da je optuženi prekršio mjere zabrane, Tužilaštvo BiH traži određivanje mjere pritvora", saopšteno je iz tog tužilaštva.
Budalaši, baš su odlučni da od njega načine velikomučenika, paćenika, pravednika ...
Pa nečije oči ga već vide kao paćenika, a opet u očima nekih drugih nema šanse da bude paćenik.
Tako da ne vidim da će ovo nešto uticati na percepciju Fahre u svekolikom pučanstvu
Paćenik i mučenik su tek fraze u slučaju u kojem su mediji i javnost više pričali o Gačanima, Bakiru, montažama, pravosuđu, podjelama unutar SDA, Šejli i Ziki, nego o samom Radončiću i onome za što ga se tereti.

Kako sve to izgleda u tvojim očima?
JThomas

#4002 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

Banksy wrote:Na Rami i grade novi zahtjev za novim pritvorom ...

"Nedavna dešavanja, kada čak i pravomoćno osuđene osobe zloupotrebljavaju mjere zabrane i postaju nedostupne pravosuđu BiH (Đukić, Šabić, Brkić) pokazuju da je mjera pritvora efikasno sredstvo u osiguranju prisustva osumnjičenih i osuđenih osoba", objašnjeno je iz Tužilaštva BiH.
zanimljivo, u današnjem avazu "izvor iz granične policije" tvrdi da je lik regularno 27.2 prešao granicu na izačiću, a da u pasošu nisu bile upisane mjere zabrane.
Banksy

#4003 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Banksy »

Zašto me to ne čudi ...
JThomas

#4004 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

ide mu u korist više nego da je ašćare ilegalno pobjegao. ali svakako nije nemoguće u našoj državi, nipošto.
Danguba

#4005 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Danguba »

Pa gdje ce Ramo pravosnazno osudjen?

...a sto se tice Scepana malog, neka odgovara za ono sto mu se stavlja na teret. Ni manje ni vise. Halalit mu necu pare koje je dobio na razne nacine a koje su trebale zavrsiti ''u narodu''. To je druga prica.
pumica

#4006 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by pumica »

Najbolje je da nikoga ne hapse, nikoga ne procesuiraju, nikoga ne stavljaju u kucni pritvor, ... jer pobogu uvijek ima neko ko je veci kriminalac pa zasto se baviti kriminalcima uopste.
Ima vecih krimosa i od Bakira i SDA pa zasto onda hapsiti Bakira ...
Ona logika - sta spasavate pse ... koliko ljudi nema sta da jede a vi se bavite psima !!!
:roll:

Zasto pretresati Fahru dok je npr. Bakir na slobodi ... sloboda za FahrA :bih: pravda za FahrA :bih:
JThomas

#4007 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

ma spram onoga šta sve stvarno ima, ovo što mu se stavlja na teret dođe k'o bakšiš. da su mu htjeli suditi zato što je kriv, mogli su odmah '93.

ali pomilovalo ga, i bez ćavare i budimira.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4008 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JoseMujica »

Danguba wrote:Pa gdje ce Ramo pravosnazno osudjen?

...a sto se tice Scepana malog, neka odgovara za ono sto mu se stavlja na teret. Ni manje ni vise. Halalit mu necu pare koje je dobio na razne nacine a koje su trebale zavrsiti ''u narodu''. To je druga prica.

ne budali...ne bi završile u narodu vego u đepu nekog drugog Izmetbega kera
palermo

#4009 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

Banksy wrote:
Paćenik i mučenik su tek fraze u slučaju u kojem su mediji i javnost više pričali o Gačanima, Bakiru, montažama, pravosuđu, podjelama unutar SDA, Šejli i Ziki, nego o samom Radončiću i onome za što ga se tereti.

Ha, pa ja ti baš nisam objektivan u ovom pitanju. Jednostavno sam protiv Radončića. Kao što su opet neki za Radončića :D

Ali mislim da svi znamo da ovdje glavno pitanje nije samo suđenje nego politička i svaka druga moć koju će Fahro ili zadržati ili izgubiti. Suđenja i zatvori su tu samo popratna pojava.

Pa evo i Sanader je izašao iz zatvora
jao_situacije

#4010 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by jao_situacije »

JThomas wrote:
Banksy wrote:Na Rami i grade novi zahtjev za novim pritvorom ...

"Nedavna dešavanja, kada čak i pravomoćno osuđene osobe zloupotrebljavaju mjere zabrane i postaju nedostupne pravosuđu BiH (Đukić, Šabić, Brkić) pokazuju da je mjera pritvora efikasno sredstvo u osiguranju prisustva osumnjičenih i osuđenih osoba", objašnjeno je iz Tužilaštva BiH.
zanimljivo, u današnjem avazu "izvor iz granične policije" tvrdi da je lik regularno 27.2 prešao granicu na izačiću, a da u pasošu nisu bile upisane mjere zabrane.
a možda je graničar samo previdio :mrgreen:
ipak je to njegov kanton, sve drotove tamo zna
JThomas

#4011 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

granična je skroz druga struktura od obične. ali rekoh, tvrdi avaz, pozivajući se na anonimni izvor. jasno da je ova verzija više odgovara fahri za njegov predmet, ali svakako je daleko od nemogućeg kod nas. naročito ako je stvarno kupovao i uspio kupiti sudiju apelacionog vijeća.
XXS

#4012 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by XXS »

pumica wrote: Zasto pretresati Fahru dok je npr. Bakir na slobodi ... sloboda za FahrA :bih: pravda za FahrA :bih:
Jok, nego zatvor za FahrA :bih: zatvor za Bakira :bih: pravda narodu :bih:
jao_situacije

#4013 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by jao_situacije »

JThomas wrote:granična je skroz druga struktura od obične. ali rekoh, tvrdi avaz, pozivajući se na anonimni izvor. jasno da je ova verzija više odgovara fahri za njegov predmet, ali svakako je daleko od nemogućeg kod nas. naročito ako je stvarno kupovao i uspio kupiti sudiju apelacionog vijeća.
jeste ali koliko ja znam lokalci rade na graničnim prelazima

ali nebitno to, njega je trebala lokalna policija provjeravati 2 puta sedmično, a on im bio komesar :lol:
It_is_a_Leclerc

#4014 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

Ramo Brkić nije pobjegao, već je sklonjen. Nije on repa bez korijena, već čovjek koji zna kome zvona zvone u samom vrhu, ne samo krajiškog, već i centralnog SDA:

No, nezavisno pravosuđe tu briljira kao i u slučaju Radončića.

Šteta što se Brkić nije javio viberom da ode. Onda bi ga, možda ?, neko i spriječio u tome. :lol:
jao_situacije

#4015 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by jao_situacije »

It_is_a_Leclerc wrote:Ramo Brkić nije pobjegao, već je sklonjen. Nije on repa bez korijena, već čovjek koji zna kome zvona zvone u samom vrhu, ne samo krajiškog, već i centralnog SDA:

No, nezavisno pravosuđe tu briljira kao i u slučaju Radončića.

Šteta što se Brkić nije javio viberom da ode. Onda bi ga, možda ?, neko i spriječio u tome. :lol:
pa nije bakir alispahić
SerijeSync

#4016 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by SerijeSync »

kad se sve rasproda a počelo je kako će se ovde opet zaratit
Drvosjeca iz Dejcica

#4017 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

E čuj ovog švercera... :lol:
Radončić na ročištu u Sudu BiH: Advokati me nisu upozorili da ne smijem davati izjave medijima
Samprotivsviju

#4018 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

"Odmah nakon tih saznanja otišao sam u Avaz Twist Tower u stan Fahrudina Radončića, gdje se nalazila Azra Radončić i pitao je gdje je Fahrudin. Ona je rekla kako nije još stigao. Onda sam se spustio do restorana i rekao Radončiću idi u stan. Od tada Fahrudin nije prekršio zabranu"
Sta ti je ljubav, razveden a jos zivi sa bivsom zenom :D :lol:

"Onda sam se spustio do restorana i rekao Radončiću idi u stan" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4019 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by pici »

jopet u prdekanu pa stvarno doklena višHe... pa nevin u zatvor :mrgreen:

Image

huuuu dobrom je a ja misliJo oĆe da mu ga metnu...
Banksy

#4020 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:

Ha, pa ja ti baš nisam objektivan u ovom pitanju. Jednostavno sam protiv Radončića. Kao što su opet neki za Radončića :D

Ali mislim da svi znamo da ovdje glavno pitanje nije samo suđenje nego politička i svaka druga moć koju će Fahro ili zadržati ili izgubiti. Suđenja i zatvori su tu samo popratna pojava.

Pa evo i Sanader je izašao iz zatvora
Nije Fahrina moć glavno pitanje. Fahrin život, i politički i privatni, će do kraja sad već izvjesnog koalicijskog mandata biti mora, s policijom koja mu diše za vratom, s prisluškivanim razgovorima i nadzorom kretanja, s redovnim posjetama sudu i izgubljenim satima s advokatima, takav život da će mu prisjesti i koalicija i onaj koji ga je na nju nagovorio i svi oni njegovi megaplanovi ''cunamija ekonomije'' za koje se oštrio 5 godina, ali sve to je zapravo i bio plan ovih koji su mu sklepali optužnicu - plan da ga se smori, a ne strpa u zatvor, jer da ga se zaista htjelo u zatvor, uradilo bi se to i prije izbora i ko zna kad davno, za ozbiljna djela o kojima se sve vrijeme govori, jer ovdje je, prije svega, svrha bila oslabiti, onesposobiti ili razvaliti vladajuću koaliciju, a preko nje sasvim demontirati i eliminirati glavni cilj cijele ove igranke - Bakira Izetbegovića.
Fahro će se s tužiteljima, advokatima i sudovima družiti naredne 4 godine, s vrlo malom vjerovatnoćom da zaista završi iza rešetaka, stranka će opstati, manja ili veća, život će ići dalje, ali Bakir, Bakiru se veselje tek sprema, a kako mi se čini, sasvim je nespreman za ono što dolazi. Prema onome kako Gatački klan sad već svakodnevno uredno nastupa na Dnevniku FTV-a, uz svojih 15 prvih marketinških minuta dnevnika, inaugurirajući Zvizdića za novog šefa stranke gdje ga kamerama prate haman 24 sata, uz podršku skoro svih ostalih medija i asistenciju DF-a i SDP-a i njihovih policijsko-pravosudnih kadrova, Bakir, realno, nema nikakve šanse u dvoboju koji neminovno predstoji. Čuda su, naravno, moguća, ali sad, u ovom trenutku, on stoji vrlo loše.
Dakle, nakon svega što se desilo, danas, Fahro je važan jer je jedini Bakirov saveznik i samo ga u tom kontekstu treba posmatrati, kao prateći sadržaj, ali tebi, kao nekome ko je glasao za SDA :D , mnogo je važnije razmisliti za koju ćeš se stranačku opciju ili novu stranku sutra odlučiti i ko će odnijeti pobjedu u predstojećoj unutarstranačkoj borbi za poziciju prvog u SDA, a onda i u Bošnjaka ...
pumica

#4021 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by pumica »

Kako pise SB - Fahro zeli reci da je neobican kriminalac :-D
JThomas

#4022 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

ipak, da nije uspio napraviti koaliciju i ući u vlast, bilo bi mu još gore.
pumica

#4023 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by pumica »

On pricao na telefon i razmjenjivao poruke ali neko drugi zeli od njega napraviti kriminalca :roll:
Kao da smo svi maloumni ... kakav drznik.
On ustvari tvrdi da ono nisu njegove poruke i njegovi razgovori :zoka:
palermo

#4024 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

Banksy wrote: , ali tebi, kao nekome ko je glasao za SDA :D , mnogo je važnije razmisliti za koju ćeš se stranačku opciju ili novu stranku sutra odlučiti i ko će odnijeti pobjedu u predstojećoj unutarstranačkoj borbi za poziciju prvog u SDA, a onda i u Bošnjaka ...
O, jebo te, neki dan stavio moj post iz 2014 godine o tome za koga sam glasao, al džaba, čita se ono što hoće :D

a i ovo oko Bakira i gatačkog klana sam neki dan u razmjeni par postova sa Vječitim razjasnio... :D

Al ne zamjeram ja tebi..... :kiss:
JThomas

#4025 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

On se trenutno nalazi u prostorijama za zadržavanje Suda BiH, jer mu je sutkinja Kreho rekla da ne napušta Sud, gdje čeka odluku o određivanju pritvora.
a advokati otišli. bogami...
Post Reply