Ti si me preduhitriocindrlimindrli wrote:Mislim da se radi o nekoj irskoj verziji ''..mene zivot razocarao".-LIBERO- wrote:(ima li 'ko slucajnoo rijeci ove pjesme sto su je pjevali Irci???)
EURO 2012 - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#401 Re: EURO 2012 - općenito
-
cindrlimindrli
#402 Re: EURO 2012 - općenito
Ma kakvi, jednostavno ne mogu zamisliti 40 000 nasih navijaca na slicnoj utakmici i jos da pjevaju na kraju.Edin H. wrote:Mi bi razvukli Dinu - Bosnom behar probeharao, mene zivot razocarao
Tu bi bilo spominjanja uze i sire rodbine, pokoja baklja, spanaca bez bubrega...
-
dnaxy
#403 Re: EURO 2012 - općenito
ljudi pjevaju o irskoj gladi izmedju 1846 i 1849 od koje i gradjani grada Athenrya nisu bili postedjeni.pjevaju o covjeku koji je krao psenicu da bi njegova porodica prezivjela i kojeg su uhapsili i u australiju deportirali.cindrlimindrli wrote:Mislim da se radi o nekoj irskoj verziji ''..mene zivot razocarao".-LIBERO- wrote:(ima li 'ko slucajnoo rijeci ove pjesme sto su je pjevali Irci???)
tako da to nije smjesno
- Edin H.
#404 Re: EURO 2012 - općenito
Imali smo i mi svoj dernek nakon utakmice i sestice u Portugalucindrlimindrli wrote:Ma kakvi, jednostavno ne mogu zamisliti 40 000 nasih navijaca na slicnoj utakmici i jos da pjevaju na kraju.Edin H. wrote:Mi bi razvukli Dinu - Bosnom behar probeharao, mene zivot razocarao
Tu bi bilo spominjanja uze i sire rodbine, pokoja baklja, spanaca bez bubrega...
Obratite paznju na 4:07
Last edited by Edin H. on 15/06/2012 00:39, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#405 Re: EURO 2012 - općenito
Evo to je izvorna pjesma koju su Irci odpjevali:
Respekt jos jednom
Respekt jos jednom
-
Edge
- horion_bosona
#408 Re: EURO 2012 - općenito
i ja sam bio na rubu da mi suza kane nakon ovog horskog pjevanja Fields of Athenry...
meni najdraza irska tradicionalna pjesma...
inace pjeva se i na utakmicama Celtica, takodje glasovita
Liverpoolova navijacka Fields of Anfield Road je prepjev ove irske...
interesantno kad sam ljetos spomenuo jednom Skotu (ne znajuci da navija za Rangerse) ovu pjesmu, on se nasao uvrijedjen govoreci kako nije "politicki korektno" pjevati takve pjesme na stadionima...
na ovom videu je objasnjen istorijski konteks same pjesme tj. dogadjaji koji su opjevani - Fields of Athenry
inace pjeva se i na utakmicama Celtica, takodje glasovita
interesantno kad sam ljetos spomenuo jednom Skotu (ne znajuci da navija za Rangerse) ovu pjesmu, on se nasao uvrijedjen govoreci kako nije "politicki korektno" pjevati takve pjesme na stadionima...
na ovom videu je objasnjen istorijski konteks same pjesme tj. dogadjaji koji su opjevani - Fields of Athenry
- fosil
#409 Re: EURO 2012 - općenito
Celtic je vec par puta kaznjavan zbog "tih" pjesama. Sad ih vise ni na Celtic Parku ne smiju pjevati.horion_bosona wrote:i ja sam bio na rubu da mi suza kane nakon ovog horskog pjevanja Fields of Athenry...![]()
inace pjeva se i na utakmicama Celtica, takodje glasovitaLiverpoolova navijacka Fields of Anfield Road je prepjev ove irske...
- horion_bosona
#410 Re: EURO 2012 - općenito
ne ovu pjesmu, to bi bilo suludo, nego pjesme posvecene IRA-i i ljudima koje su ubili pripadnici UDA-e...fosil wrote:Celtic je vec par puta kaznjavan zbog "tih" pjesama. Sad ih vise ni na Celtic Parku ne smiju pjevati.horion_bosona wrote:i ja sam bio na rubu da mi suza kane nakon ovog horskog pjevanja Fields of Athenry...![]()
inace pjeva se i na utakmicama Celtica, takodje glasovitaLiverpoolova navijacka Fields of Anfield Road je prepjev ove irske...
- KPNCTNJAH
#411 Re: EURO 2012 - općenito
...
Last edited by KPNCTNJAH on 15/06/2012 02:51, edited 1 time in total.
-
LFC4EVER
#412 Re: EURO 2012 - općenito
samo sam još YNWA čeko
- stranac2
#413 Re: EURO 2012 - općenito
30 godina pratim fudbal i nikada nisam cuo nesto ljepse. Svaka cast Njemackom spikeru sto nie htio da kvari ovih 6 minuta sa nepotrebnom pricom !!KPNCTNJAH wrote:
![]()
- fosil
#414 Re: EURO 2012 - općenito
Nisam ni mislio na ovu, cini mi se da je cak i pustaju na CP pred tekmu, nego na te "politicki korektne" sto ti je ger spominjao.horion_bosona wrote:ne ovu pjesmu, to bi bilo suludo, nego pjesme posvecene IRA-i i ljudima koje su ubili pripadnici UDA-e...fosil wrote:Celtic je vec par puta kaznjavan zbog "tih" pjesama. Sad ih vise ni na Celtic Parku ne smiju pjevati.horion_bosona wrote:i ja sam bio na rubu da mi suza kane nakon ovog horskog pjevanja Fields of Athenry...![]()
- Jack Be Nimble
#415 Re: EURO 2012 - općenito
Poljskim, Ruskim, Hrvatskim i ostalim huliganima pokazati ovaj snimak i neka se uce navijanju.
-
Rob_Atl
#416 Re: EURO 2012 - općenito
Hrvati i te kako dobro navijaju, sad sto nemaju i oni neku baladu da otpjevaju to je nebitno, ali Hrvati navijaju cijelu utakmicu i to sasvim dobroJack Be Nimble wrote:Poljskim, Ruskim, Hrvatskim i ostalim huliganima pokazati ovaj snimak i neka se uce navijanju.
- Jack Be Nimble
#417 Re: EURO 2012 - općenito
Ja sam rekao huliganima a ne navijacima, odnosi se na one koji bajacu stolice po trgovima u ime sporta.Rob_Atl wrote:Hrvati i te kako dobro navijaju, sad sto nemaju i oni neku baladu da otpjevaju to je nebitno, ali Hrvati navijaju cijelu utakmicu i to sasvim dobroJack Be Nimble wrote:Poljskim, Ruskim, Hrvatskim i ostalim huliganima pokazati ovaj snimak i neka se uce navijanju.
- medjutim
#418 Re: EURO 2012 - općenito
Sto se tice navijanja po meni sinoc Irci najbolji na prvenstvu,fakat su bili fantasticni i ko sto neko rece tacno da se najezis kako ljudi pjevaju i bodre svoju zemlju. Da mi barem djeca docekaju dan kad ce ovako svi Bosanci bodriti nasu repku...
-
sumirprimus
#419 Re: EURO 2012 - općenito
medjutim wrote:Sto se tice navijanja po meni sinoc Irci najbolji na prvenstvu,fakat su bili fantasticni i ko sto neko rece tacno da se najezis kako ljudi pjevaju i bodre svoju zemlju. Da mi barem djeca docekaju dan kad ce ovako svi Bosanci bodriti nasu repku...
navijaju za svoje,druge ne diraju...i to da se najezis kako dobro zvuci...
vesela druzina.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#420 Re: EURO 2012 - općenito
Kako ne diraju? A onaj Irac onu Hrvaticu sto voli pokazivati...znassumirprimus wrote:medjutim wrote:Sto se tice navijanja po meni sinoc Irci najbolji na prvenstvu,fakat su bili fantasticni i ko sto neko rece tacno da se najezis kako ljudi pjevaju i bodre svoju zemlju. Da mi barem djeca docekaju dan kad ce ovako svi Bosanci bodriti nasu repku...![]()
navijaju za svoje,druge ne diraju...i to da se najezis kako dobro zvuci...
vesela druzina.
-
sumirprimus
#421 Re: EURO 2012 - općenito
i tad nisu nikog dirali,onaj je samo lizo
salu na stranu,milina bila gledat ih sinoc,navijace mislim...cak i reziser onog prenosa skonto gdje je interesantnije
i jos spanski navijaci aplaudiraju,skoro pa za nepovjerovat u danasnjem vaktu...
salu na stranu,milina bila gledat ih sinoc,navijace mislim...cak i reziser onog prenosa skonto gdje je interesantnije
i jos spanski navijaci aplaudiraju,skoro pa za nepovjerovat u danasnjem vaktu...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#422 Re: EURO 2012 - općenito
Bogme se ja sjecam aplaudiranju na Bernabeusumirprimus wrote:i tad nisu nikog dirali,onaj je samo lizo![]()
![]()
-
sumirprimus
#423 Re: EURO 2012 - općenito
ma dobro ima tog,al ono sinoc,vidis i spanskim navijacima pravo mocno,ono da je i njima sa ircima zapjevat
al nisu njihovi 
kako god,to je ta navijacka prica,u pozitivnom smislu...vesela druzina...
kako god,to je ta navijacka prica,u pozitivnom smislu...vesela druzina...
-
bonkla
#424 Re: EURO 2012 - općenito
pjesma
I kao po obicaju UEFA uklonila snimke. Odakle im pravo j* im sve a i j* googleu sve ... unistise youtube. p* im m....
I kao po obicaju UEFA uklonila snimke. Odakle im pravo j* im sve a i j* googleu sve ... unistise youtube. p* im m....
- horion_bosona
#425 Re: EURO 2012 - općenito
[quote="fosil" Nisam ni mislio na ovu, cini mi se da je cak i pustaju na CP pred tekmu, nego na te "politicki korektne" sto ti je ger spominjao.horion_bosona wrote:ne ovu pjesmu, to bi bilo suludo, nego pjesme posvecene IRA-i i ljudima koje su ubili pripadnici UDA-e...fosil wrote:Celtic je vec par puta kaznjavan zbog "tih" pjesama. Sad ih vise ni na Celtic Parku ne smiju pjevati.horion_bosona wrote:
ne, nisi me razumio, upravo sam s njim vodio diskusiju o Fields Of Athenry, zato me i jeste zacudio njegov izricit stav o "politickoj nekorektnosti" iste... donekle se to moze objasniti netrpeljivosti spram Celtica, ali i cinjenicom da je covjek rojalista i da mu je Union Jack drag (kao i najvecem dijelu navijaca Rangersa)... nema spora, onim "drugim" pjesmama nije mjesto na stadionima...
svejedno ne radi se o nekom ispraznom navijackom pjesmuljku i "budnici", vec o itekako ozbiljnoj stvari koja govori o engleskoj tiraniji nad Ircima... ko je gledao onaj snimak doceka koji su priredili irskih navijaci engleskoj reprezentaciji u Krakovu, mogao je cuti da su cijelo vrijeme pjevali Fields Of Athenry...
vec sam par puta spominjao ovu pjesmu na forumu i svaki put je isticem kad se govori o najljepsim navijackim pjesmama... medjutim ona nema samo tu navijacku dimenziju nego je i ljubavna balada, ali i prava rebelisticka pjesma... da ne odem previse u off ovom pricom, samo bi izdvojio stih koji je ipak cini univerzalnom :
Nothing matter Mary when your free,
Against the Famine and the Crown
I rebelled they ran me down
Now you must raise our child with dignity
Last edited by horion_bosona on 15/06/2012 16:01, edited 1 time in total.