palermo wrote:Banksy wrote:
Paćenik i mučenik su tek fraze u slučaju u kojem su mediji i javnost više pričali o Gačanima, Bakiru, montažama, pravosuđu, podjelama unutar SDA, Šejli i Ziki, nego o samom Radončiću i onome za što ga se tereti.
Kako sve to izgleda u tvojim očima?
Ha, pa ja ti baš nisam objektivan u ovom pitanju. Jednostavno sam protiv Radončića. Kao što su opet neki za Radončića
Ali mislim da svi znamo da ovdje glavno pitanje nije samo suđenje nego politička i svaka druga moć koju će Fahro ili zadržati ili izgubiti. Suđenja i zatvori su tu samo popratna pojava.
Pa evo i Sanader je izašao iz zatvora
Nije Fahrina moć glavno pitanje. Fahrin život, i politički i privatni, će do kraja sad već izvjesnog koalicijskog mandata biti mora, s policijom koja mu diše za vratom, s prisluškivanim razgovorima i nadzorom kretanja, s redovnim posjetama sudu i izgubljenim satima s advokatima, takav život da će mu prisjesti i koalicija i onaj koji ga je na nju nagovorio i svi oni njegovi megaplanovi ''cunamija ekonomije'' za koje se oštrio 5 godina, ali sve to je zapravo i bio plan ovih koji su mu sklepali optužnicu - plan da ga se smori, a ne strpa u zatvor, jer da ga se zaista htjelo u zatvor, uradilo bi se to i prije izbora i ko zna kad davno, za ozbiljna djela o kojima se sve vrijeme govori, jer ovdje je, prije svega, svrha bila oslabiti, onesposobiti ili razvaliti vladajuću koaliciju, a preko nje sasvim demontirati i eliminirati glavni cilj cijele ove igranke - Bakira Izetbegovića.
Fahro će se s tužiteljima, advokatima i sudovima družiti naredne 4 godine, s vrlo malom vjerovatnoćom da zaista završi iza rešetaka, stranka će opstati, manja ili veća, život će ići dalje, ali Bakir, Bakiru se veselje tek sprema, a kako mi se čini, sasvim je nespreman za ono što dolazi. Prema onome kako Gatački klan sad već svakodnevno uredno nastupa na Dnevniku FTV-a, uz svojih 15 prvih marketinških minuta dnevnika, inaugurirajući Zvizdića za novog šefa stranke gdje ga kamerama prate haman 24 sata, uz podršku skoro svih ostalih medija i asistenciju DF-a i SDP-a i njihovih policijsko-pravosudnih kadrova, Bakir, realno, nema nikakve šanse u dvoboju koji neminovno predstoji. Čuda su, naravno, moguća, ali sad, u ovom trenutku, on stoji vrlo loše.
Dakle, nakon svega što se desilo, danas, Fahro je važan jer je jedini Bakirov saveznik i samo ga u tom kontekstu treba posmatrati, kao prateći sadržaj, ali tebi, kao nekome ko je glasao za SDA

, mnogo je važnije razmisliti za koju ćeš se stranačku opciju ili novu stranku sutra odlučiti i ko će odnijeti pobjedu u predstojećoj unutarstranačkoj borbi za poziciju prvog u SDA, a onda i u Bošnjaka ...