Cafe Camargue wrote:O Partizanovom sastavu ne znam apsolutno ništa, tako da sam se tek jutros
malo upoznao i razgovarao sa jednim prijateljem iz Beograda koji kaže da je ovo
juče u nekim linijama bio i jači sastav nego onaj što je igrao dan ranije.
I trener Partizana, kao i Jarni, kombinuje i traži najboljih 11.
Tako da je suvišno više pisati je li ovo bio najjači Partizan ili ne.
Otprilike tako...Bez obzira što prema najavama nijedan igrač koji je igrao protiv Sarajeva neće početi prvu prvenstvenu utakmicu, uopšte ne značiv da bi najbolji tim Partizana bio mnogo dominantniji juče. Jedino je odbrana juče bila sastavljena od drugopozivaca, koji teško da će videti prvog tima sem ako se neko ne povredi. Ovi ostali su u najužoj konkurenciji za najboljih 11, a pojedinci već sad zaslužuju mesto tamo. Razlika je samo u iskustvu, jer ovo juče je bio tim sastavljen pretežno od igrača poniklih u Partizanovoj omladinskoj školi, dok su u "prvom timu" neki već prekaljeni igrači sa inostranom karijerom iza sebe.
Tek, utakmica je bila onako...ne preterano gledljiva, ali borbena i agresivna kao neka prvenstvena.
Vidim da Sarajevo pokazuje odredjene ambicije, s obzirom da je tu Jarni i da dovode igrače poput Jajala, što me je prilično iznenadilo jer ipak je u pitanju talenat koji ima neku evropsku težinu. Pretpostavljam da je u pitanju neka pozajmica.
Pitanje je sad kakva je tu strategija u pitanju. Dovodjenjem tih nekih solidnih igrača iz regionalnih liga poput Stojčeva i Velkovskog plus neke pozajmice, mislim da Sarajevo može napraviti neki iskorak u Evropi kao Rijeka.
Dinamo i Partizan su neka druga priča, jer oni praktično sve bacaju na omladinsku školu.