Po meni nemoj traziti dalje od BHTSR. Neces se obogatiti na njemu ali ces moci najmirnije spavati u odnosu kad bi kupio druge dionice.almir1977 wrote:Bilježim se sa štovanjem![]()
Ima li kakva domaća dionica sa dobrom dividendom, ne ineresuje me plaho kretanje cijena, samo sigurni prinos od dividendi.
Da li BH Telecom ima neki drugi simbol osim BHTSR na burzi? Vidim, cijena je 20 maraka, a u zadnjem izvještaju se spominje da je isplaćena dividenda od 1.73 KM po dionici. To je super dividenda ako je to, to i ako nema nekih popratnih većih troškova (nisam trgovao na našim burzama pa ne znam koliko se plaća provizija brokerima, da li se plaćaju neke dodatne naknade za prijenos dionica i sl.)
Hajde ako može malo preporuka za dionice sa dobrom dividendom, mlatnuo sam neke pare na Bitcoinu pa hoću da to uložim negdje gdje se ne moram puno sekirati oko toga
Ulazna cijena ce ti biti oko 2-2.5% ukoliko nemas nikakav povoljniji ugovor sa brokerskom kucom. Dividendu ce sigurno isplacivati i narednih godina jer vladi fbih treba svaka marka koju mogu uzeti. U poslijednje vrijeme razlika izmedju minimalne i maximalne cijene u toku godine iznosi do 4KM.