Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#4001 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Senf wrote:Meni ovaj Radovac nije za prve, premlad je i neiskusan...a i vala nije me nesto odusevio
Ma bice Radovac beton samo dok se jos usteli sa Jajalom. Dok se malo opusti, okurazi sto bi rekli. Puno je bolji od Cimirota. Jedina varijanta vez Radovca bi bila

-------- Jajalo---Stojcev---------

Puric-------Velkoski------Travancic

-------------Bilbija-----------------

Ali bi mi zao bilo da se tako lahko odreknemo Radovca. Treba ga forsirati maksimalno....
nebitan lik

#4002 Re: Utakmice.

Post by nebitan lik »

Radovac je mlad igrac,po meni odlicno odigrao,vecinu faulova u prvom su upravo nad njim pravili,mozda nismo istu tekmu gledali
vazna

#4003 Re: Utakmice.

Post by vazna »

wannabe_ultra wrote:puric danas za 45 minuta nista nije pokazao, kod njeg kad je lopta kao da gledam slow motion :-)
Slazem se da nije pokazao nista specijalno ali zar nije jednu od dvije najbolje "prilike" napravio upravo Puric.
omega369

#4004 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

imajte na umu da bi se ova 'druga postava' partizana zmireci prosetala nasom ligom :wink: bitno je da se oni pokazu na bilinom a ove 'velike' utakmice ce doci tek na ljeto. do tada cemo se uigrati abd
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#4005 Re: Utakmice.

Post by F&N »

omega369 wrote:imajte na umu da bi se ova 'druga postava' partizana zmireci prosetala nasom ligom :wink: bitno je da se oni pokazu na bilinom a ove 'velike' utakmice ce doci tek na ljeto. do tada cemo se uigrati abd
Ja kako svatih dobar dio ovog tima protiv kojeg smo mi igrali su bili konstantni u prvoj polusenozi... sad su doveli ta neka pojacanja i oni ce vjerovatno preseliti na klupi. Ali su realno kvalitetna ekipa i nece biti na klupi jer su levati nego sto su ljudi nasli jos bolje.
Tako da nije ovo bio bezveze protivnik.

Dobro bi bilo jos koju dogovoriti utakmicu. Realno treba nam sto vise utakmica da se igraci upoznaju.
Par puta Stojcev odigrava dupli za Radovca ovaj ga ne konta pa ne krene na vrijeme i tako izgubimo loptu. Bash jednom je kamera zumirala Stojceva kako Radovcu govori da krene.
Tako da odlicni su ovo igraci Boga mi, ja sam pravo optimistican sto se tice prvenstva... 8-) :D
todd_smith

#4006 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Hranje karanje to macku o rep, nisu se jos ni uigrali kako treba

Ide kako treba sve, ali ja iskreno ocekujem ovu ekipu da krene igrati kako treba tek oko 5-6 kola
Cossack

#4007 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

todd_smith wrote:Hranje karanje to macku o rep, nisu se jos ni uigrali kako treba

Ide kako treba sve, ali ja iskreno ocekujem ovu ekipu da krene igrati kako treba tek oko 5-6 kola
Onda možemo pjevati: Biće kasno, biće kasno... :mrgreen:
omega369

#4008 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Meni je bitnije sta kazu protivnicki igraci o nama:

"Sigurno da je ovo bila prava borbena, mogu slobodno reći prvenstvena utakmica", rekao je Grbić, dodavši: "Sarajevo je izvanredna ekipa, to su i danas pokazali. Što se tiče naše ekipe, prezadovoljan sam. Jedna ekipa je igrala jučer utakmicu, druga danas".

mi smo pristrasni pa....
Cafe Camargue

#4009 Re: Utakmice.

Post by Cafe Camargue »

O Partizanovom sastavu ne znam apsolutno ništa, tako da sam se tek jutros
malo upoznao i razgovarao sa jednim prijateljem iz Beograda koji kaže da je ovo
juče u nekim linijama bio i jači sastav nego onaj što je igrao dan ranije.
I trener Partizana, kao i Jarni, kombinuje i traži najboljih 11.
Tako da je suvišno više pisati je li ovo bio najjači Partizan ili ne.
Na kraju krajeva, ni od FKS nismo vidjeli najbolje.
Jajalo tek sletio, Bilbija povrijeđen... + što je Jarni u dva poluvremena
izveo dvije potpuno drugačije ekipe. Partizan je u čitavoj utakmici
napravio tri izmjene.
Hlapoje

#4010 Re: Utakmice.

Post by Hlapoje »

Cafe Camargue wrote:O Partizanovom sastavu ne znam apsolutno ništa, tako da sam se tek jutros
malo upoznao i razgovarao sa jednim prijateljem iz Beograda koji kaže da je ovo
juče u nekim linijama bio i jači sastav nego onaj što je igrao dan ranije.
I trener Partizana, kao i Jarni, kombinuje i traži najboljih 11.
Tako da je suvišno više pisati je li ovo bio najjači Partizan ili ne.
Otprilike tako...Bez obzira što prema najavama nijedan igrač koji je igrao protiv Sarajeva neće početi prvu prvenstvenu utakmicu, uopšte ne značiv da bi najbolji tim Partizana bio mnogo dominantniji juče. Jedino je odbrana juče bila sastavljena od drugopozivaca, koji teško da će videti prvog tima sem ako se neko ne povredi. Ovi ostali su u najužoj konkurenciji za najboljih 11, a pojedinci već sad zaslužuju mesto tamo. Razlika je samo u iskustvu, jer ovo juče je bio tim sastavljen pretežno od igrača poniklih u Partizanovoj omladinskoj školi, dok su u "prvom timu" neki već prekaljeni igrači sa inostranom karijerom iza sebe.

Tek, utakmica je bila onako...ne preterano gledljiva, ali borbena i agresivna kao neka prvenstvena.

Vidim da Sarajevo pokazuje odredjene ambicije, s obzirom da je tu Jarni i da dovode igrače poput Jajala, što me je prilično iznenadilo jer ipak je u pitanju talenat koji ima neku evropsku težinu. Pretpostavljam da je u pitanju neka pozajmica.
Pitanje je sad kakva je tu strategija u pitanju. Dovodjenjem tih nekih solidnih igrača iz regionalnih liga poput Stojčeva i Velkovskog plus neke pozajmice, mislim da Sarajevo može napraviti neki iskorak u Evropi kao Rijeka.

Dinamo i Partizan su neka druga priča, jer oni praktično sve bacaju na omladinsku školu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4011 Re: Utakmice.

Post by -LIBERO- »

Image
R2D2_SA

#4012 Re: Utakmice.

Post by R2D2_SA »

Kakvo je ovo zatišje, niko ne progovara:)? Ima li nekih očekivanja od utakmice? Ja se nadam da će Jajalo odigrati cijelu utakmicu i da će nam i rezultat biti bitan.
Logovan

#4013 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Bandović, Barić, Tatomirović, Dupovac, Puzigaća, Cimirot, Jajalo, Purić, Vusljanin, Stojčev, Velkoski.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4014 Re: Utakmice.

Post by -LIBERO- »

Nema Vuleta. Bice interesantno vidjeti kako ce funkcionisati Tatko i Dupovac.
Ocito Bilbija jos nije fit, pa nece da rizikuje Jarni.

Vusljanin u prvih 11.

Hajd' vidjet cemo sta ce biti.
Butmiran

#4015 Re: Utakmice.

Post by Butmiran »

-LIBERO- wrote:Nema Vuleta. Bice interesantno vidjeti kako ce funkcionisati Tatko i Dupovac.
Ocito Bilbija jos nije fit, pa nece da rizikuje Jarni.

Vusljanin u prvih 11.

Hajd' vidjet cemo sta ce biti.
Rečeno je da će Bilbija biti spreman do generalke protiv Zrinjskog.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#4016 Re: Utakmice.

Post by -LIBERO- »

20 min. - Dobra igra Sarajeva na početku utakmice. Zabilježili smo dva udarca Stojčeva i jedan šut Jajala.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#4017 Re: Utakmice.

Post by -LIBERO- »

Velkoski 1-0
todd_smith

#4018 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Kako je krenuo, solidno pojacanje. Da hoce aBda ovako i u prvenstvu.
Maharadza

#4019 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Poluvrijeme: FK Sarajevo 1:0 FC Dila Gori. Strijelac: Krste Velkoski.

Karaj Krste! :izet:
Logovan

#4020 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Velkoski :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#4021 Re: Utakmice.

Post by -LIBERO- »

U drugom poluvremenu priliku su dobili Todorović, Travančić, Delač, Trivunović, Tadejević i Osmanagić. Izašli su Purić, Vusljanin, Cimirot, Tatomirović, Bandović i Puzigaća.
Maharadza

#4022 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

65 min. - Šutirali su Barić i Travančić, ali nisu bili precinzi.
Kemal Malovčić

#4023 Re: Utakmice.

Post by Kemal Malovčić »

Ubijamo boga u ovim makedoncima!

Kao što to kopi-pejst dokaziva:

SORT: MOST RECENT

FK Sarajevo in Antalya, Turkey
Kraj utakmice: FK Sarajevo 1:0 FC Dila Gori. Strijelac: Krste Velkoski.
Like · · Share · 391 · 40 seconds ago ·
R2D2_SA

#4024 Re: Utakmice.

Post by R2D2_SA »

Pa dobro ljudi u koga sada da se kunemo, stvarno nema smisla, na Bibliju, Aleksandra Vel(i)koskog, ovog, onog :izet: :izet: :izet:

Na-na-na-na-na, Na-na-na, Na-na-na-na-na, Na-na-na, Na-na-na-na-na, Na-na-na, O, o, Saraj'vo :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Cienfuegos

#4025 Re: Utakmice.

Post by Cienfuegos »

Lijepo. Ima li kakvih statistickih podataka, posjed lopte, korneri, koliko smo precki pogodili I to? :D
Post Reply