šta Sarajevo traži ?

Post Reply
Canton

#401 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by Canton »

memnon wrote:sve je moguce osim drvenog spareta i gumenih masa. boldirao sam sto si rekao
Pa i ja jos jednom ponavljaa. Sto RS duze postoji i ispaljuje otrovne strlice, Bosnjaci ce se sve vise radikalizirati.
memnon

#402 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by memnon »

ali svi su radikalizirani, stanje se odrzava isto od rata na sve tri strane, svi su ugrozeni
Canton

#403 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by Canton »

memnon wrote:ali svi su radikalizirani, stanje se odrzava isto od rata na sve tri strane, svi su ugrozeni
Ma koja ba ugrozenost. Ugrozeni smo sto nemamo posla, hljeba itd.. a ove politicke ugrozenosti su supljak zivi
sluzi za podgrijavanje niskih nacionalnih strasti.
memnon

#404 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by memnon »

Canton wrote:
memnon wrote:ali svi su radikalizirani, stanje se odrzava isto od rata na sve tri strane, svi su ugrozeni
Ma koja ba ugrozenost. Ugrozeni smo sto nemamo posla, hljeba itd.. a ove politicke ugrozenosti su supljak zivi
sluzi za podgrijavanje niskih nacionalnih strasti.
ja sam svjestan toga, i svjestan sam kome ovo odgovara ali nacionalno pitanje nije rijeseno i mislim dok se to ne rijesi nema bolje.
Canton

#405 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by Canton »

memnon wrote: ja sam svjestan toga, i svjestan sam kome ovo odgovara ali nacionalno pitanje nije rijeseno i mislim dok se to ne rijesi nema bolje.
Sta podrazumjevas pod nacionalnim pitanjem?

Jezik?
Pismo?
Identitet?
kultura?

Gdje je nesto od toga nerijseno?
memnon

#406 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by memnon »

jesi li ti misljenja da su samo hrvati i srbi krivi za trenutacnu situaciju?
memnon

#407 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by memnon »

a nerijesene su gotovo iste stvari koje su bile u jugi nerijesene
Canton

#408 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by Canton »

memnon wrote:jesi li ti misljenja da su samo hrvati i srbi krivi za trenutacnu situaciju?
Molim te da budes precizniji i na koju situaciju mislis. Inace bjezim od generaliziranja, narocito kada se radi o optuzivanju.

Koje su to stvari, koje su nerijesene u Jugi a da su nerijesene i u BiH? Nabroj ...
memnon

#409 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by memnon »

Canton wrote:
memnon wrote:jesi li ti misljenja da su samo hrvati i srbi krivi za trenutacnu situaciju?
Molim te da budes precizniji i na koju situaciju mislis. Inace bjezim od generaliziranja, narocito kada se radi o optuzivanju.

Koje su to stvari, koje su nerijesene u Jugi a da su nerijesene i u BiH? Nabroj ...
pare su nerijesene mislim da je to osnovni problem svatko mora raspolagati sa svojim parama.
nisi mi ogg jesu li samo hrvati i srbi krivi za situaciju?
memnon

#410 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by memnon »

nisam ja tebe ni za sto optuzio oprosti ako si tako to zamislio
Canton

#411 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by Canton »

memnon wrote: pare su nerijesene mislim da je to osnovni problem svatko mora raspolagati sa svojim parama.
nisi mi ogg jesu li samo hrvati i srbi krivi za situaciju?
A o kojim parama pricas? Ako mislis na raspodjelu novca od poreza u Federaciji, tu se mogu sloziti s tobom. Ne svidjaju mi se parametri koji odlucuju o tome koliko gdje novca ide.
Mada ja iskreno mislim da ti tu pricu forsiras da bi BiH uporedio sa Jugom u tom segmentu, kao Juga se raspala zbog para itd.. sto nije tacno.

Kantoni sa hrvatskom vecinom nisu nista manje zakinuti od kantona sa bosnjackom vecinom.
memnon

#412 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by memnon »

nego sta je to smetalo hrvatskoj i sloveniji najvise? ako nije to sto je sva lova odlazila u bg i cijeli izvoz preko bg firmi? situacija nije ista kao danas sa bih, ali je se oko para vrtilo.pa proljece i maspok se zbog toga digao, nacionalizam je tek poslije izisao. jos mi nisi odgovorio.
Canton

#413 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by Canton »

memnon wrote:nego sta je to smetalo hrvatskoj i sloveniji najvise? ako nije to sto je sva lova odlazila u bg i cijeli izvoz preko bg firmi? situacija nije ista kao danas sa bih, ali je se oko para vrtilo.pa proljece i maspok se zbog toga digao, nacionalizam je tek poslije izisao. jos mi nisi odgovorio.
Na sta ti nisam dao odgovor??

Pare ne spadaju u nacionalno pitanje ali jesu bitne. Zenicko dobojski kanton napravi izvoz ko svi kantoni sa hrvatskom vecinom zajedno, pa ne pricaju o otcjepljenju. Ovdje se mnoge stvari pokusavaju politizirati i stavljati kao razlog da se razvaljuje drzava.
Canton

#414 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by Canton »

Aha mislio si za "situaciju"

Na koju situaciju mislis, konkretno?
memnon

#415 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by memnon »

jesu li samo hrvati i srbi krivi za trenutnu situaciju u bih?
memnon

#416 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by memnon »

sta bolan konkretno, pa drzava nam je u totalnoj banani ti pitas konkretno,
ali evo na radikalizaciju u narodima
Canton

#417 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by Canton »

memnon wrote:jesu li samo hrvati i srbi krivi za trenutnu situaciju u bih?
Pa naravno da nisu...
Skijaš

#418 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by Skijaš »

memnon wrote:ja sam po tvojim postovima skuzio da mi i srbi povampireni jurisamo na drzavnost rbih a eto bosnjaci je brane. svi svakom zaplicu noge, samo eto izmedju hrvata i srba je sad postignut nekakav dogovor a kakav nemam pojma. puno supackih stvari su i bosnjaci napravili.
Sporazum dvije velikodržavne opcije nije "sad" postignut, nego prije 20 godina. Bilandžić ti je o tom govorio. I matrica je ista, Bošnjaci su pomnoženi s nulom i biće pobacani u Neretvu i Drinu. HDZ nikad nije odustao od tog pa je smiješno koaliranje s četnicima predstavljati kao reakciju na poteze Sarajeva.

Ti se s tim ne slažeš i to je OK, ali hajde da se razgovara o stvarima oko kojih dogovor jeste moguć, hajde da se nađe taj minimum međusobnog razumijevanja.
memnon

#419 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by memnon »

Skijaš wrote:
memnon wrote:ja sam po tvojim postovima skuzio da mi i srbi povampireni jurisamo na drzavnost rbih a eto bosnjaci je brane. svi svakom zaplicu noge, samo eto izmedju hrvata i srba je sad postignut nekakav dogovor a kakav nemam pojma. puno supackih stvari su i bosnjaci napravili.
Sporazum dvije velikodržavne opcije nije "sad" postignut, nego prije 20 godina. Bilandžić ti je o tom govorio. I matrica je ista, Bošnjaci su pomnoženi s nulom i biće pobacani u Neretvu i Drinu. HDZ nikad nije odustao od tog pa je smiješno koaliranje s četnicima predstavljati kao reakciju na poteze Sarajeva.

Ti se s tim ne slažeš i to je OK, ali hajde da se razgovara o stvarima oko kojih dogovor jeste moguć, hajde da se nađe taj minimum međusobnog razumijevanja.
di je dogovoreno to tudjman-milosevic?
Skijaš

#420 Re: šta Sarajevo traži ?

Post by Skijaš »

Post Reply